Το Δεκέμβρη οι αποζημιώσεις ζημιών σε Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία

Το Δεκέμβρη οι αποζημιώσεις ζημιών σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία Για τις 4.229 δηλώσεις ζημιάς που έχουν κατατεθεί συνολικά από τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος στα πλαίσια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και σημείωσε ότι «η πληρωμή των αποζημιώσεων σε όσους έχουν ήδη κοινοποιηθεί τα πορίσματα θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη».

«Ενώθηκε» η Τρίπολη με την Κυνουρία

«Ενώθηκε» η Τρίπολη με την Κυνουρία  - ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιφέρειας Πελοπόννησο - Eνα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιφέρειας Πελοπoννήσου
 Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 12:00 με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρου. Το οδικό αυτό έργο προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού ολόκληρης της Κυνουρίας, καθώς ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί σημαντικά. Ολόκληρη η Αρκαδία περίμενε την παράδοση του οδικού αυτού τμήματος μιας και ο δρόμος αυτός αποτελούσε καθημερινή τους διαδρομή. Ένας νέος δρόμος παραδόθηκε στους πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου, διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς να έχουν μια ποιο ποιοτική  πρόσβαση στην όμορφη Κυνουρία.

2η γιορτή φασολάδας από το χωριό Σέρβου

 Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σέρβου διοργανώσε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, από νωρίς το πρωί τη 2η γιορτή φασολάδας.

Συγκέντρωση τροφίμων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Τρίπολη

Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, κι ενόψει Χριστουγέννων, κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Συνελήφθησαν πενήντα τρία (53) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) και έγινε έλεγχος σε χίλια εβδομήντα εννέα (1079) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια δεκαπέντε (815) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες μία (401) παραβάσεις Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και λαθραίου καπνού, πλαστά χαρτονομίσματα κ.α Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Η Γιορτή του Κυνηγού στον Αγιο Πέτρο

 Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη προσπάθεια οργάνωσης της «Γιορτής του Κυνηγού», σήμερα το πρωί στον Αγιο Πέτρο, από τον Σύλλογο Αγιοπετριτών Αττικής. Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες για το κυνήγι, ενώ στην κεντρική πλατεία υπήρχαν πάγκοι με πλούσια εδέσματα που πρόσφεραν κάτοικοι και επαγγελματίες του Αγίου Πέτρου και μεζέδες μαγειρεμένοι από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μουστού κ. Δ. Μήλιος, ο δ/σ και κτηνίατρος και Απ. Κόγκος (που ήταν και ομιλητές), ο διεθνής κριτής μορφολογίας κ. Ανδριανόπουλος, ο εκδότης του περιοδικού «Θηρευτής» κ. Λυκούδης, ο π/σ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολη κ. Γ. Ρουμελιώτης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Δ. Κατσής και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Δ. Κόκοτας.

Τον χειμώνα καλοδέχτηκαν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου οι κάτοικοι της Αλωνίσταινας

Στην πλατεία του χωριού με γλέντι και χορό.
Τη γιορτή διοργάνωσε η δημοτική ενότητα Φαλάνθου, η κοινότητα Αλωνίσταινας,  ο σύλλογος απανταχού Αλωνιστιωτών, το εκκλησιαστικό συμβούλιο Αλωνίσταινας και το κέντρο ελληνικού χορού Τρίπολης. Η εκδήλωση περιελάμβανε καζάνια γεμάτα με φασολάδα άφθονο τσίπουρο, κρασί μα φυσικά νταούλι, κλαρίνο. Τα κούτσουρα στην φωτιά στη μέση της πλατείας, και τα ζεστά γεύματα ζέσταιναν του παρευρισκόμενους στην εκπληκτική αυτή βραδιά με σύμμαχο τον καιρό. Η γιορτή που όπως είπε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παρασκευάς Παπαγιαννόπουλος έχει καταστεί θεσμός και προσελκύει πολύ κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας...Μία γιορτή που βασίζεται στην προσφορά των μελών και φίλων του Συλλόγου...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 «αναβίωση του εθίμου της γουρουνοχαράς (γουρουνίσματος), αναβάλλεται λόγω σύμπτωσης με κοινωνικό γεγονός (μνημόσυνο).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΗ: 210-2388228 / 210-2124041 και 6945 145236
ΒΟΥΛΑ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: 27960 51089

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Καμενιτσιωτών Τριπόλεως σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Καμενίτσας διοργανώνει την ετήσια γιορτή τσίπουρου το Σαββάτο 29 Νοεμβρίου 2014.Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απόσταξη τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο,θα σερβιριστούν σουβλάκια και θα ακολουθήσει γλέντι.Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καμενίτσας.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Από τη Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Βλαχέρνας, θα υπάρχει άτομο από την υπηρεσία, όπου οι κάτοχοι αιγοπροβάτων θα μπορούν να δηλώσουν το ζωικό κεφάλαιο. Η υποχρέωση διενέργειας απογραφής και κοινοποίησής της στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία ισχύει για όλους τους κατόχους εκμεταλλεύσεως αιγοπροβάτων, ακόμη και αν έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν έχουν υποβάλει δήλωση διακοπής λειτουργίας.

«Ενώθηκε» η Τρίπολη με την παραλιακή Κυνουρία

Παραδόθηκε το έργο Κουμπίλα-Λουλούδι
Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 12:00. Το οδικό αυτό έργο προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού ολόκληρης της Κυνουρίας, καθώς ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί σημαντικά. Ολόκληρη η Αρκαδία περίμενε την παράδοση του οδικού αυτού τμήματος μιας και ο δρόμος αυτός αποτελούσε καθημερινή τους διαδρομή. Ένας νέος δρόμος παραδόθηκε στους πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου, διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς να έχουν μια ποιο ποιοτική  πρόσβαση στην όμορφη Κυνουρία.

Μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στην Τρίπολη

 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου η εκδήλωση-αφιέρωμα «Μάνος Χατζιδάκις – 20 χρόνια απουσίας». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελoποννήσου, το Δήμο Τρίπολης, τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία και το Απολλώνιο Ωδείο. Η αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης γέμισε από κόσμο της Τρίπολης που θέλησε να απολαύσει για κόμη μία φορά τα τραγούδια αυτού του μεγάλου συνθέτη.