Πολιτιστικό και τουριστικό πάρκο στο Λύκαιο Όρος

Τουριστική, ελεγχόμενη περιοχή για πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία, ράφτινγκ και άλλα σπορ μέσα στο πάρκο στην ορεινή Αρκαδία

Στην δημιουργία μιας τουριστικής, ελεγχόμενης περιοχής για πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία, ράφτινγκ και άλλα σπορ σε συνδυασμό με ένα πολιτιστικό πάρκο με αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία και πλούσια μυθολογία που φτάνει μέχρι και στον τόπο γέννησης του Δία, στοχεύει με παρεμβάσεις του ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Γκίλμαν Ρομάνο.
Με το πάρκο αυτό οι τουρίστες θα έρχονται να δουν μια διαφορετική πλευρά της Ελλάδας, και θα περνάνε μερικές ημέρες, εκτός από την Αθήνα και τα νησιά, στην καρδιά της Αρκαδίας.
Τον περασμένο Ιούλιο ο καθηγητής Ντέιβιντ Γκίλμαν Ρομάνο προχώρησε στην χάραξη του πρώτου μονοπατιού στο πάρκο, που εκτείνεται σε μια απόσταση 5,65 χλμ, από το χωριό Άνω Καρυές (Αρκαδία) μέχρι τον ποταμό Νέδα (Μεσσηνία), τον μοναδικό ποταμό της Ελλάδας που έχει θηλυκό όνομα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε.
Η ιδέα του πάρκου έχει βρει την ένθερμη υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας και όλοι μαζί τώρα προσπαθούν να συντονίσουν τις ενέργειες τους για να γίνει το όραμα πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου