Είναι 514.000, είναι νεκροί, αλλά έχουν ακόμα ΑΦΜ!!!

 Τι δείχνουν τα αποτελέσματα από την ένταξη όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Νεκροί με ΑΦΜ και ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ένταξης όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Ήδη, ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ, που ανήκαν σε άτομα που έχουν επιβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Ταυτόχρονα και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων (γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίου και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).
Συγκεκριμένα, από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείο Πάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας. Πάντως, διασταυρωμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε όλα τα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν τους πολίτες, θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μόνο μετά την εφαρμογή του Εθνικού Ληξιαρχείου - Μητρώου Πολιτών, έργο κόστους 42 εκατομμυρίων ευρώ, που ωστόσο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014.
Πηγή: Καθημερινή

Γιαννης Γκεζερλής.Γκρεμίζουμε την παράγκα της Κορίνθου.....

Ο κόσμος αλλάζει
Η Ελλάδα αλλάζει
Πρέπει να αλλάξει και η Κόρινθος
Οι ίδιοι άνθρωποι στους ίδιους ρόλους εδώ και χρόνια.
Ήρθε η ώρα να φύγουμε στο μέλλον.
Μπορούμε να γκρεμίσουμε όλες τις παράγκες,
που μας κρατάνε στο χθες.
Θα γκρεμίσουμε τις παρέες που δεν γράφουν ιστορία,
αλλά μηδενικά στον λογαριασμό τους.
Θα γκρεμίσουμε ότι σάπιο υπάρχει.
Η Κόρινθος ανήκει στους νέους της.
Δεν ανήκει στους κολλητούς της.
Ανήκει στους ΑΕΤΟΥΣ...!!!!
Πάμε λοιπόν...!

Απο την Δευτέρα τα τέλη κυκλοφορίας

 Tην ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων πληρωμής των τελών...
κυκλοφορίας οχημάτων για το 2014.
Μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι βεβαιωμένος και φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν ΙΧ άνω των 1928 κυβικών.
Η ΓΓΠΣ δεν θα ταχυδρομήσει και φέτος τα σχετικά ειδοποιητήρια καθώς θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τα εκτυπώσουν. Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή στο Taxisnet όπου θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.

Δεκαήμερο χειμερινών προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου , στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, ετοιμάζει  δεκαήμερο χειμερινών προσφορών το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2013...
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί τα ΜΜΕ της περιοχής να στηρίξουν αυτή μας την δράση όπως έκαναν και στον παρελθόν με το ανοιξιάτικο δεκαήμερο προσφορών .
Τα ΜΜΕ που θα στηρίξουν την δράση μας θα συμμετέχουν σαν χορηγοί επικοινωνίας και θα προστεθούν  τα λογότυπα τους στην αφίσα , που θα μπει σε όλα τα καταστήματα .
Όσοι εκπρόσωποι των  ΜΜΕ δεν έχουν αποστείλει το λογότυπό τους και τους ενδιαφέρει η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή του Ε.Σ.Κορίνθου  άλλα και στις επόμενες δράσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος , μπορούν να  στείλουν  e-mail στο eskorinthos@gmail.com  με το λογότυπο ( σε καλή ανάλυση ) και ένα όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας .

Σκοτώθηκε μαθήτρια της Γ” Λυκείου στο Αιτωλικό– Στα μαύρα το σχολείο της!

 Δάκρυα και αβάσταχτος πόνος για τον θάνατο της 17χρονης Αναστασίας – Συγκλονισμένοι γονείς και συμμαθητές της. Στα μαύρα βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αιτωλικού, στο άκουσμα της είδησης του χαμού της 17χρονης Αναστασίας, μαθήτριας της Γ’ Λυκείου. Το αδικοχαμένο κορίτσι είχε εμπλακεί σε τροχαίο την περασμένη Παρασκευή (25-10-2013) μαζί με συμμαθήτριά της, όταν και χτυπήθηκε από αγροτικό αυτοκίνητο.
Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και κατόπιν στο Ρίο όπου και έκανε εγχείρηση. Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, αν και στην αρχή υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, το κορίτσι που είχε χτυπήσει πολύ σοβαρά στον αυχένα, έχασε την μάχη με το θάνατο.
Η είδηση αναστάτωσε τους συμπατριώτες της και όσους είχαν πληροφορηθεί για το τροχαίο καθώς ήλπιζαν ότι η κοπέλα θα γλύτωνε, όπως και η συνεπιβάτης της που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με μικρά τραύματα.

«Δράκος» επιτίθεται σε αγρότισσες στην Πελοπόννησο

 Τελευταίο θύμα του επίδοξου βιαστή ήταν μια 52χρονη γυναίκα που βρισκόταν  στο αγρόκτημά της στη Μερόπη του δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία, το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού μέσα σε ένα μήνα σε κοντινές περιοχές στη νότια Πελοπόννησο, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στη δράση ενός άγνωστου προς το παρόν «δράκου» ο οποίος μάλιστα δε διστάζει να χτυπήσει και να τραυματίσει τα ανυπεράσπιστα θύματά του. Ως τώρα, όμως, δεν έχει καταφέρει να πετύχει το σκοπό του.

Επιστολή Γιαννακούρα στο Γεωργιάδη για τα κέντρα υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας

 Επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας για τα κέντρα υγείας στη Δημητσάνα και στα Τρόπαια. Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πριν από μερικές ημέρες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας αναρτήθηκε η πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ. Κόντου για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τίτλο «Τα 4 βήματα για τη Μεταρρύθμιση». Στην εν λόγω μελέτη ο κ. Κόντος προτείνει να συγχωνευτούν τμήματα του ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας και να διατηρηθεί μια Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε Καλλικρατικό δήμο.

Μαρνέρης: Άδικος και αντισυνταγματικός o Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

 Με υπόμνημά του προς τους βουλευτές του Νομού Αρκαδίας ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης χαρακτηρίζει άδικο και αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ).

Το υπόμνημά του αναφέρει:
Όπως γνωρίζετε αξιότιμοι Βουλευτές μας, με νομοσχέδιο που θα εισαχθεί για συζήτηση στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου 2013, επιβάλλεται ενιαίος φόρος ακινήτων στην Ελλάδα, για μεν τα κτίσματα από 2,3 ευρώ ανά τ.μ στις περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης έως και 17 ευρώ ανά τ.μ στις περιοχές με τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες, για δε τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου με βασικό συντελεστή φορολογίας 1,5 ευρώ το στρέμμα. Πρόκειται για συντελεστές που κλιμακώνονται με βάση την παλαιότητα, την περιοχή, τη θέση, τον όροφο και άλλα

Στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητούν οι εργαζόμενοι των ΙΓΜΕ

 Χάρης Σμυρνιώτης: Η πολιτεία πρέπει έμπρακτα να δείξει το ενδιαφέρον, για να στηριχτεί η περιφερειακή μονάδα Πελοποννήσου.
Σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της  αντιπεριφερειάρχου κας Νικολάκου, του περιφερειακού συμβούλου κου Παπαφωτίου, του προέδρου συνδικάτων εργαζομένων ΕΚΒΑΑ-πρώην ΙΓΜΕ, κου Σμυρνιώτη Χάρη και του κου Σταθόπουλου Νίκου, εκπροσώπου των εργαζομένων της τοπικής επιτροπής καθώς διατελεί, και ως εργοδηγός της περιφερειακής μονάδας Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθούν τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πρώην ΙΓΜΕ σε επίπεδο διοίκησης αλλά και δομών.

Νικολάκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται λυσσαλέα κατά του έργου διαχείρισης στερεών αποβλήτων

 «Όσο αυτοί μάχονται εναντίον του έργου, τόσο η Περιφέρεια θα υπερασπίζεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου»
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαντά στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν να κάνουν  με το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αλλά και με τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.
Στην πρώτη ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου απαντά στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν να κάνουν με την πρόσκληση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δηλώνει πως κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν παρουσιάστηκε σε καμία περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο δεύτερο ζήτημα που έχει προκληθεί και έχει να κάνει με το φλέγον θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Σε συνέντευξη που έδωσε στο ArcadiaPortal η κ. Νικολάκου επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πολιτικά απέναντι από την πολιτική αντίληψη και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί πως αυτές οι δηλώσεις είναι εναντίον του Περιφερειάρχη Π.Τατούλη και της Περιφέρειας γενικότερα.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας: Διεκδικούμε το δίκιο μας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας (Κάψια) Δήμητρα Γκέσουρα – Κακαρίκου σε ανακοίνωση της αναφέρει:
Οι συνέπειες της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας έχουν ήδη φανεί στη ζωή των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση κατέχουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών και ατόμων με αναπηρίες-ΑμεΑ δεν επιζητούμε τον οίκτο και την φιλανθρωπία κανενός αλλά πρωτίστως σαν πολίτες και φορολογούμενοι αυτής της χώρας απαιτούμε  τουλάχιστον να περισώσουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας που δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάποιοι από αυτούς ούτε το ΄΄δίκιο΄΄ τους.                                                  

Καταβολή συντάξεων σε συνταξιούχους του ΟΓΑ

 Την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, θα καταβληθεί σε 729.972 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α η σύνταξη μηνός.Συγκεκριμένα:
Η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2013 θα καταβληθεί σε 729.972 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2013 ανέρχεται στο ποσό των 324.963.792,57 ευρώ.
Δελτίο Τύπου

Εκδρομή από τον ΕΟΣ Τρίπολης την Κυριακή

Ο Ε.Ο.Σ Τρίπολης, καλεί τα μέλη του και όσους ακόμη επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή που διοργανώνει και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου με διαδρομή Περιθώρι- Αη Ντίνης-Ροεινό.Ειδικότερα:
Ο  Ε. Ο. Σ. Τρίπολης σας προσκαλεί να περπατήσουμε μαζί,  την Κυριακή στις 3 Νοεμβρίου 2013 στη διαδρομή Περιθώρι – Αη Ντίνης - Ροεινό.
Διαδρομή Α’ (Περιθώρι – Ροεινό)
Ώρες πορείας: 3.30’  και δυσκολία: Α’.
Διαδρομή Β’ (Περιθώρι – Αη Ντίνης – Ροεινό)
Ώρες πορείας: 5.30’  και δυσκολία: Β’.
Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής και ώρα 9.00 π.μ. από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του Συλλόγου, έως την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και από ώρα 19.00 έως 21.00 και στα τηλέφωνα 2710-232243 & 6972221361.
Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου,  www.eostripolis.gr

                                                        ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Εορτή των Αγίων Αναργύρων την Παρασκευή στον περίβολο του Νοσοκομείου Τρίπολης

Γίνεται γνωστό σε όλους τους ευσεβείς και φιλέορτους χριστιανούς ότι την 1η Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, εορτή των Αγίων Κοσμά & Δαμιανού των Αναργύρων, εορτάζει το παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου.
Την παραμονή της εορτής 31-10-13, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 θα τελεσθεί Αγιασμός και εν συνεχεία θα ψαλλεί Μέγας Εσπερινός μετά παρακλήσεως των Αγίων. Ανήμερα της εορτής από ώρας 7:00-10:00 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και στη συνέχεια θα γίνει η περιφορά της εικόνας των Αγίων στο χώρο του Νοσοκομείου. Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί όπως προσέλθουν στις ανωτέρω θρησκευτικές τελετές για να λάβουν την χάρη των Αγίων.
Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου

Νέα μέτρα- Πιέζει η τρόικα

Βρυξέλλες: Αφήστε τα λόγια και εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα.

Σαμαράς: Δε θα φορολογηθούν στάνες, κοτέτσια και θερμοκήπια.

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, ηγήθηκε της συσκέψεως που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, με μείζονα ζητήματα τη φορολόγηση «μικρών» ακινήτων-στάνες, κοτέτσια, θερμοκήπια-, καθώς και τα νέα μέτρα, τα οποία εντέχνως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το protothema.gr , είχε προηγηθεί χθες ερώτηση στη Βουλή 22 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον κο Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι διαφωνούν με τη ρύθμιση της φορολόγησης. Επίσης, ο κος Βύρων Πολύδωρας, σε άρθρο του στηλιτεύει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, χαρακτηρίζοντάς τη ως δήμευση.

Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες Δεν έχουν τέλος οι αυτοκτονίες στην Κρήτη. Χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, στη μαύρη λίστα προστέθηκαν δύο ακόμη άνθρωποι οι οποίοι έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
Χθες το βράδυ, στις Βουκολιές, μια 68χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα φαρμάκων. Τη γυναίκα εντόπισε ο γιος της έξω από το σπίτι τους.
Σήμερα το πρωί, ένας 60χρονος άνδρας, στο Ρέθυμνο έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν έστρεψε την κυνηγετική του καραμπίνα εναντίον του και αυτοπυροβολήθηκε κάτω από τη μασχάλη.
Εν τω μεταξύ, παρ'ολίγο το κακό να τριτώσει, αλλά ευτυχώς ο 50χρονος άνδρας που, χθες το βράδυ, απειλούσε να αυτοκτονήσει, στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, δεν πραγματοποίησε τις απειλές του.
Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει σε φίλο του, λέγοντάς του ότι είχε καταπιεί χάπια. Έσπευσαν αμέσως ΕΚΑΒ και Αστυνομία και μετέφεραν τον 50χρονο στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε πως όντως είχε καταπιεί χάπια, αλλά όχι επικίνδυνα για τη ζωή του.
Πηγή: cretalive.gr

Ανοίγουν βιβλία εσόδων-εξόδων όλοι οι αγρότες. Φόρος από το πρώτο ευρώ

Με λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών
Πάνω από 1.000.000 γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα φορολογούνται από την 1η Ιανουαρίου 2014 όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Σύμφωνα με το "Έθνος",  βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.

Επανέρχεται το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Επανέρχεται το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗΑπό τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να επανέλθει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ και τις μεσημεριανές ώρες.

Οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να εξοικονομούν έως 45% της χρέωσης ανά κιλοβατώρα/

Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου ισχύει από τις 02:00 έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 έως τις 17:00 το απόγευμα.

Αύξηση της φτώχειας κατά 11% - Ενας στους δύο φτωχούς ζει με λιγότερα από 334 ευρώ το μήνα

 Δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα, όπως επίσης και...
άνιση κατανομή των βαρών στον πληθυσμό, αποκαλύπτουν τα στοιχεία που μόλις δημοσιεύθηκαν από την Eurostat με βάση τη σχετική δειγματοληπτική έρευνα του 2012 (η οποία αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών το 2011)...

Ειδικότερα:

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18:00

 θέματα   ημερήσιας διάταξης:
Υποβολή πρότασης πράξης με τίτλο «Διαλογή στη πηγή οργανικών δημοτικών αποβλήτων και εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας οργανικών βιοαποδομήσιμων δημοτικών στερεών αποβλήτων Δήμου Κορινθίων» στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στα πλαίσια της Πρόσκλησης με Κωδικό 4.10.
Έγκριση έκθεσης της Οικονομικής Επιτροπής, εσόδων και εξόδων του Προϋπολογισμού για το Γ’ τρίμηνο 2013 και τροποποίηση στοχοθεσίας.
Αναπροσαρμογή ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
Αναπροσαρμογή ή μη τελών καθαριότητας και φωτισμού.
Αναπροσαρμογή ή μη τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων.
Αναπροσαρμογή ή μη τελών –δικαιωμάτων χρήσης νεκροταφείου.

Αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου από την Τράπεζα Πελοποννήσου

 Σε αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου για την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I σε επίπεδα που θα υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών, προχωρά η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου….
Η αύξηση κεφαλαίου με δημόσια προσφορά ξεκινά τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων έως 18 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και τη διάθεση έως 190.000 νέων μερίδων, ονομαστικής αξίας 48,92 ευρώ και με τιμή διάθεσης 95 ευρώ έκαστη. Παράλληλα, θα
διανεμηθούν δωρεάν έως 38.000 νέες μερίδες σε αναλογία 1 νέα μερίδα για κάθε 5 νέες μερίδες που θα αγοραστούν (ή πολλαπλάσια του 5). Η διάθεση των μερίδων και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προς τα παλαιά και νέα μέλη, ενώ τα συνολικά εκτιμώμενα έσοδα από την αύξηση υπολογίζονται μέχρι 18.050.000 ευρώ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΛΟΠΩΝ...

 ...ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ...
Σπάνε το όριο των 100 εκατ. ευρώ οι απώλειες των σούπερ μάρκετ εξαιτίας των κλοπών στις ταχυκίνητες κατηγορίες προϊόντων, με τη πλειονότητα ωστόσο ...
των "απολεσθέντων" να προορίζονται για μεταπώληση και όχι για κατανάλωση.
Όπως αναφέρουν στην "Ν" στελέχη των αλυσίδων σούπερ μάρκετ "το φαινόμενο των εσωτερικών κλοπών έχει ενταθεί τη τελευταία πενταετία, διατηρώντας αυξητική τάση, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τα επώδυνα μέτρα που έχουν οδηγήσει στη συρρίκνωση των εισοδημάτων".
Σύμφωνα τις εκτιμήσεις της αγοράς ο ρυθμός αύξησης των κλοπών τη περίοδο 2012-2013 κυμαίνεται στο 10%, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό που καταγράφηκε περίοδο 2009-2011, όταν σύμφωνα με σχετική μελέτη της ECR οι κλοπές ανέρχονταν στο 0,81% των συνολικών πωλήσεων, ήτοι στα 95 εκατ. ευρώ. Σήμερα, το κόστος των κλοπών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
Πηγή : naftemporiki.gr

Τρίποντο ζητά η "Μπάρτσα" κόντρα στην Αχαίκή

Μόνο νίκη με Αχαϊκή η ΚόρινθοςΜόνο νίκη με Αχαϊκή η Κόρινθος
Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής  συνεχίζεται την Κυρακή το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής
Στον 4ο όμιλο, την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει η Κόρινθος, στην αναμέτρηση της Κυριακής με την πρωτοπόρο Αχαϊκή, για ψυχολογικούς αλλά και βαθμολογικούς λόγους.
Μετά τις δύο ήττες από Παναργειακό και Ένωση Ερμιονίδας, σίγουρα η κατάσταση στο σύλλογο δεν είναι και η καλύτερη και για αυτό όλοι θέλουν τους τρεις βαθμούς, για να επανέλθει η ηρεμία.
Οι άνθρωποι του συλλόγου τονίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή, αλλά όλα θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης.

Ημερήσια βιωματική δράση του ΚΠΕ Καστρίου

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, στα πλαίσια των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, διοργανώνει Ημερήσια Επιμορφωτική Δράση Ενηλίκων με θέμα: Περιβάλλον, έκφραση και ενεργοί πολίτες
Η δράση απευθύνεται σε 35 ενήλικες, από 25 έως 55 ετών, και χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντικό μονοπάτι σε καστανοδάση της περιοχής. Μέσα από δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις λειτουργίες του δάσους και των οικοσυστημάτων, αλλά και με τα συναισθήματά τους, και θα αισθανθούν την εσωτερική αλλαγή που προκαλεί η επαφή με τη φύση.

Υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα θέσει ο Πάνος Σουκαράς

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την "Οικολογία Αλληλεγγύη Πελοποννήσου" εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου Πάνος Σουκαράς.

Μέσα στο Νοέμβριο θα δοθεί στην Τρίπολη συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινωθεί και επίσημα με θέματα που θα σας ανακοινωνθούν

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με 17 θέματα συνεδριάζει το ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας θα γίνει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω θέματα :
1) Επικαιροποίηση – ανασύνταξη της μελέτης με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Νεοχωρίου»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μαντάς Παναγιώτης – Αντιδήμαρχος
2) Περί της αίτησης θεραπείας του κ.Καζασίδη Σταύρου Ε.Δ.Ε, αναδόχου του έργου «Πραγματογνωμοσύνη - Μελέτη αποκατάστασης ζημιών στην περιοχή ακρομωλίου του προσήνεμου μώλου λιμένα Παραλίου Άστρους»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μαντάς Παναγιώτης – Αντιδήμαρχος

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Μέσα από τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις δικές τους μάχες.

Άλλη μία διάκριση για τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

 Το 1ο Βραβείο στο διαγωνισμό design κοσμήματος "Young designer's Corner" στο Μόναχο πήρε η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας. Το βραβευμένο έργο είναι της Κατερίνας Χρυσού, με τίτλο "Escape" και αποτελεί την αρχή του κοσμήματος με κοινωνικό μήνυμα.

Στους 8 φιναλίστ είχαν προκριθεί ανάμεσα σε πάνω από 50 συμμετοχές επίσης η μαθήτρια Κατερίνα Ποιμενίδου και η απόφοιτος Νάντια Σωτηροπούλου. Το έργο τους θα εκτεθεί στην έκθεση Mineralientage Munchen- The Munich Show από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό Αγίου Δημητρίου στην Τρίπολη

 Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα το βράδυ ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη. Ένας εσπερινός λίγο διαφορετικός αφού μετά από αρκετό καιρό έψαλλε πάλι ο Δημοσθένης Κομπιοτάτης.

Συγκινητική η στιγμή την ώρα που ανέβηκε στο βάθρο για να ψάλλει, ένας από τους παλαιότερους και καλύτερους ψάλτες, ο οποίος μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας έχει αποσυρθεί.

Πλήθος πιστών παρεβρέθηκε, προσκύνησε και ακολούθησε στη λιτανεία της εικόνας.

Μπούκλης: Να απαντηθούν τα ερωτήματα της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρος Μπούκλης  με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γ.Πουλοκέφαλο, ζητά να συλλεχθούν, από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, της 21ης Οκτωβρίου 2013.
Αναλυτικά o Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του Περιφερικού  Συμβουλίου Πελοποννήσου Λάμπρος Μπούκλης αναφέρει στην επιστολή του:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιχειρήσεων από Αναπτυξιακή Πάρνωνα

 Με επιστολή της η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και με στόχο  την ένταξη 80 ωφελουμένων από τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Ευρώτα και Μονεμβάσιας στην αγορά εργασίας, αποτελεί το συντονιστή εταίρο της Πράξης «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση»
Αναλυτικά μας ενημερώνει ότι,  η Αναπτυξιακή Πάρνωνα αποτελεί το συντονιστή εταίρο της Πράξης «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:
«Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της μαθητείας για τους αποφοίτους της Τεχνικής Εκπαίδευσης - Αιτήσεις έως 10/11

 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» - Β’ ΚΥΚΛΟΣ
Με την παρούσα καλούνται οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 (και του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) να συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» - Β’ ΚΥΚΛΟΣ.

«Προετοιμασία» Κορίνθου για να υποδεχτεί κρουαζιερόπλοια

 Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, μεταξύ του προέδρου του Βασίλη Γεώργαρη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων Αντώνη Παππά, με αντικείμενο την προετοιμασία της πόλης για να υποδεχτεί κρουαζιερόπλοια.
Το τελευταίο διάστημα έχει γνωστοποιηθεί ότι από τον προσεχή Μάρτιο, μια φορά την εβδομάδα θα προσεγγίζει το λιμάνι της Κορίνθου ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο και με αυτό το δεδομένο έγινε η συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να αποτελέσει η Κόρινθος μόνιμο τουριστικό προορισμό.

Αρκαδία: Τον έψαχναν στη Βουλγαρία και τον βρήκαν στην Τρίπολη!

 Ο νεαρός που κυκλοφορούσε ελεύθερος ήταν καταζητούμενος από το 2009...
Συνελήφθη χθες βράδυ (23-10-2013) στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένας 35χρονος Βούλγαρος, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τις βουλγαρικές Αρχές και αφορούσε κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, που διέπραξε το 2009 στη Βουλγαρία. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.

«Τζάμπα» διόδια για τους βουλευτές της επαρχίας

«Τζάμπα» διόδια για τους βουλευτές της επαρχίας Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, οι βουλευτές της επαρχίας -οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιούν αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους από και προς τις εκλογικές τους περιφέρειες- θα μπορούν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το χρηματικό αντίτιμο.
Όπως τόνισε η προεδρεύσουσα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά προς το Σώμα, στους βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι θα παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αεροπορικών εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων διοδίων για τη μετάβαση τους στις προεκλογικές τους περιφέρειες.
Η εκχώρηση αυτή θα γίνεται με ανέκκλητη δήλωση του βουλευτή.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ : "ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ
Έτοιμος για όλα, «ακόμη και για φυλακή και για χειροπέδες» δήλωσε  ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, για τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τις δηλώσεις του σχετικά με τις Σκουριές.  «Θα συλληφθούμε όλοι όσοι δε...
συμφωνούμε με την μνημονιακή πολιτική. Θα τους τσακίσουμε, δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Ο εισαγγελέας παρενέβη όταν μίλησα με μανάδες παιδιών που πίνουν αρσενικό και δεν παρεμβαίνει για τις δηλώσεις Λοβέρδου («μακελειό αν πειράξουν τον Παπανδρέου») ή της κας Σιδέρη», είπε μιλώντας στον Alpha 98,9, προβλέποντας ότι τα πράγματα θα σκληρύνουν.

«Θα ζητήσω μόνος την άρση ασυλίας» είπε.

EKTINAΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ...

 Κατά 189% αυξήθηκε η ανεργία μεταξύ των νέων πτυχιούχων την περίοδο 2008 – 2012 σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ
Όπως επεσήμανε ...
κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης, αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν.
«Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασσικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει απο διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό» δήλωσε ο ίδιος.

Τον σκότωσε και τον έθαψε κοντά στο σπίτι του, για να μην πληρώσει...

  Συνελήφθη ένας 30χρονος, ο οποίος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα έναν Αλβανό και στη συνέχεια τον έθαψε σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του.
Όλα άρχισαν όταν το 31χρονο θύμα πούλησε ένα αυτοκίνητο για 2.200 ευρώ στον δολοφόνο, ο οποίος του έδωσε μια προκαταβολή 500 ευρώ και συμφώνησε ότι θα του έδινε τα υπόλοιπα σε ισόποσες δόσεις.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο 30χρονος ανέβαλε την συνάντηση που είχαν για να του δώσει μέρος των χρημάτων και στις 24 του μήνα πήγε στο σπίτι του άτυχου Αλβανού. Μόλις μπήκε, τον πυροβόλησε δυο φορές στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα, μετά τον τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες και τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε ένα οικόπεδο κοντά στο σπίτι του, όπου τον έθαψε.

Οκτώ συλλήψεις για εισαγωγή κοκαΐνης από λατινική Αμερική - Σε εξέλιξη η επιχείρηση

 Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση κυκλώματος που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαίνης από την λατινική Αμερική. Έχουν συλληφθεί οκτώ εμπλεκόμενοι
Πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής κοκαίνης από χώρες της λατινικής Αμερικής επέφερε η ΕΛΑΣ σε οργανωμένη επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος, το ΣΔΟΕ, η δίωξη ναρκωτικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, DEA.

Σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στις εκλογές ΟΤΑ

 Κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενόψει δημοτικών εκλογών. Ασαφής αναφορά για τον εκλογικό νόμο, στην προγραμματική συμφωνία

Στην προγραμματική συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ υπάρχει μια γενική και αόριστη αναφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς περιγραφή των υπό συζήτηση αλλαγών.
H σχετική παράγραφος αναφέρει τα εξής: "Το εκλογικό σύστημα είναι πάντα μια εξαιρετικά κρίσιμη θεσμική παράμετρος που δεν πρέπει να τροφοδοτεί τεχνητές πολώσεις, αλλά να εναρμονίζεται με την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα μέσα από την υπεύθυνη προγραμματική συνεργασία".

ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...

 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΜΕ 11 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!
Τεράστια νίκη του Πρωταθλητή Ευρώπης που στραγγάλισε την Γαλατά μέσα στην έδρα της και την καθάρισε πολύ καθαρά με 11 πόντους...
διαφορά στην Τουρκία! Απίστευτη ομάδα ο ολυμπιακός παρά τα εχθρικά σφυρίγματα ξέσκισε τους Τούρκους που παρουσιάζονταν ως το φαβορί της διοργάνωσης!

Νέοι προσωρινοί πίνακες από το ΑΣΕΠ για τη διαθεσιμότητα

 Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.
Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Λογιστικά βιβλία ανοίγουν οι αγρότες

agrotes-thumb-large Βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν πάνω από 1.000.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» με το νέο καθεστώς οι γεωργοί θεωρείται ότι αποκτούν κέρδη από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπώς εξομοιώνονται με τους επιτηδευματίες και πλέον το φορολογητέο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο με βάση τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης και τις κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Πρόσκληση για εορτασμό Εθνικής Επετείου στο Ξυλόκαστρο

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2013, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
 Παρασκευή                         Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, υπηρεσίες

25-10-2013 πρωϊνή                  και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Συνεχίζονται από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων τα έργα σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, έργα, που αναφέρονται τόσο σε υποδομές όσο και σε αναπλάσεις  τα οποία βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών αλλά και των επισκεπτών του  δήμου μας.
Γι΄ αυτό τον λόγο πρόσφατα δημοπρατήθηκαν  οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στο Χιλιομόδι  της Δημοτικής Ενότητας Τενέας,  που αφορούν το τμήμα της οδού Νικηταρά, από τη διασταύρωση  με τις οδούς  Ρεκλείτη  και Φανερωμένης μέχρι τη σιδηροδρομική διάβαση, με τμηματικές ανακατασκευές-διαπλατύνσεις των υφισταμένων πεζοδρομίων. Σε αυτά θα επιστρωθούν κυβόλιθοι ομοίου σχήματος με τα υπάρχοντα  και θα αποκατασταθούν τα φθαρμένα τμήματα δαπέδων των παραπάνω πεζοδρομίων.

Μουσικά Σάββατα στου Ρήγα στο Κορακοβούνι

 Το εστιατόριο "Ρήγας" στο Κορακοβούνι ξεκινά τα μουσικά Σάββατα από τις 26 Οκτωβρίου. Φιλόξενο περιβάλλον, ωραία εδέσματα και μουσική από τους Μουσαγέτες για ωραία σαββατιάτικα βράδια.

Η Μεγαλόπολη υποδέχτηκε την εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας

 Την εικόνα Της Παναγίας Προυσιώτισσας υποδέχτηκε σήμερα η πόλη της Μεγαλόπολης. Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας που βρίσκεται στο ομώνυμο μοναστήρι στο Καρπενήσι.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας μαζί με όλους τους κληρικούς , ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης  Παναγιώτης Μπούρας με το δημοτικό συμβούλιο, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης και μικρή αντιπροσωπεία μαθητών όλων των σχολείων αλλά και πλήθος κόσμου , συγκεντρώθηκαν στις 13.00 και αφού υποδέχτηκαν την εικόνα , έκαναν μια λιτανεία και πήγαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου τοποθετήθηκε η εικόνα στην θέση της από τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο.
Στην συνέχεια οι πιστοί προσκύνησαν και έλαβαν από τα χέρια του Μητροπολίτη μια μικρή εικονίτσα .Σήμερα το βράδυ θα γίνει νυχτερινή Θεία Λειτουργία μέχρι τις 12:30 τα μεσάνυχτα.
Από το kafeneio.megalopolis

Πρόεδρος τριτέκνων Μεγαλόπολης: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

 Ο πρόεδρος συλλόγου τριτέκνων Μεγαλόπολης «Ο Αρκάς», κος Αποστολόπουλος Νίκος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, κοινοποίησε τα μείζονα θέματα που απασχολούν και τον σύλλογο τριτέκνων αλλά και τη Χώρα γενικότερα, επιστώντας την προσοχή στο πολύ σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, όπου έγκειται στην υπογεννητικότητα λόγω οικονομικών ως επί το πλείστον δυσχερειών.
Ο σύλλογος, συμμετείχε ενεργά στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης τριτέκνων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και εκπροσωπήθηκε από τον ταμία του εν λόγω συλλόγου Μεγαλόπολης, κο Μπάζιο Δημήτριο.
Εκπρόσωποι του συλλόγου τριτέκνων, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κο Μιχελάκη, προκειμένου να «εγκαινιαστεί» μια συνεργασία καθ’ όλα εποικοδομητική και να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο, αλλά και τόσες οικογένειες τριτέκνων.

Συνεδριάζει το Λιμενικό Ταμείο Βόρειας Κυνουρίας

 Συνεδριάζει το Λιμενικό Ταμείο Βόρειας Κυνουρίας σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (πέτρινο)  προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :
1) Χορήγηση αδειών χρήσης Κοινόχρηστων προβαλλόμενων χώρων καταστημάτων, που βρίσκονται εντός του χώρου εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα, στην τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – Πρόεδρος
2) Έγκριση παρακολούθησης ειδικού σεμιναρίου, για αδειοδοτήσεις λιμενικών έργων – ψήφιση πίστωσης
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – Πρόεδρος
3) Απόδοση ποσών στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Τυρού και Λεωνιδίου
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – Πρόεδρος

Σήμερα τα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης ερασιτεχνικής φωτογραφίας Τρίπολης

 Σήμερα είναι η επίσημη έναρξη της 1ης Έκθεση ερασιτεχνικής φωτογραφίας Τρίπολης και θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου 2013.
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19:00 στο Cine Ville Τρίπολης, Δημητρακοπούλου 30& 28ης Οκτωβρίου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και η έκθεση θα είναι ανοιχτή όλες τις μέρες 9:00 με 12:00.
Διοργανωτές είναι ο Νίκος Μπλάνας και το Cine Ville Tripolis

Από 2,3 έως 17 ευρώ το τμ θα πληρώσουμε για το σπίτι - Χωράφια και οικόπεδα από 1,5 έως 2,25 ευρώ το στρέμμα

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως ο νέος φόρος θα είναι μειωμένος κατά 16% από το χαράτσι
- Οι αγρότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για τα χωράφια τους από 1,5 έως 2,25 ευρώ
- Εξαιρούνται ή εκπτώσεις για ανέργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και φτωχά νοικοκυριά
- Ο συντελεστής παλαιότητας του ακινήτου φτάνει στο 1 εάν έχουν περάσει 26 χρόνια

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ελάχιστες είναι οι απαλλαγές από τον νέο φόρο, οι οποίες θα χορηγούνται υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ειδικότερα για τα φυσικά πρόσωπα χορηγείται έκπτωση 50% επί του συνολικού βεβαιωθέντος φόρου σε...
περιπτώσεις διαπιστωμένης οικονομικής αδυναμίας πληρωμής του. Η έκπτωση χορηγείται σε ετήσια βάση, ενώ θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε προστατευόμενο μέλος.

Κορινθία: Η τελευταία επίσκεψη που δέχθηκε στο σπίτι του δεν ήταν για καλό...


 Ο 44χρονος πρωταγωνιστής της υπόθεσης κοίταξε από το ματάκι της πόρτας και ύστερα από λίγο, πήρε την απόφαση να ανοίξει...
Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη ένας 44χρονος στα Τρίκαλα Κορινθίας. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του και σε ένα αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, δύο δενδρύλλια χασίς, ύψους 2,9 και 1,1 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε και εκριζώθηκαν.
Επίσης, βρέθηκαν δύο αποξηραμένα δενδρύλλια χασίς, ύψους 1,15 και 1,05 μέτρων, μικροποσότητα χασίς και δώδεκα κροτίδες. Ο 44χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.