83 ακίνητα του ΕΟΤ στον Δήμο Λουτρακίου μαζί με την ιαματική πηγή


Στους Δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρήθηκαν τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου 2012, διαφώνησε ομόφωνα με τη μεταβίβαση της κυριότητας, της διοίκησης και της διαχείρισης όλων των ακινήτων της Ε.Τ.Α. Α.Ε. στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα του Δημοτικού Κώδικα και του ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κυριότητα, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών θα πρέπει να αποτελεί αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση την αρχή της εγγύτητας. Ως εκ τούτου πρότεινε τη μεταβίβασή τους στους δήμους. Πρόταση την οποία κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τελικά έγινε αποδεκτή και συμπεριλήφθηκε στον ψηφισθέντα νόμο..
Σύμφωνα με τους πίνακες παραχωρούνται σε 56 Δήμους της χώρας η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση 83 ακινήτων.
Στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  παραχωρήθηκαν οριστικά:
1. Το ακίνητο(οικόπεδο) όπου βρίσκεται το Καζίνου Λουτρακίου έκτασης 25.179 τ.μ.
2. Το οικόπεδο της Ιαματικής πηγής και των υδροθεραπευτικών εγκαταστάσεων  Λουτρακίου έκτασης 1875 τ.μ. μετά των δύο κτηρίων εντός αυτού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου