Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας στη «ΣΕΜΕΛΗ»


Η οινοποιητική εταιρεία "ΣΕΜΕΛΗ", συμμετέχοντας -οπως κάθε χρονο- στις εκδηλώσεις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» το τριήμερο 31/8 - 1 & 2/9, προσκαλεί όλους τους οινόφιλους να επισκεφθούν το οινοποιείο της Domaine Helios στο Κούτσι Νεμέας και να γιορτάσουν μαζί τον ερχομό της νέας σοδειάς.
Η μεγάλη αυτή γιορτή που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νεμέας και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας αποτελει ένα ξεχωριστό θεσμό,αφιερωμένο στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στο "Αγιωργήτικο", μια από τις δυναμικότερες ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της Νότιας Κυνουρίας!


 Βελτίωση και ασφαλτόστρωση προβλέπει συμφωνητικό που υπογράφτηκε σήμερα στην περιφέρεια για δρόμους της Νότιας Κυνουρίας.

Ειδικότερα, τα έργα θα γίνουν στους δρόμους «Πελετά-Κουνουπιά προς Βλησιδιά», «Πηγάδι-Φωκιανός», «Πηγάδι-Μυγδαλιά» και «Πλατανάκι-Κοσμάς».

Το έργο αναλαμβάνει ο ανάδοχος Ιωάννης Μπουτσικάκης από το Άστρος ο οποίος προσέφερε μέση τεκμαρτή έκπτωση 46,49% επί του ποσού του προϋπολογισμού μελέτης της Υπηρεσίας. και αντί του ποσού των Διακοσίων πενήντα πέντε χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα τριών ευρώ και εβδομήντα τριών λεπτών (255.793,73 €), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου, ορίζεται σε ε κ α τ ό ν ε ί κ ο σ ι (120) ημερολογιακές ημέρες, από την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

5/9: Εθελοντική αιμοδοσία στο Αστρος


 Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 5/9, 09.00 – 13.30, στο Κέντρο Υγείας Αστρους, από μονάδα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Η προσφορά όσων μπορούν να δώσουν αίμα είναι σημαντική.

Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων


Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο
 Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο 6ο ΣΠ Κορίνου και στην μετατροπή του σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομετααστών, αναφέρονται, με σχετική ανακοίνωση, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Πελοποννήσου. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο χώρος, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες, είναι ακατάλληλος και εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των υπηρετούντων αστυνομικών.

Πρώτος νομός στη «μαύρη εργασία» η Αρκαδία με ποσοστό ρεκόρ 78,1%


 25 στους 32 εργαζόμενους στην Αρκαδία δουλεύουν χωρίς ασφάλιση- υψηλά ποσοστά και σε Λακωνία- Κορινθία
Η αδήλωτη εργασία στην χώρα αυξάνει με ταχύ ρυθμό αφού το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ξεπερνά το 50% σε επτά νομούς της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα».
Στο σύνολο της χώρας, η ανασφάλιστη εργασία έχει «σκαρφαλώσει» στο 35,4% από 29,1% το 2011.
Το ρεκόρ με ποσοστό 78,1% καταγράφεται στην Αρκαδία, όπου 25 από τους 32 εργαζομένους που ελέγχθηκαν συνολικά δεν είχαν ασφάλιση, ενώ ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία με 66,6% και 10 ανασφάλιστους στους 15 απασχολουμένους.
Άλλοι νομοί με υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας είναι η Λακωνία (56,4%), η Εύβοια (55,5%), τα Χανιά (53,6%), η Κορινθία (51,6%) και η Καρδίτσα (50,5%).
Αντίθετα, σε Μαγνησία, Κυκλάδες και Ζάκυνθο τα ποσοστά της «μαύρης» εργασίας είναι τα χαμηλότερα στη χώρα.
Σύμφωνα με τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων, σε όλη τη χώρα, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2012, έχει αυξηθεί σε 35,4% από 29,1% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

zougla.gr/arcadiaportal.gr

Ακατάλληλα τα γήπεδα της Βόρειας Κυνουρίας



Ακατάλληλα για διεξαγωγή αγώνων έκρινε όλα τα γήπεδα του Δήμου η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, στέλνοντας μάλιστα και σχετικό έγγραφο στην Επιτροπή Αθλητισμού Βόρειας Κυνουρίας. Σε άλλα χρειάζονται μικρές και σε άλλα μεγαλύτερες παρεμβάσεις για να καταστούν κατάλληλα, τις οποίες όμως (εκτός του γηπέδου του Αχιλλέα και του Νικηταρά που είναι ιδιόκτητα) θα πρέπει να τις πραγματοποιήσει ο Δήμος.Το πιθανότερο, πάντως, για τις ομάδες της περιοχής είναι να μοιραστούν και να αγωνίζονται στα δύο δημοτικά γήπεδα, σε Αστρος και Μελιγού, που και χλοοτάπητα έχουν, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για το Α” Τοπικό, και τις λιγότερες επεμβάσεις χρειάζονται (πχ τουαλέτες, περίφραξη κλπ).
Ηδη, πάντως, μπορεί να ξεκίνησε ως αστείο, αλλά σιγά-σιγά και με τους πολλούς περιορισμούς (γήπεδα, όρια ηλικίας κλπ) σοβαρεύει η συζήτηση ανάμεσα σε κάποιες ομάδες για το ενδεχόμενο αποχώρησης από τα τοπικά πρωταθλήματα και διεξαγωγή άλλου ανεξάρτητου.

ΥΓ.: Ανεξάρτητα, πάντως, από το που θα αγωνίζεται φέτος ο Αχιλλέας Παραλίου Αστρους θα πρέπει να προσέξει την εικόνα του γηπέδου του εξωτερικά. Το γήπεδο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και τα πολλά ποικιλόχρωμα πολιτικά και οπαδικά συνθήματα σίγουρα δεν δημιουργούν καλές εντυπώσεις στον κάθε επισκέπτη.
astrosnews.gr

Αύριο η «μπλε πανσέληνος»


 Το φαινόμενο εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια
Έχει συνδέσει το όνομά του με γλωσσικές εκφράσεις, μύθους, αστρολογικές προβλέψεις, ακόμα και σπάνια φυσικά φαινόμενα. Το «μπλε φεγγάρι», δηλαδή η πανσέληνος, για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, θα συμβεί αύριο, συνοδευόμενο από πλήθος εκδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Όταν αυτές αθροίζονται, εμφανίζεται ένα επιπλέον φεγγάρι.

«Καθώς ο σεληνιακός μήνας είναι μικρότερος από το μέσο μήνα του ημερολογίου, τυχαίνει να έχουμε δύο πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα. Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται «μπλε πανσέληνος», όρος που όμως δεν χρησιμοποιείται επίσημα στην Αστρονομία», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Νίκος Ματσόπουλος.

Αποχώρηση Λυκουρέντζου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αναδείχθηκε νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο απερχόμενος Γραμματέας και Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, κ. Αντώνη Σαμαρά,
κ. Αντιπρόεδρoι,
κ. πρώην Πρωθυπουργέ, κ. Καραμανλή,
κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Συναντόμαστε σήμερα εδώ, στη συνεδρίαση της Πολιτικής μας Επιτροπής, με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση σε πολύ συντομότερο χρόνο από όσο ορίζει ακόμα και το Σύνταγμα. Οι πολιτικές εξελίξεις, ο αγώνας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο αγώνας του κόμματος, οδήγησε στο να διαμορφωθούν οι σημερινές πολιτικές συνθήκες, οι οποίες αναθέτουν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να πράξει αυτό το οποίο έπραξε στην ιστορία της. Να πράξει ό,τι το εθνικό, ό,τι το συμφέρον για το λαό και να κρατήσει την Ελλάδα, στην Ενωμένη Ευρώπη, στη ζώνη του ευρώ, εκεί στη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια, στην οποία την οδήγησε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Κύριε Πρωθυπουργέ,

beachchess_m          

Με δύο σημαντικές εκδηλώσεις μας αποχαιρετά αύριο, Παρασκευή 31/8, ο Αύγουστος. Η πρώτη ξεκινά στο καφέ La Luna στο Παράλιο Αστρος και είναι το Beach Chess, ή αλλιώς το 8o Σκακιστικό Ανοιχτό Τουρνουά Ράπιντ, που έχει γίνει πλέον θεσμός. Η δεύτερη, αλλά εξίσου σημαντική, οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων ΚΥ Αστρους και τουςκατοίκους του Αρκαδικού Χωριού, που μας καλούν να απολαύσουμε την Πανσέληνο σε μια μουσική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα, τραγούδι, φαγητό και ποτό, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά νέου ασθενοφόρου

ΔΗΜΟΙ: Διήμερο λουκέτο μετά τον «αγιασμό»


 Tελικά, ούτε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τα 35 εκατ. ευρώ Σταϊκούρα από τα ΠΟΕ, αλλά ούτε και η παρουσία Στυλιανίδη στη σύναξη των «γαλάζιων» δημάρχων κατάφεραν να σταματήσουν «τη βραδυφλεγή βόμβα» που μπήκε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μείωση των ΚΑΠ κατά 30%. Οι δήμαρχοι, μετά τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έβαλαν (2,4 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού συν τα περίφημα, με εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη) και το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για τα «300», αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας τους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία, και περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν δοθεί λύση.

Το ψήφισμα του Εκτάκτου Συνεδρίου ΚΕΔΕ

Υπάρχει και φιλότιμο!!!


Δήμαρχος της Πελοποννήσου καλεί Δημάρχους σε παραίτηση!

 Την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου έχει ήδη γράψει και υπογράψει ο Δήμαρχος της Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος. Ο Δήμαρχος θα ανέβει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου με την παραίτηση αυτή στο χαρτοφυλάκιο του και με σκοπό να την καταθέσει στο Δ.Σ .

Το ίδιο καλεί να πράξουν και οι συνάδελφοί του στο σύνολό τους προκειμένου η ΚΕΔΕ να έχει ένα ισχυρό μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις της με την κυβέρνηση αναφορικά με τις νέες περικοπές που γίνονται στους πόρους που λαμβάνει από το κεντρικό κράτος. «Εκτιμώ ότι η παραίτηση θα πρέπει να είναι καθολική. Όλοι οι δήμαρχοι πρέπει να τις καταθέσουν στις ΚΕΔΕ και στις συζητήσεις που θα γίνου με την κυβέρνηση να έχει και τις παραιτήσει σόλων μας για να υπάρχει μέσο πίεσης. Η Τ.Α πρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια της χώρας όχι όμως με 60%. Είναι τραγικό!»
Η νέα περικοπή στους πόρους της Τ.Α καθιστά σύμφωνα με τους Δημάρχους την λειτουργία των Δήμων αδύνατη. «Δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε την μισθοδοσία , πόσο δε μάλλον να κάνουμε έργα» θα πει ο Δήμαρχος της Νεμέας ο οποίος πρότεινε σε πρώτη φάση το λουκέτο στους Δήμους για 1 εβδομάδα. «Ανήκω σ αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει ν αντιδράσουμε δυναμικά. Θα περιμένω το συνέδριο τις 30 Αυγούστου η εκτίμησή μου είναι ότι πρέπει να κλείσουμε τους  δήμους για 1 εβδομάδα .Δεν έχει νόημα να παραιτηθεί ένας, έχει νόημα αν δεν αλλάξουν τις αποφάσεις τους στην κυβέρνηση έχει νόημα να γίνει απ όλους. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε έργα, είναι θέμα επιβίωσης των δήμων. Όχι τ ης Νεμέας αλλά όλων των δήμων πλέον δεν επαρκούν ούτε για την μισθοδοσία.»
arkadiaportal

ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ Η΄........


Το Περιφερειακό Συμβούλιο είπε ομόφωνα όχι στις ΑΠΕ στα Γεράνεια Όρη
Μπορεί για πρώτη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να είπε ομόφωνα "όχι" στην εγκατάσταση των Αιολικών πάρκων στα Γεράνεια Όρη, αλλά όπως θα δείτε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου "κρατά μικρό καλάθι", αφού όπως αναφέρει ο ΠΣ Βαγγέλης Γούργαρης η οριστική ή μη έγκριση θα δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Επισημαίνει βέβαια πως η απόφαση αυτή αποτελεί μία νίκη του λαού και για το λόγο αυτό τον καλεί να είναι σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα...

Ο Δήμος Τρίπολης στην έκθεση τοπικών προϊόντων στο Μεσολόγγι


Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση των τοπικών προιόντων, αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής, θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας », που θα πραγματοποιηθεί  από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου.

Μεταφορά μαθητών: Λύση στο παρά 5 μέσω Περιφερειών


astrosnews.gr
 Λόγω της αποτυχίας των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών, με ελάχιστους Δήμους να τα έχουν καταφέρει (30 από τους 325), ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, από τους δεκατρείς περιφερειάρχες να ξαναπάρουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, η οποία -όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης»- ασκείται από τους Δήμους. Σε ότι αφορά στο Δήμο μας, αυτός περιλαμβάνεται στους λίγους που έχουν προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και συγκεκριμένα ύψους 148.896,82 ευρώ. Το θέμα, μάλιστα, συζητήθηκε στο χθεσινό ΔΣ, όπου λόγω πρόσθεσης νέων δρομολογίων, το ποσό αυξήθηκε κατά 20% (όπως προέβλεπε η αρχική ρύθμιση). Απ” αυτά 7.000 θα δοθούν για τα δρομολόγια της περσινής σχολικής χρονιάς, ενώ από τα υπόλοιπα 22.000 ευρώ (όχι απαραίτητα όλο το ποσό) θα χρηματοδοτηθούν τα δρομολόγια της νέας χρονιάς, μέχρι να υπογραφεί η νέα σύμβαση, που σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Μ. Σκαντζό, θα γίνει άμεσα.
Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr, για τη μεταφορά των μαθητών και τη λύση που δόθηκε.

Σχολή Γονέων στην Αρκαδία


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να :


ΔΗΜΟΙ: 15 προτάσεις για μείωση εξόδων, αύξηση εσόδων


astrosnews.gr
Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ, διευκολύνσεις και μειώσεις επιτοκίου στα δάνεια, πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων από το κράτος, φορολογική αποκέντρωση και καθολική χρήση της δημοτικής ενημερότητας, ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση είναι,σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μερικές από τις 15 προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ τις οποίες θα κρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 29 Αυγούστου, προκειμένου να «περάσουν» και στο Έκτακτο Συνέδριο στις 30 Αυγούστου, ώστε να τις εγκρίνουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση των εσόδων των δήμων. Αφορά δε τόσο θεσμικά θέματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος για το Δημόσιο (για παράδειγμα η καθολική χρήση δημοτικής ενημερότητας ή η διαδικασία μισθολογικής δαπάνης δήμων από Ενιαία Αρχή Πληρωμών) αλλά, κυρίως, οικονομικά με μικρότερο ή μεγαλύτερο κόστος.
Τα 15 θέματα (και οι επεξηγήσεις τους) είναι τα εξής:

ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Mόνο ένας άνω των 38 ετών σε κάθε ομάδα


epsa Μικρή υποχώρηση από τη αρχική της θέση έκανε η ΕΠΣ Αρκαδίας, που ανακοίνωσε πως στα τοπικά πρωταθλήματα μπορούν να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές άνω των 38 ετών, αλλά μόνο ένας σε κάθε ομάδα. Το πρόβλημα, πάντως, παραμένει και πολλοί είναι αυτοί που θα σταματήσουν το ποδόσφαιρο, αλλά και ομάδες χωριών που δεν θα μπορούν πια να κρατηθούν ζωντανές. Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή η… παραχώρηση ισχύει μόνο για την περίοδο 2012-13. Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Κατά τροποποίηση της υπ’ αριθμόν 30/2012 απόφασης του Δ.Σ. την Ε.Π.Σ.Α. και μόνο για την περίοδο 2012- 2013 μετά την υπ’ αριθμόν 31/2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΑ σας γνωρίζουμε ότι, τα Σωματεία δύνανται να έχουν στη δύναμή τους και να αγωνίζεται ένας (1) ποδοσφαιριστής άνω των 38 ετών (γεννηθείς 1.1.1973 και πριν).

Εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα με αξιοθέατα της Γορτυνίας



Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από τον Δήμο Γορτυνίας με τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές της Γορτυνίας
Το Σάββατο 11/8 συνεδρίασε στη Βυτίνα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας με πρώτο θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου. Στα πλαίσια των πολύπλευρων δραστηριοτήτων του Δήμου στον τομέα του τουρισμού παρουσιάστηκε και η εφαρμογή (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) που ετοιμάζει ο Δήμος. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και μέσω της τουριστικής δικτυακής πύλης (portal), η οποία εξελίσσεται παράλληλα και θα είναι έτοιμη μέχρι την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ - Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ

Επαγγελματίες και ριψοκίνδυνοι οι κλέφτες που σήκωσαν τα καλώδια ενώ υπήρχε ρεύμα. Στοχευμένη δολιοφθορά καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος των εργαζομένων του προαστικού. Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.
Μετ΄ εμποδίων εκτελούνται και σήμερα τα δρομολόγια του προαστιακού, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Ανω Λιόσια - Κιάτο και συγκεκριμένα στο τμήμα Κινέττα - Μέγαρα.

Οι ληστές του προαστικού δεν είναι απλοί κυνηγοί χαλκού καθώς έδρασαν οργανωμένα. Σκεφτείτε πως ξήλωσαν καλώδια που είχαν ρεύμα!

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, Νίκος Δρίτσας "η στοχευμένη δολιοφθορά που έγινε χθες το απογευμα στη γραμμή Ανω Λιόσια - Κιάτο και συγκεκριμένα στο κομμάτι Κινέττα - Μέγαρα, δημιουργησε προβλήματα στην κυκλοφορία του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Εμείς μιλάμε για στοχευμένη δολιοφθορά καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Ξέρουμε οτι υπάρχουν σημαντικές εταιρείες που έχουν συμφέροντα να μην αναπτυχθεί ο Προαστιακός.

Πρόσληψη Ειδικού Συνεργάτη στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


 Την πρόθεσή του να προσλάβει έναν Ειδικό Συνεργάτη για τους τομείς Προγραμματισμού - Πληροφορικής & Διαφάνειας, Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας & Περιουσίας Κληροδοτημάτων γνωστοποίησε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης:

                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

                                                         έχοντας υπόψη

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δάση λόγω των ισχυρών ανέμων


 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σήμερα και  αύριο σε όλη την περιοχή της Αρκαδίας, αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων για σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 και από ώρα 12:00 το μεσημέρι έως την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 και ώρα 18:00, για τις παρακάτω περιοχές:

α. Σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου όπως ορίζεται απο το περίγραμμα των επαρχιακών οδών Τρίπολη - Λεβίδι - Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Σύρνα - Ψάρι - Παλαιομοίρι - Καράτουλας - Βάγγος - Ασσέα - Τρίπολη.

β.  Στο δάσος Σκυρίτιδας – Βλαχοκερασιάς όπως οριζεται απο το περίγραμμα των οδών  Βλαχοκερασιά - Κερασια - Εθν. Οδός Τρίπολης - Σπάρτης (Απο 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) - νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας - Παλαιοχώρα - Αγριακόνα – Μαυρογιάννης - Μανιάτης - Λιανός - Λαγκάδα - Βλαχοκερασιά.

