Αύριο ο χορός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με δώρα χωρίς λαχειοφόρο αγορά


 Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, με την συντροφιά της Κατερίνας Κούκα, της Λένας Αλκαίου και νέων καλλιτεχνών με την 6μελή τους ορχήστρα θα απολαύσουμε στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για την κοπή της πίτας,  στο χώρο δεξιώσεων «SUNSET» (περιοχή Νέου Καρδαρά) την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.
Τιμή Πρόσκλησης: 25€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού και ποτά).
Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2 ή στο κινητό: 6944 202009 .

ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ

Στη διάρκεια του χορού θα γίνει κλήρωση δώρων χωρίς λαχειοφόρο αγορά, αλλά με τον αριθμό που βρίσκεται επάνω στην κάρτα.
οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τα δώρα της κλήρωσης είναι:

Δεν δικαιούνται επίδομα τοκετού όσες γυναίκες γεννούν σε νοσοκομείο


 - Νέος κανονισμός παροχών υγείας ΕΟΠΠΥ

Με τον νέο κανονισμό παροχών υγείας που ισχύει εδω και ενα χρόνο δεν δικαιούνται επίδομα τοκετού όσες γυναίκες γεννήσουν σε νοσοκομείο,δηλαδή επιδοτείται μόνο η γέννα στο σπίτι, ενω καλύπτονται κανονικά τα νοσήλια. Διευκρινιστική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΥ η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900€, 1200€ για δίδυμη κύηση και 1600€ για τρίδυμη κύηση.


Διαβάστε την ΚΥΑ που είναι σε ισχύ απο την 18η Νοεμβρίου 2012 και αφορά τον νέο κανονισμό παροχών υγείας, όπυ περικόπτονται παροχές στα γυαλιά, στα ορθοπεδικά υλικά και τις φυσικοθεραπείες, πέρα απο το επίδομα τοκετού ΕΔΩ

Η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥ με ημερομηνία ανάρτησης την 26η Φεβρουαρίου 2012 αναφέρει:

ΘΕΜΑ : ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ

Εκδρομή με τραίνο στο δίκτυο της Πελοποννήσου 15 -18 Μαρτίου 2013


 Μια ακόμη θεματική εκδρομή με τραίνο στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή τη φορά με την ευκαιρία του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, για τους φίλους του σιδηροδρόμου και της ταξιδιωτικής εμπειρίας με το τραίνο. Η μεγάλη ζήτηση αλλά και ανταπόκριση στις προηγούμενες θεματικές εκδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσαν το κίνητρο για μια πλήρη ταξιδιωτική πρόταση με 3 διανυκτερεύσεις και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη με το τραίνο στις ομορφιές του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:
1η Ημέρα (Παρασκευή 15/3):

Γεωτεχνικοί Πελοποννήσου: Μεγάλα προβλήματα στον ΕΛΓΑ με τις δρομολογούμενες απολύσεις προσωπικού


Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την αγωνία του για την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του ΕΛΓΑ μετά και τις τελευταίες διαφαινόμενες απολύσεις σημαντικού αριθμού γεωπόνων οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο επιστημονικό εκτιμητικό προσωπικό του Οργανισμού.
Οι διαφαινόμενες αυτές απολύσεις είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων τις οποίες ο ίδιος ο Οργανισμός επιδίωξε σαν να θέλει να αυτοαπαξιωθεί αφού αν αυτές πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις έμπειρων γεωπόνων του Οργανισμού, τίθεται σε σοβαρή αμφισβήτηση η δυνατότητα παροχής σύντομων και ορθών εκτιμήσεων στις ζημιές της φυτικής και ζωικής παραγωγής. Την εποχή που η δυνατότητα προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ανύπαρκτη παραμένει ερωτηματικό γιατί η διοίκηση του ΕΛΓΑ επιδίωξε και φαίνεται να πετυχαίνει την απώλεια απόλυτα απαραίτητου στελεχιακού δυναμικού ενώ την ίδια χρονική στιγμή προκηρρύσει ελάχιστες θέσεις γεωπόνων προκειμένου να εργαστούν για τρεις μόνο μήνες.
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα  για την στελέχωση του Οργανισμού ώστε να αναδειχθεί και διασφαλιστεί το πολύτιμο έργο του για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας μας και επιπλέον θεωρεί άσκοπες και επιζήμιες για την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού τις δρομολογούμενες μαζικές απολύσεις Γεωπόνων, οι οποίες εκτός των άλλων τινάζουν στον αέρα τις ζωές και τις οικογένειές τους.

Aίτηση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα


 Παρακαλούνται  οι Δημότες του Δήμου Κορινθίων όπως προσέλθουν μέχρι  30/6/2013 στο κτίριο του Δήμου – Κολιάτσου 32- Α΄όροφος  (τμήμα εσόδων κ. Σοφία Κυριάκη) κατά τις ώρες από 8.30 π.μ. έως 15.30 μ.μ. , προκειμένου να υποβάλλουν τη δήλωση, της παρ.5 του άρθρου 24 του Ν.213093 (Μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα) για την επιβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
Υπόχρεοι της δήλωσης είναι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές ή νομείς μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων πάσης φύσεως, εντός ή εκτός σχεδίου οικισμών και οικοπέδων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων των οικισμών υφιστάμενων προ του έτους 1923 ή εντός των ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω από (2.000) δύο χιλιάδες κατοίκους.
Για τους Δημότες των ΔΕ ΤΕΝΕΑΣ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ –ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ – ΑΣΣΟΥ- ΛΕΧΑΙΟΥ (τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν στα κατά τόπους γραφεία των ΔΕ κατά τις ώρες λειτουργίας τους).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο εντύπου Ε9 οικονομικού έτους 2005
2. Συμβόλαιο ή Τοπογραφικό διάγραμμα
3. Άδεια οικοδομής για τα κτίσματα.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Κόρινθο


 Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν για το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της Κορίνθου τα σχολεία του νομού. Το κάλεσμα είναι για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κάτι που έχει επιτευχθεί με επιτυχία πριν από πολλά χρόνια , την δεκαετία του 90, τότε που ακόμα και τα σχολεία από την ορεινή Κορινθία κατέβηκαν στην Κόρινθο για να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Με σύνθημα «Η παιδεία ξεσηκώνεται» οι σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η Α και Β ΕΛΜΕ Κορινθίας  δίνουν ραντεβού για τις 11 το πρωί του Σαββάτου έναντι της Εθνικής Τράπεζας Κορίνθου.
Θα μετάσχουν τα σχολεία με τα τόσα προβλήματα; Τελευταία αντιμετωπίζουν ζήτημα ακόμα και με τα λειτουργικά τους έξοδα… Η συμμετοχή αναμφισβήτητα είναι στοίχημα!
Εκείνο βεβαίως που λείπει από την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών είναι η αιτία, τα αιτήματα του συλλαλητηρίου…