ΒΛΑΧΕΡΝΑ - ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!

DSCF2937ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΕΠΙ Β΄ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΒΛΑΧΕΡΝΑ 28 ΜΑΪΟΥ 2015
φωτορεπορταζ



Προφυλακιστέα κρίθηκε η 42χρονη για τον θάνατο της πεθεράς της

 Προφυλακιστέα κρίθηκε  μετά την απολογία της ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, η 42χρονη η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου την υπερήλικη πεθερά της τον Ιούλιο του 2013. Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 12:00 πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης 42χρονη όπου και παρέμεινε έως τις 16:00 περίπου. Να αναφέρουμε ότι η 42χρονη γυναίκα κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 94χρονη πεθερά της πριν από δύο χρόνια.

Θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην Τρίπολη

 Ο Δήμος Τρίπολης, για το έτος 2015 θα πραγματοποιήσει την λειτουργία θερινών τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμο Τρίπολης για τη λειτουργία του ανωτέρω προγράμματος, έχει στόχο την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων μητέρων, κατά προτεραιότητα των πολύτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών και δευτερευόντως μητέρων που εργάζονται στις

Η Αδελφότητα Κυνουριέων στηρίζει την Τρίπολη για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Η Αδελφότητα Κυνουριέων, σωματείο πνευματικό και πολιτιστικό, με σπουδαία δράση, συμμετέχει ολόθερμα στην προσπάθεια των παν-Αρκάδων, για την ανάδειξη της Τρίπολης-Αρκαδίας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Και τούτο, γιατί η Αρκαδία συνδυάζει το φυσικό κάλλος, το αρκαδικό ιδεώδες (et in Arcadia ego),  το μύθο, το θρύλο, τον ηρωισμό και την απαρχή της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους.

Ο Αγιάννης Κυνουρίας στο «Μένουμε Ελλάδα»

Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» παρουσίασε την Παρασκευή 29 Μαΐου ακόμα ένα όμορφο χωριό της Βόρειας Κυνουρίας, τον Αγιάννη. Η δημοσιογράφος που επισκέφθηκε το χωριό ανέφερε ότι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στις παρυφές του Πάρνωνα. Απέχει 18 χλμ. από το Παράλιο Άστρος και 48 από το Ναύπλιο, ενώ από την Τρίπολη 45 χλμ. Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό με πολλές ιδιαιτερότητες.

Η επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας στο ΔΣ Τρίπολης

 Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.00 να προσέλθετε στην αίθουσα Αλεξόπουλου Παναγιώτη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, στο δεύτερο (β) όροφο, για Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς ΛΗΨΗ απόφασης για τα πιο κάτω θέματα:

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος;

 Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, 10 ημέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού και 50 ημέρες μετά την Ανάσταση, οι Δώδεκα Απόστολοι ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα σπίτι στα Ιεροσόλυμα.... Εκείνη την ημέρα ήταν η εβραϊκή γιορτή της Πεντηκοστής, ημέρα που γιορτάζουν το ότι ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές στο Όρος Σινά. Ξαφνικά, ακούστηκε μία δυνατή βροντή στον ουρανό και όλοι είδαν δώδεκα γλώσσες που θύμιζαν φωτιά να κατεβαίνουν από τον ουρανό και να μπαίνουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν οι Απόστολοι.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ με οκτώ συλλήψεις στην Πελοποννησο

Πελοπόννησος: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ με οκτώ συλλήψεις σε εταιρίες μετάλλων Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διακίνησης τους, όπου έλεγξαν συνολικά τριάντα τρεις επιχειρήσεις συλλογής, διαχείρισης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ME ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΠΑΣΚΕΤ Μέσα στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Δήμος Κορινθίων θα συμμετάσχει στη διοργάνωση αγώνα Καλαθοσφαίρισης μεταξύ της αντρικής Ομάδας του «Απόλλωνα» Αρχαίας Κορίνθου και των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, με σκοπό να συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση του Αθλητισμού και παράλληλα να προβάλλει θετικά την πόλη μας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου του 2015 στις 6μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου.

Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

 Από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινούται ότι τα Γραφεία αυτής θα παραμείνουν κλειστά από 2ας έως 20ης Ιουνίου ε. ε., λόγω της μετεγκαταστάσεως αυτών ως και της κατοικίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ουσιαστικώς μετά από μία τριακονταετία, εις τον χώρον τους, δηλαδή στο ανακαινισθέν Ιστορικό Επισκοπείο, επί της οδού Κροκιδά 2 στην Κόρινθο.  Προς εξυπηρέτηση των πιστών το Γραφείον Γάμων θα συνεχίσει την λειτουργίαν του, καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, επί της οδού Πυλαρινού 76 στην Κόρινθο, όπου λειτουργεί έως σήμερα.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ...

agios athanasios Ο Αγ. Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως, ο Θαυματουργός  έχει καθιερωθεί να είναι ο προστάτης της επαρχίας Γορτυνίας, της Παγγορτυνιακής Ένωσης  και όλων των όπου γης Γορτυνίων, που με κάθε τρόπο τον ευλαβούνται και τον τιμούν. Τα ιερά λείψανά του είναι αποθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή Προδρόμου, στον εκεί ομώνυμο περικαλλή ναό, χτισμένο προ 105 ετών.
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ


Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκαταστάσης του Πύργου Πλαπούτα

 Ο ανάδοχος του έργου εγκαταστάθηκε στο χωριό Παλούμπα του Δήμου Γορτυνίας και οι ΕΡΓΑΣΊΕΣ αποκατάστασης του Πύργου Πλαπούτα άρχισαν!  Ένα σημαντικό έργο για την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον τουρισμό της περιοχής!  Στον πύργο θα λειτουργήσει μουσείο με κειμήλια και ιστορικά ντοκουμέντα από την Επανάσταση και σύγχρονος πολιτιστικός χώρος.
 m-diamantopoulou

Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στη Βυτίνα

 Στην Βυτίνα Αρκαδίας και την ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου  29-31 Μαίου 2015 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του πρώτου στην Ελλάδα διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων. Στα πλαίσια των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα , η ταβέρνα "η Παλιά Βυτίνα" υποστηρίζοντας τις εικαστικές τέχνες , παρουσιάζει την υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Κυριαζή  με θέμα «ο ήχος του χρόνου" και θα αποτελείται από ΕΡΓΑ  παλιών οχημάτων που ταξιδεύουν στο χωρόχρονο.

Τα ιερά Λείψανα της Αγίας Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής στην Τρίπολη

 Σᾶς γνωρίζομε ὅτι τήν Κυριακή 7η  2015 καί ὥρα 7:30 Μ.μ. Θά ἔχωμε τήν εὐλογία νά ὑποδεχθοῦμε στόν Ἱερό Ναό Προφήτου Ἡλιού – Νεομαρτύρων Τριπόλεως, τά ἱερά Λείψανα τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀκυλίνης τῆς Ζαγκλιβερινῆς, ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἰερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Αρδαμερίου, τά ὁποῖα θά τεθοῦν εἰς προσκύνησιν των μέχρι καί τό πρωἰ τῆς Κυριακῆς 14ης Ἰουνίου 2015.

Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Μαΐου κλήθηκε να συνεδριάσει δύο φόρες,προκειμένου να λάβει απόφαση για το πολύ σημαντικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτό της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ. Η πρώτη συνεδρίαση ήταν ατελέσφορη,καθώς υπήρξαν ενστάσεις επί της δημοπράτησης με τη διαδικασία να κωλυσιεργεί. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έδρασε αστραπιαία και μόλις λίγες ώρεςμετά, συνεδρίασε εκ νέου για να λάβει εν τέλει την απόφαση για να προχωρήσει το έργο.

Τριήμερες πεζοπορικές εκδηλώσεις στο Μαίναλο

Τριήμερες πεζοπορικές εκδηλώσεις στο Μαίναλο Ο Δήμος Γορτυνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ελληνική εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και οι εθελοντές του μονοπατιού του Μαινάλου / “Menalon Trail”, σας καλούν να συμμετάσχετε στο τριήμερο πεζοπορικών και εορταστικών εκδηλώσεων 30, 31/5 και 1/6/2015 με την ΕΥΚΑΙΡΊΑτων εγκαινίων του πρώτου Διεθνώς Πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα και του όγδοου στην Ευρώπη από την Δανή Πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής

Υπεγράφει η σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου

Υπεγράφει η σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου Τη ΣΎΜΒΑΣΗ για την υλοποίηση των λιμενικών έργων βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Βέλου – Βόχας και για το σύνολο του Κορινθιακού κόλπου, με σημαντικά οφέλη

Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι που είχαν τα δύο παιδάκια στη Σπάρτη

Αυτοί είναι οι τσιγγάνοι που είχαν τα δύο παιδάκια στη Σπάρτη Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τεσσάρων τσιγγάνων, στα σπίτια των οποίων, σε καταυλισμό στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σόχας Λακωνίας, βρέθηκαν τα δύο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι.
Πρόκειται για τους:

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου - Ημεριδα

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης Ωφελουμένων ΤΟΠ.Σ.Α.»Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει στα πλαίσια της Δράσης Δ2 "Δικτύωση των Φορέων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης σε OneStopShop, με τοπικούς φορείς και αναπτυξιακές συμπράξεις» για την Πράξη «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Σικυωνίων»,  με τίτλο "Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης Ωφελουμένων ΤΟΠ.Σ.Α", η οποία και θα γίνει στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Νικηταρά 19 την Τετάρτη 27/5/2015 και ώρα 18:00.

5η Συνάντηση ντόπιων παραγωγών και συνεταιρισμών

5η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων στην Κόρινθο5η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 8.30μμ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο. Το κάλεσμα έχει σκοπό να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και ιδέες για το μέλλον. Επιθυμούμε τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και ανάδειξη σε όλα τα επίπεδα.


Θανατηφόρο ατύχημα με τρακτέρ στο Σπαθοβούνι

ΤΩΡΑ:Θρήνος στη Στιμάγκα Κορινθίας - Νεκρός 25χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του Ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα με τρακτέρ σημειώθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτή τη φορά, ένας 71χρονος, εκτελώντας ΕΡΓΑΣΙΕΣ εντός του κτήματός του στο Σπαθοβούνι, με  γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ), αυτός ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο  τραυματισμό του.

Κλοπές και παρεμπόριο σε περιοχές της Κορινθίας

sillipsi-flynews Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 44χρονος, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά και αφαίρεσε προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. Επίσης, συνελήφθη, στο Λουτράκι ένας 32χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Μαρίνες σε Κόρινθο και Ερμιόνη

Μαρίνες σε Κόρινθο και Ερμιόνη Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων παρέλαβε τοπογραφική μελέτη για τον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην Κόρινθο. Να σημειωθεί ότι στο εγκριθέν Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένα Κορίνθου προβλέπεται η ανάπτυξη του λιμένα Κορίνθου έτσι ώστε να ικανοποιείται η τουριστική και εμπορική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής με την ταυτόχρονη κατασκευή τουριστικής μαρίνας δυναμικότητας 300-400 θέσεων τουριστικών σκαφών.

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκε η… πρωταπριλιάτικη ληστεία

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκε η… πρωταπριλιάτικη ληστεία Τσιγγάνος είχε εισβάλει το απόγευμα της Πρωταπριλιάς στο σπίτι μιας 41χρονης στα Εξαμίλια, την είχε χτυπήσει άγρια και της είχε αρπάξει χρήματα, διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα Έφερε αποτελέσματα η επιχείρηση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο δράστης της… πρωταπριλιάτικης ληστείας με θύμα μια γυναίκα στα Εξαμίλια!

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Εθελοντές στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Αρκαδίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο πρόληψης εξαρτήσεωνΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περισσότερο για την Πρόληψη και να συμμετέχουν ως εθελοντές στο έργο της. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 2710235243 έως τις 27 Μαΐου 2015.

«Γνωρίζω την πόλη μου με το ποδήλατο»

Η 2η ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης την Τρίτη 26 Μαΐου στο σχολείο.
«Γνωρίζω την πόλη μου με το ποδήλατο»
Οργάνωση: 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Υποστήριξη: Δήμος Τρίπολης, ΕΟΣ Τρίπολης, Παναθλητικός Όμιλος Τρίπολης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Τμήμα Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας

Ευχαριστίες από το .Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μαντινείας εκφράζουν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στο Σύλλογο Φίλων Εθνικής Ομάδας «Γέρος του Μοριά» και στην ομάδα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Αρκαδίας  «Αγω Ανάκτηση» οι οποίοι ανάλαβαν τα έξοδα μετακίνησης για την πραγματοποίηση της εκδρομής του σχολείου στο Σοφικό Κορινθίας στις 20/05/2015.

Διασώθηκε νεαρό ζαρκαδάκι στην Καστάνιτσα και μαυροπετρίτης στο Άστρος

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού ανταποκρίθηκε σε κλήση κατοίκων της περιοχής, την Τρίτη 19/5/2015, σχετικά με νεογέννητο ζαρκάδι (Capreolus capreolus) το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας πλησίον της Καστάνιτσας Αρκαδίας. Το ζαρκαδάκι μεταφέρθηκε στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Άστρος και κατόπιν επείγουσας τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), παραδόθηκε για περαιτέρω περίθαλψη σε συνεργάτη του Συλλόγου στον Ισθμό Κορίνθου.

Εορτασμός Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Πάπαρη

Μέ κάθε λαμπρότητα καί  τήν συμμετοχή τοῦ πληρώματος τῆς μικρῆς μας ἐνορίας ἑόρτασε τό ἱερό Ἐξωκκλήσιο τῶν Ἁγίων, ἐνδόξων, Ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης στό χωριό Πάπαρι Μαντινείας. Τήν Πέμπτη 21η Μαΐου 2015 τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στόν ἑορτάζοντα Ναό.Τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων προέστη ὁ ἐφημέριος Π. Ἰωάννης, ὁ ὁποῖος εὐχήθηκε σέ ὅλους τούς εὐλαβεῖς προσκυνητές, πού ἔσπευσαν νά συνεορτάσουν τούς Ἁγίους, νά ἔχουν τήν Χάρη τους καί νά ἀντλοῦν δύναμη ἀπό τούς ἑορταζομένους Ἁγίους.

Ἡ μεγάλη ἑορτή τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου

Ἡ μεγάλη ἑορτή τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου μᾶς ἔδωσε τήν εὐκαιρία τῆς συνάξεως στόν ἑορτάζοντα Ἱερό Ναό τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου, στήν θέση «Βράχος τῆς Ἀναλήψεως» ἄνω τῆς Τριπόλεως, ἐξωκκλήσιο τό ὁποῖο ἔχουν ὑπό τήν προστασία τους   οἱ φίλοι καί τά μέλη τοῦ «Συλλόγου τῶν Ἀρκάδων Ὀρειβατῶν καί Οἰκολόγων». Ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου, Πέμπτη 21η Μαΐου 2015, ἀπό τίς 7:30 τό πρωί τελέσθηκε ὁ Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ιερές Ακολουθίες στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν και εφέτος οι Ιερές Ακολουθίες στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των Νεομαρτύρων άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου με την υποδοχή των Αγίων Λειψάνων τους στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου, που βρίσκεται στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου.

Συνελήφθη 26χρονος για κλοπή στη Γορτυνία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 13.5.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή. / Δελτίο Τύπου

Εκδοση εμπορικης κάρτας για τους "αδύναμους" από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου

Αποτέλεσμα εικόνας για εμπορικος συλλογος κορινθου Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου προτείνει σε όσα καταστήματα – μέλη του επιθυμούν, να συμμετέχουν στη δράση για την στήριξη των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι ). Με την υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιείται ειδικό ποσοστό έκπτωσης ( το οποίο θα δηλώνεται ξεχωριστά από κάθε κατάστημα ) με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας από τους καταναλωτές, που θα αποδεικνύει ότι ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες ωφελουμένων.

Εξιχνιάστηκαν εγκληματικές πράξεις στην Κορινθία

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 5 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα και 2 κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά τρεις τσιγγάνοι, ηλικίας 24, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων, ο 24χρονος συνελήφθη, χθες (20.5.2015) τις πρωινές ώρες, στη Λυγιά Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου

Εξαμίλια: Εθελοντική αιμοδοσία

Εξαμίλια: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 25 ΜαίουΕξαμίλια: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 25 Μαίου και ώρα 16.00-19.30μ.μ στο πνευματικό κέντρο Εξαμιλίων   

Δήμος Βέλου Βόχας-Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση ΄΄Κάπνισμα και υγεία΄΄

Αποτέλεσμα εικόνας για καπνισμα και υγειαΜία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας την Κυριακή 24 Μαϊου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού με θέμα ΄΄Κάπνισμα και υγεία΄΄ με ομιλητή τον καρδιολόγο Χρήστο Γκιλίτση και ΄΄΄Ο ρόλος της ισορροπημένης διατροφής στην ανάπτυξη των παιδιών΄΄ με ομιλήτρια την Μπαρμπαρα Αγγελοπούλου, διατροφολόγο-διαιτολόγο. Μία εκδήλωση που πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσουμε. Σας περιμένουμε.