Εκδήλωση Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής στην Δήμητρα Γορτυνίας

 Ανακοίνωση της Ένωσης Δημητριωτών() Γορτυνίας
Αγαπητοί Πατριώτες και πατριώτισσες, φίλες και φίλοι της Δήμητρας,
Το χωριό μας και οι παραδόσεις του  χρειάζονται στήριξη. Όποια εκδήλωση και να προγραμματίσουμε για το χωριό αποτελεί πλούτο.

Λεωνίδεια 2015

 Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στην προσπάθειά του να διατηρήσει την κληρονομιά των προηγούμενων γενεών μας και να υποστηρίξει θεσμούς του παρελθόντος οι οποίοι είχαν και έχουν για όλους μας διδακτικό χαρακτήρα, θα διοργανώσει σχολικούς αγώνες. Πριν από αρκετά χρόνια, οι αγώνες αυτοί έδωσαν στον τόπο μας το μήνυμα της προσπάθειας, της αγωνιστικότητας, της ευγενούς άμιλλας αλλά ανέδειξαν και πολλά ταλέντα της περιοχής μας.

Γιορτή Νεολαίας προς τιμήν του Ματθαίου Πόταγα στην Βυτίνα (Σάββατο 2 Μαΐου 2015)

POTAGAS BYTINA Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης 2015 και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πλέον Γιορτή Νεολαίας εις Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα, πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών, που θα γίνει στην Βυτίνα το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Στις 2 Μαΐου ξεκινά το 10ημερο εκπτώσεων στην Τρίπολη

 Τα καταστήματα της Τρίπολης κλειστά την Κυριακή 3 Μαΐου.  Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης ΕΡΜΗΣ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων των καταστημάτων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, δηλαδή από 2 έως 10 Μαΐου, σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013 . Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης προτείνει στους συναδέλφους εμπόρους της πόλης μας να κρατήσουν τα καταστήματα της Τρίπολης κλειστά την Κυριακή 3 Μαΐου.

Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σαγματά

 Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η Ρούμελη» διοργανώνουν μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας, όπου φυλάσσονται ιερά λείψανα του αγίου Λουκά, επισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, και στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως  του  Κυρίου Ωρωπού Αττικής, το οποίο ίδρυσε και  στο οποίο έζησε το τελευταίο διάστημα του βίου του ο άγιος Πορφύριος.

Η εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

 Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας τη Δευτέρα 04 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67, 68 & 69 του Ν-3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη
1η ΜΑΗ 2015-ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ      Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επέτειος, της φετινής Πρωτομαγιάς δεν είναι μια εθιμική εκδήλωση με ιστορικό περιεχόμενο, είναι μέρα τιμής για τους πρωτεργάτες αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να επιβάλουν εργατικά δικαιώματα, είναι μέρα αγώνα της εργατικής τάξης, είναι μέρα δέσμευσης όλων μας στις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της οικονομικής και κοινωνικής ισότητας, είναι μέρα ταξικού αγώνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Κ. ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Η τοπική κοινότητα Βλαχέρνας, στα πλαίσια των εγγράφων αιτημάτων που έχει κάνει προς τον Δήμο Τρίπολης (αρμόδιους Αντιδημάρχους) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (αρμόδια Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας), ενημερώνει πως διενεργούνται καθαρισμοί αγροτικών δρόμων, χειμάρρων, αποξηλώσεις όπου χρειάζεται. Στόχος είναι πριν την έναρξη του καλοκαιριού να υπάρχει καθαρισμός όλων αυτών των περιπτώσεων, που θα βοηθήσουν την ΠΡΟΣΒΑΣΗ οχημάτων και κατοίκων και ακόμη θα προστατεύσουν την περιοχή μας από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, φωτιές, κλπ.

Βοηθήστε να βρούμε την 4χρονη Άννυ

 Amber Alert για την εξαφάνιση ενός 4χρονου κοριτσιού, της Μπορίσοβα Άννυ, ενεργοποίησαν οι Αρχές. Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας. Το παιδί έχει καστανά μαλλιά και μάτια. Ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν αναγκαία την άμεση εύρεσή της, καθώς η ζωή της διατρέχει κίνδυνο. Οποίος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλείται να καλέσει σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή στην ευρωπαϊκοί γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά, 11 6000

Οι υποψήφιοι στις εκλογές για την Ένωση Πρόεδρων τοπικής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας

 Η Ένωση Πρόεδρων- Εκπροσώπων και Μελών τοπικής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μελών και αρχαιρεσίες που θα γίνουν στις 26/4/15 ή (εάν δεν προκύψει απαρτία) στις 3/5/15 οριστικά πλέον στο Αποστολοπουλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης και στην αίθουσα Ιατρού, ύστερα από απόφαση του ΔΣ ανακηρύσσει τους παρακάτω υποψήφιους:

Η Φυσική μάγεψε τους μαθητές της Τρίπολης

Σημαντικές παρουσίες επιστημόνων στη διημερίδα για τη Φυσική στην Τρίπολη Ξεκίνησε το Σάββατο 25 Απριλίου η διημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Φροντιστήριο «ΑΝΟΔΟΣ» με θέμα «Οι Μαθητές... συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, με πάρα πολλούς μαθητές οι οποίοι θέλησαν να μάθουν πράγματα πέρα από τα σχολικά βιβλία, να αγγίξουν την πραγματική μαγεία της Φυσικής.

Εκδήλωση Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής στο χωριό Δήμητρα Γορτυνίας

 Εκδήλωση Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου της Δήμητρας, στις 09 Μαΐου 2015, στην μνήμη του Αγίου Νικολάου του Νέου.
Αγαπητοί Πατριώτες και πατριώτισσες, φίλες και φίλοι της Δήμητρας,
Το χωριό μας και οι παραδόσεις του χρειάζονται στήριξη. Όποια εκδήλωση και να προγραμματίσουμε για το χωριό αποτελεί πλούτο.

Ο εορτασμός του Άγιου Μάρκου στο Πέλαγος Μαντινείας-Κυνουρίας

Μέ ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἑορτάστηκε καί φέτος ἡ μνήμη τοῦ ἁγίου ἀποστόλου καί εὐαγελιστοῦ Μάρκου στήν ἐνορία Πελάγους τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μαντινείας καί Κυνουρίας. Τήν παραμονή τῆς μνήμης τοῦ Ἁγίου, Παρασκευή 24 Ἀπριλίου 2015 καί ὥρα 7.00 μ.μ., τελέστηκε ὁ Μέγας πανηγυρικός Ἐσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας στόν πανηγυρίζοντα Ἐνοριακό Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου, μέ τή συμμετοχή Ἱερέων ἀπό τήν Τρίπολη καί τή γύρω περιοχή, ἐπισήμων καί ἐκπροσώπων τῶν τοπικῶν ἀρχῶν καί τοῦ Λαοῦ Τοῦ Θεοῦ. Μετά τό πέρας τοῦ Ἑσπερινοῦ προσφέρθηκαν γλυκίσματα στούς προσκυνητές.

"Η στρατηγική της Κορίνθου για τον τουρισμό" την Δευτέρα 27

 Σας προσκαλώ την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 12.00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, σε σύσκεψη με θέμα: «Η στρατηγική της Κορίνθου για τον τουρισμό»
Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη και κρίσιμη για να σχεδιάσουμε για πρώτη φορά από κοινού δράσεις που θα αναδείξουν τον δήμο Κορινθίων σε τουριστικό προορισμό.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Δήμου Κορινθίων

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Κόρινθο

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Κόρινθο Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 15.4.2015, στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας στο Χιλιομόδι

Έτοιμοι 110 πυγμάχοι για την διεκδίκηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών που θα διεξαχθεί στο Χιλιομόδι Κορινθίας .Έτοιμοι 110 πυγμάχοι για την διεκδίκηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών που θα διεξαχθεί στο Χιλιομόδι Κορινθίας .
Το κλειστό δημοτικό στάδιο του Χιλιομοδίου είναι πολύ μικρό για να μπορέσει να καλύψει τους φίλους της πυγμαχίας που απο αύριο το απόγευμα παίρνουν θέση για να παρακολουθήσουν τον πανελλήνιο πρωτάθλημα που ξεκινά με την συνεργασία της Εθνικής ομοσπονδίας.
Έτοιμοι 110 πυγμάχοι για την διεκδίκηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών που θα διεξαχθεί στο Χιλιομόδι Κορινθίας .

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε σπίτι στα Εξαμίλια Κορινθίας

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε σπίτι στα Εξαμίλια Κορινθίας Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 16.4.2015, στα Εξαμίλια Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Ευχαριστήριο του ΕΠΑ.Λ. Λεωνιδίου

 Το ΕΠΑ.Λ. Λεωνιδίου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια: Την ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Λεωνιδίου και ένα Γονέα, που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επταήμερη εκδρομή στα Χανιά.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΡΑΠΟΥΝΙ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

MAINALO FYTEYSH Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτοβουλία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρκαδίας, του Δήμου Τρίπολης και την συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης, του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αρκετών Εθελοντικών Οργανώσεων και φορέων, θα προβούν αυθημερόν στις 26 Απριλίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 09:00 στη δενδροφύτευση της περιοχής «Ραπούνι» στο Δυτικό Μαίναλο που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές του 2000.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Επαναληπτική Δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκποίηση των κτημάτων της Τ.Κ. Πλατάνου Επαναληπτική Δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκποίηση των κτημάτων της Τ.Κ. Πλατάνου
 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε
Επαναληπτική  Δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκποίηση των κτημάτων της Τ.Κ. Πλατάνου  και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Του Αγιώργη στον Αγιάννη

 Με επιτυχία και με προσέλευση εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, τηρήθηκε χθες το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, το έθιμο του Αγίου Γεωργίου στον Αγιάννη. Κάτοικοι του χωριού με πολλούς ντυμένους με τις παραδοασιακές φορεσιές του τόπου μας έφθασαν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και μετά το εσπερινό, τη λιτανεία και την αρτοκλασία, όλοι μαζί, γυρνώντας γύρω από το ναό τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, που ακούγονταν από παλιά αυτή την ημέρα.

Αναβίωσε το έθιμο με τα άλογα στο Ελαιοχώρι

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, με κάθε λαμπρότητα ετελέσθη Μέγας Εσπερινός στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Πλήθος κόσμου παρέστη στη μεγάλη γιορτή του Στρατηλάτη Αγίου, που κάθε χρόνο τιμάται στο Ελαιοχώρι.  Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης.

Εσπερινός στο εκκλησάκι στο Άλσος Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο  Εσπερινός στο εκκλησάκι στο Άλσος Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη την παραμονή της εορτής το απόγευμα της 22ης Απριλίου 2015. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσθηκε ο Μέγας  Εσπερινός όπου πλήθος πιστών συμμετείχαν με Ιεροπρέπεια παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ακόμα και πιστοί από τα γύρω χωριά βρέθηκαν εκεί προκειμένου να προσκυνήσουν την χάρη Του. Ανήμερα της Εορτής θα τελεσθεί όπως κάθε χρόνο Θεία Λειτουργία.

Σάββατο 25 Απριλίου στο Κιάτο συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρες 11:00 έως 14:00 ομάδα εθελοντών θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ
                ΑΒ Βασιλόπουλος,
                Γαλαξίας και
                Μαρινόπουλος στο Κιάτο
και θα συγκεντρώνει  τρόφιμα κλπ είδη
για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου μας.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος με τίτλο «Εθελοντισμός στην Τοπική Κοινωνία» του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, από τους συμμετέχοντες σ΄αυτό.
Θα θέλαμε τη βοήθειά σας ως προς τη γνωστοποίηση της δράσης.

Συνέλαβαν την σπείρα των ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ νεαρών που είχε γίνει φόβος και τρόμος σε Λουτράκι και Κόρινθο

Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομια κορινθου λουτρακιουH... δράση των συλληφθέντων:
(19.4.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο, όταν τρείς άγνωστοι δράστες, προσέγγισαν πέντε ημεδαπές και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τις τσάντες τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ σε μία από αυτές, άσκησαν και σωματική βία.


Εξιχνιάστηκαν 31 υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην Κορινθία.

Εξιχνιάστηκαν 31 υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην Κορινθία.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, έξι (6) υποθέσεις ληστειών και αποπειρών ληστείας, καθώς και είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 27 ετών, εκ των οποίων, ένας 16χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν, χθες (20.4.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.

Προκήρυξη 61 θέσεων πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου στην Αρκαδία

 Οι 15 στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προκηρύσσει την χορήγηση εξήντα μιας (61) συνολικά θέσεων πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου που θα διατεθούν για το έτος 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΩΛΗΤΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ορεινός ημι-μαραθώνιος στα Άνω Δολιανά

Ο ΚΠΣ Δολιανά Κυνουρίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στα Άνω Δολιανά την 23 -24η Μαΐου 2015 με την συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου Δολιανών, του Αθλητικού Συλλόγου «Νικηταράς», του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δολιανών.

Γιορτή του Αγίου Γεωργίου στα Δολιανά

Ο εορτασμός στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στα Δολιανά  την Πέμπτη, στις 23/4/2015, ως εξής:
Τετάρτη 22/4/2015:
08.00 : Δέηση - Άγιος Νικόλαος
Εν συνεχεία μεταφορά της θαυματουργού εικόνος του Άγιου Γεωργίου από τα Κάτω Δολιανά στα Άνω Δολιανά με λεωφορείο
10.00 : Άφιξη στον Ιερό Ναό αγίου Γεωργίου στα Άνω Δολιανά και δέηση
19.00 : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της εικόνος
Πέμπτη 23/4/2015:
7.30-10.30 : Όρθρος / Θεια λειτουργία – Άγιος Γεώργιος

Η μεταφορά μαθητών της Αρκαδίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΣυνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 23/4/2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30 μ.μ. στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010) όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 5 του Ν.4071/11-4-2012 «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ», με το οποίο αντικαταστάθηκε η διάταξη του άρθρου 176 του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα σημασίας:

8o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 27-28-29 ΑΠΡΙΛΗ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

O Δήμος Κορινθίων και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης σας προσκαλούν στις παραστάσεις του 8ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Κόρινθος 2015.
Θα πραγματοποιηθεί:
* Την Δευτέρα στις 27 Απριλίου στο 1ο & 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου με την παράσταση "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Λογοτεχνική εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη & τον Γιάννη Ζουγανέλη...

Όπως κάθε χρόνο από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Αργύρης, οργανώνουμε μια λογοτεχνική εκδήλωση στη μνήμη του. Σάββατο 28 Απριλίου θέατρο Αγγελος Σικελιανός Ξυλόκαστρο.  Φέτος μαζί με τις αφηγήσεις και τις προβολές για τον Αργύρη, θα παρουσιάσουμε και την καταπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του μεγάλου τουμπίστα και φίλου του ποιητή, Γιάννη Ζουγανέλη που και αυτός έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για σπιρομέτρησηΤην Τετάρτη 22 Απριλίου στις 09.00 το πρωί, η αντιδήμαρχος του Δήμου Κορινθίων, ιατρός Πνευμονολόγος Αθανασία Χρισταρά, επικεφαλής ειδικού επιστημονικού συνεργείου, θα κάνει ΔΩΡΕΑΝ σπιρομέτρηση στους κατοίκους της περιοχής. Η εξέταση θα γίνει στα γραφεία των ΚΑΠΗ του Χιλιομοδίου. Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή αλλά βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων.

Unesco- Παιδική θεατρική παράσταση"Κιβωτός Ονείρων" στο Περιγιάλι-φωτό

Η Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων   πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία την   παρουσίαση του παιδικού θεατρικού έργου "Ταξίδι στην Ανταρκτική" από την θεατρική ομάδα "Κιβωτός Ονείρων" χθες το απόγευμα, Παρασκευή 17/4/2015  στο κτίριο των μόνιμων κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62, 2741087861).  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος για την Unesco Πειραιώς & Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης ,καθώς γονείς και πολλά παιδιά

Ο όμιλος κυνοφίλων Κορινθίας διοργάνωσε την 3η πανελλήνια έκθεση

Περισσότερα απο 500 σκυλιά διαγωνίσθηκαν σήμερα το πρωί στον Φλοίσβο στην Κόρινθο. Ο όμιλος κυνοφίλων Κορινθίας διοργάνωσε την 3η πανελλήνια έκθεση μορφολογίας σκύλων. Μία μεγάλη διοργάνωση που συγκέντρωσε χιλιάδες φίλους των σκυλιών


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών,πραγματοποιήθηκαν από προχθές (16.4.2015) έως και χθες (17.4.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

«Ο μητρικός θηλασμός στην πράξη», στην Κόρινθο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ: «Ο μητρικός θηλασμός στην πράξη», στην Κόρινθο (video) Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, «ΑΛΚΥΟΝΗ» : Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και το ΣΕΜΜ Ναυπλίου οργάνωσαν εργαστήριο για το Μητρικό Θηλασμό. Το εργαστήριο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» για ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη των θηλαζουσών.

Δήμος Γορτυνίας - Αγώνας δρόμου "Θεοδωράκεια 2015"

Υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων, καθώς και πολλών εθελοντών, διοργανώνουν τον 6ο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή  Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο  «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2015», την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στου Σέρβου Γορτυνίας

Εικόνες από τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ναό του χωριού Σέρβου Γορτυνίας, σήμερα Παρασκευή 17-4-2015. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον π.Γρηγόριο, αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας μέχρι την πλατεία του χωριού. Λιγότερος κόσμος από τις άλλες χρονιές, ωραία λιακάδα και ....επιτέλους ζεστός καιρός τα χαρακτηριστικά της σημερινής μέρας!
Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!
m-diamantopoulou.blogspot.gr

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

DSCF2333 Με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η Ζωοδόχος Πηγή στη Βλαχέρνα, όπως και σε όλους του Ιερούς Ναούς της Ορθόδοξης εκκλησίας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εορτή θεσπίστηκε από τους Πατέρες, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή της Διακαινησίμου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά από κάθε Δεσποτική εορτή τιμάται η Παναγία ως μητέρα του Θεανθρώπου.

Η λίστα με τους δρόμους που θα ξεκινήσουν έργα στην Αρκαδία

Αποτέλεσμα εικόνας για οδικα εργα Σειρά έργων σε επαρχιακούς δρόμους της Αρκαδίας θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.  Δημοπρατηθήκαν πολύ σημαντικά έργα, όπως, για παράδειγμα:
Ασφαλτόστρωση δρόμου από Πελετά προς Κρεμαστή (Νότια Κυνουρία)
Συντήρηση της επαρχιακής οδού Κιβέρι –Άστρος – Τυρός - Λεωνίδιο
Συντήρηση της εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ύψος Γέφυρας
Συντήρηση της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπαρτης

Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας «Άξιον Εστί»

Ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας «Άξιον Εστί» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, προκειμένου να ενισχυθούν με αίμα τα ογκολογικά τμήματα του Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

122 θέσεις εργασίας με 8μηνη σύμβαση στο Ορυχείο ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

 H ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8μηνα), συνολικά εκατόν είκοσι δύο (122) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
Οι θέσεις είναι οι εξής:

Το μήνυμα της επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση οι κκ. Κατρούγκαλος και Κουίκ, οι βουλευτές Αρκαδίας Κ. Βλάσης, Κ. Ζαχαριάς και Οδ. Κωνσταντινόπουλος, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κυρία Εύη Τατούλη, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δ. Παυλής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακούρας και, φυσκά, ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, τίμησαν την 192η επέτειο της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας την Παρασκευή 17 Απριλίου.

Ομιλία για τη διαχείριση θυμού και επιθετικότητας στο σπίτι και στο σχολείο

Ποια η διαφορά μεταξύ βίας και εκφοβισμού;
Ποιος ο ρόλος των μαθητών-θεατών στη σχολική βία;
Ποιες είναι οι καινοτόμες μη τιμωρητικές μέθοδοι αντιμετώπισης της σχολικής βίας;
Ποιος ο ρόλος των γονέων στη διαχείριση βίαιων περιστατικών στο σχολείο;
Τι μπορεί να κάνει το παιδί μου αν είναι θύμα;
Πως αντιδρώ στο θυμό του παιδιού μου στο σπίτι;
Ποιος ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην επιθετικότητα;

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Δήμο Τρίπολης για τα σκουπίδια στο Λεβίδι

 Πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον Δήμο Τρίπολης για ανεξέλεγκτη απόθεση αστικών απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου.
Η απόφαση αναφέρει:
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης
Έχοντας υπόψη :

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 Έντονη αθλητική δραστηριότητα υπάρχει και αυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Απριλίου με αγώνες για όλα τα γούστα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Αναλυτικά, η αθλητική κίνηση του σαββατοκύριακου:
Α2
23η αγωνιστική
Σάββατο 18 Απριλίου, 17.00

1ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

 Το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης θα γίνει ο 1ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών για το 2015 τον οποίο διοργανώνει το Σωματείο ΛΕΜΟΤ με συν διοργάνωση της ΑΡΤΕΜΗΣ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κόρφου

Με αφορμή τον εορτασμό της  Ζωοδόχου Πηγής, το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, 16 Απριλίου 2015, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κόρφου, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σολυγείας και κήρυξε τον Θείο λόγο. Του Πανηγυρικού εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σολυγείας π. Μιχαήλ Ροβάς και ιερείς της περιοχής, ακολούθησε πάνδημη η Λιτάνευση της  Ι. Εικόνος στους δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος.

Εκδήλωση απο το Αριστοτέλειο στο δημοτικό θέατρο «Απόστολος Παύλος και Κορινθία»

 Εκδήλωση απο το Αριστοτέλειο στο δημοτικό θέατρο« Απόστολος Παύλος και Κορινθία»βίντεοΤο Αριστοτέλειο Κορινθιακό  εκπαιδευτήριο σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 21 Απριλίου ,στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου με θέμα : Απόστολος Παύλος και Κορινθία, για την εκδήλωση μιλούν στο Νίκο Νικολόπουλο και στο DR.TV   ο  πρόεδρος  του Αριστοτελείου Γιώργος Μανθόπουλος και η θεολόγος Λελέκου Αικατερίνη.
protinews

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα την 22α Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου, με σκοπό την συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με την πρόταση αναβάθμισης και αξιοποίησης του Λιμένα Κιάτου.
Ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ
Καραχάλιος Παναγιώτης