Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Άγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη»



Μετά από αρκετό καιρό αδράνειας ένα σημαντικό έργο υποδομής ξεκινά στην δυτική Πελοπόννησο. Πρόκειται για την κατασκευή του υπόγειου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου «Άγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη». Το έργο θα έχει ξεκινήσει  ως τις αρχές του 2012 και με τον αγωγό αυτό θα τροφοδοτηθεί η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, αλλά και τα αστικά κέντρα στη διαδρομή διέλευσης.
Οι ιδιοκτήτες και οι καλλιεργητές από τα αγροτεμάχια των οποίων θα διέλθει ο αγωγός θα αποζημιωθούν συνολικά με 18,4 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο προβλέπεται να δημιουργήσει έως 1.500 νέες θέσεις εργασίας στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας από τη δημιουργία δικτύων Φυσικού Αερίου στους τελικούς καταναλωτές.



Σύμφωνα με την παρουσίαση, που έκαναν χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Γ. Παπαρσένος  ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 159 χιλιόμετρα, θα περνά από
τις ευρύτερες περιοχές της Κορίνθου, του 'Αργους- Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης και θα είναι υπόγειος (2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους).
Προβλέπεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2011 - αρχές 2012 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013 με συνολικό προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ. Ο Γιάννης Μανιάτης σημείωσε το όφελος για τους καταναλωτές (μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά) που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, δηλαδή την εξοικονόμηση 20 - 60% σε σχέση με το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αναφέρθηκε ότι υπάρχουν προοπτικές μελλοντικής επέκτασης του δικτύου στις περιοχές Καλαμάτας, Σπάρτης, Πάτρας, Πύργου.
Τμήμα ειδήσεων defencenert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου