Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στο Λεωνίδιο


 Ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου:

1.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
α . Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου 2012 μέχρι της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.
β. Ώρα 11:00 Προσκύνημα των μαθητών-τριών όλων των σχολείων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων και στην προτομή του αρχηγού των Τσακώνων Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη. όπου 0α γίνει κατάθεση στεφάνων.
γ. Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα Ν.Π.Δ.Δ., με φροντίδα των προϊσταμένων τους, για την σημασία της Εθνικής Επετείου.



2.    ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
α. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα και φωτογραφίες Ηρώων της Επαναστάσεως.
β. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2012 όλων των Δημόσιων Καταστημάτων των ΝΠΔΔ των Τραπεζών και των οδών, πλατειών, μνημείων κλπ..

3.    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
α. Ώρα 07.00 πμ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
β. Ώρα 10.00 πμ.: τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή του Λυκείου Λεωνιδίου κ. Ελευθερίου Αθανάσιο.

Στη συνέχεια Αρχές, Οργανώσεις, Σχολεία κ.λπ. με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της πόλεως, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον τελετάρχη και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Η τελετή θα κλείσει με τον εθνικό μας Ύμνο.

Θα επακολουθήσουν παρέλαση των μαθητών-τριών με τις Σημαίες των Σχολείων τους, προς τιμή των αγωνιστών του 1821 και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με δημοτικούς χορούς, από μαθητές-τριες Γυμνασίου-Λυκείου-ΕΠΑΛ.

* Στα Δημοτικά Διαμερίσματα οι αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις Θα πραγματοποιηθούν υπό τη αιγίδα και την φροντίδα των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου