Τελευταίο καλοκαίρι για 11.000 επιχειρήσεις


{images:title}  —H ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι τους επόμενους 12 μήνες θα κλείσουν 67.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 11.000 το επόμενο τρίμηνο ενώ συνολικά θα χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας οι οποίες πρέπει να προστεθούν στις 78.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Δυσοίωνες όπως αναμενόταν είναι οι προβλέψεις που αποτυπώνονται στην εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την πορεία της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με την οποία 190.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, οι εγχώριες επιχειρήσεις βρίσκονται στην δυσμενέστερη θέση από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2009.

Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη δυσκολότερη στο μέλλον καθώς η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι τους επόμενους 12 μήνες θα κλείσουν 67.000 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 11.000 το επόμενο τρίμηνο ενώ συνολικά θα χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας οι οποίες πρέπει να προστεθούν στις 78.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012, δηλαδή μέσα σε διάστημα 15 μηνών χάθηκαν 322.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Γιατρός έβγαλε τον πατέρα του από την εντατική και έβαλε την 15χρονη από την Πάρο!!!


 Η είδηση δεν «έπαιξε» ποτέ σαν πρώτο θέμα. Σε μια χώρα που παλεύει και με τους πολίτες τους να έχουν χάσει μεγάλα αποθέματα ελπίδας, υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να χαμογελάς, να συγκινείσαι και να ελπίζεις. Δείτε την παρακάτω είδηση, όπως τη βρήκαμε στο moriasnews.gr.

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί την επικαιρότητα. Προχθές, μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, συγκινήθηκε όταν έμαθε ότι ο γιατρός Περικλής Π., τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, έβγαλε από την εντατική του Αττικού νοσοκομείου τον πατέρα του, επίσης γιατρό που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι για την 15χρονη από την Πάρο. Ο εν λόγω γιατρός, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι παιδικός φίλος του πρωθυπουργού, καθώς και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Πύλο.

Συνεχίζει η ανάρτηση του moriasnews:
Ναι ο γιατρός απο την Πύλο έβγαλε τον πατέρα του απο την εντατική και έβαλε το κοριτσάκι..!
Αφησε τον πατέρα του να πεθάνει για χάρη της μικρούλας.
Μακάρι να γνωρίζαμε αυτόν τον γιατρό.
Αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο που δεν κρύφτηκε και φορτώθηκε το μεγαλύτερο δίλλημα που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος…!

Η πράξη του μας κάνει να νοιώσουμε και πάλι ανθρώπινοι άνθρωποι.

Γιατρέ δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την θυσία σου. Ο πατέρας σου θα πρέπει να νοιώθει πολύ περήφανος για σένα.
Και εμείς.
Μας συγκλόνισες..!

Οριστικά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ο Παναρκαδικός


 Κανονικά θα λάβει μέρος και την επόμενη χρονιά, στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, η ομάδα του Πασναρκαδικού. Αυτό αποφάσισε, ύστερα από συνεδρίασή του το ΔΣ, ενώ καλούνται και οι φίλοι της ομάδας υλικά και την ηθικά αυτή την προσπάθεια. Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή του Παναρκαδικού στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα προέκυψε ως πιθανότητα πρόσφατα, μετά την αναβολή της αναδιάρθρωσης της Δ’ Εθνικής. Ενώ λοιπόν, όλη την περασμένη χρονιά οι πρωταθλητές των τοπικών ΕΠΣ γνώριζαν ότι θα δώσουν αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων για την άνοδο, και αυτό έγινε με τον Παναρκαδικό να μην καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο, ήρθε στο τέλος η αναβολή της αναδιάρθρωσης και κάθε πρωταθλητής δικαιούται τη συμμετοχή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ
Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Παναρκαδικού έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει κανονικά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13 στη συνεδρίαση που είχε χθες το βράδυ.  Καλούμε όσους αγαπούν την ομάδα να την στηρίξουν υλικά και ηθικά, αλλά και όλους τους φιλάθλους της Τρίπολης και της Αρκαδίας έτσι ώστε ο Παναρκαδικός να έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια


 Πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο στη Γορτυνία στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2012
Ο Δήμος Γορτυνίας αγκαλιάζει με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη αυτόν το θεσμό γνωρίζοντας πόσο αναγκαίος είναι σήμερα ο ρόλος της παράδοσης. Έτσι και εφέτος οργανώνει τον 39ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής σήμερα, Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, ώρα 8:00 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μή επαγγελματίες:
α) ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες),
β) μουσικούς, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα (ζυγιές, κομπανίες κ.λ.π.). Οι μουσικοί (σολίστες) μπορούν να συνοδεύονται και από άλλα όργανα, είτε της δικής τους επιλογής, είτε από την ορχήστρα του Διαγωνισμού (Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Παυλόπουλος).

Επίσης να θυμίσουμε ότι τον περσινό διαγωνισμό κέρδισε ο 19χρονος, Αστρινός, φοιτητής Φιλολογίας του Παν. Πατρών, Δημήτρης Καραχάλιος.
Περισσότερα για τον περσινό διαγωνισμό ΕΔΩ
Πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο στη Γορτυνία στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2012

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Γορτυνία


 Από το kalimera-arkadia.gr
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καλύβια Ηραίας στη Γορτυνία, όπως ανακοίνωσε επίσημα, περίπου στις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πευκοδάσος και αγροτολειβαδική έκταση, στην περιοχή Καλύβια Ηραίας (Παρνασσός) το μεσημέρι με πιθανή αιτία, το κάψιμο κλαδιών ελαιοδέντρων και ως τώρα έχει γίνει στάχτη, άγνωστη στρεμματική έκταση αφού στη περιοχή πνέουν, ισχυροί άνεμοι και η φωτιά είναι σε εξέλιξη.
Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι Αρχές της Π.Υ είναι σε δράση οι εναέριες δυνάμεις με 1 ελικόπτερο τύπου Erickson, 4 αεροπλάνα Cannanter και 2 Αεροπλάνα Pejetel τα οποία σηκώθηκαν, από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της 124 Π.Β.Ε Τρίπολης.
Ακόμα σε όλο το μέτωπο περιμετρικά της πυρκαγιάς βρέθηκαν επίγειες δυνάμεις με 14 πυροσβεστικά οχήματα από τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Τρίπολης, Τροπαίων, Βυτίνας, Μεγαλόπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας, Ναυπλίου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Ενώ από ανθρώπινο δυναμικό επιτόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρους και μεγάλο αριθμό εθελοντών.
Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ Τρίπολης Πύραρχος – Γιάννης Καρατζάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Δημητσάνας- Ζυγοβιστίου


 
ΑΠΟΦΑΣΗ 18/ 2012
Θ Ε Μ Α: « Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Δημητσάνας- Ζυγοβιστίου Αρκαδίας, λόγω διεξαγωγής του αγώνα αυτοκινήτων με την επωνυμία « ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ», που διοργανώνει η {START LINE ΑΘΗΝΑΣ}, το Σάββατο (28-7-2012) και από ώρες 11.00΄ – 18.00΄ και την Κυριακή (29-7-2012) από ώρες 09.00΄- 15.00΄».

"Παναγία της Τριπολιτσάς"



Όπως είναι γνωστόν εις τον  Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, έχει αποθησαυρισθεί η Ιερά Εικών της Υπεραγίας Θεοτόκου, η  «Παναγία της Τριπολιτσάς».

Την Ιεράν ταύτην Εικόνα λιτανεύομε μετ' ευλαβείας την 1ην Αυγούστου εκάστου έτους πέριξ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και της κεντρικής πλατείας της πόλεώς μας, δια να τύχωμε οι πάντες της θερμής προστασίας της Μητρός του Θεού μας.
Η λιτάνευσις θα λάβει χώρα την 7ην εσπερινήν ώραν της Τετάρτης 1ης Αυγούστου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου   Μαντινείας και Κυνουρίας   κ.κ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε εις αυτήν την λατρευτικήν εκδήλωσιν του Ιερού Ναού μας, προς δόξαν και τιμήν της Παναγίας μας.

Εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού
Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως

Πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο στη Γορτυνία στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Γορτυνίας το τριήμερο 27, 28  και 29  Ιουλίου του 2012
διοργανώνει μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την περιφέρεια του Δήμου στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει, συνεχίζοντας μια πολυετή διαδρομή από πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα. 
Στις 27, 28 και 29 Ιουλίου πραγματοποιείται στη Λίμνη Λάδωνα το 10ο Φεστιβάλ Λαδωνίδα – Cinamon,   παρουσιάζοντας μουσικές διαδρομές από ροκ, jazz και blues κομμάτια αλλά επίσης και ένα πλούσιο πρόγραμμα από ρεμπέτικα τραγούδια.  
Στις 28 και 29 Ιουλίου στο Ζυγοβίστι Γορτυνίας πραγματοποιείται η 11
η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου. 
Στις 28  Ιουλίου 8:00  μ  .μ στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας
πραγματοποιείται ο 39 ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού
Τραγουδιού και Μουσικής που είναι φέτος αφιερωμένος στην αείμνηστη
Δόμνα Σαμίου.
Στις 28  και 29  Ιουλίου η Ομάδα Πρωτοβουλίας εκδηλώσεων 2012  του
Πανεπιστημίου Πάτρας σε συνεργασία με το σωματείο «τόπος συνάντησης
και διαδράσεων μύθων και μουσικής»  διοργανώνουν υπό την αιγίδα του
Δήμου Γορτυνίας στη Βυτίνα καλλιτεχνικές δραστηριότητες,  δημιουργία,
κέφι,  φαντασία,  μουσική,  κινηματογραφικές προβολές,  εκθέσεις
φωτογραφίας και ζωγραφικής με τον τίτλο Μύθοι και Ήχοι.
Oι Ξενοδόχοι της Γορτυνίας έχουν προγραμματίσει προσφορές για να
υποδεχτούν τους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις πλούσιες
πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Γορτυνίας
το τριήμερο 27, 28  και 29  Ιουλίου 2012  και ειδικότερα ο εμπορικός
σύλλογος της Στεμνίτσας το Σαββατοκύριακο 28 και 29  Ιουλίου θα κάνει
προσφορές στα δωμάτια από 10 έως 33%.
Γραφείο Τύπου

SOLD OUT ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ
SOLD OUT ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
         Αθήνα, 16/7/2012
Συγκινητική είναι η προσέλευση του κόσμου στις εμφανίσεις του δημοφιλή
ερμηνευτή,  ανά την Ελλάδα,  με τον Μάριο Φραγκούλη να δίνει τον καλύτερό του
εαυτό,  παρασύροντας το κοινό σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι,  αφήνοντας    τις
καλύτερες εντυπώσεις.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας, ο Έλληνας καλλιτέχνης θα εμφανιστεί,
στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου και ώρα 21:30 μ.μ., στο Θέατρο Άλσους
Αγ. Γεωργίου.

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο,  θα ερμηνεύσει τραγούδια της προσωπικής του
δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που
έχουν σημαδέψει την ποιότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.  Ο
κόσμος θα σιγοτραγουδήσει μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια
του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη
Μαρκόπουλου. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως
ο Σταμάτης Κραουνάκης,  ο Στέφανος Κορκολής καθώς και οι δημιουργοί της νέας
γενιάς.
Κύριος Χορηγός της καλοκαιρινής περιοδείας του Μάριου Φραγκούλη η FBBank. Τη
διοργάνωση έχει αναλάβει η Half Note Productions, η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση
στο χώρο της διοργάνωσης και παραγωγής μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και η
οποία συνεργάζεται επί σειρά ετών με τον διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη Μάριο
Φραγκούλη. Στα τριάντα τρία χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης δραστηριότητας της
έχει συνδέσει τη δημιουργική της πορεία με τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικέςδιοργανώσεις και καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης όπως οι: Elton John, Bob Dylan,
Eric Clapton, Sting, José Carreras, Diana Ross, Tina Turner, Peter Gabriel, Μίκης
Θεοδωράκης Νάνα Μούσχουρη, κ.ά.
Με Ανοιχτά Φτερά ο Μάριος Φραγκούλης, με έντονη διάθεση για ψυχική ανάταση,
εύχεται χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο
εικόνες και όμορφα συναισθήματα, όπως μόνο τέχνη μπορεί να προσφέρει.
www.mariofrangoulis.com
TIMΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 15  , φοιτητικό 10  
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δισκοπωλείο ΤΕΧΝΗ, Εθν. Αντίστασης 34, τηλ.: 2710 225321
Δισκοπωλείο MUSIC CENTER, Γεωργίου Α. τηλ.: 2710 224545
QuickTime™ and a
decompressor
are needed to see this picture.
_________________________________________________________________________________
Λεωφ.Μαραθώνος 36, 153 54 Γλυκά Νερά, Αθήνα,
Τηλ. : 210.6002802, Fax: 210.6007366

32χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα απο τροχαίο στο Λεωνίδιο!


Ένας ακόμη νέος άνθρωπος από το Λεωνίδιο ηλικίας 32 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, εχθες γύρω στις 5 τα ξημερώματα,οταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου του το  οποίο εξετράπη της πορείας του, και βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Το δυστύχημα συνέβη στον 3 χλμ του επαρχιακου δρόμου  Λεωνιδίου - Πλάκας.
Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου.

Επεισοδιακές καταστάσεις με τη Χρυσή Αυγή και το Δήμαρχο στα Δερβενάκια


 —Αποδοκιμασίες στην κατάθεση στεφανιών από το βουλευτή Ν. Ταγαρά και το Δήμαρχο Κορινθίων Αλ. Πνευματικό - Παρολίγον να πιαστούν στα χέρια θεατές και επίσημοι - Σκληρή επίθεση του Δημάρχου στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. "Είστε φοβισμένα ανθρωπάκια και ο βουλευτής σας είναι δειλός"
 

Χαμός έγινε στην τελετή για τον εορτασμό της μάχης των Δερβενακίων στο νέο διευρυμένο Δήμο Κορινθίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ταγαράς κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι, στελέχη και κόσμος προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή ξέσπασαν σε συνθήματα "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί".

Στην πορεία απειλήθηκε επεισόδιο με το Δήμαρχο Κορίνθίων Αλ. Πνευματικό που επετέθη στο βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρα χαρακτηρίζοντάς τον "δειλό" και αυτούς "φοβισμένα ανθρωπάκια".

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν όταν κλήθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος να καταθέσει στεφάνι

Ξεκινά το 10ο φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο


 Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της πόλης παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 26/07/2012, στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός από κοινού με τον Πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλο Καράγιωργα.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να παρευρεθούν  στην συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός,  το οποίο δεν είναι άλλο από το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου του 2012 στην Κόρινθο.
Ξεκινώντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την ψυχή αυτού του Φεστιβάλ, που είναι ο Πρόεδρός του ο Παύλος Καράγιωργας ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων φιλοδοξεί  για άλλη μια χρονιά,  να φιλοξενήσει ένα Φεστιβάλ Θεάτρου που θα έχει ταυτόχρονα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού εφέτος έγινε μια σημαντική δουλειά στην επιλογή των θεατρικών ομάδων. Γι’ αυτό τον λόγο, υπογράμμισε  «θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους Κορίνθιους και τις  Κορίνθιες να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των θεατρικών έργων το δεκαήμερο από  την 1η έως  την  10η  Αυγούστου του 2012».
Συνέχισε λέγοντας ότι «παρότι η επιχορήγηση από την Πολιτεία προς τον Δήμο έχει μειωθεί κατ 50%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και παράλληλα, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάμε, «εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε περικοπές  στο βαθμό όμως που δεν επηρεάζουν   την ποιότητα του Φεστιβάλ. Τουναντίον μέσα από αυτές τις δυσκολίες εργαστήκαμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε ένα Φεστιβάλ Θεάτρου ανώτερο από άλλες χρονιές».

Μουσική βραδιά από τον Αυλό σήμερα στο Ξυλόκαστρο


   Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, μουσική βραδιά με τίτλο: «Σεργιάνι στο Ελληνικό Τραγούδι», από την χορωδία του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Αυλός». Μαέστρος : Θεμιστοκλής Δράμης.
Είσοδος Ελεύθερη.

Ξεκίνησαν τα έργα στο Λιμάνι Παραλίου Αστρους


 Ξεκίνησαν, σήμερα, λίγο μετά τις 15.00, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο Λιμάνι του Παραλίου Αστρους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα, εκτός απροόπτου, θα διαρκέσουν 20 μέρες. Το έργο προβλέπει την απομάκρυνση και αντικατάσταση των σπασμένων κομματιών κυματοθραύστη, σταθεροποίηση τμημάτων κ.ά . Κι όλα αυτά, εν αναμονή του μεγάλου έργου της αναμόρφωσης του Λιμανιού που, όπως έχει ανακοινωθεί, θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο.

164 παραβάσεις σε 17 μέρες εντόπισε το ΣΔΟΕ στην Αρκαδία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


 Από το arcadiaportal.gr
Το Σ.Δ.Ο.Ε. για τη θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους έχει προγραμματίσει και διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα. Στόχος των ελέγχων αυτών είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η δημιουργία κλίματος πρόληψης.

Στο πλαίσιο αυτό, για το χρονικό διάστημα από 06/07/2012 μέχρι 23/07/2012, πραγματοποιήθηκαν  1.410  έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά  805  παραβάτες και διαπιστώθηκαν 22.435  παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζουν το Ρέθυμνο (100%), η Ζάκυνθος (100%), η Λευκάδα (100%), η Κως(100%), η Καστοριά (100%), τα Χανιά (86,7%) και η Θήρα (83%)

Στην Αρκαδία πραγματοποιήθηκαν 39   έλεγχοι, από τους οποίους βρέθηκαν συνολικά 21  παραβάτες και διαπιστώθηκαν 164 παραβάσεις.

Το ποσοστό παραβατικότητας  στον νομό μας διαμορφώθηκε στο 53,8%

Αναλυτικά  στον παρακάτω παρουσιάζεται, ανά περιοχή, η πορεία των ελέγχων από 06/07 έως 23/07/2012:

ΤΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στο Καστρί


DSCF2218 Του ιερέως Ιωάννη Σουρλίγκα
Στην ορεινή Κυνουρία, πλησίον της Σεβασμίας Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστριού Κυνουρίας, βρίσκετε η κωμόπολη του Αγίου Νικολάου η αλλιώς το Καστρί με την σημερινή ονομασία του.

Το Καστρί, μέχρι το 1960 ονομαζόταν Άγιος Νικόλαος και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιφέρειας των Καστριτοχωρίων.

Ο Άγιος Νικόλαος, το σημερινό Καστρί, υπήρξε η έδρα του Δήμου Τανίας και Δολιανών, που τότε τον αποτελούσαν τα χωριά: Άγ. Νικόλαος, Έλατος, Ωριά, Καράτουλα, Νέα Χώρα, Περδικόβρυση και Μεσορράχη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί σε ένα μεγάλο διοικητικό, εμπορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο, της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περικαλέστατος Ενοριακός Ναός του Αγίου Νικολάου, τα πολλά εξωκκλήσια που είναι αφιερωμένα σε διαφόρους Αγίους, τα μικρά προσκυνητάρια, οι όμορφες παραδοσιακές γειτονιές, τα αλώνια, οι παραδοσιακές βρύσες, οι οδικές αρτηρίες με τα χάνια . κ.ά, ήταν δημιουργήματα των προγόνων και τον παλαιοτέρων κατοίκων του χωριού.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν δεν μπορείς να λησμονήσεις, τις μορφές των φωτισμένων ανθρώπων που έζησαν στον Άγιο Νικόλαο, Ιερείς, Διδάσκαλοι, Επιστήμονες, αγρότες, βιοπαλαιστές κ.α.

Χαραγμένο στην μνήμη των παλαιοτέρων είναι το ξακουστό «παζάρι» στην αγορά (κεντρική πλατεία) της Κυριακές, όπου συγκεντρωνόταν πλήθος κόσμου απ’ όλη την ευρύτερη περιοχή των κάτω χωριών του Καστριού. Η ορχήστρα των πάλαι ποτέ αδελφών Καπράνου, ψυχαγωγούσε τους Καστρίτες και όχι μόνο, στις γιορτές τα πανηγύρια και τους χορούς.

Κλείνουν τις Εφορίες Παραλίου Αστρους, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης και Δημητσάνας


 Γιγαντιαίες πρόκειται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου καθώς, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, πρόκειται να ανασταλούν ή να συγχωνευθούν τουλάχιστον 200 εφορίες.

Την ώρα που η φοροδιαφυγή «καλπάζει» και οι εντεταμένοι φορολογικοί έλεγχοι θεωρούνται μονόδρομος προκειμένου να παταχθεί η οικονομική διαφθορά, το υπουργείο Οικονομικών έχει στα «σκαριά» σχέδιο για μείωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Φορολογικοί κύκλοι, μιλώντας στη zougla.gr, κάνουν λόγο για προγραμματισμένη και σχεδιασμένη κίνηση που σκοπό έχει να οδηγήσει τη φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση.

«Όταν κλείσουν οι εφορίες, ειδικά σε περιοχές της επαρχίας, οι πολίτες θα αναγκάζονται, προκειμένου να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πηγαίνουν σε λογιστές. Οδηγούν την φορολογική διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση» σημειώνουν.

Κατεβάζουν ρολά

Πλήρως κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».

71ο Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής


ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
71ο
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
24 – 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τη συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων από πολλά τμήματα των τριών Περιφερειών
(Μεσοδυτικής, Δυτικής και Ανατολικής) θα διεξαχθεί από τις 24 – 29 Ιουλίου 2012 στο
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, στην όμορφη και ιστορική
πρωτεύουσα της Αρκαδίας, το 71ο\Εθνικό Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας
Αμερικής.
 «Τιμούμε τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις μας και Οραματιζόμαστε το Μέλλον.
Αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Αρκαδία!» Αυτό είναι το κεντρικό θέμα του
συνεδρίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1931 και
εδρεύει στο Σικάγο, έχοντας συμπληρώσει 81 χρόνια προσφοράς στην αρκαδική
παροικία των Η.Π.Α., την γενέτειρα Αρκαδία και την Ελλάδα γενικότερα, καθώς και
στον Ελληνισμό της Αμερικής.
   
Οι εργασίες
Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012,
στις 10 το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, και
αναμένεται να παραστούν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος
και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,
κ.Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ.Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο
Δήμαρχος Τρίπολης, κ.Γιάννης Σμυρνιώτης, βουλευτές του Νομού και άλλοι τοπικοί
παράγοντες.

H κυβέρνηση προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών... Ανάμεσά τους και η Διώρυγα


{images:title}Απορρόφηση της «Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινη­τών Αξιών ΑΕ (ΔΕΚΑ Α.Ε.) (Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών)
 Δείτε τη λίτσα με τους πρώτους 255 οργανισμούς που καταργούνται
Τι θα απογίνουν οι 6.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στους προς κατάργηση οργανισμούς.
Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση προχωρά το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής". Συγκεκριμένα η λίτσα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 255 οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται 6.000 εργαζόμενοι.
Η αγωνία των εργαζομένων είναι πραγματικά στο "κόκκινο" αφού δε γνωρίζουν τι τους εποιφυλάσσει το μέλλον. Αν και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μη γίνουν απολύσεις, σύμφωνα όμως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε περίπτωση συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, το μισό διοικητικό προσωπικό πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία για έναν χρόνο με αμοιβή το 60% του μισθού του και κατόπιν να απολυθεί. Παράλ­ληλα οι μετατάξεις στον στενό δημόσιο τομέα εκλαμβάνονται ως προσλήψεις από την τρόικα, με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αναλογία προσλήψεων-αποχω­ρήσεων 1 προς 5. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί το καθεστώς της εφεδρείας και της μετέπειτα απόλυσης.
Αυτή είναι η λίστα με τους 255 οργανισμούς που καταργούνται
isthmos.gr

Τηλεόραση καταπλάκωσε μωρό


{images:title}Ένα Γολγοθά βιώνουν τις τελευταίες μέρες οι κωφάλαλοι γονείς ενός βρέφους, το οποίο υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όταν έπεσε πάνω του τηλεόραση.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη. Το 20 μηνών μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» με ελικόπτερο από την Καλαμάτα και θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Οι γονείς του άτυχου βρέφους το μετέφεραν στο νοσοκομείο μετά από συμπτώματα υπνηλίας, όμως όταν ενημέρωσαν τον γιατρό για το ατύχημα που είχε συμβεί, εκείνος το υπέβαλλε αμέσως σε μαγνητική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης.

Με τη συναίνεση των γονέων έγινε η διακομιδή του  στην Αθήνα με την συνοδεία αναισθησιολόγου και γιατρού, και τώρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
isthmos.gr

Περιοδείες ξεκίνησε ο νέος αστυνομικός Διευθυντής στα τμήματα της Κορινθίας


{images:title}  Σε μια προσπάθεια -που όλοι μας επικροτούμε βεβαίως- να δει από «πρώτο χέρι» την κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα όλης της Κορινθίας, ο νέος αστυνομικός Διευθυντής κ. Β. Τσουραπάς ξεκίνησε ήδη περιοδείες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού. Όλοι ξέρουμε ότι σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας το πρόβλημα της εγκληματικότητας δρα σε μεγάλο βαθμό, φοβίζει και τρομοκρατεί τους πολίτες, ενώ οι δράστες πια είναι αδίστακτοι και δεν σταματούν ούτε καν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Από την άλλη η αστυνομία, όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί και από επίσημα χείλη συνδικαλιστών, έχει μεγάλες ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά μέσα. Έτσι ο κ. Τσουραπάς, θέλησε να διαπιστώσει από κοντά όλα αυτά τα προβλήματα, ώστε να μπορεί να τα θέσει με σαφήνεια υπόψη του αρχηγείου και του υπουργείου.

Θεωρούμε πολύ σημαντική την κίνηση αυτή του νέου αστυνομικού Διευθυντή και μακάρι να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι διοικητές των τμημάτων αναμένεται να τον ενημερώσουν λεπτομερώς για όλα όσα αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά κι αυτό θεωρείται εξόχως θετικό για έναν ανώτερο αξιωματικό που δεν έχει ακόμα σαφή «εικόνα» για το τι συμβαίνει. Λόγω όμως της μεγάλης εμπειρίας του σε καίριες θέσεις της αστυνομίας, γνωρίζει βέβαια πολύ καλά ότι ήρθε σε έναν νομό με αρκετές δυσκολίες και μεγάλη εγκληματικότητα…

http://korinthianews.blogspot.gr

Ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου


{images:title} —Φεύγουμε από το νοσοκομείο όλοι οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα. Αίτημά μας είναι, να έρθουν, χειρουργός, γυναικολόγος και παιδίατρος, αλλιώς εμείς δεν δουλεύουμε σε ένα νοσοκομείο που έχει γίνει Κέντρο Υγείας αστικού τύπου!
Ξεκίνησαν σήμερα επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρικό κυρίως προσωπικό και συγκεκριμένα στις θέσεις, χειρουργού, παιδιάτρου και γυναικολόγου. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες το προεδρείο των γιατρών κατέθεσε καταγγελία - υπόμνημα στον Εισαγγελέα Κορίνθου, σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για τους πολίτες και ασθενείς λόγω των ελλείψεων αυτών.

Ήδη το πρωί η Διοικήτρια του νοσοκομείου μετέβη στο υπουργείο Υγείας και είχε συνάντηση με τον υπουργό κ. Λυκουρέντζο για το συγκεκριμένο θέμα. Σχετικά με την έναρξη της επίσχεσης από σήμερα, ο πρόεδρος των ειδικευόμενων γιατρών κ. Θ. Γιαννουλάκης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αναφέραμε ήδη με καταγγελία μας στον Εισαγγελέα ότι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν έχει χειρουργό, δεν έχει γυναικολόγο και δεν έχει παιδίατρο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εφημερεύουμε, κινδυνεύει άμεσα κόσμος και ήδη διακομίζονται περιστατικά στην Αθήνα λόγω αυτών των ελλείψεων.

Εμείς ξεκινάμε από την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) επίσχεση εργασίας, φεύγουμε από το νοσοκομείο όλοι οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα. Αίτημά μας είναι, να έρθουν, χειρουργός, γυναικολόγος και παιδίατρος, αλλιώς εμείς δεν δουλεύουμε σε ένα νοσοκομείο που έχει γίνει Κέντρο Υγείας αστικού τύπου!».

http://korinthostv.blogspot.gr

Καταιγισμός αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Korinthia portal
Ανεπιστρεπτί πέρασε η περίοδος που οι γονείς είχαν την επιλογή ενός ιδιωτικού παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού. Η επιλογή αυτή αποτελεί πλέον πολυτέλεια με τους περισσότερους γονείς να αναζητούν μια οικονομική λύση , ακόμα – ακόμα και μια λύση η οποία δεν θα κοστίζει τίποτα. Τα ανύπαρκτα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κορινθίων έχουν λειτουργήσει ωσάν μέλι με αποτέλεσμα οι αιτήσεις να σωρεύονται στα γραφεία του κέντρου κοινωνικής πολιτικής. «σε μια εποχή δύσκολη, όπου γενικότερα παρατηρείται στασιμότητα εμείς προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι» θα πει ο πρόεδρος του κέντρου Μάριος Σταματάκης ενημερώνοντας πως οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορινθίων δεν ζητούν από τις οικογένειες τροφεία.
Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι 300 ωστόσο οι αιτήσεις αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες. Αυτές οι ανάγκες οδήγησαν το δήμο να προχωρήσει και σε επαναλειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού σε  Χιλιομόδι – Τενέα και Κλένια τα εγκαίνια και του οποίου θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου. Η εντολή για την επαναλειτουργία δόθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο, σ ένα σταθμό που έχει κατά τον κύριο Σταματάκη μεγάλη ιστορία, ωστόσο το να αναμοχλεύει κανείς το παρελθόν δεν έχει ουσία, αξία έχει η επαναλειτουργία και η εξυπηρέτηση των οικογενειών των περιοχών αυτών οι οποίες ήδη έχουν καταθέσει αιτήσεις. Στους σταθμούς τα μικρά παιδιά μπορούν να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους και με ασφάλεια την ώρα που οι γονείς , εργαζόμενοι και οι 2, προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα λιγοστά χρήματα που πια αποφέρουν οι εργασίες.
Το κέντρο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου αυτό το διάστημα πραγματοποιεί και επισκευαστικές εργασίες στα κτίρια που χρειάζονται προκειμένου οι υποδομές να είναι άρτιες και ασφαλείς να υποδεχτούν το Σεπτέμβριο τα πιτσιρίκια.

Στόχος ληστών το σπίτι του ιερέα στο Σολωμό


  - Αποπειράθηκαν να το «ανοίξουν» για 2η φορά σε λίγο διάστημα
Δεν υποχωρούν από τον στόχο που έχουν ως φαίνεται θέσει οι επιτήδειοι που έχουν βάλει στο μάτι το σπίτι του ιερέα του Σολωμού. Το σπίτι έγινε για 2η φορά στόχος μέσα σε λίγο διάστημα , με τους περίοικους να βλέπουν και πάλι , μέρα μεσημέρι, και πάλι Κυριακή , ύποπτες κινήσεις, το ίδιο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή κοντά στο σπίτι . Λίγα λεπτά μετά ακούστηκε ο συναγερμός , εμπόδιο που μπήκε για 2η φορά στο δρόμο των ληστών όπως και στη  διάρκεια της 1ης τους απόπειρας. Ο ήχος τους έτρεψε και αυτή τη φορά σε φυγή χωρίς φυσικά να κατορθώσουν να εισέλθουν στο σπίτι και να πάρουν από αυτά ότι πολύτιμο θεωρούν πως υπάρχει μέσα.
Η πρώτη τους απόπειρα είχε γίνει πριν από λίγες εβδομάδες, στη διάρκεια της πρωινής Κυριακάτικης λειτουργίας. Οι δράστες ήξεραν καλά πότε να χτυπήσουν, δεν γνώριζαν όμως την ύπαρξη του συναγερμού στο σπίτι ο οποίος και τελικά χάλασε τα σχέδια τους. Κανείς δεν ξέρει τους λόγους που επανήλθαν και αφού δεν είχαν βρει τρόπο να παρακάμψουν το σύστημα. Το σίγουρο πάντως είναι πως το σπίτι του ιερέα έχει γίνει στόχος.

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στα Βέρβενα


vervena_agiasannis_7_2012a22 Του ιερέως Ιωάννη Σουρλίγκα
Προγόνων Χριστοῦ, τὴν μνήμην ἑορτάζομεν,
τὴν τούτων πιστῶς, αἰτούμενοι βοήθειαν,
τοῦ ῥυσθῆναι ἅπαντας, ἀπὸ πάσης θλίψεως,
τοὺς κραυγάζοντας, ὁ Θεὸς γενοῦ μεθ᾽ ἡμῶν,
ὁ τούτους δοξάσας ὡς ηὐδόκησας.

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, έγινε για μια ακόμη φορά η απαρχή και η χαρμόσυνη αιτία, ώστε να ξανά ζωντανέψει το χωριό Επάνω Βέρβαινα Αρκαδίας και να εγερθεί εκ του χειμερινού λήθαργου, λόγο του βαρύ χειμώνα που αντιμετωπίζει το χωριό, μιας και το υψόμετρο του είναι άνω των 1.250 μέτρων εκ της θαλάσσης.

Το πρώτο δεκαήμερο εκάστου μηνός Ιουλίου, σύσσωμοι οι κατοικούντες στα χειμαδιά, δηλαδή στα Κάτω Βέρβαινα και το Άστρος Κυνουρίας, ανεβαίνουν στο καλοκαιρινό χωριό και διαμένουν σε αυτό μέχρι και τα τέλη του μήνα Σεπτεμβρίου.

Το καλοκαιρινό χωριό, φορώντας τα γιορτινά του, εορτάζει το πρώτο ξεχωριστό πανηγύρι του, την ήμερα της Κοιμήσεως της Άγιας Άννης.

Σήμερα ο Μάγος Sankara – Φυγόκεντρος (27/7) – Κ. Μαραβέγιας (28/7)

Την παράσταση με τίτλο «Ονειρα και ψευδαισθήσεις», από τον… μάγο Sankara, θα παρακολουθήσουμε σήμεραΤετάρτη 25/7, 21.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Αστρους, ενώ την Παρασκευή «Φυγόκεντρος» και «Felix & Sara» υπόσχονται διασκέδαση με rock, jazz και funk ρυθμούς. Τέλος, το Σάββατο, 28/7, στο Ανοιχτό Θέατρο του Παραλίου Αστρους, θα τραγουδήσει ο Κωστής Μαραβέγιας, σε μία συναυλία που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής

«Καλή επιτυχία στον Αστέρα»


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διοίκηση του Παναρκαδικού εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στην ΠΑΕ Αστέρας για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Ίντερ Μπακού και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βρίσκεται στις κερκίδες του γηπέδου για να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και του προπονητή Σάκη Τσιώλη. Καλούμε όλους τους φιλάθλους της Τρίπολης και της Αρκαδίας να παρευρεθούν στο γήπεδο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για το ποδόσφαιρο της πόλης και του νομού μας και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τη μεγάλη πρόκριση του Αστέρα στην επόμενη φάση του Europa League

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Μουστού


 Συμμετείχε στην 6η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 6ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων στον Πάρνωνα. Εκατοντάδες ερασιτέχνες αστρονόμοι και αρκετοί επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν από τις 20 έως και τις 23 Ιουλίου στο ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στον Πάρνωνα.
Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια αστροφωτογραφίας, ομιλίες από καθηγητές αστροφυσικής, ηλιακή παρατήρηση, πεζοπορίες, ουρανογραφία και αστρονομικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Ο Φορέας Διαχείρισης ως χορηγός της εκδήλωσης, συμμετείχε την Παρασκευή 20 Ιουλίου με παρουσιάσεις που αφορούσαν στην Προστατευόμενη Περιοχή του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Οι παρουσιάσεις περιελάμβαναν γενικά στοιχεία για την χλωρίδα και την πανίδα της προστατευόμενης περιοχής, καθώς επίσης για τα ερπετά του Πάρνωνα, για την οποία το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έντονη ήταν και η παρουσία των φυλάκων του Φορέα όλες αυτές τις ημέρες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή του καταφυγίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Πάρνωνα επιλέγεται για 2η φορά για την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Εξόρμησης Αστρονόμων, καθώς στην ίδια περιοχή είχε διεξαχθεί η 4η Πανελλήνια Εξόρμηση τον Ιούλιο του 2010. Όπως μας τόνισαν οι διοργανωτές, τα πλεονεκτήματα για την αστρονομική παρατήρηση που συνδυάζει η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι:

Ξεκίνησε η Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα

 Από το arcadiaportal.gr
IMG_20120721_221121.resizedΓια πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται και φέτος στην Καστάνιτσα την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της αλλά και ανταποκρινόμενοι θετικά στα σχόλια και τις προτάσεις των προηγούμενων ετών απλώνοντας την διάρκεια των εκδηλώσεων σε ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο.
Στόχος για μια ακόμα χρονιά η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση όλων μας για την προστασία του πανέμορφου δάσους του Πάρνωνα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε το κίνημα του εθελοντισμού γιατί είναι η μοναδική μας ελπίδα να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα υγιές περιβάλλον

Tροχαίο κοντά στο casino


Γύρω στις 12 το βράδυ συνέβη ένα τροχαίο κοντά στο casino
Λουτρακίου με ένα νεαρό ο οποίος οδηγούσε μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού.
Με μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο. Κορίνθου. Οι πρώτες ενδείξεις του ατυχήματος μιλούν για πτώση από την μοτοσυκλέτα με πιθανή αιτία το ελαττωματικό Σταντ
perahora.gr

ΠΕΡΑΧΩΡΑ: "ΗΡΑΙΑ 2Ο12"


 Με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών πραγματοποιήθηκαν  
τα "ΗΡΑΙΑ 2012" Στη Λίμνη Βουλιαγμένη της Περαχώρας.  Άψογη
διοργάνωση  που ανέδειξε μικρούς και μεγάλους  αθλητές  και
αθλήτριες  σε όλες τις κατηγορίες .  Με την παρουσία τοπικών
και αθλητικών παραγόντων έγιναν και οι απονομές  σε μια υπέροχη
αθλητική  και γιορτινή ατμόσφαιρα με τους μικρούς μας φίλους
να κλέβουν την Παράσταση.

6ο Ράλλυ Κορινθιακού


{images:title}  —Ο στόλος που για φέτος αναμένεται πολυάριθμος θα ξεκινήσει από την Κόρινθο και θα επισκεφτεί διαδοχικά το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, τα Αντίκυρα, το Γαλαξίδι και το Αίγιο.

To Ράλλυ Κορίνθου που διοργανώνεται για 6η φορά, θα αναοίξει εφέτος πανιά στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου προσφέροντας μία εβδομάδα αγωνιστικής ιστιοπλοίας και θα λασσινής περιπέτειας στους συμμετέχοντες.

Ο στόλος που για φέτος αναμένεται πολυάριθμος θα ξεκινήσει από την Κόρινθο και θα επισκεφτεί διαδοχικά το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, τα Αντίκυρα, το Γαλαξίδι και το Αίγιο.

Οι διαδρομές θα είναι σύντομες ώστε να υπάρχει χρόνος για ξεκούραση των πληρωμάτων, μιας και το Ράλλυ που διεξάγεται ημερολογιακά μετά το Ράλλυ Αιγαίου και πριν το Ράλλυ Ιονίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα σκάφη και τα πληρώματα να "γράψουν" εύκολα μίλια στο δρόμο τους προς το Σαρωνικό και το Ιόνιο.

Σε κάθε λιμάνι η τοπική κοινωνία με τη φιλοξενία και τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα δώσει μία ιδιαίτερη νότα που υπόσχεται να αφήσει ικανοποιημένους τους συμμετέχοντες.

Κόρινθος: Με καυτό υγρό της ζεμάτισαν τον σβέρκο!


{images:title}  —Το ζώο δεν παραπονέθηκε, μας εμπιστεύθηκε, θα γίνει καλά και θα στειρωθεί... και έρχεται το αμείλικτο ερώτημα: τι θα γίνει μετά; Θα καταλήξει και πάλι στην περιοχή του Σταθμού του Προαστιακού στην Κόρινθο που είναι τελικά κολαστήριο για τ’ αδέσποτα;
 
«Σε αυτόν τον τόπο είναι δυστυχία να είσαι αδέσποτος σκύλος ή άνθρωπος που νοιάζεται»

Οι κάτοικοι της περιοχής πέριξ του Σταθμού του Προαστιακού στην Κόρινθο «αγαπούν» πολύ τα αδέσποτα σκυλάκια, που βρίσκουν εκεί προσωρινό καταφύγιο. Τα «αγαπούν» πραγματικά πολύ.

Τα «αγαπούν» στην κυριολεξία μέχρι θανάτου, γι’ αυτό και τα πυροβολούν (Ιανουάριος 2012), τα δηλητηριάζουν (Φεβρουάριος 2012), τους ρίχνουν ποντικοφάρμακο στα δοχεία νερού (Μάιος 2012), τους αφήνουν για φαγητό κομμάτια κοτόπουλου ανακατεμένα με σπασμένα γυαλιά (Ιούνιος 2012) και τέλος τα καίνε! Ναι, τα καίνε, με βραστό νερό, λάδι, καυστικό υγρό...

Ο Βασίλης, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, για τη σωτηρία των ζώων μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει τι πέρασε αυτό το ζώο, από τα χέρια των ανθρώπων.

Ο Βασίλης τα εμβολιάζει, τα στειρώνει, τα ταΐζει και τα ποτίζει και πληρώνει όλα τους τα έξοδα από την τσέπη του, όμως έχει πια απηυδήσει με όλα αυτά, που γίνονται πάντα εις βάρος τους.

Μουσική βραδιά από τη χορωδία ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου



Κυρ, 22/07/2012 - 14:15

Την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, Μουσική βραδιά από τη Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου. Συμμετέχει η ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.
Είσοδος Ελεύθερη.

Απλήρωτοι από το Μάιο οι ειδικευόμενοι στο νοσοκομείο Κορίνθου


 Εργάζονται με φιλότιμο και πέραν του ωραρίου τους σ ένα ίδρυμα το οποίο εφημερεύει 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες  το 24ωρο , με σοβαρότατες ελλείψεις οι οποίες δεν επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία του. Και όμως ακόμα και αυτούς τους γιατρούς, αυτό το προσωπικό η πολιτεία τους έχει απλήρωτους από το  μήνα Μάιο. Το προσωπικό συνεχίζει πάρα ταύτα να εργάζεται όμως οι αντοχές φτάνουν στο τέλος τους. Από την Τετάρτη που έρχεται το νοσοκομείο θα βρίσκεται σε επίσχεση και γι αυτό το ζήτημα 

Ετήσιο Λαϊκό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο (18/08/2012)


18/08/2012
Ετήσιο Λαϊκό πανηγύρι στον  Άγιο Αθανάσιο (18/08/2012)

Για άλλη μια χρονιά θα σας περιμένουμε να περάσουμε ωραία!

18 Αυγούστου λοιπόν σάββατο βράδυ όλοι στον Άγιο Θανάση.

Ζωντανή μουσική με τους παρόντες, δροσερό κρασί και εκλεκτοί μεζέδες!

Μάγος Sankara (25/7), Φυγόκεντρος (27/7) και Κ. Μαραβέγιας (28/7)


 Την παράσταση με τίτλο «Ονειρα και ψευδαισθήσεις», από τον… μάγο Sankara, θα παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 25/7, 21.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Αστρους, ενώ την Παρασκευή «Φυγόκεντρος» και «Felix & Sara» υπόσχονται διασκέδαση με rock, jazz και funk ρυθμούς. Τέλος, το Σάββατο, 28/7, στο Ανοιχτό Θέατρο του Παραλίου Αστρους, θα τραγουδήσει ο Κωστής Μαραβέγιας, σε μία συναυλία που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής. Δείτε περισσότερα…

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, 21:30
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Παραλίου Άστρους

Sankara Όνειρα & Ψευδαισθήσεις
Dreams and Illusions είναι ο τίτλος της 2ωρης παράστασης του Σανκάρα ακριβώς γιατί τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις ζωντανεύουν επί σκηνής χαρίζοντας στους θεατές τέτοια συγκίνηση και συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται αν δεν το βιώσεις προσωπικά.
Η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και ο απόλυτος συγχρονισμός κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έξυπνα κόλπα, μαγεία, χιούμορ, όμορφα κορίτσια, ατμοσφαιρική μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόγραμμα μιας ξεχωριστής παράστασης.
Ένα ρεσιτάλ μαγείας και ψευδαισθήσεων που συνδυάζεται ο χορός η μουσική και η κίνηση με την μαγεία το μυστήριο και την δράση διανθισμένα με την θεατρικότητα και τα κωμικά στοιχεία.
Είναι σίγουρο πως αν αυτά που οι θεατές βλέπουν ζωντανά τα έβλεπαν από την τηλεόραση θα νόμιζαν ότι πρόκειται για ειδικά εφέ και κόλπα κάμερας .
Πρόκειται για μία παράσταση μαγείας όπου το κοινό μπορεί και συμμετέχει ενεργά σε κάποια από τα μαγικά κόλπα.
Τα συστατικά είναι η διασκέδαση, το απροσδόκητο, ο κίνδυνος, η ομορφιά, ο ρυθμός, η δύναμη και το στυλ.

Στην τετράδα τα κορίτσια από την Αρκαδία


 Την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του South Cup πέτυχαν, σήμερα το μεσημέρι, οι Νικητοπούλου/Πετεφούντη, επικρατώντας, μετά από έναν δραματικό αγώνα, των Βλασταρά/Υφαντή με 2-1 σετ. Ετσι το ντουέτο από την Τρίπολη, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Αρκαδίας, θα δώσει το παρών σήμερα, στις 17.45, στα ματς της τετράδας αντιμετωπίζοντας ένα δύσκολο αντίπαλο, τις Κουμανίδου/Τσβετκόβα. Οπως και να έχει πάντως, η πορεία των κοριτσιών από την Αρκαδία μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και έρχεται να θυμίσει στους… υπεύθυνους του αθλήματος στο Νομό μας, ότι παρά τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, υλικό υπάρχει.
Οι αγώνες της ημέρας συνεχίζονται με τα ημιτελικά ανδρών και γυναικών, καθώς και τους δύο μεγάλους τελικούς που θα ξεκινήσουν στις 20.30.

Προσλήψεις προγραμματίζονται στην Αρκαδία σε Δήμους και Περιφέρεια


 Όλες οι λεπτομέρειες για τις θέσεις εργασίας που θα «ανοίξουν» άμεσα
Σε προγραμματισμό των προσλήψεων συμβασιούχων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών πρέπει να προχωρήσει οι Δήμοι της Αρκαδίας και η Περιφέρεια.
Ήδη, δόθηκαν οδηγίες για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και των ΚΑΠΗ.
Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καλυφθούν, επίσης, και οι ανάγκες των Δημοτικών Ωδείων και των αθλητικών οργανισμών.

Άσκηση του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο Λεωνίδιο!


 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στο Μυρτώο Πέλαγος, στο Πεδίο Βολών «Καράβια» (ανατολικά του Λεωνιδίου).

Οι Ισραηλινοί δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ναυτικής άσκησης.

Σε αυτή συμμετείχαν υπερσύγχρονες Κορβέτες, τύπου Στέλθ (πλοία που αφήνουν πολύ μικρό αποτύπωμα γι' αυτό δύσκολα ανιχνεύονται από τα ραντάρ), που είναι τα νέα αποκτήματα του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ.

Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ κατευθύνονται στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου θα παραμείνουν για λίγες ώρες.

Η Τουρκία εμφανίζεται, ενοχλημένη επειδή η Ελλάδα επέτρεψε να ασκηθεί το πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι η Ελλάδα παραβίασε διμερείς συμφωνίες, όπως  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η στενή συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα, συνιστά ουσιαστική αναβάθμιση  και των πολιτικό-διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών.

Και επειδή, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σε πλήρη εξέλιξη δραματικά κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα, η στρατιωτική βία είναι  παρούσα, η κοινωνική ασφάλεια είναι ζητούμενο, η πολιτειακή σταθερότητα εύθραυστη και γενικά, η γεωπολιτική κατάσταση χαρακτηρίζεται από μια ασταθή ισορροπία, σε αυτό το επισφαλές διεθνές περιβάλλον, οι διακρατικές συμμαχίες, όπως της Ελλάδας με το Ισραήλ, έχουν και ειδικό πολιτικό βάρος και αυτονόητες  παρενέργειες.

Πηγή: athina984.gr

"Άνθρακας" και πάλι ο θησαυρός του Αλή Πασά


Aπραγος έφυγε για μια ακόμη φορά ο επίδοξος Ελληνοαυστραλός
χρυσοθήρας Βαγγέλης Δήμας από τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς
 στη νέα του προσπάθεια για τον εντοπισμό του θησαυρού του Αλή
Πασά δεν βρήκε απολύτως τίποτα. Προχθές το πρωί, κάτω από άκρα
μυστικότητα για να αποφύγει τη συγκέντρωση του κόσμου, κατέφθασε
με ειδικό γεωτρύπανο σκάβοντας αυτή τη φορά σε διαφορετική θέση
και σε βάθος 60 περίπου μέτρων χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.
Παρότι η άδεια που εξασφάλισε ήταν 20 ημερών το εγχείρημα δεν θα
συνεχιστεί μιας και κοστίζει αρκετά.
Oύτε αυτή τη φορά η τύχη του χαμογέλασε…
perahora.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ
 ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΟΥΡΛΑ-ΛΙΑΚΕΪΚΑ ΔΕΝ ΘΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7/12 ΕΩΣ
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7/12.

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Ο Γεν. Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π

Τ. ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