Όλοι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου

  Έχει ήδη αρχίσει η έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι
- Μέσα στον Ιούλιο θα πάρουν το εκκαθαριστικό με την πρώτη δόση, όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις
- Μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά με τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012
Ενας Γολγοθάς περιμένει τους φορολογούμενους καθώς μέχρι το τέλος του 2013 θα κληθούν να καταβάλλουν συνολικά πέντε φόρους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη 850.000 έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις και εντός του Ιουλίου θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή της πρώτης δόσης.
Ταυτόχρονα η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών με το χαράτσι το οποίο θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις έντονες πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013 και να μην υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να στέλνει και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Το Σεπτέμβριο θα σταλούν τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2013, σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Κύκλωμα απατεώνων υποσχόταν πακέτα ΕΣΠΑ

 Εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι εταιρείας η οποία «διαχειριζόταν ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ» και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονταν για έγκρισή τους, μια 55χρονη μαζί με τους συνεργούς της κατάφερνε να εξαπατά μικροεπιχειρηματίες, αποσπώντας τους ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα είχε εξαπατήσει συνολικά 11 άτομα, με την απάτη να φτάνει περίπου στα 25.000 ευρώ.
Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την 55χρονη ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εξακολουθούν να αναζητούνται.

Ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ...

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 400 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ...
Τη δέσμευση ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ...
μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι θα εξαγγελθούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε ότι «σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουμε το νέο μηχανισμό που διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό και θα διαμορφωθεί από 1/1/2017».
Αναφερόμενος στην ξαφνική αδιαθεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι «ευτυχώς που η χώρα σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία έχει έναν τόσο εργατικό πρωθυπουργό».πηγη.fimotro.gr

Ληστής βίασε 69χρονη μπροστά στο σύζυγό της...

 Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα συνέβησαν σε ένα σπίτι σε χωριό της Nότιας Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ένα ανθρωπόμορφο κτήνος εισέβαλε στην οικία ηλικιωμένων για να κλέψει και, επειδή δεν βρήκε κάτι πολύτιμο, ξέσπασε... τις αρρωστημένες ορμές του βιάζοντας την 69χρονη ιδιοκτήτρια!
Ο φρικτός βιασμός έγινε μπροστά στα μάτια του 80χρονου συζύγου του θύματος, που έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει το δράστη αλλά εκείνος του επιτέθηκε, αρχικά χτυπώντας τον με γροθιές και στη συνέχεια τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι! Όταν ικανοποίησε τα ζωώδη ένστικτά του, σηκώθηκε κι έφυγε σαν κύριος αφήνοντας αιμόφυρτο το ηλικιωμένο ζευγάρι.
Μόλις τα θύματα συνήλθαν, ειδοποίησαν την αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του αδίστακτου ληστή και βιαστή, ο οποίος είχε πιθανότατα και συνεργό που φύλαγε τσίλιες έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Η απάνθρωπη επίθεση έχει προκαλέσει σοκ και οργή στη μικρή κοινωνία του χωριού και οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ιερώνυμος: Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και αυτήν την κρίση

 Απαντώντας στο ερώτημα του Μητροπολίτου Κορίνθου κ Διονυσίου «τι ποιήσωμεν»; ώστε να εξέλθουμε από την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ζήτησε να προτάξουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδος μας. Πάνω από κόμματα, ατομικά συμφέροντα, ιδιοτελείς αντιλήψεις και προσωπικές σκοπιμότητες.
"Έτσι, ενωμένοι θα παρουσιασθούμε πιο δυνατοί, γεμάτοι ελπίδα και θα αντιμετωπίσουμε μέσω της έμπρακτης μετανοίας που κήρυξαν ο Απ. Παύλος και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής την πολυσχιδή κρίση της εποχής μας.
Εξάλλου δεν είμαστε ξένοι ως λαός σε τέτοιου είδους κρίσεις, αφού από την απελευθέρωση του 1821 και εντεύθεν έχουμε αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες" επεσήμανε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος που λάμπρυνε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κορίνθου.

Σύλληψη για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

 Κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν πενήντα τρία -153- φυτά και ποσότητα κάνναβης, ένα (1) κυνηγητικό όπλο, φυσίγγια κ.α
Συνελήφθη, χθες (29-6-2013) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 59χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αγροτοδασικής έκτασης στην Καλογερόραχη Μεσσηνίας, εκατόν πενήντα τρία -153- φυτά κάνναβης, ύψους από -0,40- έως -1,50- μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ο 59χρονος και τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για επικίνδυνο ιό υπολογιστών:

29062013virus1 Ξεγελάει τους χρήστες ώστε να πληρώσουν 100 ευρώ
 Για έναν επικίνδυνο ιό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που παρουσιάζει έξαρση στην Ελλάδα, προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτός προκαλεί το «μπλοκάρισμα» το οποίο αναιρείται με την καταβολή αντιτίμου 100 ευρώ.
Πρόκειται για τον ιό «Ransomware» που εμφανίζει ένα μήνυμα στο χρήση πως ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Παράλληλα αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό με το αντίτιμο να ορίζεται συνήθως στα 100 ευρώ. Ο χρήστης πρέπει να το καταβάλει με κάρτα πληρωμής.
Η αστυνομία προειδοποίησε πως όποιος πέσει θύμα αυτής της απάτης θα πρέπει να κλείσει τον υπολογιστή και να ζητήσει τη βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του ιού.
  iefimerida.gr

Τα βασικά δικαιώματά σας ως επιβάτης όταν ταξιδεύετε σε Ελλάδα και Ε.Ε.

 Για πρώτη φορά, εκατομμύρια παραθεριστές που ταξιδεύουν στην ΕΕ, αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να προστατεύονται από πλήρη δικαιώματα των επιβατών - είτε ταξιδεύουν αεροπορικώς ή σιδηροδρομικώς, και τώρα και από πλοία, τα λεωφορεία και πούλμαν.
Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι τα δύο τρίτα των επιβατών δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία για να ενημερώσει τους πολλούς ανθρώπους που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών τους, και πώς να τα διεκδικήσουν, αν χρειαστεί.

Πάγωμα τιμολογίων ΔΕΗ για καταναλωτές και επιχειρήσεις

Μεγαλύτερες ευκολίες για τους ευάλωτους καταναλωτές - Μέχρι 15% οι μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια - Ελάφρυνση των τιμολογίων για μεγάλες βιομηχανίες
«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, που απελευθερώνονται από την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, το οποίο συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα.
Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση, η οποία αφορά κυρίως τις μεγάλες βιομηχανίες, μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

Παραλίγο να ψαρέψουν... αγριογούρουνα στο Αρκαδικό Χωριό

 Δεν πίστευε στα μάτια της παρέα φίλων από τον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας, όταν πηγαίνοντας για ψάρεμα με τη βάρκα τους πριν από δυο εβδομάδες, αντίκρισαν μεσοπέλαγα δύο…αγριογούρουνα!
Το περιστατικό συνέβη στον Αργολικό κόλπο, δυο περίπου μίλια ανοιχτά του Αρκαδικού Χωριού, και φαίνεται ότι τα αγριογούρουνα είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι παράλια με προορισμό την Κυνουρία.
Πάντως, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το συγκεκριμένο φαινόμενο θεωρείται συνηθισμένο για τα αγριογούρουνα, αφού για την εξεύρεση τροφής είναι δυνατόν να διανύσουν περισσότερα από 80 χιλιόμετρα και μετακινούνται περπατώντας, τροκάροντας, καλπάζοντας ή κολυμπώντας ακόμα και μεγάλες αποστάσεις.
Όπως και να έχει όμως, εικόνες σαν αυτές που μας έστειλαν οι φίλοι από τον Άγιο Ανδρέα δεν τις βλέπουμε και τόσο συχνά…
leonidion.gr

Πρόσληψη 15 ατόμων από Δ.Ε.Η. (Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης) με 8μηνη σύμβαση

 Η Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης  ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8μηνο) συνολικά  15 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Κλάδου ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α' και συγκεκριμένα:

Ένα (1) Οδηγό Λεοφωρείου  Δ.Ε..
Δύο (2) Μαγείρους  Δ.Ε..
Δώδεκα (12) 12 Εργάτες ΥΕ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι Παρασκευή 5 Ιουλίου.

ΦΑΠ: Οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας!

{images:title}  —Οι τιμές κυμαίνονται από 3 έως και 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.
 
- Τεράστιες οι διακυμάνσεις! Στο δήμο Δάφνης 1.600 ευρώ ανά τετραγωνικό, στη Νίκαια στα 747 ευρώ, στην Ηλιούπολη ορίστηκε στα 624 ευρώ
- Οι τιμές κυμαίνονται από 3 έως και 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
- Με βάση αυτές τις τιμές θα υπολογιστεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 - 12 - 13
Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών.

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες απόκτησης του Αστεροσκοπείου Στεφανίου

 Ολοκληρώνονται από το Δήμο Κορινθίων οι διαδικασίες για την απόκτηση του Αστεροσκοπείου Στεφανίου, αφού έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου  με το ποσό των 95.000 €, ενώ η αξία  που καθορίστηκε από τους Ορκωτούς Εκτιμητές,  ανέρχεται σε 130.000 €.
Το παρατηρητήριο αυτό (Stephanion Observatory) είναι το πρώτο σύγχρονο αστεροσκοπείο της Ελλάδος που εγκαταστάθηκε στο Στεφάνι και επιλέγει το συγκεκριμένο σημείο  της κορυφής της Ψηλής Ράχης γιατί κάλυπτε απολύτως  τις  απαιτούμενες προδιαγραφές απο ολόκληρη την Ηπειρωτική  Ελλάδα. Ο σταθμός αυτός άρχισε να λειτουργεί το 1966, πριν ακόμα  εγκατασταθεί το τηλεσκόπιο-o «συλλέκτης φωτός»-τον Ιανουάριο του 1967.

Αιτήσεις για εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

 Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων,  ενημερώνει  ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1360/19-06-2013 Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε. για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  καλεί τις δομές όπως συμμετάσχουν μέσω αίτησης των Φορέων τους από 20/06/2013 μέχρι και  19/07/2013 .  Οι εν λόγω πράξεις είναι μονοετούς διάρκειας και θα υλοποιηθούν έως την 31/08/2014.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν

Οι Δομές που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ως εξής:

Καταργείται η πενθήμερη εργασία με τη "βούλα" του υπουργείου Εργασίας

 Στον "αέρα" βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Εργασίας, καθώς καταργείται η πενθήμερη εργασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε όσους επαγγελματικούς χώρους δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση και έχει λήξει η μετενέργεια.
Η αρχή, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες (η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012) οι νεοπροσλαμβανόμενοι "στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία".

Αυτοκτόνησε μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Λάρισα

anel Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του χθες το πρωί ο 41χρονος Νίκος Τζιανής, μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο 41χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του στη Λάρισα συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Πίσω του άφησε ένα γράμμα το οποίο σύμφωνα με το larissanet.gr το «αφιερώνει» σε όλους όσους «τον έφεραν στο σημείο αυτό».
«Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ’ αυτή την κατάσταση». Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξέφρασε τον πόνο του αλλά και τον θυμό του που ο φίλος του έφυγε έτσι με αυτόν τον τρόπο...
 ysterografa.gr

Η Eurobank συνεχίζει αυτόνομα. Χωρίς την Εθνική

eurobank Τέλος στα σενάρια ενεργοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα έδωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, προς το προσωπικό της Τράπεζας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
«Στόχος όλων μας είναι η Eurobank να συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες, στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν. Θεωρώ δεδομένη και επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της και, επομένως, ας αφήσουμε πίσω μας κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης.

Αιτήσεις για την 43η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας

 Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει σε έναν εξαιρετικού κάλλους χώρο στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας Ν. Αρκαδίας την 43η   Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας.
Η Έκθεση διαρκεί οκτώ (8) ημέρες, από 14 έως 21 Αυγούστου και συνδυάζεται με την ξακουστή Εμποροπανήγυρη και παράλληλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εντός του εκθεσιακού χώρου.
Οι επισκέπτες στους χώρους του Τεγεατικού Συνδέσμου τις ημέρες αυτές ξεπερνούν τις 60.000!!!

Η Έκθεση καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:

1000 άνεργοι με πλήρη απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

1000 άνεργοι με πλήρη απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση». Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο 50% του συνόλου των i. ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου) και ii. των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), με ανώτερο ποσό τα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Ωφελούμενοι

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερίδα με θέμα: Γορτυνία- Παράδοση και Ανάπτυξη

 Στις 27/7/2013 διοργανώνεται στα Λαγκάδια η ημερίδα με θέμα “ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ρόλος των Λαγκαδίων” στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γορτυνίας και Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, η οποία έχει ως στόχο την επιστημονική στήριξη του Δήμου σε ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

139 έλεγχοι- 5 συλλήψεις και 24 προσαγωγές στην Αρκαδία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

139 έλεγχοι- 5 συλλήψεις και 24 προσαγωγές στην Αρκαδία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αρκαδία Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, προσήχθησαν είκοσι τέσσερα (24) και έγινε έλεγχος σε εκατόν τριάντα εννέα (139) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα πέντε (155) οχήματα και βεβαιώθηκαν εβδομήντα επτά (77) παραβάσεις Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης  του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (28-6-2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΛΓΑ: Παράταση για την ασφαλιστική εισφορά του 2012

 Mέχρι τις 31 Αυγούστου παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ.
Ο ΕΛΓΑ αποφάσισε την παράταση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Ο Οργανισμός επισημαίνει πως οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς - ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.