ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Σάββατο 24/12/2011 (Παραμονή Χριστουγέννων):

Ηλιόλουστος αναμένεται ο καιρός παραμονή των Χριστουγέννων σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα , όπου και εκεί μετά το μεσημέρι αναμένεται να καθαρίσει ο καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε Ιόνιο και Αιγαίο , βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή ως προς τις ελάχιστες τιμές , και αναμένεται τσουχτερό κρύο κυρίως στη βόρεια Ελλάδα , ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2 βαθμούς κελσίου. Ετσι για την βόρεια Ελλάδα προβλέπονται θερμοκρασίες από -3 έως 6 βαθμούς κελσίου, στη κεντρική Ελλάδα από 3 έως 10 , και στην υπόλοιπη χώρα από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 25/12/2011 (Ανήμερα Χριστουγέννων):

Ανήμερα Χριστουγέννων , και ο καιρός προβλέπεται αρκετά καλός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι ενώ δεν αποκλείονται κάποιες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στα πεδινά , και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά βουνά των περιοχών αυτών. Σημαντική αλλαγή προβλέπεται από τις απογευματινές με βραδυνές ώρες κυρίως στην βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα με βροχές και χιονοπτώσεις από υψόμετρα 300-400 μέτρων στη βόρεια Ελλάδα , και 600-700 μέτρων στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα..

Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι , με τάση ενίσχυσης από τις απογευματινές ώρες στο Αιγαίο έως και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και κυρίως στη δυτική και κεντρική Ελλάδα. Αμετάβλητη στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα.



Δευτέρα 26/12/2011:

Εκ νέου βροχές και κρύο προβλέπονται για την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αλλαγή του καιρού περιμένουμε από το ξημέρωμα της Δευτέρας , με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και του ανατολικού Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη) , και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά από τα 450-500 μέτρα και άνω (με πιθανότητα οι χιονοπτώσεις να κατέβουν και στα 300 μέτρα σε Εύβοια – Αττική – Βοιωτία). Λιγότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν την δυτική και βόρεια Ελλάδα , όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά , ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ανατολική Θεσσαλία , κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη (πιθανότατα έως και τα 200 μέτρα υψόμετρο).  Ανεπηρέαστος θα παραμείνει ο καιρός στη δυτική Στερεά Ελλάδα , την Ηπειρο , την δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου όπου θα επικρατήσει ως επί το πλείστον ηλιόλουστος καιρός…με δόντια.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο και θα πνέουν 7 έως 8 μποφόρ βορειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι , και στο Ιόνιο βόρειοι – βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς κελσίου. Η ελάχιστη αναμένεται να αγγίξει και τους 2 βαθμούς κελσίου. Στην δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Τάση καιρού έως και την Πρωτοχρονιά:

Θα συνεχιστεί το κρύο μοτίβο του καιρού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά , και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα μέχρι και την Τρίτη 27/12/2011.  Βελτίωση αναμένεται από τις 28 Δεκεμβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου με ήλιο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας , ενώ μια νέα διαταραχή με αλλαγή του καιρού , βροχές και χιόνια φαίνονται για τις ημέρες 31 Δεκέμβρη , και την πρώτη ημέρα του 2012.

Καλές γιορτές σε όλους.

Πηγή: meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου