Tρύγος στην Αγιά-Σοφιά

Η πιο χαρούμενη αγροτική εργασία εξελίσσεται τούτες τις μέρες στο χωριό μας. Αναφερόμαστε στον Τρύγο…., που κάποτε κράταγε βδομάδες ολόκληρες, καθότι τα χωράφια που τώρα βρίσκονται ελιές, παλιότερα ήταν κατάφυτα από αμπέλια.
Γερά ποτήρια οι πρόγονοί μας! Το επέβαλαν άλλωστε οι δύσκολες καθημερινές συνθήκες εργασίας και το «ευλογημένο», έπρεπε να «πάρει» τον κάματο της ημέρας.

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2014 στον υγρότοπο Μουστού

Paratirisi-moystos-2014Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στον υγρότοπο του Μουστού. Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και με την εποπτεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Birdlife International.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Εγγραφές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Sxoleio-b-eykairiasΤο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης που απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.
Εγγραφές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Η τελική ρύθμιση για χρέη στο Δημόσιο

 - Πώς θα πληρωθούν οι οφειλές σε Εφορία και Ταμεία
 Άμεσα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα αφορά την εξόφληση χρεών στο δημόσιο και θα διευκρινίζει την αποπληρωμή οφειλών σε Εφορία και Ταμεία. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της RealNews, το κυβερνητικό σχέδιο αφορά εξόφληση χρεών σε 100 δόσεις και ελάχιστη μηνιαία καταβολή 50 ευρώ προβλέπεται για όσους έχουν χρέη έως 15.000 ευρώ. Ακόμη η εφημερίδα αναφέρει ότι προβλέπεται η θέσπιση πλαισίου 72 δόσεων με εκπτώσεις στις προσαυξήσεις από 30% έως 90% για τους υπόλοιπους οφειλέτες. Στη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα μπορούν να ενταχθούν χρέη που δημιουργήθηκαν έως και το τελευταίο δίμηνο. Τέλος, προβλέπεται διαγραφή των προστίμων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων σε όσους καταβάλλουν εφάπαξ τις οφειλές τους.
Πηγή:aftodioikisi.gr

Δωρεάν μάθημα καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο

ΚΟΡΙΝΘΟΣ-
 Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς - 19 Οκτωβρίου 2014
Η αιφνίδια διακοπής της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο του θύματος. Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειοψηφία των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοανα- πνευστικής αναζωογόνησης.

-Αστυνόμος... παράδειγμα - πήρε σκούπα και φαράσι και καθαρίζει τον χώρο γιά την Έκθεσης της τροχαίας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
 Ο υποδιοικητής τροχαίας Κορίνθου, αστυνόμος Ηλίας Αστερής προετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς στην πόλη της Κορίνθου την Έκθεση της Τροχαίας.   Ας έχει ρεπό σήμερα, πήρε σκούπα και φαράσι και καθαρίζει τον χώρο της Έκθεσης που διοργανώνουν στην Πλατεία Περιβολάκια. από την 29.9.2014 έως την 3.10.2014. Πολλά συγχαρητήρια ας γίνει παράδειγμα γιά όλους μας.                                                        πηγή- korinthostv.gr 

6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014»Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στο Βέλο

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 Η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού της από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για να υποδεχθεί εκθέτες & επισκέπτες - επιχειρηματίες και ιδιώτες που αναζητούν καινούργια προϊόντα ή επιδιώκουν αξιόπιστες συνεργασίες.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, το επιμελητήριο Κορινθίας, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την παροχή μιας υψηλού επιπέδου διοργάνωσης, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες και βελτιώνοντας τις υποδομές του.

O Όμιλος Εταιρειών Π. και Δ. Ραψωματιώτη, στα πλαίσια ανάπτυξης των δραστηριοτήτων  του και ενόψει της εφαρμογής πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή στερεών  αποβλήτων στο Δήμο Κορινθίων, αλλά και με εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων σε  άλλους Δήμους της Περιφέρειας, ενδιαφέρεται για την πρόσληψη:
1 χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος
1 χειριστή μηχανήματος έργου – φορτωτή
1 μηχανικού – συντηρητή και
10 εργατών/τριών για τη διαλογή υλικών.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να απευθύνονται στο εργοστάσιο στο Μπολάτι Κορινθίας  για τη συμπλήρωση της αίτησης και στο τηλέφωνο 27410 56001, ή να αποστείλουν την  αίτησή τους με τα απαραίτητα στοιχεία τους στον αριθμό φαξ 27410 74089 ή μέσω e-mail στο eco@rap-sa.gr .

Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στην Πλάκα Λεωνιδίου!

 Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία η τέταρτη περίοδος του πενταετούς αρχαιολογικού προγράμματος ερευνών της ΛΘ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Γρηγόρη Γρηγορακάκη και με υπεύθυνο τεκμηρίωσης τον αναπληρωτή καθηγητή γεωπληροφορικής, κ. Ανδρέα Τσάτσαρη. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται ενεργά από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως επίκεντρο τις θέσεις "Ευριάς", "Μάκρος" και Άγιος Αθανάσιος, ενώ περιλαμβάνει και διενέργεια περιορισμένης έκτασης επιφανειακής έρευνας και σε άλλες περιφερειακές θέσεις. Τα αποτελέσματα και των φετινών ερευνών κρίνονται από τους υπευθύνους της έρευνας απολύτως ικανοποιητικά.

4ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα, στο Ίλιον Αττικής

GORTYNIA ANTAMOMA 2014Η Παγγορτυνιακή Ένωση διοργανώνει το  Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014  το 4ο ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ στις 20:30, στο Θέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης του κοινού θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για τη Γορτυνία, του σκηνοθέτη Σωτήρη Λαμπρόπουλου, καθώς και ένα βίντεο για τον παραδοσιακό γάμο στην Αρκαδία του Πάνου Αναγνωστόπουλου, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τη διδάκτορα λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγήτρια φιλόλογο, κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου με θέμα τον παραδοσιακό γάμο. Στη συνέχεια θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Αρκάδων Ιλίου, Πελοποννησίων Καταματερού και Πελοποννησίων Πετρούπολης. Θα ακολουθήσει ελεύθερο μουσικό –χορευτικό πρόγραμμα για το κοινό, με τους μουσικούς: Βυτινάρου Άννα, Αγγελακόπουλο Παναγιώτη και Ρουμελιώτη Διαμαντή, καθώς και τους μουσικούς Πολυμενάκο Κων/νο, Γεωργούλη Κων/νο, Σιδερή Κων/νο και Νιάρχο Αντρέα και στο σαντούρι το δάσκαλο της δημοτικής μουσικής Καρατάσσο Νίκο.

Δωρεάν dvd για όλους τους κυνηγούς από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

CD KYNHGOSΣωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός…
 CD KYNHGOS
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και προσθέτει:
«Έχουμε επισημάνει κατά καιρούς ότι σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός. Οι δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων είναι πάρα πολλές, πολυποίκιλες και σε όλα τα επίπεδα, διασφαλίζοντας την προστασία και την ανάπτυξη των βιοτόπων του θηράματος, την αειφορική διαχείριση του και εν γένει την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και οφείλει ο κυνηγός να τις γνωρίζει.

4Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ – ΚΑΝΔΗΛΑ 2014

DSCF0949         DSCF0947

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά

Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά, στο Ζευγολατιό, στο Κιάτο, στην Πουλίτσα και στις Κρήνες Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι και προσήχθησαν συνολικά 33 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 17 άτομα, που κατηγορούνται, ένας για παράνομη οπλοκατοχή, ένας για ναρκωτικά, ένας για κλοπή, έντεκα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ένας για αντίσταση κι απείθεια και δύο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι REPLICA, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ξίφος με μήκος λάμας 56 εκατοστών, επτά φυσίγγια, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερις τηλεοράσεις, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο μηχανήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Κινηματογράφος ΛΑΙΣ Κόρινθος
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
12:00 Χαιρετισμός
12:15
GP - “To Δένδρο και η Κούνια/Τhe Tree & The Swing/APlace called Home”, Μαρία Ντούζα/Maria Douza,  Ελλάδα/Greece, Δραματική/Drama, 2013, 107'
14:00
“Sundness”, Αντώνιος Βαλλίνδρας/Antonios Vallindras,Ελλάδα/Greece, ταινία τεκμηρίωσης/documentary, 2014, 16'
“Ξέρεις κάτι; Σ΄αγαπώ / You Know What? I LoveYou”, Natalie Cunningham, Αυστραλία / Australia, ταινία τεκμηρίωσης/documentary, 2012, 10’
“Ένας άνδρας ερωτεύτηκε/A man in love”, Βαγγέλης Ρήγας/Vaggelis Rigas, Κωμωδία/Comedy, Ελλάδα/Greece,2014, 16'

Ετοιμος ο Αστέρας Τρίπολης για το πρώτο "διπλό" της χρονιάς

Ο  Αστέρας Τρίπολης μετά την νίκη για το κύπελλο Ελλάδος μεσοβδόμαδα ρίχνεται και πάλι στην μάχη του πρωταθλήματος και φιλοξενείται το απόγευμα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 στα Χανιά για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με τον Πλατανιά. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τις Αρκαδικής ομάδας είναι συνεχόμενες όπως και τα ταξίδια  και έτσι δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση για τους ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεγέτη που θέλουν την νίκη και το θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ

 - Κατάρτιση και απασχόληση με 1.600 ευρώ μεικτά για 16.600 άνεργους

Από τις 10 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν στον ΟΑΕΔ
αιτήσεις άνεργοι ηλικίας 29 έως 64 ετών με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα για να διεκδικήσουν τις 16.600 θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης που θα "ανοίξουν" με προβλεπόμενη αμοιβή (εκπαιδευτικό επίδομα) 1.600 ευρώ μεικτά για τον καθένα.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ το voucher των 1.600 ευρώ περιλαμβάνει:
1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της μάχης της Περαχώρας ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ.ΜΠΑΡΤΖΗ« ΦΕΥΓΩ ΞΕΝΗ»


Τραυμάτισαν με μαχαίρι οδηγό στην Πατρών-Αθηνών στο 87οχλμ

Τον μαχαίρωσαν στο 87ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής στην Αρχαία ΚόρινθοΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις (26.9.2014) το απόγευμα, στο 87ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών, αφού στάθμευσαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, πλησίον ηδη σταθμευμένου οχήματος ημεδαπού, στην συνέχεια τον προσέγγισαν και με την χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισαν. Ακολούθως, του αφαίρεσαν το όχημα, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου

ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ - Απάντηση Δημάρχου στον Φούχτελ

Τη δική του...πληρωμένη απάντηση δίνει στον κ.Φούχτελ ο δήμαρχος Βιάννου κ.Μπαριτάκης με αφορμή το ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς τους δήμους.
"Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις περί καταγραφής της περιουσίας των Δήμων με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που απέστειλε ο . Φούχτελ,  και χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε παραλάβει κανένα τέτοιο  ερωτηματολόγιο, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που  θα λάβει από τον Δήμο Βιάννο είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να του υπενθυμίσω τις εκκρεμότητες που έχει η Χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων.", δηλώνει ορθά κοφτά ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Ανάπτυξη & Ανάδειξη Περιπατητικού Τουρισμού Μαινάλου

map2Στα πλαίσια της προσπάθειας υλοποίησης για την ανάδειξη του φυσικού και ιστορικού πλούτου του τόπου μας, πραγματοποιούνται συντονισμένες δράσεις για την πιστοποίηση πεζοπορικών μονοπατιών στην Γορτυνία, με το πρόγραμμα Leading Quality Trails – Best of Europe της Ομοσπονδίας των Γερμανών Περιπατητών, σε συνεργασία με την Ακαδημία Περιπατητών SVG. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η χάραξη, διάνοιξη και συντήρηση με σκοπό την πιστοποίηση του ενιαίου πεζοπορικού μονοπατιού, το μήκος του οποίου θα ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα, θα ξεκινάει από την περιοχή της Στεμνίτσας και θα καταλήγει στην περιοχή των Λαγκαδίων, συμπεριλαμβάνοντας την Λίμνη του Λάδωνα και διασχίζοντας τουλάχιστον 16 οικισμούς μεταξύ των οποίων και τους οικισμούς της Βυτίνας, της Νυμφασίας, των Μαγουλιάνων και της Ελάτης.

Μυστήρια σχήματα σε αγρόκτημα της Βλαχέρνας

IMG_2336Μυστήρια σχήματα παρουσιάστηκαν σε αγρόκτημα λίγο έξω από την Βλαχέρνα. Όπως θα δείτε και μόνοι σας στην φωτογραφία τα σχήματα αυτά παρουσιάζουν κάποιο είδος λουλουδιού ίσως. Επιστήμονες έχουν κατακλύσει την περιοχή για την μελέτη των περίεργων αυτών σχημάτων. Η NASA δήλωσε πως το μυστήριο θα λυθεί σύντομα. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου οργάνωσε σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης στο θέατρο της ρεματιάς την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου μία βραδιά αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα του Αρκαδικού Γάμου. Στην παρουσίαση των δρώμενων του γάμου συμμετείχε η παραδοσιακή ορχήστρα του Δημήτρη Κώτσικα και στο τραγούδι οι Νάντια Καραγιάννη, Διαμάντης Ρουμελιώτης και Νίκος Δελής, γεμίζοντας με Αρκαδικούς ήχους την εκδήλωση της βραδιάς.
Ο Γάμος

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

vlahernaΣύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
 Συγκεκριμένα το επίδομα ορεινών περιοχών ανέρχεται:
 Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως

4 προγράμματα του ΟΑΕΔ για 39.500 ανέργους ανοίγουν μέσα στον μήνα

Τέσσερα προγράμματα θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ γα 39.500 ανέργους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο Διοικητής του Οργανισμού κ.Αμπατζογλου προαναγγέλλοντας παράλληλα ακόμη 40.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας που θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου. Ειδικότερα τα τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον κ.Αμπατζόγλου θα αφορούν συνολικά 39.500 ανέργους με διάφορα προσόντα και για εργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Επιδότηση 50.000 Ευρώ σε νέους που θέλουν να γίνουν αγρότες ή κτηνοτρόφοι

Ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να δραστηριοποιηθούν στην πρωτογενή, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα «Έθνος» ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.

Έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για το Κέντρο δια Βίου Μάθησης Γορτυνίας

DHMOSGORTYNIAS Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Γορτυνίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Γορτυνίας, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Γορτυνίας, μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2014

Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2014Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθεί από τον όμιλο τένις της ΑΕΚ Τρίπολης το τουρνουά τένις "ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ TRIPOLIS TENNIS OPEN 2014". Το μεγαλύτερο τουρνουά τένις της Πελοποννήσου έρχεται να καταπλήξει για ακόμα μια φορά όλους όσους θα λάβουν μέρος με πολλά δώρα και ευχάριστες συγκινήσεις.
Δείτε το βίντεο πιό κάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=-MJZQ-6S0Hg

Κύπελλο Αρκαδίας: Ολα τα αποτελέσματα

Κύπελλο Αρκαδίας: Ολα τα αποτελέσματαΗ ΑΕΚ Τρίπολης πήρε την πρόκριση καθώς επιβλήθηκε του Μαντινειακού με 2-0 με τέρματα των Αναστασόπουλο στο 45' και Μπέλτσο στο 75'.
Στην Μεγαλόπολη ένα γκολ ήταν αρκετό για την Δόξα αφού με γκολ του Μήτση κέρδισε την σκληροτράχηλη Τεγέα.
Με 2-0 πήρε την πρόκριση και ο Ορχομενός κόντρα στην Κανδήλα σε ένα ματς που είχε αναβληθεί.
Εύκολο απόγευμα για τον Τυρό που φιλοδώρησε με 4 τέρματα τον Αχιλλέα.
Οι Βρασιές συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις και έκαναν το διπλό κόντρα στον Ερμή Μελιγούς με σκορ 1-0.

Αρχαία Μαντινεία - Χώρος προβολής του Αρκαδικού ιδεώδους και εξυπηρέτησης επισκεπτών από τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία!

Αρχαία Μαντινεία - Χώρος προβολής του Αρκαδικού ιδεώδους και εξυπηρέτησης επισκεπτών από τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία!Την παραχώρηση χρήσης µε αντάλλαγµα του Τουριστικού Περιπτέρου Μαντινείας (συνολικής δοµηµένης επιφάνειας 506,25 τ.µ.) επί επιφανείας οικοπέδου εκτάσεως 841 τ.µ., ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού ευρισκοµένου εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μαντινείας Αρκαδίας στην «∆ιεθνή Αρκαδική Εταιρεία» για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου και την προβολή του αρκαδικού ιδεώδους, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Κωσντατίνου Τασούλη, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το www.kalimera-arkadia.gr!
Η παραχώρηση θα γίνει µε τους εξής όρους και προϋποθέσεις :

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Ιωακειμίδης

Χθες τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Ιωακειμίδης. Σημαντικός θεατράνθρωπος, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε εξαιρετικές παραστάσεις στο θέατρό του, το Πολύτεχνο. Επίσης συμμετείχε σε πολλές ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και σε ελληνικές σειρές.
Αναλυτικά η φιλμογραφία του έχει ως εξής:

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα γιορτάζει τα 17α γενέθλιά του

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γίνεται… 17 ετών και το γιορτάζει με μία  προβολή που είναι αφιερωμένη στην «γενέτειρά» του, τη Δημητσάνα. Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Δημητσάνα. Μετακομίζοντας στον καινούργιο αιώνα» (2012 – 40’).  Αμέσως μετά την προβολή, θα γίνει συζήτηση ανάμεσα στους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, Γιάννη Ν. Δρίνη και Σίλλα Μιχάλακα και τους κατοίκους της Δημητσάνας. Όλους όσοι συνέβαλαν, δηλαδή, στην υλοποίηση του, είτε παραχωρώντας φωτογραφίες και αφηγούμενοι προσωπικές ιστορίες είτε κατευθύνοντας τους δημιουργούς στην εθνογραφική έρευνά τους, που πραγματοποιήθηκε από το 2007 - 2011. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: Δέχεται αιτήσεις για γεωργικές αποζημιώσεις λόγω καταστροφών από ασθένειες. Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς συμπολίτες μας, να υποβάλλουν  εμπρόθεσμα την  αίτηση τους για να αποζημιωθούν από τις  καταστροφές που υπέστησαν ( πχ περονόσπορος).  Συγκεκριμένα, μέσα από το Πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών  Ενισχύσεων, θα αποζημιωθούν  οι παραγωγοί που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από ασθένειες (περονόσπορος στα αμπέλια), ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά τη χρονική περίοδο «Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2011». Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έχει διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014.  Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα μπορούν επιπλέον να λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.