Αρκαδία: Προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα απαγορεύεται έως αύριο η κυκλοφορία οχημάτων και εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, στο δάσος Σκυρίτιδας-Βλαχοκερασιάς, σε όλο την έκταση του εθνικού δρυμού Πάρνωνα και στα περιαστικά αλσύλλια της Τρίπολης.

Νέα αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά

 Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με έρευνες από το πρωί σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα και την Αρκαδία.

Οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Πελοποννήσου και της Αττικής, που έχουν φτάσει στην Πελοπόννησο γι' αυτό τον σκοπό, με επικεφαλής τον αστυνομικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου υποστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

2ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ των παιδιών στο ΔΕΡΒΕΝΙ

 Ανακοίνωση -Πρόσκληση
Μετά την περσινή επιτυχία (συγκεντρώθηκαν 1.000 € περίπου και διατέθηκαν στο ‘’Χαμόγελο του παιδιού’’) τα παιδιά της Ευρωστίνης συνεχίζουν ακάθεκτα (!!!) και διοργανώνουν το 2ο Φιλανθρωπικό Παζάρι.
Σας προσκαλούν λοιπόν την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ., στην Πλατεία Δερβενίου, για να συμμετέχετε και να στηρίξετε  την ευγενική τους προσπάθεια.
Στο Φιλανθρωπικό Παζάρι θα βρείτε : Διακοσμητικά, Παιδικά Παιχνίδια, Κοσμήματα, Χειροποίητα Πήλινα Αντικείμενα και άλλα επιλεγμένα  χαριτωμένα  μικροαντικείμενα.
Όποιο παιδί ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αξιέπαινη αυτή κίνηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλ:  6945 547240.
Συνάντηση για την οργάνωση του παζαριού : Σάββατο 3/8/2013, 10:00 π.μ. (πρώην ασφαλιστικό γραφείο Γρ. Μανωλόπουλου, απέναντι από τον «Έσπερο»).
Τα έσοδα θα διατεθούν και πάλι σε γνωστό φιλανθρωπικό οργανισμό που θα επιλέξουν τα παιδιά.

1ο Τουρνουά Beach – Volley Ball στο Ξυλόκαστρο

1ο Τουρνουά Beach – Volley Ball 1ο Τουρνουά Beach – Volley Ball
1.    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το Τουρνουά Beach – Volley Ball διοργανώνεται από το Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ υπό την αιγίδα του  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
1.1.    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το Τουρνουά θα διεξαχθεί το τριήμερο 2-4 Αυγούστου 2013  στο γήπεδο «ΣΦΥΡΗ – ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ», στην Παραλία Ξυλοκάστρου.
1.2.    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
ΚΟΡΙΤΣΙΑ:   Κ18 2Χ2  και Κ14 3Χ3
ΑΓΟΡΙΑ:       Κ20 2Χ2
1.3.    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδας γίνεται εγγράφως ή με fax 2743028261 μέχρι την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
1.4.    ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας θα γίνονται δεκτές μόνο αν έχουν δηλωθεί στο έντυπο συμμετοχής πριν την κλήρωση.

Αυτή είναι η παραγωγός της ΕΡΤ που έβγαλε τη μπλούζα της στην Ευελπίδων

E92F6B699FEE1871B449C3F41298A8D7.jpg Ως μία από τις πιο γλυκές φυσιογνωμίες που κυκλοφορούν στον τρίτο όροφο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ περιγράφουν την Μαρίνα Χατζή, άνθρωποι που την ξέρουν καλά.
Πρόκειται για τη γυναίκα που ξάφνιασε τους πάντες σήμερα το μεσημέρι, όταν έβγαλε τη μπλούζα που φορούσε με το σλόγκαν «το αγαπημένο μου της ΕΡΤ», την ώρα που οι οκτώ συλληφθέντες για το χθεσινό περιστατικό στον Υμηττό οδηγούνταν, συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων, στο αυτόφωρο, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Η Μαρίνα Χατζή είναι μία από τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Μουσική παραγωγός, από τις πιο αγαπημένες φωνές του 5ου Προγράμματος, συντρόφευε με τις εκπομπές της τους Έλληνες που βρίσκονται σε όλες τις γωνιές του κόσμου, παίζοντας κυρίως ελληνική μουσική, που τόσο αγαπούν και τους λείπει. Και είχε καταφέρει να αποκτήσει μία ιδιαίτερη σχέση και επαφή μαζί τους, αφού εκτός από τις μουσικές μοιραζόταν και τις σκέψεις και τις προσωπικές της αγωνίες.
troktiko.eu

Οριστική λύση δίνει ο Τατούλης για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος διαγωνισμός ΣΔΙΤ στην Ελλάδα για τη διαχείριση των σκουπιδιών
Κωστής Χατζηδάκης: "Η Πελοπόννησος ξεπέρασε άλλα πιο ώριμα σχέδια και τερμάτισε πρώτη"
Γιάννης Μανιάτης: "Η Πελοπόννησος υπερβαίνει την κρίση"
Γιάννης Μιχελάκης: "Από την Πελοπόννησο ξεκινάει ένα έργο πιλότος"
Νότης Μηταράκης: "Σήμερα βλέπουμε ότι η ανάπτυξη δεν είναι θεωρία, αλλά πράξεις"
Νίκος Μαντζιούφας: "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεπέρασε τα χρονοδιαγράμματα και αυτό οφείλεται στην σταθερότατη ηγεσία της Περιφερειακής Διοίκησης".

Πωλητήριο για το εργοστάσιο στο Λουτράκι

{images:title} Αγοραστές για το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας που έκλεισε πριν από μερικούς μήνες αναζητά η Pepsico-ΗΒΗ. Πηγές από την εταιρεία με τις οποίες επικοινώνησε η «Η», διευκρινίζουν πως η εταιρεία ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το ακίνητο με γνώμονα τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή, ωστόσο τόνισαν πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στην παρούσα φάση.

Επιπλέον, απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για το ύψος του τιμήματος πώλησης του ακινήτου, σημειώνοντας, ωστόσο πως η εταιρεία έχει στα χέρια έκθεση αποτίμησης της αξίας του από ανεξάρτητο σύμβουλο, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η εταιρεία με το εμπορικό σήμα «Λουτράκι», το οποίο είναι από τα ιστορικότερα στην ελληνική αγορά.

Έκκληση για συναίνεση στα θέματα που αφορούν τα Ταξί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

 Τη συνεννόηση και τη συμφωνία ενόψει των άμεσων μελλοντικών εξελίξεων χαρακτήρισε ως κύριο ζητούμενο για τη ρύθμιση των θεμάτων επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και έθεσε τις βασικές αρχές σύμφωνα με τις οποίες θα λειτουργήσουν οι σχετικές επιτροπές.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «δεν θα εκδοθεί καμία νέα άδεια, και σε αυτό θα είμαι απόλυτος, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν νομικές συνέπειες στο μέλλον, και θα πρέπει να οργανωθούν οι ενώσεις σύμφωνα με τις νέες λογικές, όπου η κάθε εξέλιξη θα προϋποθέτει τους ίδιους συμμετόχους».

Βραδιά Δημοτικού τραγουδιού στον Τυρό!
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013. Δημοσιεύτηκε από admin
Ο Α.Σ Απόλλων Τυρού διοργανώνει μεγάλη βραδιά Δημοτικού τραγουδιού για δεύτερη συνεχή χρονιά στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Τυρού, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 με όλα τα μεγάλα ονόματα του Δημοτικού μας τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη, Γιάννη Σιέττο, Γιώργο Μπέκιο και τους Πάνο Πλαστήρα και Άρη Μουγκοπέτρο στο κλαρίνο.



                                                                  Ώρα έναρξης 21.00 μ.μ.

                                  Ο χορός είναι ελεύθερος - ελάτε να διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας...

                                            Τηλέφωνα για ρεζερβέ: 6945582788, 6948086028.

Εορτασμός επετείου της Μάχης με τον Ιμπραήμ στις 5 & 6 Αυγούστου, στο Παράλιο Αστριος

maxiimpraim2013 Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Τοπικό Συμβούλιο Παραλίου Άστρους, σας προσκαλούν στον εορτασμό της επετείου της Μάχης με τον Ιμπραήμ στις 5 και 6 Αυγούστου 1826, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, με δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, επιμνημόσυνη δέηση κλπ στην προτομή του «Άκουρου» Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, στην πλατεία στο Παράλιο Άστρος

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Ευχαριστίες ΓΣΑ στο δήμο Τρίπολης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Ο Γ. Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ  ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την φετινή αγωνιστική περίοδο με πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα  πανελλήνια πρωταθλήματα.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά για την οικονομική αλλά και  ηθική  στήριξη τους, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης.

Συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο
Τετ, 31 Ιουλ 2013 - 9:46

Συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχει προγραμματίσει ο Τεγεατικός Σύνδεσμος για το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21:00 στο πάρκο του Τεγεατικού (γήπεδο μπάσκετ).

Προπώληση εισιτηρίων: 8 ευρώ

Είσοδος: 10 ευρώ

Οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη στη Μεγαλόπολη

 Οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μυθωδία» θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 2 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου  Μεγαλόπολης στις 21:00.
«Αν πας να αλλάξεις κάποιον με το ζόρι θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!»
Μια διαχρονική κωμωδία με πρωτότυπα τραγούδια.
Ο Αριστοφάνης σατιρίζει τους Έλληνες μέσα από τη δικομανία, τη σκανδαλο-λαγνεία και τις εμμονές τους.
Κορυφαίος του Χορού ο Τάκης Ζαχαράτος (σε εναλλάξ διανομή με τον Νίκο Χανιωτάκη)

3ο φεστιβάλ «Μάνα γη» στο φαράγγι της Γκούρας στη Γορτυνία

 Φαράγγι Γκούρας και ποταμός Τουθόα: Δύο μοναδικά φυσικά τοπία που μπορούν να προσφέρουν πολύ στον τουρισμό της Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Γκούρας θα διοργανώσουν το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8:30 το 3ο Φεστιβάλ με τίτλο «Μάνα Γη». Στο φεστιβάλ θα γίνει συζήτηση και αναφορά στην προσφορά του φαραγγιού της Γκούρας και του ποταμού Τουθόα στην ανάπτυξη της Γορτυνίας. Θα ακολουθήσει δημοτικό – λαϊκό γλέντι.

Ο χείμαρρος της Γκούρας ξεκινά από τις παρυφές του Αρτοζήνου, στης “Γριάς το σωρό”, διέρχεται πολύ κοντά στην Κοκκινοράχη, σμίγει με τον ποταμό Τουθόα ή Λαγκαδινό κάτω από την Αετοράχη και συνεχίζουν την κοινή  πορεία τους προς τη θάλασσα σμίγοντας με άλλα ποτάμια.

Σήμερα η συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου στα Τρόπαια

 Συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου θα πραγματοποιηθεί στα Τρόπαια Γορτυνίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 στις 21:30.

Είσοδος Ελεύθερη

Χάρις Αλεξίου με τους «Nouveau Sextet»
Καλοκαίρι 2013

“Δύο κόσμους  έχει η ψυχή μου”

Η παράσταση που αποθεώθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από κοινό και κριτικούς περιοδεύει στην Ελλάδα. Η Χάρις Αλεξίου μαζί με μία νέα μουσική μπάντα τους “Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) θα ξεκινήσει το μουσικό της ταξίδι στις 3 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και θα συνεχίσει με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας καλώντας τους θεατές να έρθουν κοντά της μέσα από τα τραγούδια.

