Οι πρώτες εντάξεις έργων του Δήμου Γορτυνίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδόησης, στο ΠΑΑ 2007-2013


Μετά την συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ανακοινώθηκε η ένταξη των πρώτων τριών φακέλλων από τους οκτώ που έχει υποβάλει ο Δήμος Γορτυνίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», στον Αξονα 3 "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας".
Πρόκειται για τα έργα:
«Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Τ.Κ. Πρασίνου», «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Τ.Κ. Πουρναριάς» και «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.450.596 ευρώ. Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 16/11/2011 αναφέρονται όλοι οι φάκελλοι που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, όπως και οι φάκελλοι που ετοιμάζονται.



Οι πρώτες εντάξεις μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για την ανάπτυξη της Γορτυνίας σε μια εποχή που η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης μέσω τεχνικοοικονομικά άρτιων μελετών αποτελεί μονόδρομο για τον Δήμο. Αποτελούν παράλληλα και ηθική ανταμοιβή για όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το πρώτο, αλλά καθοριστικό βήμα (υπηρεσίες του Δήμου, συνεργάτες, εκλεγμένοι εκπρόσωποι).
Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε ήδη το 35% του συνολικού προϋπολογισμού των φακέλλων που υποβλήθηκαν από τον Δήμο Γορτυνίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ποσό που αντιστοιχεί στο 9% του συνόλου των έργων που εντάχθηκαν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (16 εκ. ευρώ) και στο 36% του συνόλου των έργων της Π.Ε. Αρκαδίας (4 εκ. ευρώ). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φάκελλοι που υποβλήθηκαν είναι όλοι πλήρεις από κάθε πλευρά και εύλογα αναμένουμε την έγκριση και των υπόλοιπων πέντε φακέλλων.
Αποδεικνύεται ότι η Γορτυνία μπορεί να έχει το μερίδιο που της αξίζει στην ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής, αρκεί να αξιοποιούμε τους ανθρώπους μας και να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, ώστε να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια. Οφείλουμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια, την μικροπολιτική και τον παραγοντισμό και να δρούμε όλοι υπεύθυνα για το καλό του τόπου. Για τον Δήμο Γορτυνίας το επόμενο βήμα είναι η έγκαιρη και σωστή υλοποίηση των έργων και αυτή είναι και η επόμενη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου