ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ & ΤΑΤΟΥΛΗΣ...ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!




Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, "ο αγώνας για τη χωροθέτηση και μετατροπή του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Τρίπολης, να λειτουργήσει ως πολιτικό, είναι μακρύς και δύσκολος, δεν εξαντλείται με λιβανιστήρια και με πομπώδεις αναλύσεις δια τα οφέλη που θα έχει η ίδρυση του στο Κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γράφουν κάποιοι νόμιμοι θιασώτες και ιστορικοί του Αεροδρομίου.

Υπενθυμίζουμε στούς γράφοντες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατά καιρούς ότι, η πρωτοβουλία ήταν της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων για τη χωροθέτηση και μετατροπή του Στρατιωτικού Αεροδρομίου σε Πολιτικό και κατόπιν αλλεπάλληλων συναντήσεών της με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κο Πάνο Μπεγλίτη, κατέληξε στο παρακάτω αποτέλεσμα:

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης καθώς και η 124η Αεροπορική Βάση θα μείνουν αυτοδύναμα ως κέντρα βασικής Εκπαίδευσης.

Το δε Αεροδρόμιο θα χωροθετηθεί και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών θα συντάξει μελέτη μικρού κόστους που θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για Έγκριση.

Αυτή τη συμφωνία την ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων στις 23.2.2011 στη Δημοτική Ραδιοφωνία και ΕΡΑ Τρίπολης.



Μετά την ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης κος Πέτρος Τατούλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Πρόεδρο της ΠΕΑ και τον συνεχάρη για την μεγάλη αυτή επιτυχία της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων.

Ο δυναμικός και δραστήριος Περιφερειάρχης κος Πέτρος Τατούλης στις 30.5.2011 εισηγείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο την μετατροπή τμήματος του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Τριπόλεως ώστε να λειτουργήσει ως πολιτικό.

Η εισήγηση του Περιφερειάρχη ήταν τόσο τεκμηριωμένη όπου, προς τιμή του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.

Στηρίζεται στη δικτύωση των δύο Αεροδρομίων (Τριπόλεως και Καλαμάτας) και στους Εθνικούς οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, όπου στο πλαίσιο της κοινής δράσης η λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης θα βοηθήσει στη Τουριστική και Αγροτική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής, για την ειλικρίνειά του, την εργατικότητά του κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο λαός της Αρκαδίας και στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τιμήθηκε από τους Αρκάδες με το ποσοστό του 50% της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντάρτης Πέτρος Τατούλης κατά κοινή ομολογία, «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» κατέκτησε την αγάπη ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Πιστεύουμε ότι, ο δραστήριος αυτός Πολιτικός, θα πετύχει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα την αναδείξει ως πιλοτική  Περιφέρεια της Ελλάδος.

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων θα συνεχίσει τον αγώνα της δίπλα στο Περιφερειάρχη για την λειτουργία του Αεροδρομίου και των οδικών αξόνων Μεγαλόπολης – Ολυμπίας και παράκαμψης Λαγκαδίων. Επίσης, έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και με το Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Αρκάδα κο Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και με τον Αρκάδα Υπουργό  κο Δημήτρη Ρέππα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν προ των Εορτών.          



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ-

Ο Γεν. Γραμματέας ΠΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου