Ένας στους τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν πλήρωνεται στην ώρα του

 Δραματικά είναι τα στοιχεία πληρωμών για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, οι εργοδότες πλέον αδυνατούν να καταβάλλουν στην ώρα τους μισθούς στο 1/3 των εργαζομένων.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε η επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ, διαπιστώθηκε πως από τους περίπου 1,8 εκατ. εργαζόμενους που ελέγχθηκαν, μόλις οι 700.000 λαμβάνουν τον μισθό τους στην ώρα τους.
Οπως αναφέρουν τα στοιχεία συνολικά, περίπου 1,2 εκατ. εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες, ενώ μόνο το περασμένο καλοκαίρι 1.000.000 εργαζόμενοι δεν πήραν όπως επιβάλλει ο νόμος το επίδομα αδείας.

Ο Δήμος Τρίπολης για τις νέες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν

 Την Παρασκευή 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου  συνάντηση εκπροσώπων φορέων της πόλης με το  Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.
Ο σκοπός της συνάντησης αφορούσε τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Αρκαδική πρωτεύουσα την 29η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα για την άρτια διοργάνωση του εορτασμού της 192ης επετείου από την Άλωση της Τριπολιτσάς, καθώς επίσης και της υποδοχής
της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη, η οποία θα περάσει και από το Λεβίδι.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σταύρος Κουκάκης και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά.
Δελτίο Τύπου

Εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της Μεγαλόπολης - Νεκρός ο οδηγός του φορτηγού

 Φωτογραφίες από το φιλικό site kafeneio.megalopolis.gr
Εργατικό ατύχημα συνέβη κατά τις 14.00 στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης . Φορτηγό της ΔΕΗ έπεσε από άγνωστη αιτία σε κενό 30-40 μέτρων ενώ διετελούσε μεταφορές μέσα στα ορυχεία!
Ο άτυχος εργαζόμενος είχε παγιδευτεί μέσα στην καμπίνα και χρειάστηκαν δυο ώρες ώστε να τον απεγκλωβίσουν. Δυο οχήματα της πυροσβεστικής συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό του 55χρονου. Πρόκειται για τον συμβασιούχο εργαζόμενο Χάρη Βίγκο 55 ετών κάτοικο Καλαμάτας.

Στήριξη για χρήση ποδηλάτου απ' το Δήμο Άργους Μυκηνών σε 12 πόλεις της Πελοποννήσου

Στήριξη για χρήση ποδηλάτου απ' το Δήμο Άργους Μυκηνών σε 12 πόλεις της Πελοποννήσου Ο Δήμος Τρίπολης, ο Ποδηλατικός Όμιλος Τρίπολης και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως θα υποδεχθούμε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, στην Πλατεία Πετρινού, μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, τον ποδηλάτη από το Άργος κ. Σπύρο Καρατζούλη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τον ποδηλατικό γύρο της Πελοποννήσου και καλούμε τους φίλους του ποδηλάτου να παραβρεθούν σε αυτή την υποδοχή.
Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να ποδηλατήσουν μαζί του, συντροφεύοντας τον κατά την είσοδο – έξοδο από την Τρίπολη ή σε κάποια άλλα τμήματα της διαδρομής του.
Εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην είσοδο της Τρίπολης (διασταύρωση ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης) 11.30 π.μ.
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος που έχει την υποστήριξη του Δήμου Άργους Μυκηνών, είναι η εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου.

Παράταση πληρωμής δόσεων Φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας

 Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  (ΦΑΠ) 11 και 12, οι οποίες έληγαν στις 30/8, δηλαδή σήμερα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.
Η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.

Δήλωση Νικολάκου για διαχείριση απορριμμάτων

 Μήνες μετά τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι εκπρόσωποι του Σύριζα βάζουν τα δυνατά τους να ανακαλύψουν «ανησυχητικές εξελίξεις».
Οι εκπρόσωποι του Σύριζα «κραυγάζουν» για δήθεν συνέργεια σε ένα διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ, στον οποίο τηρήθηκε απολύτως η διαφάνεια και εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα οι οδηγίες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Ούτε ένας ψίθυρός τους όμως για την παρανομία και τη μέχρι σήμερα κατασπατάληση των ανταποδοτικών τελών, που πληρώνουν οι πολίτες, αλλά και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα.
Δεν θα μας πνίξουν στη μιζέρια τους. Προχωράμε μαζί με όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου στη Νέα Πελοπόννησο, την Περιφέρεια πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δελτίο Τύπου

Η Εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, εις την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

 Την  29η Αυγούστου ημέρα Πέμπτη  το εσπέρας, παραμονή της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, εις την Ιερά Μητρόπολη  Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αυτής,  κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  ο οποίος έχει την Ονομαστική του Εορτή και Προστάτη τον Άγιο Αλέξανδρο,  παρέστη     στην Ακολουθία του Εσπερινού προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου,  εις τον μοναδικό δια την Μητρόπολη  Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωρίο Κάτω Ασσέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές στην Ακαδημία ποδοσφαίρου της Ελπίδας Τρίπολης

 Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές στη Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Ελπίδα Τρίπολης  των Μαρκόπουλου-Δράνη τις ώρες από τις 17.00 εως 22.00 στα γήπεδα που ευρίσκονται παραπλεύρως στο άλσος του Αγίου Γεωργίου.
Ήδη έχουν αρχίσει τη προετομασία τόσο η ανδρική ομάδα όσο και τα τμήματα της παιδικής ομάδας αλλά και το τμήμα των τζούνιορ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2710242405.
Δελτίο Τύπου

Ψήφισμα του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αρκαδίας για το θάνατο συναδέρφου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αρκαδίας στο τραγικό άκουσμα του αιφνιδίου θανάτου της αγαπητής συναδέλφου μας Σταυρούλας Συρνιώτη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και ώρα 10:00 και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1) Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσας,
2) Να παραστούν εκπρόσωποί του στην εξόδιο ακολουθία και
3) Αντί στεφάνου να καταθέσει στη μνήμη της το ποσό των 100 ευρώ προς ενίσχυση των σκοπών του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΣΩΖΩΝ      ΜΠΑΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τιμήθηκαν οι ναυτικοί και οι ψαράδες στον Τυρό

 Τιμήθηκαν για άλλη μια χρονιά χθες το βράδυ οι ναυτικοί και οι ψαράδες στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του Τυρού που είχε διοργανώσει ο Αλιευτικός Σύλλογος Τυρού, σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Αρκετοί επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη“ στο λιμάνι για να γιορτάσουν, να διασκεδάουν και να γευτούν τους ψαρομεζέδες που προσφέρθηκαν δωρεάν από το δήμο και να χορέψει νησιώτικα τραγούδια και όχι μόνο.



Ακυρη η εργασία το Σάββατο για όσους έχουν υπογράψει σύμβαση πενθήμερης εργασίας

 Άκυρη είναι η εργασία το Σάββατο για τους εργαζομένους που έχουν υπογράψει σύμβαση για πενθήμερη εργασία, ...κρίνει  ο Άρειος Πάγος.
Οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με αφορμή υπόθεση με εμπορικό κατάστημα στις Σέρρες, έκρινε πως «η σχετική συμφωνία για απασχόληση των εργαζόμενων και έκτη ημέρα την εβδομάδα είναι άκυρη, διότι πρόκειται για εργασία παρεχομένη εκτός των ημερών της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, δηλαδή σε ημέρα ανάπαυσης, δοθέντος ότι οι διατάξεις περί πενθημέρου είναι αναγκαστικού δικαίου και ιεραρχικά ανώτερες από την ιδιωτική βούληση ή την τακτική της επιχείρησης.»

Την Πέμπτη η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις στα σχολεία

 Πηγές από το υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου
Την Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απεργιακη πρόταση της ΟΛΜΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε τελική απόφαση, λόγω απουσίας δυο μελών της ΔΑΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εισηγήσεις για απεργίες διαρκείας,  πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, 48ωρες επαναλαμβανόμενες, ή και για μια και μόνη 48ωρη.

Μεταφορά 65 εκατ.ευρώ για την ένταξη περισσότερων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

 Τη μεταφορά ποσού ύψους 65.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.), ...του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης.

Πως θα δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο Ε9

 Πως θα δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο έντυπο Ε9. Στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής
Στο έντυπο Ε9 θα δηλωθούν φέτος, για πρώτη φορά, τα πραγματικά στοιχεία για την επιφάνεια και τη χρήση των αυθαιρέτων κτισμάτων, ανεξάρτητα με το εάν τα συγκεκριμένα κτίσματα έχουν «τακτοποιηθεί» ή όχι με κάποιον νόμο.
Επίσης, στο Ε9 θα δηλωθούν και οι κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι, οι οποίοι προστίθενται στους κύριους χώρους του ακινήτου.
Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9, είναι η 15η Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κτισμάτων οφείλουν πλέον να δηλώσουν το σύνολο της επιφάνειας του ακινήτου, ενώ, κατ' επέκταση, θα φορολογούνται μελλοντικά για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.
Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών κωδικοποίησε την υπάρχουσα νομοθεσία, προκειμένου οι υπόχρεοι να γνωρίζουν τι ακριβώς θα δηλώσουν στο Ε9.
Συγκεκριμένα:

“Φρένο” στις επιστροφές φόρου από Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

epistrofi-foron “Φρένο” στις επιστροφές φόρου βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέσω του προληπτικού ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων στις Εφορίες.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των “Νέων”, με τον τρόπο αυτό οδηγούνται προς επανέλεγχο στην Εφορία δηλώσεις που τα νέα κριτήρια κινδύνου του “Taxisnet” αναδεικνύουν ως “ύποπτες”.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι που εμφανίζονταν να δικαιούνται επιστροφή φόρου, να τροποποιήσουν τη φορολογική δήλωσή τους, και να καταβάλουν τελικά φόρο.
Υπολογίζεται ότι από διπλό έλεγχο θα περάσουν φέτος από διπλό έλεγχο.

Motor Oil: Ακύρωθηκε το πρόστιμο των 240 εκατ. Ευρώ

 Σε κόκκινο συναγερμό βρισκόταν για μέρες το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο διαλυμένος στην κυριολεξία μηχανισμός του κ.Θεοχάρη.
Αιτία ένα πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ που επεβλήθη στη Μοτορ Οϊλ με το αιτιολογικό της μη καταβολής φόρων.
Το πρόστιμο κινητοποίησε άμεσα τον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος άστραψε και βρόντηξε υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο ήταν παράνομο.
Τελικά οι υπηρεσίες του κ.Θεοχάρη διαπίστωσαν ότι το πρόστιμο επεβλήθη με βάση νόμο που δεν ισχύει και για αυτό προχώρησαν στην ακύρωσή του.
Ο κόκκινος συναγερμός έληξε αλλά, η επιβολή και μετά από λίγες μέρες η ακύρωση του προστίμου εκθέτει την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση .
novel918.gr

Τρίτη δημοπρασία για το κυλικείο θεάτρου στο Παράλιο Άστρος

 Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας  διακηρύσσει  τη διενέργεια δεύτερης επαναληπτικής, πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου: «κυλικείο θεάτρου Παρ. Άστρους» μετά τις δύο πρώτες που είχαν άγονα αποτελέσματα.

Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Οικονομική Υπηρεσία) στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.

Έως 30 Αυγούστου η αποπληρωμή της πρώτης δόσης από πέντε «χαράτσια»

 Δύο μέρες απομένουν μέχρι την 30η Αυγούστου ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν αποπληρώσει την πρώτη δόση απο πέντε φόρους για τους οποίους ενδέχεται και να μην έχουν ειδοποιηθεί. Δείτε αναλυτικά την διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πλήροφοριακών Συστημάτων κατά την οποία αρχικά πρέπει κανείς να κατεβάσει το εκκαθαριστικό του, να το εκτυπώσει και να το προσκομίσει στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ μαζί με τα χρήματα της πρώτης δόσης για εμπρόθεσμη αποπληρωμή.
Κατάρχην να αναφέρουμε τους φόρους για τους οποίους θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε την πρώτη δόση:

Γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και των Ψαράδων την Παρασκευή στον Τυρό

 Γιά άλλη μια χρονιά ο Τυρός τιμά την θαλασσινή του παράδοση διοργανόνωντας την γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και των Ψαράδων την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο λιμάνι του Τυρού με πολλούς ψαρομεζέδες άφθονο κρασί και ζωντανή λαϊκή μουσική.
Στην διάρκεια της γιορτής θα γίνει αναφορά στην ναυτική παράδοση των κατοίκων του Τυρού, επιμνημόσυνη δέηση για τους χαμένους ναυτικούς και αλιείς του Τυρού και θα τιμηθούν απόμαχοι της θάλασσας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

19.15 μμ. Αποκαλυπτήρια Μνημείου Ναυτικών

19.45 μμ. Επιμνημόσυνη δέηση για τους χαμένους Ναυτικούς και Αλιείς

20.οο μμ. Έναρξη εορτής - Αναφορά στην θαλασσινή παράδοση του Τυρού

                    Βράβευση Απομάχων Ναυτικών

Από το tyrostsakonia.gr

Έγκλημα σε βάρος της νεολαίας η εξαφάνιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής

Έγκλημα σε βάρος της νεολαίας η εξαφάνιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής Η μείωση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στα όρια της πλήρους εξαφάνισης, είναι απότοκο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στο δημόσιο σχολείο.
Έχει προηγηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η πλήρης αποδιάρθρωση των αθλητικών θεσμών και δομών στην εκπαίδευση, όπως η συνολική απαξίωση των αναλυτικών προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής, η διάλυση των Τάξεων Αθλητικής Διευκόλυνσης, η κατάργηση των σχολικών αγώνων, η κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής, ο εξοστρακισμός από το Ενιαίο Λύκειο και τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, η πλήρης αποδέσμευση της Φυσικής Αγωγής από το σύστημα παιδαγωγικής αξιολόγησης των μαθητών.

Πρόστιμα έως 1.170 ευρώ για όσους κάνουν εκπρόθεσμη δήλωση

Πρόστιμα έως 1.170 ευρώ για όσους κάνουν εκπρόθεσμη δήλωση Με επιπλέον φόρο  και σημαντικά πρόστιμα κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν περίπου 600.000 φορολογούμενοι που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση. Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 30 Αυγούστου και το υπουργείο προειδοποιεί ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση.
Στο πλαίσιο αυτό, όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου τη δήλωσή τους, οι ποινές είναι:

ΕΟΠΥΥ: Τηλέφωνα για ραντεβού χωρίς χρέωση

 Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το μέτρο για την μη χρέωση των χαμηλοσυνταξιούχων στα τηλέφωνα για ραντεβού του ΕΟΠΥΥ.
Επειδή η πρόσβαση ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους θα είναι δύσκολη μέσω Διαδικτύου, ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να ενισχύσει και να δημιουργήσει νέα τηλεφωνικά κέντρα στις μονάδες υγείας του φορέα, ώστε να μπορούν να καλούν με αστική χρέωση όσοι το επιθυμούν.
Όπως είχαμε αναφέρει ξανά οι Έλληνες καταβάλλουν συνολικά κάτι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ ετησίως στα πενταψήφια τηλέφωνα των ιδιωτικών εταιρειών που έχουν συνάψει ισχυρές συμβάσεις με τον μεγαλύτερο υγειονομικό φορέα της χώρας, τον ΕΟΠΥΥ.

Εθελοντικός καθαρισμός στα Βέρβενα

 Από το astrosnews.gr
Ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Βερβένων «Η Κνακεάτις Άρτεμις», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργάνωσε χθες, 25 Αυγούστου 2013, καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Βερβένων και της Μεγάλης Βρύσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για την εθελοντική προσφορά τους στον ως άνω καθαρισμό.
Εκ του Συλλόγου
Η Γραμματέας
Χριστίνα Κούβαλη – Καπράνου

Ανάβαλος: Μείζον θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

 Στο θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ύδρευση και άρδευση στην περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Μυκηνών και Κουτσοποδίου στην Αργολίδα έντονες ήταν οι αντιδράσεις απ’ την πλευρά πολιτικών ηγεσιών αλλά και κατοίκων των παραπάνω περιοχών. Συγκεκριμένα, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι ανέβασαν ιδιαίτερα τους τόνους καθώς νιώθουν προδομένοι εξαιτίας της αμέλειας και της αδιαφορίας των πολιτικών ιθυνόντων της περιοχής.

Τατούλης:Μειώστε τα δημοτικά τέλη για τα σκουπίδια

Τατούλης:Μειώστε τα δημοτικά τέλη για τα σκουπίδια «Ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αναμφίβολα το μεγάλο μας έργο και αποτελεί πλέον το εθνικό μοντέλο για τη χώρα, είτε το θέλουμε είτε όχι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αίσιο αποτέλεσμά του και την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2013.

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Ζωοδόχο Πηγή και Άγιο Ιωάννη Ψηλονόμο στην Τρίπολη

 Παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου, πλήθος πιστών βρέθηκαν στο προσκύνημα του Αγίου με τις νοικοκυρές να έχουν την τιμητική τους, αφού έφτιαξαν φανουρόπιτες τις οποίες μοίρασαν μετά τον αγιασμό τους εκτός του ναού.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τις πολυάριθμες πίτες μπροστά απο την Αγία Πύλη, ακουμπημένες παντού για να αγιαστούν στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος της Κάρτσοβας, ο οποίος κάθε χρονιά μαζεύει πλήθος πιστών.

Ο «Ορφέας» Τρίπολης νέο μέλος του διεθνούς δικτύου «Αρκαδία»

 Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, που δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1979 με εκδηλώσεις στην πόλη μας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα γίνει νέο μέλος του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία». «Η επιστροφή του Αγαπήνορα 2013», όπως τιτλοφορείται η εκδήλωση, διοργανώνεται από τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απονομής του Αρκαδικού Μαθητικού Αριστείου σε μαθητές του Παγκύπριου Γυμνασίου, της εισδοχής νέων μελών στο Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία», της αναγόρευσης Ειδικών Συμβούλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και της απονομής τιμητικών διακρίσεων.

Πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικών σε μετανάστες το Σεπτέμβριο στην Αρκαδία

 Σας ενημερώνουμε ότι το μήνα Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν νέα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες επιπέδων Α1 και Α2. Τα μαθήματα εάν υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον μπορούν να υλοποιηθούν σε όλο το Νομό Αρκαδίας .
Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μετανάστες τις γνώσεις για την ομαλότερη ένταξη τους στην κοινωνία.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα:

Ολοκληρώθηκε το Τρίαθλο Τσακωνιάς 2013 στον Τυρό

 Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος για 2η φορά το Τρίαθλο Τσακωνιάς 2013 στον Τυρό Αρκαδίας.

Η διοργάνωση που έκλεισε ουσιαστικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας διεξήχθη στην παραλία Τυρού την Κυριακή 25-8-2013 με την συμμετοχή πολλών αθλητών στους οποίους αρκετοί ήταν από την γενικότερη περιοχή της Κυνουρίας (Άστρος, Δολιανά, Τυρός κλπ) καθώς επίσης και αθλητών από το Κορακοβούνι.
Το Κορακοβούνι εκπροσώπησαν οι Κωνσταντίνος Λυτρίβης και Λεβέντης Ιωάννης από τον Άγιο Ανδρέα ο Πέτρος Κούρτης και αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του Πραστιώτη Μιχάλη Αν. Μπακάλη ο μεγαλύτερος αθλητής του αγώνα ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα όλων όσων παρευρέθησαν στον αγώνα.
Από το korakovouniradio.blogspot

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωντανεύοντας τα Παλαιοντολογικά Ευρήματα» στο Ίσιωμα Καρυών

 Ο Σύλλογος Ισιωματαίων Καρυών ο «ʼΑγιος Δημήτριος» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με  τίτλο «Ζωντανεύοντας τα Παλαιοντολογικά Ευρήματα» Σκοπός είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της παλαιοντολογίας και η εξοικείωση με τα απολιθώματα.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Ίσιωμα Καρυών, στον Ενημερωτικό Σταθμό της ερευνητικής Ομάδας του  Πανεπιστημίου Αθηνών, την 31η  Αυγούστου 2013, στις 6.00 μμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Με 28 θέματα συνεδριάζει το ΔΣ Γορτυνίας

Με 28 θέματα συνεδριάζει το ΔΣ Γορτυνίας Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας με 28 θέματα την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 17:00 στη Δημητσάνα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα είναι τα εξής:

1.Έγκριση προμήθειας για τη σίτιση σπουδαστών Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Ανακοινώνεται σήμερα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 50.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

 Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορά τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα Σχολεία όλης της χώρας.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 και θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πεντάμηνης διάρκειας και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Έμποροι και απλοί καταναλωτές μέσω ιστοσελίδας θα αγοράζουν σε τιμές χονδρικής

 Hλεκτρονικό κατάστημα θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών

Όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά με τον πρόεδρο του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας) Παν. Σταμπουλίδη, τίθεται σε εφαρμογή μέσα από τη δικτυακή πύλη του Οργανισμού (www.okaa.gr), η δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθούν τα προϊόντα που παράγουν απευθείας σε υποψήφιους εμπόρους της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς, αλλά και σε ομάδες καταναλωτών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  αποστέλλουν την ανακοίνωση τους, στο e-mail: content@okaa.gr και αυτομάτως θα δημοσιεύεται στην ως άνω σελίδα και στην ενότητα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

ΕΥΡΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ...


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε  στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια ...της επιχείρησης, προσήχθησαν συνολικά 59 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 30 για ναρκωτικά, λαθραία τσιγάρα, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κ.ά.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Ποινικές διώξεις και δήμευση περιουσίας φοροφυγάδων

 Χρέη άνω των 10.000 ευρώ ξεσκονίζουν οι εφορίες. Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης

«Τέλος» στους συμβιβασμούς και στη μείωση των προστίμων για όσους «ξεχνούν» να υποβάλουν δηλώσεις και να πληρώσουν τους φόρους τους, αλλά και άμεση δήμευση της περιουσίας των φοροφυγάδων που θα παίρνουν το δρόμο της φυλακής χωρίς αναστολή προβλέπουν ορισμένες από τις «δρακόντειες» ποινές του νέου νόμου που σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με στόχο τη φοροδιαφυγή και το «μαύρο» χρήμα.

Στο Μαξίμου οι λίστες με τους 4.600 προς διαθεσιμότητα

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά θα δοθούν σήμερα οι λίστες με τους περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από σχετική δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας.
Ο Πρωθυπουργός προεδρεύει συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του προσωπικού του δημοσίου τομέα που θα μπει στις σχετικές λίστες, από όσους υπηρετούν σε υπουργεία αλλά και εποπτευόμενους φορείς, σε συνέχεια των σχετικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για περίπου 3.200 εργαζομένους στη δημοτική αστυνομία.
Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, προσδιορίζουν ως εξής τις “θυσίες” των υπουργείων:

Πιο κοντά η Μεσσηνία στην Αρκαδία. Έτοιμος ο δρόμος Τουρκολέκα- Κάστρο Ωριάς

 Απομένουν περίπου 4 χιλιόμετρα για να ενωθεί η περιοχή με το χωριό Καλύβια της Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο δρόμο Τουρκολέκα- Κάστρο Ωριάς. Η εργολαβία ύψους 500 χιλιάδων ευρώ αφορούσε στην διαπλάτυνση υπάρχοντος δρόμου και στην ασφαλτόστρωσή του και πλέον είναι έτοιμος προς χρήση ενώ απομένουν κάποιες μικρές βελτιώσεις που θα γίνουν άμεσα.
Μετά την χθεσινή εκδήλωση για τον Νικηταρά ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επισκέφθηκε το δρόμο μαζί με τους προέδρους της τοπικής κοινότητας Τουρκολέκα και της Αδελφότητας Τουρκολεκαίων και άκουσε τις παρατηρήσεις που του έγιναν για τις βελτιώσεις που απαιτούνται σε δύο τρία σημεία του δρόμου, ενώ δέχθηκε και τις ευχαριστίες του Συλλόγου Τουρκολεκαίων στη διάρκεια του γλεντιού στην πλατεία του χωριού μετά την εκδήλωση για το Νικηταρά.

Αποκαλυπτήρια μνημείου στο Μαίναλο για τον καπετάν Πέρδικα

 Σε μία λιτή εκδήλωση, το Σάββατο 24 Αυγούστου το απόγευμα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Λυκόχια, οι επιτροπές του ΚΚΕ Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια του αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού ταγματάρχη Δημήτρη Γιαννακούρα ή καπετάν Πέρδικα.
Ο καπετάν Πέρδικας έπεσε στο "αλώνι" που βρίσκεται κοντά στο χωριό Λυκόχια διωκόμενος από τους χωροφύλακες και τραυματισμένος λέγεται πως αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των διωκτών του. 64 χρόνια μετά το ΚΚΕ τίμησε τον λαϊκό αυτόν ήρωα με το μνημείο που κατασκεύασε στην περιοχή που πέθανε ο Καπετάν Πέρδικας, με κατάθεση στεφάνων και με ομιλίες.

Φιλική νίκη για τον Παναρκαδικό

 Με την νίκη έφυγε από το Κρανίδι ο Παναρκαδικός. Επιβλήθηκε της Ένωσης Ερμιονίδας με 0-2, μετά από καλή αγωνιστική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.
Με παίκτες που ήξεραν τι ζητούσαν στο γήπεδο, καθοδηγούμενοι από τον Βαγγέλη Γούτη, πέτυχαν δύο ωραία γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Το πρώτο ο Μέλλος στο 40΄ με απ΄ ευθείας φάουλ από αριστερά σαν κόρνερ και στο 50΄ο Κριστιάνο μετά από ωραία προσπάθεια και πολύ όμορφο σουτ.
Α΄ Ημίχρονο: Λυράκης, Πετρόπουλος, Μπούτας, Μπεντεβής (43΄λ.τ. Νάνος), Δ. Κυριακόπουλος, Μπινιχάκης, Σταθουλόπουλος ( 20΄ Παπαζούδης λ.τ.), Σιμόν, Σαλαπάτας, Μέλλος, Μάρκος
Β΄Ημίχρονο: Ανδριόλας, Γ. Κυριακόπουλος, Δ. Κυριακόπουλος, Νάνος, Σπ. Λαγός, Παπαζούδης, Σκάρος, Σκούφαλης, Καδάς, Μουστόγιαννης, Κριστιάνο.
Έπαιξαν και οι Λεμά, Αρδάμης, Δήμος.
Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις Ζησόπουλου και Πιπίνη μετά το χθεσινό αγώνα του Αστέρα

 Ευχαριστημένος από τον έναν βαθμό, με βάση τις συνθήκες του παιχνιδιού και ειδικά όπως ξεκίνησε ο αγώνας στα Χανιά, δήλωσε ο Γιώργος Ζησόπουλος στο flash interview του συνδρομητικού καναλιού.
Τα σημαντικότερα των όσων δήλωσε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής του Αστέρα, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού στα Χανιά έχουν ως εξής:
«Έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, νομίζω πώς είμαστε ευχαριστημένοι από τον βαθμό και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήρθαμε με διαφορετικές φιλοδοξίες για τον αγώνα, είμαστε μία ομάδα που παίζει πάντα για να κερδίσει, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε άρδην το σκηνικό με το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα.

16η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας

16η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας (photos&video)Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Πλάκα Λεωνιδίου η 16η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας που περιλάμβανε διαγωνισμό γευσιγνωσίας με φαγητά και γλυκά βασισμένα στη μελιτζάνα, χορό και τραγούδι με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα και τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος Λεωνιδίου που παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα.
Στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας που φέτος είχε 17 συμμετοχές στα φαγητά και 6 στα γλυκά, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Εορτή Παναγίας της Γιάτρισσας στην Τρίπολη

 Η Τρίπολη γιορτάζει την Παναγιά της. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου πανυγηρίζει με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός Παναγίας Γιάτρισσας Τρίπολης.
Το Σάββατο το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 θα ψαλεί Πανυγηρικός Όρθρος και Θεία Λείτουργία. Το βράδυ θα τελεστεί μεθέορτιος εσπερινός και αγρυπνία προς τιμή των γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου Ιωακείμ και Άννης.

Υπουργείο Οικονομικών: Δείτε και τυπώστε τα εκκαθαριστικά σας

 Από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι φορολογούμενοι έχουν δυνατότητα να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013, καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9», μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.
Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι, είναι: https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Σε Κάτω Ασέα και Πάπαρι θα λειτουργήσει ο Μαντινείας & Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος

 Γνωρίζομεν πρός τόν φιλόχριστον Λαόν τῆς Μητροπόλεώς μας, ὅτι τήν 30ήν Αὐγούστου, ἑορτήν τοῦ Ἁγίου πατρός ἡμῶν αλεξανδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, κατά τήν ὁποίαν ἄγει τά Ὀνομαστήριά του ὁ Ποιμενάρχης ἡμῶν κ. Ἀλέξανδρος, οὗτος, λόγῳ τῶν σημερινῶν περιστάσεων καί οἰκονομικῶν καταστάσεων, δέν θά ἑορτάση τήν ὀνομαστικήν του ἑορτή στήν Τρίπολι, ἀλλά τήν παραμονήν τῆς ἑορτῆς θά τελέση τόν Ἑσπερινόν στόν Ἱερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κάτω Ἀσέας καί τήν ἐπαύριον κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς θά τελέση τήν Θείαν Λειτουργίαν στόν Ἐνοριακό Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου τοῦ χωρίου πού γεννήθηκε, στό Πάπαρι τῆς Μαντινείας.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ-Έως 10 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

 Την Τετάρτη  14 Αυγούστου  2013 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των  δικαιούχων  και  παρόχων  τουριστικών  καταλυμάτων  που  επιθυμούν  να  συμμετάσχουν  στο  Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών  με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014».
Ο αριθμός των ωφελουμένων  από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.
Το  Πρόγραμμα  αφορά  στην  επιδότηση  διακοπών  διάρκειας  έως  6  ημέρες  (από  μία  έως  πέντε  διανυκτερεύσεις)  που  μπορούν  να  πραγματοποιηθούν  από  την  16.09.2013  έως  την  31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα  που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του  ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Καταργούνται οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ

 – Ποιες θα αναγνωρίζονται – Ποια θα είναι τα...bonus
Αλλάζει ο... χάρτης της συλλογής αποδείξεων όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα! Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τις προτάσεις που θα κάνει στην τρόικα για τις αλλαγές στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
Και αφού κάνει τις προτάσεις της, η κυβέρνηση να περιμένει να μάθει ποιες θα πάρουν το ΟΚ από τους εκπροσώπους των δανειστών. Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το Capital.gr, θα γίνει ευρεία σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με υπηρεσιακούς παράγοντες και θα γίνουν γνωστές οι εισηγήσεις τους.

Τι θα ισχύσει

Στο Καλέντζι ο Γιώργος Παπανδρέου

Στα πάτρια εδάφη βρίσκεται από το Σάββατο (24/08) ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) που πραγματοποιούνται στο Καλέντζι Αχαΐας.
Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκε «εκδήλωση - reunion με μουσικό γλέντι από τα χρόνια της χούντας» όπως αναφέρει η πρόσκληση ενώ σήμερα Κυριακή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά όπως και η λειτουργία των σχολείων. Αυτό διαβεβαιώνουν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όσο και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Από την άλλη πλευρά η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και αν η κυβέρνηση τους επιβάλει το μέτρο της επιστράτευσης όπως είχε συμβεί στις αρχές του καλοκαιριού, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Τουρνουά Δηλωτής στη Μιδέα Aργολίδας

 Ο Νέος Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μιδέας προσκαλεί όλους τους λάτρεις της δηλωτής στο 3ήμερο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/8 , το Σάββατο 31/8 και την Κυριακή 1/9 στην πλατεία της Μιδέας.
Έπαθλα
Πρώτος νικητής : 200€
Δεύτερος νικητής :100€
Τρίτος νικητής : 50€
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 29/08/2013 στις 14:00
Κόστος συμμετοχής : 7€
τηλέφωνα επικοινωνίας : 6943580765 - 6944332560
Ημερομηνία:
Παρασκευή, 30 Αύγουστος, 2013 - 18:00 

Συγκλονίζει η μητέρα της 17χρονης που πυροβολήθηκε απο τον πατέρα της

  – ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ – ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Η Σπυριδούλα Φατούρου, μητέρα της 17χρονης Ασπασίας που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της
και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του ΚΑΤ, στέκει ολόκληρες ώρες καρτερικά στον προθάλαμο του νοσοκομείου, αγωνιώντας για τη μάχη που δίνει η άτυχη κόρη της.
Η 17χρονη Ασπασία πυροβολήθηκε από τον πατέρα της στο Αργος, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο την μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου και άφησε σημείωμα. Ο τραγικός πατέρας αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.
«Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου...». Αυτά είναι τα λόγια που επαναλαμβάνει τώρα η μητέρα Σπυριδούλα Φατούρου. Έχοντας στο πλευρό της την αδελφή της Σμαράγδα και λιγοστούς ακόμη δικούς της ενημερώνεται συνεχώς από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της κόρης της η οποία παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή.