Τα πανηγύρια στην Αρκαδία!

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Έρχεται η «Γιορτή πατάτας» στο Νεοχώρι!
Ράχες - Σάββατο 15/8 – Παραδοσιακό γλέντι Ραχιωτών (φαγητό, ποτό, χορός)
Άγιος Πέτρος - Σάββατο 15 Αυγούστου: Γλέντι της Παναγίας με δημοτική ορχήστρα- Χορευτική ομάδα του χωρίου.
Η γιορτή της Μεγαλόχαρης με δημοτική μουσική στο Θάνα
Κυριακή 23 Αυγούστου:Πανηγύρι της Παναγίας Μαλεβης με δημοτική ορχήστρα (Οργάνωση Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου)

«Γιορτή Θάλασσας, Ναυτικών και Ψαράδων» στον Τυρό

Κάθε τέλος Αυγούστου στον Τυρό γίνεται η γιορτή «Γιορτή Θάλασσας, Ναυτικών και Ψαράδων», για να τιµηθούν όλοι αυτοί που εργάστηκαν - εργάζονται και έδωσαν την ζωή τους ασκώντας το ναυτικό επάγγελµα. Ο Τυρός διατηρεί αδιάλειπτα µια ναυτική παράδοση 2500 χρόνων.  Η εκδήλωση σημειώνει κάθε χρόνο µεγάλη επιτυχία και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Νότιας Κυνουρίας (Δημοτική Ενότητα Τυρού) και το σύλλογο αλιέων Τυρού.

3ο Αντάμωμα Μαγουλιανιτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Αντάμωμα Μαγουλιανιτων την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 το οποίο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μαγουλιανιτών Φέτος προσκεκλημένο ήταν το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

«Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στη Στεμνίτσα

 Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ», στην Στεμνίτσα, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας, την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Εκλογές στην Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας

 Η Αθλητική Ένωση Βλαχέρνας, καλεί τα μέλη της και όλους τους συμπατριώτες να προσέλθουν την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 και ώρα 6:00 έως 8:00 το απόγευμα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του χωριού (γήπεδο 5×5) για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και την διεξαγωγή εκλογών για νέο Δ.Σ., σύμφωνα με το καταστατικό της.   Παράλληλα θα διεξαχθεί και φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας.
Από το vlaxerna.gr

Εκλεισε το 3ο Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας

Το «3ο Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας» πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7 έως 9 Αυγούστου 2015 στην πλατεία της Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας και του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών Βυτίνας.

«Συναυλία ανάμεσα σε δύο φεγγάρια» στη Δημητσάνα

 Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στη «Συναυλία ανάμεσα σε δύο φεγγάρια» τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015, ώρα 21.30 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα. Ο Δώρος Δημοσθένους, συνοδευόμενος στο πιάνο από τον σολίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη, καταθέτει αισθαντικές ερμηνείες και απρόβλεπτες διασκευές, παρουσιάζοντας αγαπημένα τραγούδια από τον κινηματογράφο, ελαφρά ελληνικά, λαϊκά και ρεμπέτικα.

Μέτρα της Τροχαίας για το πανηγύρι της Τεγέας

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και λήψη μέτρων για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά την Εμπορική και Θρησκευτική πανήγυρη Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας και την  45η  Παμπελοποννησιακή ΄Εκθεση Τεγέας, ανακοινώθηκαν από τον διευθυντή Αστυνομικής διεύθυνσης Αρκαδίας.
To δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΕΧΩΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

 Την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιάτου, επειδή, λόγω της πληθώρας εορταζόντων Ι. Ναών και Μονών, κατά την εορτή της Παναγίας δεν θα δυνηθεί να παραστεί εις την Ι. Πανήγυρη. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο οποίος κατ’ αυτήν την περίοδο ακολουθεί τον Σεβ.

Φινάλε με απονομές και βραβεία στο13 Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα το βράδυ, το διαγωνιστικό μέρος του 13ου Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, δημ. συμβούλων και πολλών θεατών.Το Φεστιβάλ, διήρκέσε από την 1η έως την 10η Αυγούστου , στήριξαν πολλοί συμπολίτες μας  καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου.ο Δήμαρχος Κορινθίων.Υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες μας αποβλέπουν στη δημιουργία ενός ανοικτού χώρου που θα φιλοξενεί όχι μόνο θεατρικές παραστάσεις αλλά και άλλα σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.

Eορτή του Αγίου Φανουρίου στο Βέλο στις 26 και 27 Αυγούστου

Eορτή του Αγίου Φανουρίου στο Βέλο στις 26 και 27 Αυγούστου 2015
 OΔήμαρχος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέλου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Βέλο, στις 26 και 27 Αυγούστου 2015.
 Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για όλους μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Θεατρική ομάδα Στενός Κορσές με την παράσταση Αμπαζούρ και οι Final Act αύριο στην Παραλία Λουτρακίου!

Η Θεατρική ομάδα Στενός Κορσές με την παράσταση Αμπαζούρ και οι Final Act αύριο στην Παραλία Λουτρακίου! Κάθε Τρίτη του Αυγούστου το Loutraki Festival μετατρέπει την παραλία Λουτρακίου σε στέκι συνάντησης καλλιτεχνών δίνοντας χρώμα στην απογευματινή περατζάδα κατοίκων και επισκεπτών! Η διοργάνωση φιλοξενεί αύριο, ημέρα Τρίτη 11 Αυγούστου, δύο εκδηλώσεις: την θεατρική παράσταση Αμπαζούρ που θα πραγματοποιηθεί στο νέο λιμενοβραχίονα στο Λιμάνι Λουτρακίου στις 21.00 και τη συναυλία της Κορινθιακής Ροκ μπάντας FinalActπου θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημαρχείο στις 22.00.
Αμπαζούρ - Θεατρική Παράσταση από την Ομάδα «Στενός Κορσές»

Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθήνων-Κορίνθου με τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, έκοψαν τις λαμαρίνες από το αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τους εγκλωβισμένους ανάμεσά τους και ένα παιδί και να μεταφερθούν  με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ στο σημείο δημιουργήθηκε ουρά 4 χιλιομέτρων.

Τιμήθηκε ο μεγάλος ευεργέτης του Τυρού Ευστάθιος Συκιώτης

 Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Δημοτική Ενότητα Τυρού πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Αυγούστου εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτη του Τυρού κ. Ευσταθίου Συκιώτη, στο παρατηρητήριο του δρόμου Τυρού - Παλιόχωρας στη θέση "Σπαθί", όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας.

Γιορτή σαρδέλας στο Βελημάχι Γορτυνίας

 Ο  Σύλλογος Βελημαχίου Γορτυνίας διοργανώνει την Κυριακή 9 Αυγούστου το βράδυ για 13η χρονιά η Γιορτή σαρδέλας. Πέρυσι η γιορτή εμπλουτίστηκε και με ένα ακόμα ιδιαίτερο γεγονός. Συγκεκριμένα με το «Διαγωνισμό Μουστακιού», όπου αρκετοί δήλωσαν συμμετοχή για να διαγωνιστούν για το καλύτερο Γορτυνιακό μουστάκι, με διάφορα έπαθλα. Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός είναι και ο μοναδικός σε όλη τη χώρα.

Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας στην Βυτίνα

 Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας και του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών Βυτίνας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας που θα πραγματοποιηθεί στη Βυτίνα από 7 έως 9 Αυγούστου 2015. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 8.00μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Βυτίνας.

19 Αυγούστου - Μια δυνατή μουσική βραδιά στον Πλάτανο Κυνουρίας

 Οι Πλατανίτες ξέρουν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους και σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, όπως και σε προηγούμενα σκληρά χρόνια. Έτσι, ο Πατριωτικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας προσκαλεί όλους εσάς να διασκεδάσετε με την καρδιά σας σε μια δυνατή μουσική βραδιά με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιάννη Γκορίτσα, την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο κτήμα Τσιουλόγιαννη στο Παράλιο Άστρος στις 21:00, με είσοδο κατ' άτομο 5 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος στη σελίδα του στο Facebook.
Το τηλέφωνο κρατήσεων είναι: 6982 329.698.

Η ιστορία του πανηγυριού στα Μαγούλιανα

Όλα ξεκίνησαν από τρεις Μαγουλιανίτισσες
Η φράση είναι γνωστή: «Πίσω από κάθε μεγάλο – πετυχημένο άνδρα κρύβεται πάντα μια έξυπνη – σπουδαία γυναίκα». Έτσι δεν λένε; Συνήθως την φράση αυτή θυμόμαστε την ημέρα της γιορτής της μητέρας, της γυναίκας. Όμως αναζητώντας τις ρίζες του Μαγουλιανίτικου πανηγυριού συναντήσαμε μόνο γυναίκες. Και τι γυναίκες; Δραστήριες και πάνω απ’ όλα όμορφες. «Οι ομορφότερες του κόσμου ήταν Μαγουλιανίτισσες», δηλώνει ο μπάρμπα Σπύρος Κολόσακας και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Τρόπαια

 Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως προσκαλεί στην Ιερά Θρησκευτική Πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Τρόπαια.
Πρόγραμμα:
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015, ώρα 6.30 μμ. Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας προς τιμήν Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την εις ουρανούς μετάσταση της

Άγγελος Σικελιανός: Δείτε το σπίτι που έζησε στην Κορινθία

 Δώδεκα ονειρεμένα χρόνια έζησε σε αυτό το περίεργο σπίτι που κτίστηκε με την έμπνευση του ο Άγγελος Σικελιανός και η Εύα Πάλμερ. Γνωρίστε το και μάθετε την ιστορία του... Η διώροφη μονοκατοικία που βρίσκεται στην περιοχή Συκιά της Κορινθίας είναι επιβλητική. Όπως άλλωστε ήταν η παρουσία του ιδιοκτήτη, Άγγελου Σικελιανού, που εκεί έζησε μια σημαντική περίοδο της ζωής του μαζί με την πρώτη του γυναίκα, Εύα Πάλμερ, και το μοναχογιό τους, Γλαύκο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 13ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

 Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, το Σάββατο, στις  9.00 μ.μ., κήρυξε την έναρξη του 13ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Θεάτρου, το οποίο φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από  την 1η έως την 10η Αυγούστου του 2015, στηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας, η Δημοτική Αρχή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου....

ΚΟΡΙΝΘΙΑ- 38χρονος Ανασύρθηκε νεκρός από την Πυροσβεστική έπεσε σε γκρεμό... !!!

 38χρονος πήγε για εκπαίδευση κυνηγόσκυλων και έπεσε σε γκρεμό - Ανασύρθηκε νεκρός από την Πυροσβεστική. Ένας άνδρας 38 ετών απο τον Πύργο Ξυλοκάστρου είχε πάει για εκπαίδευση κυνηγόσκυλων στο βουνό το πρωί με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό 100 μέτρων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στην επιχείρηση μετείχαν 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου , ενώ στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...? 28ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ...!

 Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί άνδρας ηλικίας περίπου 28 ετών από τη θαλάσσια περιοχή εντός της Διώρυγας του Ισθμου  , από άνδρες του λιμενικου. Ο άντρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οτι πρόκειται μάλλον για αυτοκτονία...?.   Διέμενε στο Συνοικισμό Κορίνθου . 

Ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν σπίτι στην Αρχαία Κόρινθο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθη, χθες (2.8.2015) το μεσημέρι, στην Αρχαία Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, γιατί μαζί με ακόμη ένα άτομο που αναζητείται, προσπάθησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. 

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ”Ίσθμια” 2015 ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ”Ίσθμια” 2015 ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης»
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ- ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ POSEIDON RESORT 5*», Λουτράκι Κορινθίας
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Γιάννης Παπακυριάκος, Προέδρος Αργοναύτη Κορινθίας