Η αγορανομική διάταξη «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» σε ισχύ από 12 Ιανουαρίου



Την πάταξη της φοροδιαφυγής θέλει να επιτύχει το Υπουργείο Οικονομικών με την αγορανομική διάταξη «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» η οποία τίθεται σε ισχύ απο τις 12 Ιανουαρίου και προβλέπει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Διαβάστε τα άρθρα της αγορανομικής διάταξης, όπου αναλύεται η εφαρμογή της καθώς και οι κυρώσεις απο την μη τηρησή της.

«Άρθρο 1

Σοκ από την αυτοκτονία του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή


Σοκ από την αυτοκτονία του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή [εικόνες] Μια τραγική είδηση αναστάτωσε τον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας λίγο πριν το τέλος του 2012, καθώς ο Δημήτρης Βογιατζής αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του το βράδυ του Σαββάτου.
Ο γνωστός ηθοποιός, σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών και φίλων του, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό κάποια ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει και έβαλε τέλος στη ζωή του.
Τον Δημήτρη Βογιατζή, που είχε γίνει γνωστός από το σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» του MEGA το 2001, βρήκε νεκρό στο σπίτι του η μητέρα του, ενώ η κηδεία του θα γίνει στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Βόλο.
Ο 42χρονος ηθοποιός είχε συνεργαστεί με αρκετούς ηθοποιούς, οι οποίοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Είχε συμμετάσχει στις ταινίες «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού και «No budget story» του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ πρωταγωνίστησε και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.
Τραγική ειρωνεία: Από τους πρωταγωνιστές του σήριαλ «Αέρινες Σιωπές» είχε αυτοκτονήσει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και η ηθοποιός Ελευθερία Βιδάκη.
 www.iefimerida.gr

Τέλος εποχής για υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις


 Αντιμέτωποι με ένα νέο τοπίο στις καταθέσεις θα βρεθούν οι αποταμιευτές από το 2013. Υψηλότεροι φόροι επί των τόκων, πληθώρα νέων προϊόντων, μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και πιέσεις από την τρόικα για μείωση των επιτοκίων στις καταθέσεις δημιουργούν έναν «γρίφο για δυνατούς λύτες».

Οι τραπεζίτες μάλιστα μιλούν για το τέλος της εποχής των υψηλών αποδόσεων, συνιστώντας στους πελάτες τους να κλειδώσουν τώρα τα χρήματά τους σε μακροχρόνιες προθεσμιακές καταθέσεις.

Παράλληλα, σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα επιστρέφουν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες και οι καταθέτες έχουν επιδοθεί σε σαφάρι επιτοκίων, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση για τα χρήματά τους.

Και οι τράπεζες, από την πλευρά τους, σπεύδουν να λανσάρουν πληθώρα νέων προϊόντων επιδιώκοντας να συνδυάσουν την ασφάλεια και τα υψηλά επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων με την ευελιξία του λογαριασμού ταμιευτηρίου.

Σύγκρουση Τατούλη - Οικολόγων για τους Ρομά


 Θέμα φαίνεται να προκύπτει στην Περιφέρεια την Πελοποννήσου μετά την ανακοίνωση των προθέσεων του Περριφερειάρχη Π. Τατούλη να ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διαλύσει όλους τους υφιστάμενους καταυλισμούς των Ρομά στην Πελοπόννησο (δείτε εδώ)

Η αντίδραση ήρθε από την πλευρά των Οικολόγων που με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν καταδικάζουν την ενέργεια αυτή ως ηθικά απαράδεκτη και κοινωνικά επιζήμια.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Ο κ. Τατούλης να ανακαλέσει τις ρατσιστικές ρητορείες και να ενισχύσει τους ελέγχους

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες των αιρετών της Αυτοδιοίκησης δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σ’ αυτή τη χώρα.

Πολλές φορές όμως λειτουργούν επικίνδυνα, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης στοχοποίησε στο σύνολο της μια κοινωνική ομάδα, τους Ρομά, κατονομάζοντας την -αυθωρεί και παραχρήμα- ως υπαίτια παράνομων πράξεων που έχουν συμβεί στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης προχώρησε πέρα και πάνω από τις δικές του αρμοδιότητες, δηλώνοντας ότι θα διαλύσει τους καταυλισμούς τους, υιοθετώντας ουσιαστικά ρητορείες και πρακτικές της “Χρυσής Αυγής”.

Προς κατάργηση τα αστυνομικά τμήματα σε Λουτράκι και Ξυλόκαστρο


 Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr είναι υπο συζήτηση αυτό το διάστημα η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων σε όλη την Κορινθία.

Μία πρόταση που γίνεται τελευταία είναι να παραμείνει η αστυνομία στην Κόρινθο, το Κιάτο, τη Νεμέα και ενδέχεται την Γκούρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητιέται να καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα Λουτρακίου, Αγ. Θεοδώρων και Βραχατίου και οι εν λόγω περιοχές θα αστυνομεύονται από την Κόρινθο.

Συζητούν να καταργηθεί επίσης το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και οι περιοχές από το Βέλο μέχρι την Ευρωστίνη να αστυνομεύονται από το ΑΤ Κιάτου…

Με τα παραπάνω ως δεδομένα είναι πολύ πιθανό το Λουτράκι και το Ξυλόκαστρο να μην έχουν στο μέλλον Αστυνομικό Τμήμα

Με πληροφορίες από το korinthiannews.gr

Αυτοθυσία μάνας συγκλονίζει όλο τον πλανήτη...


{images:title}Ανεξίτηλο στη μνήμη μας θα μείνει το φονικό τσουνάμι που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία πριν από σχεδόν 2 χρόνια. Πόλεις κατεστραμμένες, 20.000 νεκροί και ένα έθνος σε βαθύ πένθος το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Κι όμως, ευρήματα, ιστορίες και φωτογραφίες που έρχονται στο φως ακόμα και σήμερα, αποδεικνύουν ότι παρά το γεγονός της τόσο μεγάλης καταστροφής, η αγάπη και κυρίως της μάνας προς το παιδί, είναι αυτή που νικάει τα πάντα. Μία εικόνα, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους όλου του κόσμου...

Τις πρώτες ώρες, μετά την μεγάλη καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να εντοπίσουν το σώμα μιας άτυχης γυναίκας, το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα συντρίμμια του σπιτιού της.

Η στάση του σώματoς, ήταν κουλουριασμένη και έδωσε μία μικρή ελπίδα στους διασώστες ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ζωντανή, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε μιας και το σώμα της ήταν παγωμένο και δύσκαμπτο.

Ευχές στο Δήμαρχο Κορίνθου


 Τις ευχές τους και τα Κάλαντα για το νέο έτος έψαλαν στον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό η Φιλαρμονική Κορίνθου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρέα» και η Σχολή Μηχανικού της περιοχής μας. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στο γραφείο του, τους ευχήθηκε υγεία καθώς επίσης προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο στη Νεμέα


 Την 26-12-2012/03.00 στη Νεμέα  Κορινθίας, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος του. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως. Δράστες αναζητούνται.

Κορίνθου Διονύσιος: Με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής καταπατείται το Σύνταγμα της χώρας


 Επιστολή έστειλε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την πρόθεση της κατάργησης της αργίας της Κυριακής. Μάλιστα αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή ότι με την κατάργηση της Κυριακής καταπατείται μία εκ των δέκα εντολών του Θεού και αποτελεί ευθεία επίθεση κατά του Συντάγματος της Χώρας...
Ολόκληρη η επιστολή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου
Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,
με αφορμή το σχέδιον Νόμου, διά του οποίου τα καταστήματα στην Χώρα μας θα παραμείνουν ανοικτά κατά την ημέρα της Κυριακής, καθώς και το υπ᾿ αριθμ. Πρωτ. 8527/13-12-2012 έγραφο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, διά του οποίου ζητήται η συμπαράστασή μου στον δικαιολογημένο θόρυβο αναφορικά με την παραπάνω Νομοθετική Πρωτοβουλία, διά του παρόντος Σας παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην απόφαση της καταργήσεως της θεσπισμένης ήδη από της εποχής του Μεγάλου Κων/νου διά Νόμου αργίας της Κυριακής.

Πρόσκληση για την κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Νότιας Κυνουρίας


 Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013 στις 11 π.μ στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην  αίθουσα του Δημαρχείου στο Λεωνίδιο.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας  στις 5 μ.μ στο κοινοτικό γραφείο των Μελάνων και στις 7 μ.μ στο Πνευματικό κέντρο του Τυρού.



                                                                                Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

                                                                                        Ιωάννης Μαρνέρης

Μία εβδομάδα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας


 Γλιτώνουν το πρόστιμο από ότι φαίνεται όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013, αφού θα δοθούν μερικές ημέρες παράταση για την εξόφληση τους, όπως προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης είπε πως η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες και θα δίνει παράταση για την πληρωμή των τελών μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας .

Ήδη , το 80% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην εξόφλησή τους. Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία, ωστόσο γι αυτούς δεν θα δοθεί καμία παράταση.

iefimerida.gr

Εξάρθρωση οργάνωσης μεταφοράς λαθρομεταναστών από την ασφάλεια Κορίνθου! -Δεκάδες συλλήψεις


 Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε  επι της Ν.Ε.Ο κοντά στο ύψος των διοδίων στο Ζευγολατιό. Αυτόπτες μάρτυρες επικοινώνησαν με την korinthiannews.gr και ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου ακινητοποιώντας ένα φορτηγό όχημα προχώρησαν στη σύλληψη δεκάδων λαθρομεταναστών (από τη Συρία).

Η μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας είναι ότι προχώρησαν στη σύλληψη από ότι φαίνεται και των εγκεφάλων που μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες στη χώρα μας κερδίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ίσως βρίσκονται στην εξάρθρωση μεγάλης οργάνωσης μεταφοράς λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα.