ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 2.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ

 ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΞΙΑΣ 10.000 ΕΥΡΩ
Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Οι αιτήσεις...
εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο από τις 30 Δεκεμβρίου 2013 επίσης στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Ερχεται το 25ευρω για όποιον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

 «Ενεργοποιείται» από την Πρωτοχρονιά το μέτρο της καταβολής 25 ευρώ για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Αντίστοιχα, από την 1η Ιανουαρίου ισχύει και η υποχρεωτική καταβολή ενός ευρώ...
ανά συνταγή φαρμάκων υπέρ ΕΟΠΥΥ, ακόμη και αν πρόκειται για χρόνιους ασθενείς.
Το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ (ποσό ανεξάρτητο από το 5ευρω που αφορά στα εξωτερικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία) καθώς και το ένα ευρώ ανά συνταγή φαρμάκου, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο του Νοεμβρίου 2012. Μάλιστα, μόνο από το εισιτήριο των 25 ευρώ, το υπουργείο Υγείας προσδοκά έσοδα ύψους 50-60 εκατ. ευρώ.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο το 2014 – Με το “καλημέρα” θα καταργηθούν 12 φορείς και θα συνεχιστούν οι απολύσεις

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο το 2014 – Με το “καλημέρα” θα καταργηθούν 12 φορείς και θα συνεχιστούν οι απολύσεις Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο το 2014 – Με το “καλημέρα” θα καταργηθούν 12 φορείς και θα συνεχιστούν οι απολύσεις Στον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης θα εστιάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις -αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ξεκάθαρο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κατά του ρατσισμού

 Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατέστησε σαφές πως στην Εκκλησία όπως και στην κοινωνία δεν χωρούν οι φυλετικές διακρίσεις και τα φαινόμενα ρατσισμού.
«Ο Χριστός δεν κάνει διακρίσεις. Ο ξένος, ο πλησίον στον οποίο αναφέρεται ο Χριστός δεν είναι μόνον ο ομόθρησκος, ο συμπατριώτης, αλλά και αυτός που είναι εντελώς διαφορετικός, αυτός που έχει διαφορετικά πιστεύω έχει διαφορετική θρησκεία, ακολουθεί διαφορετική ιδεολογία, έχει διαφορετικό χρώμα από μάς και ανήκει σε διαφορετική εθνότητα» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας που τόνισε ότι «Σκοπός της Εκκλησίας και σήμερα, είναι να στηρίζει τον άνθρωπο».

Απολογισμός του προγράμματος «Οδυσσέας» στην Αρκαδία για το 2013

 Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τριπολιτσιώτης μετανάστης: Ελλάς μου, μην διώχνεις τα παιδιά σου...

 Ο Τριπολιτσιώτης Στήβ Μπασακιώτης ο οποίος ζει τους τελευταίους μήνες στη Βοστόνη μέσα από το άρθρο του εκφράζει την απόγνωση που νιώθουν όλοι οι νέοι της Ελλάδος που ξενιτεύονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Το άρθρο του αναφέρει:
Μια άδικη αιμοδοσία
Μόνο λίγοι μήνες ,είναι  αρκετοί για να προσαρμοστεί κανείς σε μια νέα πατρίδα ή απλά να δει την αλήθεια… Μέσα σε λίγο καιρό γνώρισα πολλούς Έλληνες στην Βοστόνη, κυρίως νέους  και πήρα ένα μικρό δείγμα μιας μεγάλης ποικιλίας ανθρώπων. Στην πλειονότητά τους ,άνθρωποι με ζεστή καρδιά , με όραμα και φιλοδοξία… απλοί και καθαροί Έλληνες. Όλοι τους ,όμως , με ένα μαράζι… το μαράζι της ξενιτιάς !

Ελαιόλαδο και εμβόλια για τα άπορα παιδιά από το κοινωφελές Ίδρυμα «Αναστάσιος Σχίζας»

 Το κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΧΙΖΑΣ» διέθεσε και φέτος στις εορτές της Γέννησης του Χριστού, ποσότητα ελαιολάδου αξίας 2.800,00€ για να μοιραστεί δωρεάν από το «κοινωνικό παντοπωλείο» του Δήμου Τριπόλεως με την προσωπογραφία του δωρητή επικολλημένη στις φιάλες λαδιού.
Πρόσθετα εξασφάλισε και προώθησε εμβόλια αξίας 1.000,00€, για να εμβολιαστούν τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά του Δήμου Τριπόλεως στο ΠΝΕΥΜΑ των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με το «κοινωνικό ιατρείο» του Δήμου και την Παιδιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, για την απόκτηση και εγκα-τάσταση ενός «διαδραστικού» πίνακα, σύγχρονης ψηφιακής τε-χνολογίας, για να εξοικειωθούν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως. 

ΟΓΑ: Παράταση υποβολής αιτήσεων Α21

 Με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ παρατείνεται έως τις 31/01/2014 η προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, που έληγε στις 31/12/2013, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης διευκρινίζει ότι:
1) Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 θα παραμείνει ανοικτό και για ενδεχόμενες διορθώσεις-συμπληρώσεις, εφόσον αυτές δεν έχουν υποβληθεί από τους αιτούντες σε προγενέστερο χρόνο.
2) Όσοι έχουν υποβάλει όλες τις απαραίτητες διορθώσεις-συμπληρώσεις σε προγενέστερο χρόνο, δεν απαιτείται να καταθέσουν νέα τροποποιητική, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεών τους από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο έλεγχος των τροποποιητικών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
3) Όσοι από τους αιτούντες χορήγησης οικογενειακού επιδόματος, με την ολοκλήρωση των ελέγχων, κριθούν δικαιούχοι, θα λάβουν αναδρομικά όλες τις δόσεις του επιδόματος από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Το καλύτερο γκολ της Αρκαδίας: Βραβεύσεις Κ. Βλάση, Γ. Καραμπή, Κ. Σπίγγου

 Τα βραβεία τους παρέλαβαν πριν από λίγες ημέρες τρεις νικητές του διαγωνισμού για το καλύτερο γκολ της Αρκαδίας.
Το βραβείο στον Κώστα Βλάση της Τεγέας παρέδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αστέρα και του Παναρκαδικού, και θείος του παίχτη Μπάμπης Βλάσης, στο Γιώργο Καραμπή της Κανδήλας ο πρόεδρος της ομάδας Τέλης Προκόπος και στον Κώστα Σπίγγο της Ελπίδας ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Αρκαδίας Γιώργος Τσούκας.

«Τα έψαλαν» στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μ&Κ κκ Αλέξανδρο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου και αναμένοντας όλοι το νέο έτος, ακούμε ως είθισται τα πατροπαράδοτα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Έτσι, σήμερα η μπάντα Στρατού, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης καθώς και πολλά παιδιά έψαλαν τα κάλαντα στον Μητροπολίτη κκ Αλέξανδρο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μοίραζε ευχές και γλυκά σε όλους ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα και τα πιο αισιόδοξα για τον ερχόμενο χρόνο.
Παρουσία του κου Κωνσταντίνου Γιόβα, Περιφερειακού διοικητή Πυροσβεστικής, τόνισε τη σημασία που το πυροσβεστικό σώμα έχει για την Περιφέρεια και τον ευχαρίστησε ενώ αντάλλαξαν τις πιο εγκάρδιες ευχές.

Καστάνιτσα, Άνω Δολιανά και Δημητσάνα στα πιο συγκλονιστικά χωριά της Ελλάδας

 Σύμφωνα με το τουριστικό οδηγό travelstyle.gr η Καστάνιτσα, τα Άνω Δολιανά και η Δημητσάνα συμπεριλαμβάνονται στα 13 πιο συγκλονιστικά χωριά της Ελλάδας. Όπως τα αναφέρει ο οδηγός αποτελούν τα στολίδια των ελληνικών βουνών, είναι κρυμμένα μέσα σε φαράγγια, πάνω σε βουνοκορφές, πνιγμένα στη βλάστηση ή στο χιόνι, άλλα μικρότερα και άλλα κεφαλοχώρια, αποτελούν ένα προς ένα μικρά διαμάντια της ελληνικής επαρχίας...

Άκυρες οι αποδείξεις σουπερ μάρκετ και βενζινάδικα;

 Νέα "κόλπα" του Υπουργείου Οικονομικών με τις αποδείξεις του 2013... Ναι μεν επαναφέρει το ΥΠΟΙΚ το σύστημα των αποδείξεων, αλλά δεν θα μετρούν αυτές από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα!
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr στο ΥΠΟΙΚ μελετούν ακόμη έναν τρόπο να παγιδέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις βάζοντας όμως σε νέους μπελάδες τους φορολογούμενους. Προσπαθούν να πιέσουν τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν...
Έτσι δεν θα ισχύουν όπως λέγεται τουλάχιστον οι αποδείξεις από τα super market και από τα βενζινάδικα, δηλαδή οι αποδείξεις από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού, τη διατροφή και τη μετακίνηση, Χωρίς αυτές και χωρίς τις αποδείξεις από λογαριασμούς ΔΕΚΟ πώς οι φορολογούμενοι θα φτάσουν το 10% του εισοδήματος;;; 

Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση για την «Κυνουρίας Γη»

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 στο Άστρος η ιδρυτική Συνέλευση της Αυτόνομης Δημοτικής Παρέμβασης Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας  «Κυνουρίας Γη». Σχετικά με αυτό:
Συμμετείχε πλήθος συμπολιτών μας, από κάθε γωνιά του Δήμου, διαφορετικών κομματικών εντάξεων, με κίνητρο την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και γνώμονα τη προοπτική του τόπου μας, αναδεικνύοντας τον αυτόνομο χαρακτήρα της κίνησης, με βάση την ανάγκη να διαμορφωθεί συλλογικός και ακηδεμόνευτος χώρος έκφρασης και δράσης των πολιτών, για μια νέα οπτική στην αυτοδιοίκηση.  

Ευχές Αρκαδικού για το νέο έτος

 Η διοίκηση, οι προπονητές και οι παίκτες του Αρκαδικού εύχονται σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους απανταχού φιλάθλους της ομάδας Χρόνια Πολλά και το 2014 να χαρίσει σε όλους Υγεία, Δημιουργία, Ευτυχία και Πολλές Επιτυχίες.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα για καλή χρονιά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη η μπάντα του στρατού, η Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης, καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων.
Έψαλαν τα παραδοσιακά πρωτοχρονιατικα κάλαντα και το "Πάει ο παλιός ο χρόνος" στον κ. Τατούλη, στους συνεργάτες του, αλλά και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας.
Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Γιαννακούρα επισκέφθηκε η μπάντα του στρατού καθώς και μικροί μαθητές για να του πουν τα κάλαντα.
arcadiaportal

Αποχαιρετούμε τις συντάξεις που ξέραμε: Εισφορές στον ΟΑΕΕ κάθε μήνα, τέλος σε ΕΚΑΣ και εφάπαξ

 Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα από το 2014. Έρχεται αύξηση των ετών εργασίας, προκειμένου να κατοχυρωθεί το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Εξισώνονται οι εισφορές ΔΕΚΟ με αυτές του ΙΚΑ

Δέκα αλλαγές που επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους, επέρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας το 2014.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", αναμένεται να ισχύσουν τα εξής:

Η Κόρινθος απέκτησε τον Χρήστο Κατσίκα. Ελεύθερος ο Βίκτορ Ντραγκόλοφ

http://stats.onsports.gr/statsapp/uploads/soccer/teams-roster/korinthos-jpg-48_on.jpg Την πρώτη της μεταγραφική ενίσχυση πραγματοποίησε η Κόρινθος για την χειμερινή περίοδο, καθώς απέκτησε τον Χρήστο Κατσίκα.
Ο 27χρονος στόπερ εδώ και πολύ καιρό συμμετείχε στις προπονήσεις με την ομάδα της «Μπάρτσα», άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του με σκοπό να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.
Παράλληλα, η Κόρινθος θα κινηθεί για άλλες δυο μεταγραφικές κινήσεις, με αυτή του επιθετικού να απασχολεί περισσότερο την διοίκηση αλλά και για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου.
Στο μεταξύ στη λύση της συνεργασίας με τον Βίκτορ Ντραγκόλοφ προχώρησε η Κόρινθος.
Ο νεαρός Βούλγαρος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Αγωνίστηκε ελάχιστα ως αλλαγή, δεν έπεισε τον Δημήτρη Μαγκαφίνη και έτσι αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος.
Ο Ντραγκόλοφ είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που αποχωρεί από την Κόρινθο τον Δεκέμβρη, καθώς είχε προηγηθεί η λύση της συνεργασίας με τον Μανιάτη.

Γιαγιά πλάκωσε στις μπουνιές Βενιζέλο και Στουρνάρα!