γ. Σε όλη η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα.

δ. Στα περιαστικά της Τρίπολης αλσύλια (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου).

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (και μόνο για τον χώρο που καταλαμβάνει το πλάτος της οδού), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, καθώς και των αγροτικών οδών οι οποίοι συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων. Οι παραπάνω εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για όσους έχουν μόνιμη ή εποχική κατοικία ή αγροτικο-κτηνοτροφική περιουσία εντός της περιοχής απαγόρευσης.

Η επιτήρηση των περιοχών της απαγόρευσης θα γίνει από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές στους παραβάτες.

Έρχονται πρόστιμα; Ελέγχους για τραπεζοκαθίσματα ξεκινά η δημοτική αστυνομία στην Τρίπολη!


  Εντολή προς τη δημοτική αστυνομία να ξεκινήσει ελέγχους, σε όλα τα καταστήματα της Τρίπολης, από τη Δευτέρα (27.8.2012), έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρλής.

Η δημοτική αστυνομία θα ελέγξει όλα τα καταστήματα και θα επιβληθούν πρόστιμα για την κατοχή (ή όχι) άδειας κατάληψης χώρου.

Στα μοναδικά καταστήματα στα οποία δεν θα γίνει έλεγχος, σε αυτή τη φάση, είναι στην Πλατεία Πετρινού κι αυτό διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα έργα ανάπλασης.

Πολύ σκληρός στην τοποθέτησή του, μέσα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σαμαρτζής ο οποίος είπε: «Κύριε Καρλή, ξεσκίστε τους! Θέλω πεζόδρομο να περπατήσω. Πληρώνω δημοτικά τέλη. Τη Δευτέρα, προχωρήστε σε κατασχέσεις».

Για γενικό αλαλούμ, που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και χαλάει την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης, μίλησε ο Τάσος Κακλαμάνος.

http://www.kalimera-arkadia.gr

Οι βάσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


 Πέντε τμήματα σημείωσαν άνοδο στις βάσεις και πέντε πτώση- άνοδος για τα τμήματα της Κορίνθου
Ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα οι βάσεις από το Υπουργείο Παιδείας και οι μαθητές γνωρίζουν πλέον τη σχολή στην οποία θα φοιτούν από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Σύμφωνα με τα στατιστικά το ποσοστό επιτυχίας είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρισυ αφού ανήλθε σε 69% από 62% που ήταν το 2011.
O υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.
Τα στοιχεία για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τμήμα Φιλολογίας- Καλαμάτα  14509 (πτώση 443 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών – Καλαμάτα 13036 (πτώση 141 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών –Ναύπλιο 11344 μόρια (πτώση 945 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής – Κόρινθος 12745 (άνοδος 169 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Πολιτικής επιστημών και διεθνών σχέσεων - Κόρινθος 13337 (άνοδος 196 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Επιστήμης και τεχνολογίας υπολογιστών- Τρίπολη 12443(άνοδος 223 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών- Τρίπολη 11567 (άνοδος 415 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών -Τρίπολη 13811 (άνοδος 411μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού- Σπάρτη 9939 (πτώση 307 μορίων σε σχέση με το 2011)
Τμήμα Νοσηλευτικής - Σπάρτη 14644 (πτώση 211μορίων σε σχέση με το 2011)

korinthia portal

Πριν από 53 χρόνια εκτελέστηκε η πρώτη γυναίκα στο Λεωνίδιο


 Σαν σήμερα πριν απο 53 χρόνια εκτελέστηκε στην Ελλάδα η πρώτη γυναίκα για ποινικό αδίκημα. Η «μαύρη χήρα» ονομαζόταν Σταυρούλα Γκουρούση και ήταν η μία απο τις τέσσερις γυναίκες στις οποίες εφαρμόστηκε η θανατική ποινή στην Ελλάδα.

Ήταν 7η Γενάρη του 1959, στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας, έμελλε να είναι η τελευταία μέρα της Μεταξίας, της εγκύου νύφης της Σταυρούλας Γκουρούση, η οποία δολοφονήθηκε άγρια απο την πεθερά και τον άντρα της. Η αμείλικτη πεθερά, πίστευε ότι η νύφη της είχε απατήσει το γιό της και το παιδί που κυοφορούσε ήταν καρπός παράνομου έρωτα, και απαίτησε να πάει στο Άργος να κάνει έκτρωση. Ο γιατρός όμως αρνήθηκε να κάνει την επέμβαση γιατί η εγκυμοσύνη της Μεταξίας ήταν πολύ προχωρημένη. Έτσι η πεθερά αποφάσισε να πάρει το νόμο στα δικά της χέρια.

Εκείνο το πρωί του Γενάρη, όρμησε στη νύφη της η οποία ακόμα κοιμόταν και αφού την έδεσε και τη φίμωσε,τη χτύπησε πολλές φορές στο κεφάλι μέχρι να πέσει λιπόθυμη και στη συνέχεια με τη βοήθεια του γιού της την πέταξαν στη δεξαμενή νερού και την άφησαν να πνιγεί.

Το έγκλημα ήταν φαινομενικά τέλειο χωρίς κανένα ίχνος εγκληματικής ενέργειας, ενώ αποδείχθηκαν τέλειοι ηθοποιοί μάνα και γιός φωνάζοντας πανικόβλητοι όταν δήθεν βρήκαν τη Μεταξία στο πηγάδι. Η φρικτή πράξη τους όμως δεν άργησε να αποκαλυφθεί όταν ήρθε η ώρα να καταθέσουν στην αστυνομία και οι καταθέσεις τους συγκρούονταν, ενώ οι ίδιοι φαίνονται να φάσκουν και να αντιφάσκουν και εν τέλει να κατηγορούν ο ένας τον άλλο.

Η Γκουβούση εκτελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Υμηττού στις 27-8-1960 και ο γιός της στις φυλακές της Κέρκυρας τρεις μέρες μετά.

iefimerida.gr/arcadiaportal.gr

Πτώση στις τιμές των φοιτητικών σπιτιών


Πτώση στις τιμές των φοιτητικών σπιτιών Οι ιδιοκτήτες μικρών σπιτιών ρίχνουν σταδιακά τις τιμές στα ενοίκια που ζητούν προκειμένου να μπορέσουν να προσελκύσουν φοιτητές, οι οποίοι πέρασαν σε πανεπιστήμια, μακριά από τον τόπο διαμονή τους.

Φέτος οι τιμές στα καινούρια δυάρια και γκαρσονιέρες πέφτουν κατά 8-15%, ενώ στα παλιότερα σπίτια η μείωση φτάνει και το 25%. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει υπερπροσφορά παλαιών διαμερισμάτων σε τιμές που κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ, το μήνα.

Υπολογίζεται ότι ενοικιάζονται πάνω από 100.000 σπίτια από φοιτητές και κάθε οικογένεια ξοδεύει μόνο για ενοίκιο από 3.000 έως 6.000 ευρώ, ετησίως. Κάθε χρόνο νοικιάζονται από φοιτητές 80-100.000 σπίτια και ξοδεύονται ετησίως 360-400 εκατομμύρια ευρώ.

Νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Νέα παράταση, την πέμπτη κατά σειρά, προσανατολίζεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στη ρύθμιση που ισχύει σήμερα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Η ισχύς της λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί νέα παράταση, πιθανότατα ως το τέλος του έτους.
Η εκτίμηση ήταν ότι τα έσοδα από τις τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων θα υπερέβαιναν τα 1,5 δισ. ευρώ, αλλά τελικά μέχρις στιγμής, παρά τις τέσσερις παρατάσεις, έχουν φτάσει μόλις τα 625.000.000 ευρώ.

newsbeast.gr