Καταδυτικό Πάρκο στον Τυρό

Γιατί είναι σημαντική η κατασκευή καταδυτικού Πάρκου στην θαλάσσια περιοχή του Τυρού
 Αγαπητοί συνδημότες, φίλοι της θάλασσας και του τόπου μας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως αρχίζει και ωριμάζει η ιδέα δημιουργίας ενός καταδυτικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Τυρού. Θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε με όσο το δυνατόν απλό τρόπο την διαδικασία χωροθέτησης - κατασκευής - συντήρησης ενός τέτοιου πάρκου τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσει ο τόπος μας.

Παρουσίαση για την ένταξη της Τσακώνικης Κληρονομιάς στην Unesco

Ημερίδα με θέμα τη Σύμβαση για την προστασία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και την αξιοποίησή της για την προστασία και ανάδειξη της Πολιτισμικής Ταυτότητας της Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015.  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την Τσακωνιά, ενιαίο ιστορικό, πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό χώρο, με διαχρονική παρουσία στα τεκταινόμενα της περιοχής, και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια «να περιγραφούν τα ιδιαίτερα στοιχεία του πολιτιστικού αναστήματός της στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και παράλληλα στο διεθνή κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

ELOS-KANDHLASΟ Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Αγροκτήματος Έλους Κανδύλας προκηρύσσει μια (1) θέση γραμματέα με ημερησία μερική απασχόληση τεσσάρων (4) ωρών και διάρκεια σύμβασης έξι (6) μηνών.

ELOS-KANDHLAS

Δικαιολογητικά:

Απόκριες στα Τρόπαια

 Στιγμιότυπα από την αποκριάτικη εκδήλωση στα Τρόπαια Γορτυνίας (Κυριακή 22-2-2015) στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Απόκριες 2015", που έκανε ο Δήμος Γορτυνίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση. Στο χώρο της εκδήλωσης παρασκευάστηκε παραδοσιακό χοιρινό παστό και γορτυνιακές τηγανίδες που έγιναν όλα ανάρπαστα! Στην προετοιμασία της γιορτής ήταν οι άνθρωποι της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εθελοντές και μέλη του Πολιστικού Συλλόγου Τροπαίων. Πολύς κόσμος συμμετείχε στην εκδήλωση και διασκέδασε, παρά τις δυσκολίες που έφερε η βροχή.

To αποκριάτικο γλέντι του Συλλόγου Νεοχωρίου Τρίπολης

Μικρό αποδείχθηκε το Πολιτιστικό κέντρο στο Νεοχώρι Τρίπολης το Σάββατο το βράδυ. Και αυτό γιατί ο κόσμος που βρέθηκε για να γλεντήσει στην αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού ήταν πάρα πολύς. Το κέφι μεγάλο και το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Η αποκριάτικη  εκδήλωση του Συλλόγου έχει γίνει θεσμός και μετρά ήδη 10 χρόνια. Κάθε χρόνο ο κόσμος που παρευρίσκεται σε αυτήν, σύμφωνα  με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Βλάμη, είναι και περισσότερος.

Παραδοσιακά χοιροσφάγια 2015 στη Βλαχέρνα

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας, τα «παραδοσιακά χοιροσφάγια». Ντόπιοι και ξένοι διασκέδασαν και απόλαυσαν την φετινή εκδήλωση, παρόλο τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η Βλαχέρνα όμως είναι παντός καιρού και δεν την εμποδίζει τίποτα. Η πρόεδρος και το Δ.Σ. της Μ.Κ.Β. υποδέχθηκαν και βοήθησαν όλο τον κόσμο να περάσει καλά.  Όπως τόνισε η Πρόεδρος στο χαιρετισμό της, η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, όχι μόνο συγχωριανοί αλλά και όσοι αγαπούν τη Βλαχέρνα, ώστε να δούμε και να ζήσουμε ένα παραδοσιακό έθιμο του χωριού μας.

Καθαρά Δευτέρα εἶναι ἡ ἀπαρχή τοῦ προσωπικοῦ πνευματικοῦ ἀγῶνα τῶν Χριστιανῶν

Αποτέλεσμα εικόνας για κυρα σαρακοστηΝηστεύσωμεν νηστείαν δεκτήν,
εὐάρεστον τῷ Κυρίῳ, ἀληθὴς νηστεία,
ἡ τῶν κακῶν ἀλλοτρίωσις,
ἐγκράτεια γλώσσης, θυμοῦ ἀποχή,
ἐπιθυμιῶν χωρισμός, καταλαλιᾶς,
ψεύδους, καὶ ἐπιορκίας· ἡ τούτων ἔνδεια,
νηστεία ἐστίν, ἀληθὴς καὶ εὐπρόσδεκτος





Καρναβάλι Κορακοβουνίου 2015

Παρά τις… προβλέψεις για βροχή εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο Κορακοβούνι για το Καρναβάλι, χθες το απόγευμα. Ρωμαίοι, κούτσουρα, πειρατές, φλίνστοουνς κ.ά παρήλασαν για να συγκεντρωθούν στη συνέχεια στην πλατεία για χορό γύρω από το αφανό, αλλά και μεζέδες, όπως η γνωστή κολοκυθόπιτα και ποτό που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.


"Όχι τα σκουπίδια στο Μαίναλο" αποφάσισαν οι κάτοικοι του Λεβιδίου

"Όχι τα σκουπίδια στο Μαίναλο" αποφάσισαν οι κάτοικοι του Λεβιδίου σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο Λεβίδι. Οι κάτοικοι μετά από τη συνάντηση τους με το δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή την Πέμπτη Φεβρουαρίου, συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν όλα όσα τους είπε ο δήμαρχος. Οι κάτοικοι δε φαίνονται διατεθειμένοι να δεχτούν τα απορρίμματα στο Λεβίδι και δεν δέχτηκαν τα όσα τους ανέφερε ο δήμαρχος, δηλαδή να μεταφερθούν κάποια απορρίμματα στο Λεβίδι και τα υπόλοιπα σε δύο άλλα σημεία.

Kούλουμα στην Κάρτσοβα

Σήμερα τα Κούλουμα έχουν την τιμητική τους  σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με κύριο έθιμο της ημέρας το πέταγμα του «χαρταετού». Ο Δήμος Τριπόλεως οργάνωσε τα πατροπαράδοτα Κούλουμα, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά νηστήσιμα εδέσματα και η παραδοσιακή φασολάδα σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ υπήρχε και συνοδεία από τους ήχους δημοτικής μουσικής. Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεων.

Τυριώτικο Καρναβάλι 2015

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου από τη Δημοτική Ενότητα Τυρού και τους Συλλογικούς Φορείς του τόπου, το Τυριώτικο Καρναβάλι 2015 . Η καρναβαλική πομπή ξεκίνησε λίγο μετά την 1 το μεσημέρι από το ποτάμι, διέσχισε μέρος της παραλιακής οδού και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Αγ. Μαρίνας, όπου ακολούθησε γλέντι με χορό, μεζέ και  άφθονο κρασί.
leonidion.gr

Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη

-Ημερίδα γιά τα απορρίμματα με χαρακτηριστικές απουσίες ...Δημάρχων
Με σημαντικές παρουσίες, αλλά και με χαρακτηριστικές απουσίες πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων» που διοργάνωσε ο Συντονιστής Εταίρος της «ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Αναπτυξιακής Σύμπραξης», Ραψωματιώτης Παν. – Ραψωματιώτης Δημ. Ο.Ε., στο Ξενοδοχείο Εφύρα στην Κόρινθο, το απόγευμα της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2015.
protinews.blogspot.gr

‘’Το Αρχοντόπουλο και η Πανωραία’’ στο θέατρο Περιγιαλίου

Η Πειραματική σκηνή του θεάτρου μας παρουσιάζει το θεατρικό έργο για παιδιά: ‘’Το Αρχοντόπουλο και η Πανωραία’’ Για μόνο μία παράσταση την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. Κάντε στα παιδιά σας αυτό το μοναδικό δώρο και στολίστε την τρυφερή ψυχή τους με ανεξίτηλη αγάπη για το θέατρο

Αναβίωση Παραδοσιακών Χοιροσφάγιων στη Βλαχέρνα

Layout 1Σας καλούμε και φέτος να συμμετάσχετε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, την Κυριακή της Αποκριάς, στο Πνευματικό Κέντρο το χωριού, μετά τις 12:30 το μεσημέρι. Θα ξεκινήσουμε με την αναβίωση του εθίμου των παραδοσιακών χοιροσφαγίων και θα συνεχίσουμε με γλέντι, κρασί και μεζέδες στα κάρβουνα. Το σφάξιμο του γουρουνιού μάς πάει πίσω πολλά χρόνια. Οι οικογένειες μεγάλωναν ένα γουρούνι στο σπιτικό τους για να το σφάξουν και να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας σε κρέας.  Το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος το έκαναν παστό για να το διατηρήσουν όλο το έτος. Στην εποχή των παππούδων και των πατεράδων μας το έθιμο αυτό γινόταν τα Χριστούγεννα, ενώ αναφέρεται ότι σε παλιότερες εποχές, γινόταν τις Απόκριες. Τη συγκέντρωση των συγγενών για το σφάξιμο του γουρουνιού ακολουθούσε ένα ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι. Γι’ αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και τους δυο στόχους, αφενός μεν να κρατήσουμε αυτό το έθιμο όσο μπορούμε ζωντανό, αφετέρου δε να γλεντήσουμε με την ψυχή μας και με το άφθονο κρασί που θα υπάρχει.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΥΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας 

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την Ιφιγένεια

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την Ιφιγένεια Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποχαιρετά την φοιτήτρια Ιφιγένεια Ασλανίδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 22 της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ανακοίνωση, η αδικοχαμένη φοιτήτρια, είχε 2 μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της και να ορκιστεί ενώ επρόκειτο για εξαιρετικό άνθρωπο με ήθος και αρχές μεταξύ άλλων. Η ανακοίνωση που ανέβηκε στο ts.uop.gr διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας. Η ζωή όμως είναι άδικη και αποφάσισε να την εγκαταλείψει... Και μένουν οι ενοχές για όσα δεν πρόλαβε κανείς να της πει,η θλίψη και ο αβάσταχτος πόνος για την οικογένεια, η οργή για όλους μας που ο Θεος πήρε από την γή έναν νέο άνθρωπο...

Ιερά Αγρυπνία επί την μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Τρίπολη

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως θα τελεστεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 09:00 μ.μ.  Ιερά Αγρυπνία επί την μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.
Εκ του Ιερού Ναού.

Το ταξίδι του «Οδυσσέα» από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε στην Τρίπολη

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, βρίσκεται στην Τρίπολη από 16/02/2015 έως και 20/02/2015 στην Πλατεία Άρεως. Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εντός του «Οδυσσέα» Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Στον «Οδυσσέα» βρίσκεται σταθερά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί) του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αίτημα των επισκεπτών. Η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 13:00.

Ομιλία για τις γυναίκες που ξεχώρισαν στην ιστορία στην Τεγέα

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.
 Οι περισσότεροι ιστορικοί  ελάχιστα ασχολούνται με τις γυναίκες, με το αιτιολογικό ότι αυτές δεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες.  Αγνοούν όμως ότι υπήρχαν και εξαιρέσεις. Υπήρχαν δηλαδή και γυναίκες, που παρά τις απαγορευτικές και δυσμενείς γι’ αυτές συνθήκες, ξέφευγαν από την εποχή τους και επηρέαζαν με τον τρόπο τους τις ιστορικές εξελίξεις.  Αυτές οι γυναίκες, που ξεχώρισαν στην ελληνική ιστορία θα παρουσιαστούν μαζί με τη ζωή και τα έργα τους. Θα προηγηθούν οι γοητευτικές αρχαίες Ελληνίδες, θα ακολουθήσουν οι φιλόδοξες βυζαντινές και οι δραστήριες νεότερες και σύγχρονες στην ομιλία του  Δρ. Γιάννη Γρυντάκη Ιστορικού – Φιλολόγου.

 

Νέο ασθενοφόρο είναι από σήμερα στη διάθεση των πολιτών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Ένα νέο καινούργιο ασθενοφόρο είναι από σήμερα στη διάθεση των πολιτών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Ο Γερμανικός Νοσοκομειακός Σύλλογος (Deutsche Hospitaliter Stiftung, e.V.) με το από 12-02-2015 έγγραφό του, ενημέρωσε για τη δωρεά στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ενός ασθενοφόρου αυτοκινήτου τύπου (VOLKSWAGEN TRANSPOORTER CARAVELLE) με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας 17-01-2008. Σήμερα, η κ. Ortrun Baeumlein, που είχε έρθει σε επαφή με το Δήμο και το Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Υγείας Άστρους, παρέδωσε στον Δήμαρχο, κο Παναγιώτη Μαντά, το ασθενοφόρο.

Καρναβάλι στο Κακούρι 1973-1980

 Απολαύστε φωτογραφίες από Καρναβάλια στο Κακούρι από το 1973 έως και το 1980 όπως δημοσιεύθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του χωριού. Ένα σατιρικό Καρναβάλι που έρχεται από παλιά και συνεχίζει ακόμα και σήμερα.
 news.freelist.gr



Συγκέντρωση αξιοπρέπειας και στην Τρίπολη

 «Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα» φώναξαν και στο εξωτερικό
Όπως ήταν προγραμματισμένο, και σήμερα 16/2, ενώ το Eurogroup στις Βρυξέλλες συνεδριάζει, στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας ο κόσμος συγκεντρώθηκε, προκειμένου να συμπαρασταθεί στις κυβερνητικές προσπάθειες. Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διοργανώνονται και πόλεις του εξωτερικού, όπου, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, προκαλούν εντύπωση.

UNESCO-ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ 2015 ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, ανοίγουν τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και διοργανώνουν Αποκριάτικη Γιορτή – Πάρτυ Μασκέ στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62), την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00.  Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, ομάδες κατασκευών,μουσική και χορό με τη συμμετοχή του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαίου.

Δήμος Βέλου Βόχας-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στην παραλία Βραχατίου Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Βέλου Βόχας διοργανώνει
για 2η συνεχή χρονιά ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στην παραλία Βραχατίου το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00.
΄΄Θέλετε να συμμετέχετε;
Έχετε μία καλή ιδέα που θέλετε να πραγματοποιηθεί;
Θέλετε να γίνετε ένας από τους καρναβαλιστές;
Ελάτε να γίνουμε μια αγκαλιά, να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό, να συνδυάσουμε την παράδοση με την ψυχαγωγία, να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο....
Σας περιμένουμε...

Η ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΠΑΛΙ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ! !!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ!!
ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑΚΟΡΘΟ!!!!!!!!!!

Ημερίδα στην Κόρινθο με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων»

Ημερίδα στην Κόρινθο με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων» Η «ΗΡΑΚΛΕΙΑ Αναπτυξιακή Σύμπραξη» και ο Συντονιστής Εταίρος «ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΠΑΝ. – ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. Ο.Ε.», σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα:
«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:30 στο Ephira Hotel, Εθνικής Αντίστασης 52, Κόρινθος

- Κλείνει το κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλείνει το κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου  Κλείνουν όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών 
Τη διακοπή της λειτουργίας των κέντρων κράτησης μεταναστών και την εφαρμογή μιας δομής ανοιχτής φιλοξενίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Ο κ. Πανούσης βρέθηκε στην Αμυγδαλέζα, μετά την αυτοκτονία ενός μετανάστη την Παρασκευή, και δήλωσε τη ντροπή του για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.