Λειτουργεί και πάλι το χιονοδρομικό Μαινάλου




«Λευκά» Χριστούγεννα έκαναν, το τριήμερο που πέρασε, κάτοικοι της Τρίπολης και πολλοί επισκέπτες, στο Χιονοδρονικό κέντρο της Οστρακίνας στο Μαίναλο, αφού το χιόνι στις πίστες έφτασε σε ύψος το ένα μέτρο και έτσι, μικροί και μεγάλοι, έσπευσαν για ... να απολαύσουν το λευκό τοπίο και τις ομορφιές του βουνού.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Τρίπολη» και στη Γιώτα Καμπισιούλη, ο κ. Δημήτρης Κοσκινάς με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα προσπάθεια αλλά και από την προσέλευση του κόσμου, καθώς το χιονοδρομικό αυτές τις μέρες βρισκόταν σε πλήρη «αναβρασμό» (σαλέ, σχολές ενοικιάσεων, baby lift, ορεινό καταφύγιο Μαινάλου), ενώ αναμένεται ότι από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία και των αναβατήρων (lifts), θα υπάρχει ολοκληρωτική λειτουργία του.

www.drt915.gr




Με πρωτοβουλία μάλιστα του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, όλες αυτές τις μέρες ο δρόμος προς το χιονοδρομικό ήταν ανοικτός και θα παραμείνει και τις επόμενες, αφού η Περιφέρεια έχει διαθέσει στο δήμο εκχιονιστικό μηχάνημα με αποκλειστική αρμοδιότητα τον καθαρισμό του δρόμου, ώστε να διευκολύνονται οι εκδρομείς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματός τους, με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το Χιονοδρομικό επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, για να δει «ιδίοις όμμασι» την προσπάθεια που γίνεται και να εντοπίσει, όσον αφορά την ασφάλεια στις πίστες, πιθανές ελλείψεις ώστε να αντιμετωπιστούν και οι πίστες να λειτουργήσουν άμεσα, προς τέρψιν των επισκεπτών και εκδρομέων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει την όλη προσπάθεια με επιπλέον οικονομική βοήθεια, για να αποτελέσει η περιοχή και πάλι πόλο έλξης τουριστών, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα και εμπόδια του παρελθόντος.

Ο κ. Κοσκινάς αποκάλυψε ότι, τις προσεχείς ημέρες, ετοιμάζεται μια σειρά εκπλήξεων και happenings στους επισκέπτες, που ενδεχομένως να συνδυαστούν και με την ανακοίνωση της επίσημης πλέον λειτουργίας του χιονοδρομικού, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα χρήματα του δήμου Τρίπολης θα πιάσουν «τόπο» και η εικόνα που θα παρουσιαστεί φέτος, θα είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες χρονιές, καλώντας όλους να αποτελέσουν αρωγούς σ’ αυτή την προσπάθεια του δήμου Τρίπολης.

Αργύρης Καρδαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου