O Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου ζητά από τους γιατρούς να εξετάζουν τον κόσμο δωρεάν λόγω της κατάστασης

O Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου ζητά από τους γιατρούς να εξετάζουν τον κόσμο δωρεάν λόγω της κατάστασης Τις πολύ κρίσιμες ώρες ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και ψυχραιμία. Συνιστά στους κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς να συνταγογραφούν και να εκτελούν μόνο τις βασικές και επείγουσες εξετάσεις μέχρι εξομάλυνση της κατάστασης. Λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη οικονομική δυσκολία των συμπολιτών μας καλεί και συνιστά στα μέλη του να εξυπηρετούν στο διάστημα αυτό του ασθενείς

Επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς και στην Κορινθία

Επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς και στην Κορινθία Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας και της προστασίας τους από επιτήδειους ή κυκλώματα που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε τα εξής: Συγκεκριμένα, από τις 29.06.2015, ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται:

Εξαφανίστηκε 27χρονος από το σπίτι του στα Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου

 Αγωνία για τον 27χρονο που εξαφανίστηκε στο Ξυλόκαστρο. Ο Θεοφάνης Μπάρλας, 27 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι του στα Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου πριν δύο ημέρες. Από τότε ο Θεοφάνης, δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής, ενώ το κινητό του είναι απενεργοποιημένο. Η εξαφάνιση γνωστοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξυλοκάστρου την Παρασκεύη 10:30 το βράδυ.


Σεισμός 4,4 ρίχτερ στα νότια της Πελοποννήσου

pulos-seismos Σεισμός εντάσεως 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 09:07 στη θαλάσσια περιοχή 13 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Πύλου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Εθελοντές θα καθαρίσουν το νησάκι της Ζωοδόχου Πηγής

324e33a5a34abbb52193f91fb5dab04b L Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και οι Φορεις της Περαχώρας την Κυριακή 5 Ιουλίου επισκέπτεται το νησάκι Ζωοδόχου Πηγής στα Καλάνησα με σκοπό να καθαρίσουν μία από τις πιο όμορφες παραλίες του Δήμου μας. Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε τόσο η χρόνια εγκατάλειψη της παραλίας όσο και η πρόθεσή μας να προβάλουμε και να αναδείξουμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της περιοχής μας.

28/6 - 31/7 Καλοκαιρινό bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Λουτράκι!

 Και φέτος το καλοκαίρι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να επισκεφτούν τα καλοκαιρινά bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξει το έργο του. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του Οργανισμού καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές.

Γιορτή ρίγανης στο χωριό Κοκκοράς Γορτυνίας

10η Έκθεση αγροτικών προϊόντων
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία του Συλλόγου Κοκκοραίων «Ο Προφήτης Ηλίας», θα οργανώσουν την 10η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων-Γιορτή ρίγανης  που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κοκκοράς Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ώρα 8.30 μ.μ.



Διαδικασία υπαγωγής των ωφελουμένων στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ για απόρους

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-
Διαδικασία υπαγωγής των ωφελουμένων στο πρόγραμμα
Την Παρασκευή 05-06-2015 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο προσδιορισμός των Κοινωνικών Συμπράξεων για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» στη Ελλάδα.

Διευκρινίσεις από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα - Μουστού για την τοποθέτηση μελισσιών

Αποτέλεσμα εικόνας για μελισσια Με επιστολή του, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού παρέχει διευκρινίσεις ως προς την τοποθέτηση κυψελών μελισσών στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα και του υγροτόπου, με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες οι οποίες κάνουν λόγο για απαγόρευση εκ μέρους του φορέα στην τοποθέτηση κυψελών στην περιοχή.
Διαβάστε την επιστολή του Φορέα:

Η «Αντιγόνη» έρχεται στην Τρίπολη

 Την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη, ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην  αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔH.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,  το καλοκαίρι του 2015 σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι  νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;

Μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης σαράντα (40) μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων». Το ανωτέρω Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science) στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις:

Γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Ριγανάς στην Τρίπολη

Η εορτή του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου είναι στις 24 Ιουνίου και στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ριγανά, πλησίον του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου. Ανήμερα, την Τετάρτη 24 Ιουνίου θα γίνει η Θεία Λειτουργία.

Δημοπρασία οικοπέδων για πάρκινγκ στο Παράλιο Άστρος

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε φανερή μειοδοτική και προφορική δημοπρασία, για την μίσθωση ακινήτων (οικοπέδων) για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης οχημάτων στην Τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που είναι ιδιοκτήτες κατάλληλων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης, να υποβάλλουν στο Δήμο έγγραφη προσφορά εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός αποκλειστικής προθεσμίας (10) δέκα ημερών από την δημοσίευση της διακήρυξης.

Δήμος Βέλου Βόχας-΄΄AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014΄΄

 Καλούνται οι δημότισσες και οι δημότες του Δήμου Βέλου Βόχας όπως παραβρεθούν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Ζευγολατιού με θέμα:
΄΄ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014΄΄

Υποδοχή των Ι. Λειψάνων εκ των Αγίων της Κορινθίας

 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλου του Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και των τιμών, που απέδωσε το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, μέσα σε κλίμα ευλαβείας και στα πλαίσια των «Θ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2015» η υποδοχή των

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στο Λουτράκι

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στο Λουτράκι (φώτο) Συνελήφθησαν, στις (20.6.2015), στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 24, 33 και 40 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 22χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, εντόπισαν τον 24χρονο, κατά τη στιγμή που παρέδιδε στον 33χρονο και τον 40χρονο δύο (2) συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των -60- ευρώ.

Συνελήφθη 39χρονη που «άνοιγε» σπίτια στην Κόρινθο

39χρονη «άνοιγε» σπίτια στην Κόρινθο Συνελήφθη, χθες (21.6.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, μία 39χρονη ημεδαπή, γιατί  όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε συνολικά από δύο (2) οικίες ημεδαπών, είδη υπόδησης και διάφορα αντικείμενα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου

Συναυλία Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας στο Green Theater

 Μεγάλη συναυλία Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας, στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Green Theater στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών Νεμέας
Κυριακή 28 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου στην προπώληση 12ευρώ
Στο ταμείο του θεάτρου 15 ευρώ



Eορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Iδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου

Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολος παυλος κορινθος Την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί,  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Λουτρακίου. Θα ψάλλουν Ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική Περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο.  Από τις 4:00 το απόγευμα και μέχρι τις 8:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στην Τζάφειο Αίθουσα (κάτω από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου).

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πολλοί μου ζήτησαν να σιωπήσω, όμως ειλικρινά αισθάνθηκα το ηθικό χρέος να βγω και να μιλήσω όχι μόνον εκ μέρους της Ένωσης Αρκάδων Ν.Κορινθίας που εκπροσωπώ αλλά και για λογαριασμό όλων των συμπολιτών που αισθάνονται ότι προσβάλλονται από το λιβελογράφημα του κ.Ρομπόρα.

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στην Αρκαδία

Αποτέλεσμα εικόνας για ορθολογικη χρηση φυτοφαρμακων Το ΚΕΚ ‘Ανάπτυξη & Εξέλιξη’ σε Άστρος και Τρίπολη, πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό Κέντρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται να υλοποιήσει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις!» από την "Χοροτεχνία"

 Με τίτλο «Την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις!» το Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου εκδήλωση για την λήξη της χορευτικής χρονιάς.  Όπως αναφέρει και η πρόσκληση:
Την Άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις!
Κι εμείς ξοπίσω τους, παιδιά, πουλιά, λουλούδια και λιθάρια, θα χορεύουμε στ 'αλώνι του ήλιου τραγουδώντας τις μέρες που δε χάνουνται μες στο τραγούδι, όταν οι μεγάλοι χορεύουν μαζί με τα παιδιά τους τον ίδιο χορό της κάθε άνοιξης.

Νέα συνάντηση για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στο χωριό Πάπαρη

 Όπως είναι γνωστό τους τελευταίους μήνες έχουν  εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες να συγκεντρωθούν αντικείμενα κάθε λογής, τα οποία θα εκτεθούν στο υπό δημιουργία Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας. Καλούμε όλους τους Παπαραίους, μόνιμους κατοίκους του χωριού, από την Τρίπολη και την Αθήνα, να συγκεντρωθούμε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Κοινοτικού Μεγάρου για την συνεννόηση της υλοποιήσεως του έργου Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος

Τελετή μνήμης των πεσόντων ηρώων της Αεροπορίας στην Επισκοπή Τεγέας

 Τελετή μνήμης προς τιμήν του Σμηναγού Ιπταμένου Βασίλη Σταυρόπουλου, αλλά και του σμηναγού Ραδιοναυτίλου Σωκράτη Κάββουρα, που έπεσαν για την πατρίδα κατά την διάρκεια διατεταγμένης αποστολής θα λάβει χώρα την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 11:00 στην πλατεία της Επισκοπής Τεγέας, όπου βρίσκεται και το μνημείο που έχει αναγερθεί προς τιμή των δύο Αεροπόρων.

3ος Ποδηλατικός γύρος Μαντινείας αφιερωμένος στο Χαμόγελο του παιδιού

 Ο σύλλογος Παλαιοπυργιωτών Τρίπολης, συνδιοργανώνει τον 3ο Ποδηλατικό γύρο Μαντινείας, την Κυριακή 14-06-2015  με επίκεντρο τον όμορφο Παλαιόπυργο , μαζί με το cycling for wine,  υπό την  αιγίδα του δήμου Τρίπολης.  Δύο όμορφες διαδρομές ,μέσα στην φύση για ποδηλάτες και οινόφιλους , με στάσεις και γευσιγνωσίες κρασιού, στα επισκέψιμα οινοποιεία ,επίσκεψη στην Αγία Φωτεινή και ποδηλατάδα για μικρούς ποδηλάτες και ερασιτέχνες μέσα στο αμπελοτόπι του Παλαιοπύργου .

Εορτασμός 194ης Επετείου της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα

 Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας θα τιμήσουν την 194η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας. Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων.

Η 3η Εαρινή Σύναξη Αργυροχρυσοχόων στη Στεμνίτσα από 12-21 Ιουνίου 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για αργυροχρυσοχοΐα στεμνιτσα Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Εαρινή Σύναξη Αργυροχρυσοχόων φέρνει σε επαφή τις νέες γενιές αργυροχρυσοχόων με άξιους τεχνίτες και επαγγελματίες του χώρου και διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων που επιχειρούν να μεταδώσουν τη γνώση χωρίς «κρυφά» σημεία και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για μια νέα ελληνική αργυροχρυσοχοΐα, όπου τεχνικές και σύγχρονο design θα συνδυάζονται αρμονικά.