ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓΙΦ  



Η Γενική Γραμματεία της Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ)λειτουργεί από τον Μάρτιο 2011 τηλεφωνική γραμμή SOS (τηλέφωνο 15900,ηλεκτρονική επικοινωνία sos15900@isotita.gr,  e mail www.isotita.gr) η οποία απευθύνεται σε γυναίκες θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου,παρέχοντας τους άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά υπηρεσίες ενημέρωσης και διασύνδεσης,καθώς και ψυχοκοινωνική συμβουλευτική.Για να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο LinkClick.aspx

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Smile Concert: μια μεγάλη συναυλία, ένα μεγάλο χαμόγελο!
ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Μια ξεχωριστή συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μικροί και μεγάλοι, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α. (Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης), ενισχύοντας παράλληλα με την παρουσία τους το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον οποίο θα διατεθούν όλα τα έσοδα από την αγορά των εισιτηρίων, για την ενίσχυση των 11 σπιτιών του συλλόγου.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ


ethnosinelefsi_2011 (6)

Του π. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΖΑΝΑ
Την 6η Δεκεμβρίου εορτάζει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αστρους. Την παραμονή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολής μας, πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Ντούλια. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνος στην πόλη.
Την ημέρα της εορτής και ώρα 07.00, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, υπό του πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολής μας, πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Αθανασόπουλου.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί όπως προσέλθουν εις τις παραπάνω λατρευτικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑ ΤΟ ΕΚΚ/ΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΠΑΤΗΡ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΖΑΝΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του εργατικού κέντρου Κορίνθου η παρουσίαση του Συνδυασμού Έργο & Προοπτική για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας με επικεφαλής το Βασίλη Νανόπουλο .  Ο  Βασίλης Νανόπουλος παρουσίασε το έργο της πρώτης θητείας του αλλά και το πρόγραμμα για την επόμενη θητεία που θα διεκδικήσει μαζί με τους συνεργάτες τους στις ερχόμενες εκλογές 3και 4 Δεκεμβρίου.


ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΥΡΙΟ




Με απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου οι Δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, απέχουμε των καθηκόντων μας την ΠΕΜΠΤΗ 1.12.2011, αφ’ ενός μεν αλληλέγγυοι και συμπαρατασσόμενοι για μία ακόμη φορά προς τους εργαζόμενους που απεργούν, αφ’ ετέρου δε διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν σε εξάλειψη εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, στα - ψευδεπίγραφα - τέλη και εισφορές (επιτηδεύματος, αλληλεγγύης, ακινήτων) τα οποία είναι καταδήλως αντισυνταγματικά αφού έχουν τον χαρακτήρα κεφαλικού φόρου, παραθεωρούν και αγνοούν την φοροδοτική ικανότητα ενός εκάστου των πολιτών όπως απαιτεί το Σύνταγμα, πλήττουν δε όλους τους δικηγόρους και πολύ περισσότερο τους νέους συναδέλφους.

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου


Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» σας προσκαλεί στο Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι, μία συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης, που θα γίνει τo Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στην είσοδο της δημοτικής αγοράς (επί της Κύπρου!) από τις 11πμ ως τις 2:30μμ.
Λίγα λόγια για το Χαριστικό Παζάρι

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ


   
Δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με εγγύηση τα χρήματα των πολιτών



Έρευνα για τα δάνεια που λάμβαναν από τράπεζες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεκινά ο Οικονομικός Εισαγγελέας. Έβαζαν εγγυήσεις μελλοντικές επιχορηγήσεις. Διαβάστε στο NEWS 247 πόσα χρήματα πήραν τα δύο τελευταία χρόνια
Τις δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων θα ερευνήσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες,με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, είναι να ελεγχθεί αν τα δάνεια είναι επισφαλή, με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστό αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.

Βιοκλιματική παρέμβαση στην Κόρινθο


ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Βιοκλιματική παρέμβαση σχεδιάζεται στο κέντρο της Κορίνθου, με στόχο να βελτιωθεί το μικροκλίμα και να αναβαθμιστεί το αστικό περιβάλλον με παρεμβάσεις οι οποίες ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στην αισθητική του αναβάθμιση. Το όλο εγχείρημα, συνίσταται στον εμπλουτισμό της φύτευσης, αλλά και στην σωστή τοποθέτηση της, στην πρόβλεψη νέου σύγχρονου αναψυκτηρίου, στην χρήση υδάτινων στοιχείων με ανακύκλωση του νερού.

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ




Πανηγυρικά υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Τρίπολης την είδηση για επερχόμενη μείωση των δημοτικών τελών με μέσο όρο κατά 5,5%. Μέσα στην οικονομική κρίση τέτοιες ενέργειες χειροκροτούνται.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ήδη η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε την σχετική εισήγηση που έκανε ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββάκης. Στόχος είναι να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και με μειωμένα τα τέλη, αφού γίνεται ένας εξορθολογισμός από πλευράς δήμου.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση θα μειωθούν οι συντελεστές με την περιστολή των δαπανών, ώστε α) να μην ερημώσουν τα χωριά, β) να προστατευτεί το εισόδημα των ασθενέστερων τάξεων και γ) να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά ο αντιδήμαρχος εισηγείται την μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% στην δημοτική ενότητα της Τρίπολης και κατά 5,5% στις επτά δημοτικές ενότητες (χωριά Μαντινείας).

Αρνητική η γνωμοδότηση για τον Αιολικό σταθμό στην Κουνουπιά!




Ομόφωνα αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, να γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός σταθμός παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 10 MW, στη θέση "Μαυραγάνη - Λικοτόπι" του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, μετά από εισήγηση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου.
Ειδικότερα, στην εισήγησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι μετά από αυτοψία που έκανε, διαπίστωσε ότι τόσο οι θέσεις των ανεμογεννητριών, που δε περισσότερο η οδοποιία, καταστρέφει μεγάλο αριθμό δένδρων ελάτης και δημιουργεί σοβαρή βλάβη και στο ανάγλυφο και στο περιβάλλον

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 2011 ΣΤΗΝ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ




Την 3η  Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και με το νύχτωμα, ξεκινάει  το γλέντι  της «Γιορτής του Χειμώνα 2011» στην Αλωνίσταινα!

Η Δημοτική Ενότητα Φαλάνθου, το τοπικό διαμέρισμα Αλωνίσταινας, ο Σύλλογος των απανταχού Αλωνιστιωτών, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αλωνίσταινας και το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Με φασολάδα στα καζάνια …τσίπουρο…κρασί…νταούλι, κλαρίνο και…… πολύ χορό!
Σας περιμένουμε, να σφίξουμε τα χέρια, να χορέψουμε και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας,  γύρω από μια μεγάλη φωτιά!
Στην πλατεία της Αλωνίσταινας

ΜΗΝΥΜΑΤΑ - ΑΠΑΤΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ




Την προσοχή των πολιτών εφιστά η αστυνομία, με αφορμή μια νέα απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, η οποια έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό και θυμίζει την παλιά "νιγηριανή απάτη", με επιστολές, η οποία είχε πολλά θύματα διεθνώς.
Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :
"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"
Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς.
Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr , αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.
e-typos.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ FULGOR




 Την περασμένη Παρασκευή, άλλοι 11 εργαζόμενοι είδαν την πόρτα εξόδου από το εργοστάσιο, βάσει βεβαίως του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος για απολύσεις 5% κάθε μήνα από τον αριθμό των υπαρχόντων εργαζομένων. Όπως είναι φυσικό, μεταξύ του σωματείου και των εργαζομένων επικρατεί αναβρασμός και έντονη ανασφάλεια, αφού σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, αρκετοί είναι αυτοί που βρέθηκαν στο δρόμο κυριολεκτικά μέσα  σε λίγες μέρες, ενώ κι άλλοι αγωνιούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μήπως είναι οι επόμενοι στη λίστα της εξόδου και της ανεργίας…

ΤΕΛΟΣ στην εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ


Απο τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς


Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί, έπειτα από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)». Έτσι, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς.  «Η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογής αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα» αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΙ

ΕΚΛΕΨΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ


Τη Δευτέρα στις 8:50 το βράδυ στο Ρέθι Κορινθίας, 2 άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε καφενείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού,  αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη και 2 θαμώνες, το χρηματικό ποσό των 1.000 €. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ – ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ


Παλεύουμε οργανωμένα για την ομαδική άρνηση 
της πληρωμής των χαρατσιών




Συγχωριανοί, εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες ,αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,   συνταξιούχοι, Η κοινή κυβέρνηση που συγκροτήθηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ένα στόχο έχει: Την διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων-πολυεθνικών και τη σωτηρία όχι του λαού και της χώρας, αλλά των ήδη ‘’σωσμένων’’ , των πλουσίων, μέσα από την υποβάθμιση του δικού μας βιοτικού επιπέδου, μέσα από την πλήρη εξαθλίωσή μας, εφαρμόζοντας νέα βάρβαρα μέτρα και τσεκουρώνοντας τα όποια δικαιώματα μας έχουν μείνει για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



Την Κορινθία θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
12:00               Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Μαιζώνος 200).
17:00               Συνάντηση με το Δήμαρχο Κορινθίων
17:30               Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.
Αναρτήθηκε από Korinthian News

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας




    Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 67 παρ. 5, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  στη Δημητσάνα  σήμερα Δευτέρα στις 28 του μηνός Νοεμβρίου έτους 2011  & ώρα 19:00 μ.  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΙΜΑ σπάνιας ομάδας (Ο-Ρέζους Αρνητικό)

 ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτη μας (από Βλαχέρνα) έχει ανάγκη για αίμα και μάλιστα σπάνιας ομάδας (Ο-Ρέζους Αρνητικό).
Παρακαλούμε επικοινωνήστε  με την ηλεκτρονική διεύθυνση του site ή στο τηλέφωνο 6944. 182133  (κυρία Ελευθερία).
http://www.vlaxerna.gr/?p=7190

ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



«Το Κέντρο Νέων Κορινθίας θα οργανώσει «Παζάρι Αλληλεγγύης», με μεταχειρισμένα αντικείμενα και τρόφιμα.

Το Παζάρι θα λειτουργήσει στον χώρο του Κέντρου Νέων Κορινθίας από τη Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011.

Το παζάρι είναι ανοικτό για όλους, όποιος χρειάζεται κάτι από τα προσφερόμενα είδη μπορεί να το πάρει.

Μετά το τέλος του παζαριού και αν υπάρχουν αδιάθετα είδη θα δοθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δ. Κορινθίων για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη.

ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ



Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης και των Νομικών του Προσώπων, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή και σύντομα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
                   


Αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με τους Προέδρους όλων των Τοπικών Συμβουλίων προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταθέσουν παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στο παρόν Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τρίπολης.

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της διοικητικής ικανότητας του Δήμου για την περίοδο 2011 – 2014.

Για το θέμα αυτό ,προβλέπεται γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σχετικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ο έλεγχος της νομιμότητας της διαδικασίας κατάρτισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με υποβολή σχετικής έκθεσης εγκεκριμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο.


2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κόρινθο


3-10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011


                
Επ΄ ευκαιρία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός δήλωσε:...

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που γίνεται για δεύτερη φορά στη πόλη μας. Θεωρώ ότι αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει την απαρχή για μια νέα πορεία της κοινωνίας μας στον υπέροχο και μαγικό χώρο του κινηματογράφου.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε το έργο των υπέροχων αυτών καλλιτεχνών της 7ης Τέχνης, αλλά και να δημιουργήσουμε κίνητρα για την κινηματογραφική προβολή της πόλης μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ και ελπίζω ότι θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν στον πολιτισμό και σε όλους εμάς τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες μας θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον το Φεστιβάλ, ώστε να γίνει θεσμός στην Κόρινθο τα επόμενα χρόνια.
Εκ μέρους όλων των Κορινθίων συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη διοργάνωση και τους ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία τους.


Ο Δήμαρχος Κορινθίων
Αλέξανδρος Πνευματικός

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ




Στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης των συμπολιτών μας ΑμεΑ και μέσα από το πρόγραμμα «Έξω μαζί» του Δήμου Κορινθίων, η Δημοτική Αρχή Κορίνθου σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή του Θεάτρου Περιγιαλίου, προσέφεραν στα παιδιά και νέους με αναπηρίες, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ...

Τα παιδιά του προγράμματος ενσωματώθηκαν με τους ηθοποιούς που έπαιξαν τους ρόλους , προσφέροντας τους ετσι τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν σε ένα θεατρικό δρώμενο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Άλλη μια φορά η τέχνη αποδεικνύει πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι για τα άτομα με αναπηρία, δίνοντας χαρά και διέξοδο σε αυτά τα παιδιά , να μπορούν να ονειρεύονται μέρα - νύχτα όλες τις εποχές του χρόνου.
Θα πρέπει να επισημάνουμε την κοινωνική ευαισθησία των ηθοποιών που έπαιξαν: Ελένη Πετροπούλου, Εβίτα Δραγούμη, Γωγώ Ορκοπούλου, Άντα Παπαχρήστου και των συντελεστών Χαρά Βελή για την ευγενική προσφορά τους.


Από το γραφείο τύπου

Μπροστά σε 1500 φιλάθλους η Κόρινθος έκανε το 3 στα 3!




 Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε η Κόρινθος στο δυναμικό της αυτή τη φορά με 1 - 0 κόντρα στην Κύμη. Η ομάδα της Κορίνθου δεν εντυπωσίασε στην σημερινή αναμέτρηση αλλά κατάφερε να πάρει την νίκη η οποία την έφερε ακόμα πιο κοντά στην  πρώτη θέση και με νίκη στην αναμέτρηση της Τετάρτης στο εξ αναβολής αγώνα με το Πόρο θα ανέβει στην πρώτη θέση...

Μπροστά σε περίπου 1500 φιλάθλους οι 80 με 100 περίπου από την Κύμη η Κόρινθος ξεκίνησε πολύ δυνατά προσπαθώντας από νωρίς να βρει δίχτυα. Πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 5' όταν η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.


ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ


 

Με την ενέργεια εφήβου και την μοναδική, ιστορική γνώση και εμπειρία των ενενήντα χρόνων του ο Μανώλης Γλέζος εξακολουθεί να εμπνέει και να ξεσηκώνει.
http://www.parakato.gr
Είναι πλέον λίγες αλλά πραγματικά μοναδικές οι στιγμές που η αύρα ενός ανθρώπου έχει την ικανότητα να επηρεάζει έντονα και θετικά ένα κοινό σαν αυτό που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί με το Μανώλη Γλέζο χθες βράδυ στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Σικυωνίων.
Με την πληθωρική παρουσία του μας έδωσε τη δική του κατάθεση και επιβεβαίωση πάνω στα γεγονότα, το νόημα και το συμβολισμό της Εθνικής αντίστασης.
"Όσο καλύτερα γνωρίζεις το παρελθόν τόσο καλύτερα αντιμετωπίζεις το παρόν και σχεδιάζεις το μέλλον" αναφέρει στο βιβλίο του Εθνική Αντίσταση 1940-1945 τόμος Α' σελ. 45.
Το αληθινό νόημα της Εθνικής Λαϊκής Αντίστασης είναι, κατά τον ίδιο, η συλλογική συνείδηση που αναπτύχθηκε ώστε να μιλάμε για παλλαϊκότητα ενώ ο συμβολισμός της αποκαλύπτει την ακατάλυτη θέληση ενός λαού στα ιδανικά της ελευθερίας της ανεξαρτησίας της αυτοδιάθεσης της δημοκρατίας και της ειρήνης.
Μετά από τρείς ώρες (όρθιος παρακαλώ) έκλεισε την ομιλία του με έναν εξαιρετικά συγκινητικό επίλογο, που δεν μπορούμε να βρούμε λόγια να το περιγράψουμε, καθηλώνοντας το ακροατήριο.

Πατήστε   για να δειτο το συγκλονιστικό λόγο του:
ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Πόσο κοστίζουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012


Καταθέτουν πινακίδες στην Κορινθία...


Ο προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιών Κορινθίας κ. Κ. Δημόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: 
«Είναι αλήθεια ότι έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κάποιων οχημάτων στο τμήμα Συγκοινωνιών.
Οι περισσότερες όμως έχουν κατατεθεί στις εφορίες. Βέβαια σε ότι έχει να κάνει με την Κορινθία οι πινακίδες των οχημάτων που έχουν κατατεθεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, είναι πολύ λιγότερες από αυτές που καταθέτουν οι οδηγοί σε άλλες περιοχές (πχ Αθήνα). Μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει στους περισσότερους τα τέλη κυκλοφορίας. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε πιο κάτω»


Πιο αναλυτικά θα πληρώσουμε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012: 
• Έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ
• Από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά 55 ευρώ
• Από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά 120 ευρώ
• Από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά 135 ευρώ
• Από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά 240 ευρώ
• Από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά 265 ευρώ
• Από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά 300 ευρώ
• Από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά 660 ευρώ
• Από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά 880 ευρώ
• Από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά 1.100 ευρώ
• Από 4.001 και άνω κυβικά εκατοστά 1.320 ευρώ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ




Ο Δήμος Μεγαλόπολης, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011, εορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο με πλήρη αργία και παλλαϊκή συμμετοχή, σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Ώρα: 6.00΄μ.μ.
Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών


ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ


18 θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 στις 2/12
 



Το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου, οι δαπάνες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, η ενοικίαση χώρου για τα αδέσποτα ζώα κ.ά, θα συζητηθούν στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, την Παρασκευή 2/12, 18.00.
Αναλυτικότερα τα 18 θέματα της συνεδρίασης:

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Α΄& Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Α' Κατηγορία
(9η αγωνιστική)

ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ-1-2

ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ - ΑΡΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -3-1

ΤΕΓΕΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -0-2

ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ-3-1




Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις



"Επιχείρηση" συγκέντρωσης υπογραφών για την εκπλήρωση των γερμανικών υποχρεώσεων, το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις ξεκίνησε εθελοντική Οργάνωση μέσω ίντερνετ. Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.
  Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://www.greece.org/blogs/wwii/  . "Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις", σημειώνουν, καλώντας τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα.

Α΄ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ




 H 11η αγωνιστική 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                     0-2
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                               2-2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                         2-0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ            1-2
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ      4-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                          2-2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ     1-3
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                      1-3

Β.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

nanopoulosLATEST
Αγαπητέ φίλε / φίλη,

Πριν από πεντέμισι χρόνια με την ψήφο των μελών μας αναλάβαμε την διοίκηση και φέραμε την Ανανέωση στο επιμελητήριο Κορινθίας. Σήμερα ο συνδυασμός μας ζητά την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2006 για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της Κορινθίας και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Για να δώσουμε στα μέλη μας, ελπίδα και προοπτική στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ


ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στον συνδυασμό του Βλ. Μπισμπίκη για το αποτέλεσμα των εκλογών του Επιμελητηρίου. Στη διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού του χαρακτηριστικά αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Eχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της παγκόσμιας κρίσης, τον Αύγουστο του 2007. Απο τότε παντού - και στην Ελλάδα - άρχισαν να χειροτερεύουν οι συνθήκες του εμπορίου και της οικονομικής δραστηριότητας εν γένει . Από τότε άρχισαν να κλείνουν οι κρουνοί των τραπεζών  στη χρηματοδότηση του  επιχειρηματικού τομέα ,μέχρι που στέρεψαν τελείως. Πως λοιπόν συνεχίζουμε ακόμη να έχουμε μια Ελληνική οικονομία που μερικές φορές παρουσιάζει διάσταση μεταξύ πρωτοσέλιδων και πραγματικότητας; H απάντηση είναι μια και μόνη: έχουμε ακόμη «οικονομία» στην Ελλάδα διότι λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

                       

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κατά τη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2011 εξέδωσε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, αισθάνεται βαθύτατα τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου μας, καλούμενοι να καταβάλουν ποσά δυσβάσταχτα πλέον για κάθε οικογενειακό εισόδημα, με τη μορφή του ειδικού τέλους της ΔΕΗ και ζητά την αναστολή της είσπραξης από τη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει πολλοί φορείς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ




Εύκολη νίκη για τον Παναρκαδικό με 2-0 στην Τεγέα. Νίκησε η ΑΕΚ Τρίπολης, ο Ερμής και το Λεωνίδιο.

Στην δεύτερη κατηγορία το ντέρμπι  Κανδήλα-Ηρακλής Σκοπήςδεν είχε νικητή,  έληξε 1-1. Νίκη για Δόξα Τρίπολης, ισοπαλία στο Μαρί-Νικηταράς.

Πρώτη κατηγορία

Κορακοβούνι-Λεωνίδιο 1-2.

Ερμής Μελιγούς-Άρης Τρίπολης 3-1

Τεγέα-Παναρκαδικός 0-2

ΑΕΚ Τρίπολης-Μαντινειακός 3-1


ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ




Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως σέ συνεργασία μέ τό Δασαρχεῖο Βυτίνης, διοργανώνει ἀναδάσωση στό πυρόπληκτο δυτικό τμῆμα τοῦ Μαινάλου καί σᾶς καλεῖ νά συμμετάσχετε στήν προσπάθεια αὐτή.

Σᾶς περιμένουμε τήν Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στίς 11:00 π.μ. ἔξω ἀπό τίς «Βίλες τοῦ Κωτσόβολου» στό δρόμο ἀπό Στεμνίτσα πρός Τρίπολη.

Πούλμαν γιά μαθητές καί νέους θά ἀναχωρήσει ἀπό τήν Μεγαλόπολη (στίς 10:00 π.μ.) ἔξω ἀπό τόν Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου.

Σᾶς περιμένουμε!

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΨΟ


ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ...

                 
Εκδικάστηκε χθες στην Κόρινθο η γνωστή υπόθεση μεταξύ της Μονής Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στην περιοχή του Μαψού και των κατοίκων του χωριού για το γνωστό θέμα των ιδιοκτησιών.

 Η Μονή διεκδικεί περίπου 3.000 στρέμματα έκτασης τα περισσότερα εκ των οποίων είναι βοσκότοποι των ντόπιων κτηνοτρόφων, όπως λένε και οι ίδιοι και δεν δέχονται να παραχωρηθούν στη Μονή.

Το δικαστήριο προσωρινά αναβλήθηκε, αφού οι συνήγοροι της Μονής ήθελαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την υπόθεση. Δεκάδες κάτοικοι εμφανίστηκαν από το πρωί στα δικαστήρια Κορίνθου, εκφράζοντας την αγωνία αλλά και την αγανάκτησή τους για τις απαιτήσεις της Μονής που θίγουν όπως υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους και την περιουσία τους από την ζουν εδώ και πολλά χρόνια…

Από την άλλη η Μονή θεωρεί ότι η περιουσία αυτή της ανήκει…
isthmos.gr

Γυμνάσιο – Λύκειο Λεχαίου


- Εθελοντική εργασία απο τους εκπαιδευτικούς


Λέχαιο, 24 Νοέμβρη 2011

      Στο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Λεχαίου, όπως και στα άλλα δημόσια σχολεία της χώρας μας, παράγεται σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο. Επιπλέον όμως σε εθελοντική βάση, πέραν του ωραρίου λειτουργίας του Σχολείου, λειτουργούν τα εξής τμήματα διδασκαλίας, που ενισχύουν το πολύπλευρο έργο του Σχολείου:

Δύο τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του Γυμνασίου και τέσσερα του Λυκείου σε φιλολογικά μαθήματα με την εθελοντική προφορά των φιλολόγων κ.κ Ευαγγελίας Βαγγοπούλου, Κονδυλίας-Γεωργίας Κεχρή,  Κωνσταντίνας Κορακοπούλου και Ιωάννας Κοσμά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΛΙΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


 ΓΙΑ ΤΟ 6ο Σ.Π. ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

             

Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου, κατόπιν απόφασης του πρώην ΥΠΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη, καταργήθηκε ως κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων. Μια απόφαση που στερούνταν επιχειρησιακών κριτηρίων και η οποία έφερε και θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην κοινωνία της Κορίνθου.

Ο πολιτευτής της Ν.Δ. Ν.Κορινθίας κ. Πελοπίδας  Καλλίρης ήταν από τους πρώτους που  αντέδρασαν καθώς, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του ΥΠΕΘΑ, συνετέλεσε σημαντικά στην αναβάθμιση του στρατοπέδου το 2008.

Επανερχόμενος στο ζήτημα  με επιστολή του στις 23/11/2011 ο κ. Καλλίρης, πέραν των επισημάνσεων που είχε κάνει στο παρελθόν αντιδρώντας στην απόφαση κατάργησης του 6ου ΣΠ Κορίνθου, ζήτησε από το νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, την επανεξέταση του θέματος.

ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ




Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης σχετικά με την πρόσληψη 20 ατόμων εποχιακού προσωπικού. Πρόκειται για 5 οδηγούς απορριμματοφόρων αυτοκινήτων και 15 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μέχρι 2 μήνες.

Οι προσλήψεις γίνονται προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στη δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου λόγω των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της υποχρεωτικής χορήγησης κανονικών αδειών στο προσωπικό του Δήμου

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, ύστερα από αστυνομικές έρευνες που διεξήγαγαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Παραλίου Άστρους και Σταδίου.

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, τις οποίες είχαν διαπράξει από τα μέσα του έτους 2010 έως τον Σεπτέμβριο , ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 17, 18, 21, 22, 27, 29 30, 31, 32 και 34 ετών , για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διάφορες συνθέσεις κάθε φορά, είχαν διαπράξει τις εξής κλοπές – απόπειρες κλοπών:

«Διαρκείας» για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ του Λεωνιδίου




Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος μπάσκετ (25€). Όλοι οι φίλαθλοι και γενικότερα οι φίλοι του αθλήματος έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα. Για τους κατόχους των καρτών διαρκείας θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου (παιχνίδι εντός έδρας με Οίακα Ναυπλίου) κλήρωση με δώρο μια τηλεόραση LG 22'' LCD (με αποκωδικοποιητή mpeg4), η οποία είναι ευγενική χορηγία του προπονητή μας Στέφανου Νικολαίδη. Παράλληλα οι φίλαθλοι της ομάδας που είναι και χρήστες του Facebook μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση 5 καρτών διαρκείας, απλά κάνοντας "Like" στην σελίδα μας εκεί. Οι 5 κάρτες διαρκείας θα κληρωθούν στις 16 Δεκεμβρίου και θα συμμετέχουν και στην κλήρωση της τηλεόρασης στις 17 Δεκεμβρίου.

Δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα Αστέρας – Ολυμπιακός




Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 προσφέρει δύο (2) εισιτήρια για τον αγώνα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ., για τη 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Στείλτε το μήνυμα σας γράφοντας:

ΔΤ (κενό) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (κενό)ΑΣΤΕΡΑΣ στο 54454 (χρέωση €1,23/sms) και μπείτε στην κλήρωση του σταθμού μας, που θα γίνει την Παρασκευή 8 με 9:30 το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Τρίπολη”

ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΒΥΤΙΝΑ




«Θέματα επικαιρότητας στο Ιατρικό Γίγνεσθαι» είναι το θέμα συμποσίου που θα γίνει από τις 25 ως τις 27 Νοεμβρίου, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση θα γίνει από την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική ιατρεία Εσωτερικής Παθολογίας και τον Πανελλήνιο  Ιατρικό Σύλλογο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών

8 ΜΩΡΑΚΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ


 

Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι' αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν...
Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι' αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη. Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά.
Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους!

Πληροφοριες:
Νοσοκομειο ''Αλεξανδρα'' Βασ. Σοφίας 80 Τ.Κ 115 28
Τηλεφωνικό Κέντρο:             213-2162000      ,            210-3381100    
Αριθμος μωρων: 8 (3 κοριτσακια και 5 αγορακια)
Ηλικιες:1 και 4 μηνων και 1 ετους.

Αγαθα προς αναγκη: πετσετουλες,σαλιαρες,κουβερτες και ρουχαλακια (για τις ηλικιες αυτες μονο) και οποιος θελει παιχνιδακια. Τα πραγματα παραδιδωνται στον 4ο οροφο στο ''Γαλακτομειο'' επισης και μεταχειρισμενα ρουχαλακια απο τα μωρακια σας μπορειτε να πατε.
Οσοι μπορουν και θελουν ας χρησιμοποιησουν το συγκεκριμενο αποσπασμα για να ενημερωσουν ολους οσους μπορουν και θελουν να προσφερουν εστω και μια κουβερτουλα ή ενα φορμακι.

orgismenoi.blogspot.com