Τέλος στο λύκειο όπως το ξέραμε - Αλλάζουν όλα στις πανελλαδικές εξετάσεις

- Αλλάζει ριζικά η φοίτηση στις τρεις τάξεις του λυκείου και ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Μειώνονται απο 6 σε 4 τα εξεταζόμενα μαθήματα και περιορίζονται τα επιστημονικά πεδία
- Αποσυνδέεται το απολυτήριο λυκείου από τις πανελλαδικές
- Ενισχύεται η εξειδίκευση στη
Γ' Λυκείου
Σχέδιο νόμου με το οποίο έρχονται τα πάνω κάτω στο λύκειο και στις πανελλαδικές εξετάσεις καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Μισθοί Κίνας και πείνας για 700.000 εργαζόμενους

 Σοκάρουν τα στοιχεία για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Άπιαστο όνειρο ακόμα και ο κατώτατος μισθός. Ποιες κατηγορίες εργαζομένων παίρνουν κάτω από 586 ευρώ το μήνα
Με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα αμείβονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τις κλαδικές συμβάσεις να είναι πλέον ελάχιστες, κάτι που σημαίνει πτώση του μέσου όρου των αμοιβών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το "Έθνος της Κυριακής", ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό κάτω από τον βασικό.
Συγκεκριμένα λιγότερα από 586 ευρώ παίρνουν:

Μπλόκο στην εφορία - Για έκτακτο έλεγχο χιλιάδες πολίτες

 Χιλιάδες πολίτες στα γκισέ της εφορίας στέλνει το νέο σύστημα ελέγχου του TAXIS αφού τους θεωρεί ύποπτους φοροδιαφυγής και τους καλεί για έλεγχο όλων των στοιχείων. Χιλιάδες είναι οι πολίτες που βλέπουν κόκκινο μήνυμα στον υπολογιστή όταν καταβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.
Όπως λένε οι φοροτεχνικοί πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο. Το TAXIS λένε ουσιαστικά μπλοκάρει χιλιάδες δηλώσεις πολιτών με μικρά ως μηδενικά εισοδήματα θεωρώντας τους φοροφυγάδες.

ΕΛΑΣ: Σε εξέλιξη η επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά - 20 προσαγωγές στα Εξαμίλια Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στα Εξαμίλια Κορινθίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που οργανώνει και πραγματοποιεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε όλη την Πελοπόννησο.
Ήδη έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε μεγάλο αριθμό ατόμων, αυτοκινήτων και παραπηγμάτων του καταυλισμού κι έχουν προσαχθεί ως τώρα περισσότερα από 20 άτομα στην Ασφάλεια Κορίνθου, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε διάφορα αδικήματα.
Η επιχείρηση σε καταυλισμούς τσιγγάνων θα συνεχιστεί όλη την ημέρα και σε άλλες περιοχές της Κορινθίας.

Δωρεάν τα πενταψήφια τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ για τους συνταξιούχους! Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος

 Σε συμφωνία με τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που καλύπτουν τον ΕΟΠΥΥ με τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς βρίσκεται η διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να τηλεφωνούν δωρεάν οι συνταξιούχοι.
Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλώντας στον Αντένα, ήδη έχει έλθει σε συμφωνία με τις ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πενταψήφια τηλέφωνα χωρίς καμία χρέωση προκειμένου να μην επιβαρύνονται για να κλείσουν ένα ραντεβού με γιατρό.

Τραγικό τροχαίο με θύμα νεαρή μητέρα που καταγόταν από τη Νότια Κυνουρία!

 Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη χτες το βράδυ λίγο έξω από το Αδάμι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια νέα η Ειρήνη Ντουζένη, 25 ετών, που καταγόταν από τον Τυρό και το Λεωνίδιο.
Αν και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, η ουσία είναι πως ανετράπη η μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ο σύζυγός της Νίκος Κλωνάρης και η άτυχη Ειρήνη έσπασε τον αυχένα της κατά την πτώση.
Το άτυχο ζευγάρι γύριζε από την Αθήνα, όπου είχαν μεταβεί για να ψωνίσουν τα απαραίτητα για τα βαφτίσια της 6 μηνών κορούλας τους…
Πηγή: paratiritis-news.com