Oι Κρήτες Κορινθίας συγκεντρώνουν τρόφιμα και παιχνίδια για παιδιά που τα έχουν ανάγκη

 O Πρόεδρος Νίκος Ξυλούρης και το Δ.Σ της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης» πάντα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα της καθημερινότητας ξεκινούν μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν τρόφιμα και παιχνίδια για οικογένειες και παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι τυποποιημένα και με μεγάλη διάρκεια λήξης έτσι ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τους συνανθρώπους μας σε μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Η κυβέρνηση εξολοθρεύει τους ελεύθερους επαγγελματίες – Νέοι φόροι το 2014

Ανατροπές έρχονται στο φορολογικό τοπίο το 2014 για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες, καθώς οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι...
βαθιά στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.
Στους χαμένους των φορολογικών ανατροπών, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ θα δουν την φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος.
Αυτές είναι οι φορολογικές ανατροπές του 2014:

Δημήτρης Δέδες,ΛΑΣΠΗ - ΨΕΜΑ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΙ ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

 Σε απάντηση αυτών των κατάπτυστων δημοσιευμάτων που γράφονται για άλλους λόγους και σκοπούς, έχω να απαντήσω τα εξής:
Το δίκτυο αυτό κατασκευάζεται από το Σύλλογο Πανόραμα του Αγίου Χαραλάμπου, με τη συνδρομή του Δήμου (διάθεση εργατοτεχνικού προσωπικού και μηχανημάτων καθώς και μέρος υλικών)
Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού, είναι 450.000€ και όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε ποτέ να κατασκευασθεί, αφού ποτέ δεν θα μπορούσε ο ίδιος Δήμος η ή ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ, καθώς και οι δημότες της περιοχής, να ανταποκριθούν στη δαπάνη αυτή.
Δεν πηγάζει από πουθενά καμία αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ, στην κατασκευή του έργου αυτού. Οι αρμοδιότητες της ξεκινούν από τη στιγμή παράδοσης του δικτύου με πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης από το Δήμο.

Μονή Παναγιάς Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Μονή Παναγιάς Φανερωμένης Χιλιομοδίου  Η γυναικεία μονή του 16ου αιώνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, αποτέλεσε καταφύγιο του άμαχου πληθυσμού κατά την Επανάσταση του 1821 και αποτελεί δείγμα μεταβυζαντινών αγιογραφιών. Η παλαιότερη Μονή επίσης της Φανερωμένης θεωρείται η αρχαιότερη με την ονομασία αυτή στον Ελλαδικό χώρο. Στην είσοδό του ναού ορατοί μέχρι σήμερα είναι δύο ιονικοί κίονες αρχαίου ναού, ενώ εσωτερικά φέρει δύο στρώματα τοιχογραφιών του 17ου και του 13ου αιώνα αντίστοιχα.
Μονή Παναγιάς Φανερωμένης Χιλιομοδίου
Για να φτάσει κάποιος στη Μονή Φανερωμένης ακολουθεί την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Άργους με κατεύθυνση το χωριό Χιλιομόδι. Από εκεί, περίπου 4 χιλιόμετρα μετά, ακολουθώντας σχετικές πινακίδες φτάνει σε ένα πευκόφυτο κολπίσκο. Η διαδρομή από την Κόρινθο μέχρι τη Μονή διαρκεί περίπου μισή ώρα.

«Είμαστε όλοι νικητές» - 7η Παναττική Αθλητική διοργάνωση Α.με.Α

«Είμαστε όλοι νικητές»,  είναι ο τίτλος της 7ης Παναττικής Αθλητικής διοργάνωσης για Α.με.Α η οποία θα λάβει χώρα  την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» (Τζων Κέννεντυ & Γιαννιτσών 81, Περιστέρι), στις 9:00 πμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση Α.μ.ε.Α, που διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την Έδρα, είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.
 Άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Αττική θα συμμετάσχουν σε αγωνίσματα και θα τιμηθούν για την προσπάθεια τους.
Στο πλαίσιο των αγώνων θα βραβευτούν ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και αθλητές.
Τα αθλήματα

Αγρυπνία στον Ι.Ν Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

 Τιμητική αγρυπνία για την εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα του πρωτόκλητου θα τελεστεί απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου τρύφωνος στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα:

Σήμερα το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία, για την εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα του πρωτόκλητου, στο Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην Τρίπολη.
Θα ξεκινήσει με τον εσπερινό στις 21:00 και μετά από τον Όρθρο και τη Θεία λειτουργία θα τελειώσει κατά τις 00:30.
arcadiaportal

138.653,75 € στο Δήμο Τρίπολης για κάλυψη δαπανών των σχολείων

 Ομόφωνα ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης το θέμα για την αποδοχή χρηματοδότησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρίπολης.
Από το ΥΠΕΣ κατανεμήθηκε στο Δήμο Τρίπολης το ποσό των 138.653,75 ευρώ αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αναγκών υλοποίησης του θεσμού σχολικού τροχονόμου των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς του του Δήμου, το οποίο και εγγράφει στο σκέλος των εσόδων και στον Κ.Α. 0614 με τίτλο: «ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», του σκέλους των εσόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013.

Εκδήλωση για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα από την 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

 Επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 19:00 στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία για την ιστορική διαδρομή της Κρήτης μέχρι την ένωση και ανάγνωση κειμένων φιλελλήνων λογοτεχνών, που με την τέχνη τους στήριξαν τους αγώνες των Κρητών. Στην εκδήλωση ακούστηκαν παλιά αγαπημένα Κρητικά τραγούδια τα οποία τραγούδησαν νεοσύλλεκτοι με την παραδοσιακή Κρητική τους λύρα.
Μέρος της εκδήλωσης ήταν και το χορευτικό πρόγραμμα όπου νεοσύλλεκτοι χόρεψαν πεντοζάλη με καμάρι. Το παρών έδωσε και ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης όπου παρουσίασε επίσης ένα πρόγραμμα με χορούς της Κρήτης.
arcadiaportal

7η Γιορτή υποδοχής του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα στις 30 Νοεμβρίου

 Η Τοπική Κοινότητα Αλωνίσταινας και ο Σύλλογος Απανταχού Αλωνιστιωτών το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αλωνίσταινας και το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης σας καλούν στην 7η γιορτή υποδοχής του Χειμώνα στις 30 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο στην Αλωνίστιανα.
Και με το νύχτωμα, ξεκινάμε το γλέντι μας!
Με φασολάδα στα καζάνια, άφθονο τσίπουρο και κρασί. Μουσική από νταούλι και κλαρίνο για πολύ χορό.
Σας περιμένουμε, να σφίξουμε τα χέρια, να χορέψουμε και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας,
γύρω από μια μεγάλη φωτιά! Στην πλατεία της Αλωνίσταινας. Θα χρειαστείτε παλτό και όχι πορτοφόλι,  γιά το Δ.Σ. του Σ.Α.Α.
Το Δ.Σ
Πρόεδρος Παπαγιαννόπουλος Παρασκευάς
Γραμματέας Δημητρακοπούλου Αμερινη 

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισε ο Γερμανός Πρέσβης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Γερμανός Πρέσβης σε Πέτρο Τατούλη: «Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχει η στασιμότητα των Αθηνών. Εδώ γίνεται πραγματικά αντιληπτή η κρίση ως ευκαιρία»

Ο πρέσβης της Γερμανίας  Wolfgang Dold κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας στην Ελλάδα, επισκέφτηκε την πόλη του Ναυπλίου συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στα πλαίσια της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Είμαι πεπεισμένος πλέον  ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δύναμη να πάρει τη τύχη της στα  χέρια της, γιατί διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα, πανέμορφα τοπία με ιδιαιτερότητες, αλλά το σπουδαιότερο, περηφάνια», δήλωσε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wofgang Dold απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, για τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του συνόλου της Πελοποννήσου, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.

Ο αφορισμός και το τατουάζ του Κολοκοτρώνη

 Τον Ιανουάριο του 1806, δεκαπέντε χρόνια πριν την επανάσταση, οι Τούρκοι αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τους κλέφτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν γίνει κράτος εν κράτει. Μεγαλύτερος όλων και πιο ενοχλητικός για την Υψηλή Πύλη, ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Τον μήνα εκείνο έφθασε στην Τριπολιτσά ο αφορισμός των κλεφτών από το Πατριαρχείο, μαζί με ένα σουλτανικό διάταγμα, που διέταζε τον τοπικό πληθυσμό, να μη προσφέρει καταφύγιο στους κλέφτες, να μην τους χορηγεί τρόφιμα, να διακόψει κάθε σχέση μαζί τους, να τους καταδίδει στις τουρκικές αρχές και να ενισχύει τον στρατό, κάθε φορά που θα οργάνωνε επιχειρήσεις εναντίον τους.
Έτσι, με τη συνδρομή της εκκλησίας και όλων των προκρίτων του Μοριά, ο κατατρεγμός εναντίον των κλεφτών έλαβε την αγριότερη μορφή του.

Κόρινθος: Ληστεία σε καπνοπωλείο

Κόρινθος: Ληστεία σε καπνοπωλείο Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησε χθες μια υπάλληλος, 45 χρόνων, στην Κόρινθο, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο ένoπλους που εισέβαλαν στο κατάστημα πώλησης καπνού όπου εργάζεται.
Οι δύο άγνωστοι που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, την ακινητοποίησαν απειλώντας ότι θα την σκοτώσουν και της ζήτησαν να τους δώσει τις εισπράξεις του μαγαζιού.
Αφού απέσπασαν γύρω στα 10.000 ευρώ, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για να τους εντοπίσουν, αλλά έχασαν τα ίχνη τους. Ωστόσο, πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από το κατάστημα και αναζητούν τυχόν πλάνα των δραστών από κάμερες ασφαλείας άλλων καταστημάτων.

Οι αλλαγές στους φόρους για 1 εκατ. επαγγελματίες

 Φορολογικές ανατροπές για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες. Ποιοι οι χαμένοι

Τα πάνω κάτω έρχονται το 2014 στο φορολογικό τοπίο για 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες.
Σύμφωνα με το Έθνος, οι φορολογούμενοι αυτοί, εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.
Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, που προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα, εκτινάσσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οι δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ", στην Κορινθία.

Οι συντονισμένες δράσεις λαμβάνουν χώρα από τις 22/11 έως 22/12/2013, σε όλη την Κορινθία και θα συνεχισθούν και με την έναρξη του νέου έτους.
Οι διάρκειας ενός μηνός δράσεις, αποτελούν μία καινοτόμα πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά γίνεται στην χώρα μας, με την συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων:
Στις δράσεις μετέχουν και οι έξι (6) Δήμοι της Κορινθίας: Κορινθίων, Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Σικυωνίων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Βέλου - Βόχας, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις.
Επίσης συμμετέχουν: η α' βάθμια και β' βάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας με εκπαιδευτικές ενημερώσεις - ομιλίες - διαδραστικά παιχνίδια στα σχολεία, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο), ενώ το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Tο πρόγραμμα δράσεων, των αμέσως προσεχών ημερών, έχει ως εξής:

Κοινωφελής: Πώς κατανέμονται οι 7.400 στην εκπαίδευση (πίνακας)

 Στον τομέα της εκπαίδευσης θα αφορά η προκήρυξη του ΟΑΕΔ που θα τρέξει μέσα στο Δεκέμβριο με σκοπό την πρόσληψη 7.400 ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς Εργασίας 5μηνης απασχόλησης. Η προκήρυξη θα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους άνεργους που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και θα επιλεγούν με σύστημα μορίων.
Οι ειδικότητες και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν σε ποσοστό 37,8% από άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και κατά 62,2% από άνεργους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Η αμοιβή
για τους άνω των 25 ετών είναι 490 ευρώ το μήνα.
για τους κάτω των 25 ετών 427 ευρώ το μήνα.
ο ΟΑΕΔ καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.
Οι ειδικότητες και οι θέσεις:

Η μικρή Μαρία φέρνει αλλαγές στους δήμους: Στo Εθνικό Δημοτολόγιο 308 ΟΤΑ

 Στους 308 ανέρχονται οι δήμοι που εντάσσονται οριστικά στην κεντρική βάση δεδοµένων του Εθνικού ∆ηµοτολογίου μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας έγινε επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης της κεντρικής βάσης δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον. Να υπενθυμίσουμε ότι το ληξιαρχείο Αθηνών λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο 344 του 1976. Δηλάδη με ένα νόμο που συντάχθηκε πριν 37 χρόνια και ο οποίος είναι διάτρητος και ανεπαρκής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μετά την υπόθεση της Μαρίας, ο Δήμος Αθηναίων εντόπισε 600 ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων, μόλις για τα τελευταία 2 χρόνια.

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων 4,35 εκ. ευρώ

elga Aποζημιώσεις ύψους 4,35 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ αύριο Παρασκευή σε 5.125 δικαιούχους παραγωγούς.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, ακτινίδια και πατάτες αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Τάισαν γουρούνια με… μαφιόζο που ήταν ακόμη ζωντανός!

mafia-killing Μπορεί τα χρόνια, ή μάλλον οι δεκαετίες να περνούν, η Μαφία ωστόσο διατηρεί… ανέγγιχτες μερικές παραδοσιακές τακτικές.
Όπως για παράδειγμα το… τάισμα γουρουνιών με ανθρώπους, κατά προτίμηση ζωντανούς, κάτι που φαίνεται ότι συνέβη στην περιοχή της Καλαμπρίας στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2012, με ένα αφεντικό της τοπικής Μαφίας, που απήχθη από μέλη αντίπαλης Μαφίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Ιταλίας, η οποία μόλις τώρα κατάφερε να εξυχνιάσει την εξαφάνιση του μαφιόζου Φραντσέσκο Ρακόστα, τον απήγαγε από το σπίτι του στην Καλαμπρία μια αντίπαλη συμμορία, η οποία ήθελε να κυριαρχήσει στην περιοχή, οι απαγωγείς του τον έδειραν μέχρι θανάτου, πριν πεθάνει όμως, ενόσω δηλαδή ήταν ακόμη ζωντανός, τον πέταξαν σε γουρούνια για να τον αποτελειώσουν.
ysterografa.gr

8ο Κύπελλο ΚΟΑΤ στο δημοτικό κολυμβητήριο Τρίπολης

 Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 600 αθλητές 

O Κολυμβητικός Όμιλος Αρκαδίας Τρίπολης για όγδοη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013) στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τρίπολης τους διασυλλογικούς αγώνες με την επωνυμία «8ο  ΚΥΠΕΛΛΟ  ΚΟΑΤ».
Οι αγώνες θα έχουν επίσημη  χρονομέτρηση  από  την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και αφορούν αθλητές που ανήκουν τις προ-αγωνιστικές (ηλικίες 9-10-11-12 ετών) και αγωνιστικές (13 ετών και άνω) κατηγορίες. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 600 αθλητές  από όλη την Ελλάδα και αναμένεται το επίπεδο ανταγωνισμού να είναι ιδιαίτερα υψηλό.  

Ο ΚΟΑΤ θα συμμετέχει με είκοσι πέντε αθλητές τα ονόματα των οποίων είναι:

Τατούλης: Η αλληλεγγύη μπαίνει πάνω από νομοθετικές ρυθμίσεις

 Σμυρνιώτης: Η Ιστορία της Πελοποννήσου είναι αυτή, η οποία πρέπει να παραδειγματίσει

Γερμανός Πρέσβης: Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζονται εμπνευσμένοι πολίτες όπως οι Πελοποννήσιοι

Πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημέρωση σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα της περιφέρειας αλλά και της πολιτισμικής και ιστορικής της αξίας, στα πλαίσια συνάντησης του Πέτρου Τατούλη με τον Γερμανό πρέσβη. Στη συνεδρίαση το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Τρίπολης, κος Σμυρνιώτης.

Άδωνις για γιατρούς: Θα πάρουμε κι άλλα μέτρα αν συνεχίσουν την απεργία

 «Ξαφνικός θάνατος» στις συμβάσεις με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - Δρομολογείται η σύναψη συμφωνίας με ιδιώτες γιατρούς - Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας

Το plan B για τον ΕΟΠΥΥ αρχίζει να ξετυλίγει απο σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως απάντηση στις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποίησεις του επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού του Οργανισμού έως και τις 9 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε σήμερα τους γιατρούς με νέα μέτρα σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη». Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις Αδωνι

Ημερίδα στην Τρίπολη για την Κοινωνική Φροντίδα των ΑΜΕΑ

 Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Τρίπολης διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ημερίδα με θέμα: "Η κοινωνική φροντίδα και η κοινωνική πρόνοια για τα άτομα με αναπηρία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εν μέσω κρίσης".
Συντονίστρια της ημερίδας η Πωλίνα Μάσσια
Πρόγραμμα ημερίδας:

Μουσείο χαλκού στην Τρίπολη: Μία σπάνια συλλογή ανεκτίμητης αξίας

 Το ArcadiaPortal.gr είχε τη χαρά να επισκεφθεί το μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο ή Μουσείο χαλκού στην πόλη μας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χρονά 18, πλησίον της Εκκλησίας των Ταξιαρχών και να μας ανοίξει τις πόρτες του στον πολύ φιλόξενο χώρο του, αφήνοντάς μας έκπληκτους απ’ το πραγματικά σπάνιο σε αξία και ομορφιά περιεχόμενό του.
Ο κος Τάσος Μπιρμπίλης, συλλέκτης αλλά και ο πλέον αρμόδιος του Μουσείου, αφού μας κέρασε ωραίους κουραμπιέδες, με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση μιλούσε για τα «παιδιά» του, τα συλλεκτικά κομμάτια του δηλαδή, που τόσα χρόνια με επιμέλεια φροντίζει πάντα και να συντηρεί αλλά και να τα πληθαίνει, σεβόμενος πάντα την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά του τόπου.

Τόλμησε, άλλαξε τη ζωή της και βρήκε την αναγνώριση...

 Το πρώτο βραβείο κοσμήματος στη σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, νικήτρια η Κατερίνα Χρυσού

Πνεύμα ρηξικέλευθο, ανήσυχο και άκρως καλλιτεχνικό η Κατερίνα Χρυσού, η οποία στα 28 της πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της, φεύγοντας απ’ την Αθήνα και μένοντας στη Στεμνίτσα Αρκαδίας  και να ασχοληθεί με εκείνο που πραγματικά αγαπά, την τέχνη του κοσμήματος.
Για εκείνη, πρόκειται για μια ολόκληρη φιλοσοφία και όχι απλά ένα αντικείμενο, το οποίο κοσμεί όσους το φορούν απλώς και μόνο. Στα 32 της μιλά, για το πρώτο βραβείο που κέρδισε και μάλιστα το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Young designer’s Corner” στον Μόναχο , στο πλαίσιο μεγάλης εμπορικής Έκθεσης, The Munich show, ένα βραβείο το οποίο κέρδισε ουσιαστικά η σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας. Δείτε τι δήλωσε η ίδια:

Δύο νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στην Τρίπολη

 Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Τρίπολης και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Τρίπολης  Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά τις  προσεχείς  ημέρες , στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Τρίπολης  θα δημιουργηθούν τα  ακόλουθα  προγράμματα:

Καθαρίζονται ρέματα και καταβόθρες στο Δήμο Τρίπολης

 Το Μαντινειακό οροπέδιο και το οροπέδιο της Τεγέας αποχετεύονται με ένα σύστημα καταβόθρων που οδηγούν τα νερά από τους χειμάρους στη θάλασσα, έτσι ο Δήμος Τρίπολης με σκοπό να προλάβει κάποια πλημμυρικά φαινόμενα προχωρά σε καθαρισμούς ρεμάτων και καταβόθρων σε ολόληρο το Δήμο.
Μετά απο τον καθαρισμό στο Παρθένι σειρά έχουν οι καταβόθρες στο Κάψια, που βρίσκονται πλησίον του σπηλαίου.
Η συγκεκριμένη καταβοθρα καθαρίστηκε με προσοχή από τη μεγάλη βλάστηση, από ξύλα και λοιπά υλικά προκειμένου να υπάρξει καλύτερη απορροή. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γ.Σμυρνιώτης όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί κάνει λόγο για την επικινδυνότητα του να παρέμβει κανείς στο εσωτερικό σύστημα της καταβόθρας.
Τα έργα τελειώνουν με τον καθαρισμό των δύο καταβόθρων στο Λουκά.
Επομένως όλος ο Δήμος είναι προστατευμένος από τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα το χειμώνα που σε λίγες μέρες έρχεται και επίσημα, ας ελπίσουμε να μην παρατηρήσουμε φέτος μεγάλες πλημμύρες στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δ.Τρίπολης.
arcadiaportal

Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και ινστιτούτου Von Karman

 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Διευθυντής του Βελγικού Ινστιτούτου «Von Karman Institute of Fluid Mechanics» Dr. Jean Muylaert, υπέγραψαν σήμερα 29/11/2013 Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ινστιτούτου.
Το Von Karman Institute είναι ένα μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο, διεθνούς εκπαιδευτικής και επιστημονικής οργάνωσης, με  τμήματα αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής, περιβάλλον και  εφαρμογής της δυναμικής ρευστών, στροβιλομηχανών και προώθησης. Παρέχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη δυναμική των ρευστών και ενθαρρύνει την  κατάρτιση για την έρευνα μέσω της έρευνας. Το Von Karman Institute αναλαμβάνει και προωθεί την έρευνα στον τομέα της μηχανικής των ρευστών.
Η συνεργασία των δύο μερών θα έχει ως σκοπό την:

Η Τρίπολη τιμά με αγώνες σκακιού τον Γιώργο Μαυρομιχάλη

Η Τρίπολη τιμά με αγώνες σκακιού τον Γιώργο Μαυρομιχάλη (video) Ο κος Παναγιώτης Αρμόνης, ιδιοκτήτης Internet Cafe Playtime στην Τρίπολη, μίλησε σχετικά με τους σκακιστικούς αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο συγκεκριμένο χώρο.
Οι αγώνες αφορούν το πρώτο κύπελλο «Γιώργος Μπακομιχάλης», και γίνονται κυρίως για να τιμηθεί το εν λόγω πρόσωπο του πειραιώτη συγγραφέα , του οποίου η δράση και η συνεισφορά γύρω από το πνευματικό παιχνίδι του σκακιού ήταν πολύ σημαντική, αφού δίδαξε πολλούς νέους πώς να παίζουν σκάκι αλλά και πώς να το προσεγγίζουν. Για πολλούς είναι θησαυρός, μια «κινητή εγκυκλοπαίδεια», όπως δήλωσε ο κος Αρμόνης, αφού όχι μόνο στο σκάκι αλλά και σε πολλά ζητήματα, προωθούσε μονίμως την ιδέα του αγώνα και του μάχεσθαι.

EKTOΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ...

...ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ...
Εγκύκλιο προς όλους τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας στην οποία αναφέρεται ότι πρέπει να διαγραφούν οι χρηματικές ποινές ...
που είχαν επιβληθεί σε κατηγορουμένους για πλημμελήματα ή πταίσματα για τα οποία έπαυσε η ποινική δίωξη βάσει  νόμου  που ψηφίστηκε στις 31 Ιουλίου 2013 για την αποσυμφόρηση των φυλακών , απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη .

ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2014

 Από τον Ιούλιο του 2014 και σε έξι μηνιαίες δόσεις θα αρχίσουν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τον νέο ενιαίο φόρο σε όλα τα ακίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στη φορολογία... των ακινήτων, το οποίο κατατίθεται εκτός απροόπτου αύριο στη Βουλή θα προβλέπει την εξόφληση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε έξι μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τον ερχόμενο Ιούλιο. Σημειώνεται ότι σήμερα το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ εξοφλείται σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, ο ΦΑΠ των ετών 2011-2012 σε επτά μηνιαίες δόσεις και ο ΦΑΠ του 2013 σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Το νέο σύστημα φορολογίας των ακινήτων, με βάση το τελευταίο σενάριο, προβλέπει την επιβολή ενός φόρου ανά ακίνητο και ενός συμπληρωματικού φόρου, όπως είναι σήμερα ο ΦΑΠ, αλλά με αύξηση του ατομικού αφορολογήτου για φυσικά πρόσωπα στα 300.000 από 200.000 ευρώ.

Θρίλερ με τον φόρο ακινήτων - Τον μάζεψαν άρον, άρον από τη Βουλή – Από... βδομάδα η ψήφιση

Θρίλερ με τον φόρο ακινήτων - Τον μάζεψαν άρον, άρον από τη Βουλή – Από... βδομάδα η ψήφιση
Θρίλερ με τον φόρο ακινήτων - Τον μάζεψαν άρον, άρον από τη Βουλή – Από... βδομάδα η ψήφισηΝέο μπλόκο από την τρόικα ανάγκασε το υπουργείο να αναβάλει την κατάθεσή του
- Στα “κάγκελα” οι βουλευτές που φοβούνται αλλαγές υπό πίεση και αύξηση των συντελεστών
- Τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες για την ψήφιση του νόμου για τα ακίνητα πριν κλείσει η Βουλή
Σε ... μέγγενη μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της τρόικας φαίνεται ότι βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών που σβήνει και ξαναγράφει τον νέο φόρο για τα ακίνητα χωρίς προς το παρόν να καταλήγει κάπου.
Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ο νέος φόρος ήταν κατ΄'α τα άλλα έτοιμος να κατατεθεί σήμερα, πήρε τελικά αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα... και βλέπουμε.

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή Από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα διαρκέσει η στάση εργασίας που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις «για την υπεράσπιση του δικαιώματος της πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας».
«Σε μια περίοδο που δημόσια παιδεία και υγεία δέχονται μια απίστευτη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με περικοπές, συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητα και το επίπεδο της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης συνεχώς υποβαθμίζεται, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για την υπεράσπιση του δικαιώματος της πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Στο πλαίσιο αυτό, η Δ.Ο.Ε., ενισχύοντας τις στάσεις εργασίας που έχουν ήδη κηρύξει σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απ' όλη την Ελλάδα, κηρύσσει την τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των δασκάλων απ' όλη την Ελλάδα στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας» προστίθεται.

Στα χέρια της αστυνομίας και οι τρεις Αλβανοί δραπέτες

Στα χέρια της αστυνομίας και οι τρεις Αλβανοί δραπέτες Στα χέρια της αστυνομίας και οι τρεις Αλβανοί δραπέτεςΣυνελήφθη πριν από λίγο, σε χαράδρα η οποία απέχει περίπου 2 χλμ. από το σημείο της χθεσινής συμπλοκής, και ο τρίτος δραπέτης των αλβανικών φυλακών Ρεΐς Χατζίραϊ.
Τον Αλβανό κακοποιό εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί. Ο Χατζίραϊ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμιά απολύτως αντίσταση.
Αν και ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ ο δραπέτης όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους άνδρες της ΕΚΑΜ επέλεξε να μην φέρει αντίσταση
Επτά συνολικά άτομα είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές της Κορυτσάς. Οι αλβανικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερις από τους δραπέτες, ενώ οι άλλοι τρεις υπήρχαν φόβοι ότι κατάφεραν να μπουν στη χώρα μας

Απολύονται 182 δημοτικοί αστυνομικοί, αλλάζουν πόλη 403

 Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας καταγγέλλει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πλήρη απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου δεν ισχύει στην πράξη. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι στόχος είναι να γίνουν «έμμεσες απολύσεις» και για το λόγο αυτό μπήκαν συγκεκριμένα κριτήρια που αναγκάζουν εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη θέση τους. Ζητούν να διορθωθεί άμεσα η απόφαση των ΥΠΕΣ και ΥΠΔΜ για τις μετακινήσεις των δημοτικών αστυνομικών (που δημοσιοποιήθηκε χθες) και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

12.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

dimosioi1 Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό ανά υπουργείο για νέες προσλήψεις από το τέλος του έτους, όσο και μέσα στο 2014.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι οι προσλήψεις, που αναμένονται τον τελευταίο μήνα του 2013 και συνολικά το 2014, να ξεπεράσουν τις 12.000.
Οι προσλήψεις θα γίνουν στο χώρο της Υγείας, στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, στα σώματα ελέγχου, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία, στρατός και λιμενικό), σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας.
ysterografa.gr 

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, ιδιωτικά Πανεπιστήμια και καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές...

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, ιδιωτικά Πανεπιστήμια και καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές...  - Ψωμί με το ζύγι και αλλαγές στις ημερομηνίες η για το γάλα
- Φάρμακα και φαρμακεία στα super market
- Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων για μείωση τιμών
- Πράξη το 80% των προτάσεων – διαταγών του ΟΟΣΑ υποσχέθηκε ότι θα κάνει η Κυβέρνηση
Μια... άλλη χώρα προβλέπουν οι 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Οι προτάσεις σύμφωνα με τον υπουργό κατά το 80% θα γίνουν πράξη και έτσι όλα δείχνουν ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές παντού. Σε προϊόντα υπηρεσίες, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία του κράτους.
Μια από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ προβλέπει αλλαγή στη συνταγματική διάταξη γιε τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ουσιαστικά προβλέπει απελευθέρωση των απολύσεων και επιστροφή στην... περίοδο της πλατείας Κλαυθμώνος όπου συγκεντρώνονταν για να κλάψουν τη μοίρα τους οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Στην Τρίπολη αύριο ο Γερμανός πρέσβης

 Διήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και ειδικότερα της συνεργασίας με Κρατίδια και Περιφέρειες της Γερμανίας. Τομείς συνεργασίας που θα συζητηθούν είναι η προώθηση των Πελοποννησιακών αγροτικών προϊόντων, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Την Πέμπτη 28/11 ο κ. Dold θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην έδρα της Περιφέρειας (13:00) και την Παρασκευή 29 /11 θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Νεμέα. Στο Ναύπλιο ο κ. Πρέσβης θα ξεναγηθεί στη μαρίνα του Ναυπλίου (11:30), η οποία έχει ενταχθεί στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σύντομα θα δημοπρατηθεί. Δελτίο Τύπου

Σύλληψη κυνηγού στην Τρίπολη

 Οι Ομοσπονδιακοί  των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρίπολης, Άστρους και Βυτίνας συνέλαβαν χθες λίγο μετά τη δύση του ηλίου, ένα άτομο για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου, χωρίς άδεια θήρας, άρνηση έλεγχου, άρνηση παράδοσης του όπλου.
Υποβλήθηκε μήνυση και θα οριστεί τακτική δικάσιμος
Δεκάδες είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται καθημερινά από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων της Αρκαδίας με σκοπό την πάταξη της λαθροθηρίας.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο βιολογικός καθαρισμός Τυρού

 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση τροποποίησης ένταξης του έργου «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Τ.Κ. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  850.000,00 €.
Η τροποποίηση της πράξης αφορά στην προσθήκη νέου υποέργου που αφορά χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου.
Ειδικότερα το έργο απαρτίζεται από δύο υποέργα:
1. «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Τ.Κ. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας- διαμόρφωση οικοπέδου» προϋπολογισμού 130.000,00 €, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του οικοπέδου έκτασης 17 περίπου στρεμμάτων για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων δυναμικότητας 2000 ατόμων.
2. «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Τ.Κ. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» προϋπολογισμού 720.000,00 €, κατά το σύστημα μελέτη κατασκευή στο οποίο θα κατασκευαστεί Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων δυναμικότητας 2000 ατόμων Ι.Π σε πλήρη λειτουργία.  

Δικαίωση κατοίκων Βλαχέρνας για την προστασία του Μαινάλου από βιοτεχνικές δραστηριότητες

 Με την 4117/27-11-2013 σημαντική απόφαση του το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου  της Επικρατείας, ακυρώνει την 592/30-5-2006 απόφαση του Νομάρχη Αρκαδίας περί καθορισμού περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας μονάδας παραγωγής τσιμεντοπροιόντων και σκυροδεμάτων ιδιοκτησίας «Ν. Beton ΑΦΟΙ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.», στη θέση «Σίνερο», στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δ.Δ. Βλαχέρνας, του πρώην Δήμου Λεβιδίου, στους πρόποδες του όρους Μαινάλου.

Κάλεσμα Αρκαδικού στους φιλάθλους

 Η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Αρκαδικού στα πλαίσια της 7ης  αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 16.00 στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την ομάδα του ΟΦΗ και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας.

Ο Προϋπολογισμός του 2014 στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

 Ειδική τακτική δημόσια συνεδρίαση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 68 & 69 του Ν-3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση, στο μοναδικό θέμα της
ημερήσιας διάταξης :
1) Περί εγκρίσεως του προϋπολογισμού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, οικονομικού έτους 2014
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σαβούρδος Γεώργιος - Αντιδήμαρχος