Δεν άντεξε τις αλλεπάλληλες περικοπές στη σύνταξή της μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κρήτη και ξέσπασε μόλις είδε τις αφίσες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα.
Αφού τους «στόλισε» πρώτα με αρκετά κοσμητικά επίθετα στη συνέχεια πλησίασε στις αφίσες και άρχισε τις μπουνιές στα πρόσωπα των δύο πολιτικών ανδρών.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Μεσινού διοργανώνει το Σάββατο 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

Αυτοψία Τατούλη στο δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου μετά τις καταστροφές

 Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Απόστολο Παπαφωτίου, τον Διευθυντή Έργων Υποδομής κ. Βασ. Μιχαλόπουλο, τον Προϊστάμενο κ. Νικ. Κωστούρο, τον Γενικό Διευθυντή του πρώην Ι.Γ.Μ.Ε. και νυν Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. κ. Νικ. Νικολάου την Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Γεωλογίας του Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. κα Ελευθ. Πογιατζή και κατοίκους της περιοχής, πραγματοποίησε αυτοψία στο δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου.

Αυξημένη κίνηση στην Στεμνίτσα κατά την περίοδο των εορτών

 Αυξημένη η τουριστική κίνηση κατά την περίοδο των εορτών στην Στεμνίτσα. Τα όμορφα χωριά της Αρκαδίας, κρατάνε ακόμα ένα σημαντικό αριθμό τουριστών παρά την κρίση. Τις φωτογραφίες μας έστειλαν επισκέπτες, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την αυξημένη κίνηση, τις γεμάτες καφετέριες και ταβέρνες.
Μεγάλη πληρότητα υπάρχει και στα ξενοδοχεία της Στεμνίτσας, της Δημητσάνας και του Ελληνικού όπως μας ενημέρωσαν ξενοδόχοι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.
Λίγο χιόνι θα κάνει τις διακοπές ακόμα πιο όμορφες ...
arcadiaportal

Βαλασόπουλος: Με τη δωρεά Γκουντάνη αναβαθμίζεται το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

 Στην υπογραφή των συμφωνητικών για τη δωρεά της κ. Γκουντάνη προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, παρεβρέθηκε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος εκπροσωπώντας τον υπουργό Υγείας. Σε επιστολή του ο κ. Βαλασόπουλος αναφέρει:
Σήμερα εκπροσωπώντας τον κ. Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη παρευρέθηκα στην λιτή τελετή υπογραφής των συμφωνητικών, μεταξύ της δωρήτριας, των εταιρειών που αναλαμβάνουν την εκτέλεση της δωρεάς όπως επιθυμεί, της διοίκησης, των ιατρών και των ανθρώπων, του Παναρκαδικού Γ.Ν.Τριπόλεως για την ολοκλήρωση της δωρεάς της κ. Γκουντάνη.
Όπως είχαμε τονίσει πρόσφατα, ήταν θέμα λίγου χρόνου να ολοκληρώσουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες την επεξεργασία των απαραίτητων έγγραφων.

Ατύχημα με μηχανάκι στο Κορακοβούνι

 Ατύχημα με μηχανάκι είχε εχτές κάτοικος Κορακοβουνίου νεαρής ηλικίας όταν το μηχανάκι που οδηγούσε λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου γλίστρησε και αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία και παραμένει για προληπτικούς λόγους στον νοσοκομείο κάνοντας κάποιες επιπλέον εξετάσεις.
Το ατύχημα έγινε μέσα στο χωριό, στην στροφή της δεξαμενής όπου πολλές φορές έχουν σημειωθεί ατυχήματα και λόγω της κακοτεχνίας του δρόμου όπου ο δρόμος μοιάζει με γυαλί ειδικά όταν βρέχει αλλά και λόγω τις στάθμευσης που γίνεται πάνω στην στροφή με αποτέλεσμα να κλείνει ο μισός δρόμος, χωρίς κανένας να συγκινείται τόσα χρόνια.
Από το korakovouniradio.blogspot.com

Ανακαλείται από την αγορά το «Snacks Farma παστέλι με σουσάμι»

 Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν αυτό προληπτικά να μην το καταναλώσουν
Tην ανάκληση παρτίδας του προϊόντος «Snacks Farma παστέλι με σουσάμι» ζήτησε ο ΕΦΕΤ, μετά από ανώνυμη καταγγελία πολίτη, για μη κανονικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ως προς την γεύση (γεύση μούχλας), κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από έλεγχο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν, με την εμπορική ονομασία «Snacks Farma παστέλι με σουσάμι» σε συσκευασία των 60 γραμμαρίων, με Αριθμό Παρτίδας 331 και Ημ. Λήξης 05-10-2014.
Το προϊόν αυτό παράγεται στην Ελλάδα για την ΝΤΙΜΦΙΛ Ε.Π.Ε που εδρεύει στη οδό Σουρή 29, στην Αθήνα.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το προϊόν αυτό προληπτικά να μην το καταναλώσουν.
Από το protothema.gr

Κάλαντα από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Τρίπολης

Το ΝΠΔΔ Τρίπολης, πραγματοποίησε σήμερα εορταστική εκδήλωση, στα εντευκτήρια του ΚΑΠΗ, τα οποία βρίσκονται στην πλατεία Βαλτετσίου Τρίπολης, στα πλαίσια αυτών των Άγιων ημερών, προκειμένου και η τρίτη ηλικία να νιώσει τη ζεστασιά του πνεύματος των Χριστουγέννων.
Η χορωδία του ΚΑΠΗ με μαέστρο της τον κο Ευστράτιο Κουδουνέλη, ερμήνευσε τα κάλαντα με ξεχωριστό τρόπο, σκορπώντας χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι δεν έπαψαν καθ’ όλη τη διάρκεια να συμμετέχουν και να ανταποκρίνονται στο όμορφο αποτέλεσμα, χειροκροτώντας.

Καλτεζιώτης: Τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών μίλησαν για την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποια από τα σχολικά κτίρια του Δήμου Τρίπολης.
Ο κ. Πέτρος Καλτεζιώτης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε λόγο για τη δύσκολη οικονομικά κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σχολικές επιτροπές οι οποίες πρέπει να επιχορηγηθούν και από το Δήμο.
Τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση τόνισε μιας και αρκετά είναι παλιά και έχουν κακοσυντηρηθεί, με αποτέλεσμα το ένα πρόβλημα να έρχεται μετά το άλλο.

Την Πρωτοχρονιά ο Τατούλης θα δέχεται πολίτες για ευχές

 Την Πρωτοχρονιά, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2014, και μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θα δέχεται στο γραφείο του,

στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, πολίτες και φορείς για ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο

 Σε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, προσήχθησαν είκοσι έξι και έγινε έλεγχος σε εκατόν είκοσι τέσσερα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα ένα οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα επτά παραβάσεις.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (27.12.2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι τέσσερα (124) άτομα, εκ των οποίων εβδομήντα πέντε (75) ήταν ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ογδόντα ένα (181) οχήματα.

Θεία Λειτουργία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Ι.Ν Αγίου Βασιλείου

 Την Κυριακή 29η Δεκεμβρίου 2013, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τελέσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου Ιεροσολύμων.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και συμμετείχε με κατάνυξη στη ξεχωριστή  Θεία Λειτουργία.
Ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ, ήταν εκείνος πού συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας Λειτουργίας κατά τον πρώτο αιώνα η οποία και φέρει το όνομά του.

Γιορτάζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη

 Τὴν Τετάρτην 1ην Ἰανουαρίου 2014 πανηγυρίζει μετὰ λαμπρότητος ὁ Μητροπολιτικὸς Ἱ. Ναὸς  Ἀγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Τὴν παραμονὴν Τρίτην 31ην Δεκεμβρίου καί ὥραν 6ην µ.µ. θὰ τελεσθῆ Μέγας Ἀρχιερατικὸς Ἑσπερινὸς  καὶ τὴν ἡμέραν τῆς ἑορτῆς θὰ τελεσθῆ  Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου  Μαντινείας καὶ Κυνουρίας  κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Προσκαλεῖται ὁ φιλόχριστος λαὸς µας νά προσέλθη ἵνα λάβη τὴν εὐλογίαν τοῦ Θεοῦ µε τὶς πρεσβεῖες του Ἀγίου Βασιλείου.
Μετά τιμῆς
Ὁ Πρόεδρος τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου
+Ἱερεύς Ἰωάννης Σουρλίγκας

Είκοσι πέντε προσαγωγές σε επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο

 Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, προσήχθησαν είκοσι πέντε (25) και έγινε έλεγχος σε ενενήντα τέσσερα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πενήντα ένα (51) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα οκτώ παραβάσεις. Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απόπειρας απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού.
Βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Δημοτικοί Σύμβουλοι Γορτυνίας: Δε συμμετέχουμε στη συνεδρίαση ΔΣ

 Κοινή δήλωση έκαναν έξι δημοτικοί σύμβουλου του δήμου Γορτυνίας γαι τους λόγους που δεν παρεβρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ. Η δήλωσή τους αναφέρει:
Για τους  λόγους που πριν μια εβδομάδα,  δεν συμμετείχαμε  στη συνεδρίαση για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Γορτυνίας, για τους ίδιους λόγους απέχουμε και από την σημερινή συνεδρίαση, που έχει ως θέμα την  ψήφιση του  προϋπολογισμού.
Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε   με την συμμετοχή μας, εκφυλιστικές  διαδικασίες, για τις οποίες φέρνει ακέραιη την ευθύνη η πλειοψηφία  με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο. Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να συμμετάσχουμε  σε κορυφαίες διαδικασίες, για να πούμε την γνώμη μας και να τοποθετηθούμε και δια της ψήφου μας ,για τη δράση ενός ολόκληρου χρόνου και την διάθεση εκατομμυρίων Ευρώ, χωρίς να είναι στη διάθεση μας, οι πολυσέλιδες εισηγήσεις  και κάθε άλλο ενημερωτικό υλικό Αυτό είναι ξεπεσμός και προσβολή για την Γορτυνία, πρόκειται για καταπάτηση κάθε ίχνους δημοκρατικής λειτουργιάς όταν μόλις πέντε ώρες πριν, με SMS, καλούμαστε να ανατρέξουμε για ενημέρωση στο   ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,  στο SITE  του Δήμου.

Εντοπίστηκε η 16χρονη που χάθηκε από τα Ίσθμια Κορίνθου

 Συναγερμός Amber Alert είχε σημάνει για το 16χρονο κορίτσι, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από τα Ίσθμια Κορίνθου, ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη.

Η Μαρία Ζαμπουλάκη, όπως όλα δείχνουν βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 27 Δεκεμβρίου και πλέον ζει ανάμεσα στη ζεστασιά συγγενών και φίλων.

Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία»

 Η δημοτική παράταξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της σε Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στην αίθουσα της λαϊκής βιβλιοθήκης Λεωνιδίου (Δημαρχείο), την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1ο: "ΝΕΟ ΕΣΠΑ (ΣΕΣ). Αρχιτεκτονική - Προτεραιότητες ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, σε συνέργεια με *τους Πολίτες μας - το Κεφάλαιο των Φίλων μας και τους Συμπατριώτες μας της Διασποράς*".
2ο: "ΤΣΑΚΩΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συνεταιρισμός ιστορίας - πολιτισμού - παράδοσης - κληρονομιάς - περιβαλλοντικής αειφορίας - ανάδειξης συγκριτικών πλεονεκτημάτων - εργασίας - αλληλεγγύης - συνοχής και προοπτικής".
3ο: "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2014".
28η Δεκεμβρίου 2013
Ιωάννης Η. Μαρνέρης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
& ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας τη Δευτέρα

 Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/12/2013 και ώρα 13:30 μ.μ. στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα :
ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση :
Α) Συμμετοχής της Π.Ε. Κορινθίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού
Μεσινιωτών Φενεού Κορινθίας «Ο ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ», για την διενέργεια
πολιτιστικής εκδήλωσης με θέμα «Τα Χριστούγεννα της ζωής μας», που θα
πραγματοποιηθεί στο Δ.Δ Μεσινού του Δήμου Σικυωνίων στις 4/1/2014
Β)δαπάνης και διάθεση πίστωσης εις βάρος του π/υ της Περιφέρειας Πελοποννήσου-
Π.Ε. Αργολίδας οικ. έτους 2013.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» από τον ΟΑΕΔ

 Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει  την έναρξη υλοποίησης προγράμματος προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών,  με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00€. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 & 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα Κάτω Δολιανά

 Από το astrosnews.gr
Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά, οργανώθηκε χθες στο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών.
Προβολή ταινίας, τραγούδι, χορός, παιχνίδι, κλόουν, αλλά και νόστινα εδέσματα, προσφορά των γυναικών του χωριού, ήταν αρκετά για να… βάλουν στο πνεύμα των ημερών μικρούς και μεγάλους. Τo εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου συνεχίζεται σήμερα με εκδήλωση στον Αγιο Πέτρο και αύριο (Κυριακή 30/12) στη Μελιγού.

Τριήμερη εκδρομή με το Kapogiannis Travel - 4 έως 6 Ιανουαρίου

 Το τουριστικό γραφείο «KAPOGIANNIS TRAVEL» διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στις 4 - 5 - 6 Ιανουαρίου (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ) με προορισμό τα Τρίκαλα και τον «Μύλο των  Ξωτικών», την Ελάτη ,το Περτούλι και την Λίμνη Πλαστήρα.
Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι:
1η ημέρα - Σάββατο:
Αναχώρηση στις 7 το πρωί από την πλατεία του Αγίου Βασιλείου για Κόρινθο - Μέγαρα (στάση για καφέ) - Αττική Οδό - Λαμία - Δομοκό - Καρδίτσα μεσημεριανό φαγητό και βόλτα στο πάρκο «Παυσίλυπο» της πόλης. Άφιξη στα Τρίκαλα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και αναχώρηση για τον «Μύλο των ξωτικών», βγαλμένο μέσα από τα παραμύθια μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Χρόνος ελεύθερος και διασκέδαση με ζωντανή μουσική και πλούσιο φαγητό σε ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Χριστουγεννιάτικη βραδιά για τα παιδιά της Βλαχέρνας

 Μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά για μικρούς  και μεγάλους, διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, ξεκινώντας με προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας  Disney. Στη συνέχεια ακούστηκαν οι ευχές για το 2014, από το Δ.Σ. του Συλλόγου και τα κάλαντα, από τα παιδιά της αίθουσας.
Περιμένοντας ανυπόμονα την έναρξη του magic-show με  τον «μάγο» Platon, μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά,  προσφορά από συμπατριώτες μας (Αρκαδική Γεύση-Χρήστος Κολλίντζας: μελομακάρονα, κουραμπιέδες,  Καμάρες-Λάμπρος Τσαρουχάς: αναψυκτικά, Γεωργία Κουτσούγερα-Παναγιώτα Πανούση: λουκουμάδες, Τασία Δρακοπούλου- Σπύρος Τερζής: μέλι, Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης: καραμέλες-σοκολάτες). Ο Ιωάννης Καρούντζος προσέφερε τον εξοπλισμό και την ταινία κινούμενων σχεδίων.
περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο vlaxerna.gr

Ξεπέρασαν τους 710.000 δικαιούχους οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης-Πότε πληρώνονται

590 174fc1ba1d59eae6b758786fcac2c95e Έσπασαν τα κοντέρ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ξεπερνώντας τις 710.000, όταν αρχικά το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε τους δικαιούχους σε 580.000.
Την ίδια ώρα, τα νοικοκυριά συνεχίζουν να ξεπαγιάζουν, ο κατάλογος των θυμάτων από μαγκάλια και πρόχειρα μέσα θέρμανσης διευρύνεται, η αιθαλομίχλη πνίγει τη χώρα και τα έσοδα του προϋπολογισμού πιστοποιούν την παταγώδη εισπρακτική αποτυχία της... έμπνευσης για την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προς τα πάνω.

Νέφος αιθαλομίχλης σκέπασε και την Τρίπολη

tzakia Νέφος αιθαλομίχλης έχει σκεπάσει όλη την Τρίπολη, ιδιαίτερα αισθητό όμως είναι το πρόβλημα στο ανατολικό τμήμα της πόλης από αργά σήμερα το απόγευμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιθαλομίχλη τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην αρκαδική πρωτεύουσα τις νυχτερινές ώρες, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατούν τα τζάκια αναμμένα συνεχώς. Σήμερα όμως το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη οσμή καμένου ξύλου και ενόχληση στα μάτια.
Το κρύο και το γεγονός ότι σήμερα όλοι ήταν στα σπίτια τους, κράτησε τα τζάκια αναμμένα όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να χειροτερέψει η κατάσταση.

Παραμύθια και μαγικά κόλπα στο χωριό των Χριστουγέννων στην Τρίπολη

 Πολλές όμορφες εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο χωριό των Χριστουγέννων τις γιορτινές αυτές μέρες.Κάνοντας μια βόλτα μπορείτε να χαρείτε με τις  πολλές μικρές και μεγάλες εκπλήξεις από τα ξωτικά και τις νεραΐδες που βρίσκονται στην Πλατεία Άρεως.