ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο ως Αναπληρωτής Υπουργός  όσο και ως Υπουργός , τα 2 αυτά χρόνια που πέρασαν κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων στο χώρο της Εθνική Άμυνας ήταν θετικός.
Η δέσμευση που είχε αναλάβει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις που θα λειτουργούσαν με διαφάνεια και με ενισχυμένο κοινωνικό ρόλο υλοποιήθηκε.
Ελήφθησαν αποτελεσματικά μέτρα τόσο για τους στρατευμένους όσο και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εφαρμόστηκαν μέτρα που αφορούν στη θητεία, όπως προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων που αφορούν στην εκπαίδευση των στρατευμένων και στην αναγνώριση προϋπηρεσίας ανάλογα με τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια της θητείας τους , και μέτρα για τους υπηρετούντες σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες. Θεσπίστηκαν μέτρα για στρατευμένους με σοβαρά κοινωνικά θέματα, ενώ ταυτόχρονα προωθήθηκε η υλοποίηση σεμιναρίων Δια Βίου Μάθησης.
Τέλος κατοχυρώθηκε η χορήγηση βεβαίωσης εργασιακής εμπειρίας ανάλογα με το εκπαιδευτικό ή και εργασιακό υπόβαθρο των οπλιτών θητείας και το αντικείμενο απασχόλησής τους κατά την διάρκεια της θητείας τους.


Όσον αφορά στη θέσπιση μέτρων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , πρέπει να σημειωθεί ότι ψηφίσθηκε ο νόμος για την υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση την αξιοκρατία και τον επαγγελματισμό.
Καθορίστηκαν θέματα για την μέριμνα κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα, ενώ συγκροτήθηκε και Διακλαδική Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων. Διαμορφώθηκε ένα αντικειμενικό σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων στελεχών το οποίο βασίζεται στη μοριοδότηση  των προσόντων των στελεχών.
Επιπλέον μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν το γεγονός ότι διευρύνθηκε το καθεστώς της εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στη κοινωνία.
Τέλος , κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημαντική περικοπή δαπανών που επετεύχθη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας .

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσμενείς εξελίξεις η παρέμβαση του κ. Μπεγλίτη στους καθ’ύλην αρμόδιους Υπουργούς ήταν καθοριστική με αποτέλεσμα ένα σημαντικό έργο του νομού να  έχει επιλυθεί και να παραδοθεί στους πολίτες της.
Σε μια περίοδο δύσκολης , οικονομικά, συγκυρίας έργα υψίστης σημασίας έχουν πραγματοποιηθεί δίνοντας έτσι οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα.
Αναλυτικότερα :
Ένα μεγάλο έργο- όραμα έχει φθάσει σχεδόν στο τέλος του. Η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού στην Κορινθία αποτελεί έργο ζωής για το νομό. Η υλοποίησή του δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της  Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δικαιώνει τον αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Πρέπει να αναφερθεί ακόμη η μείωση της τιμής της ζώνης για την τακτοποίηση των αυθαίρετων οικημάτων μετά από αίτημα των κατοίκων και των φορέων των Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.
Ένα μείζονος σημασίας ζήτημα όπως η ανάπλαση και διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης του Αγίου Νικολάου πρόκειται να επιλυθεί . Η Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό άμεσα, συστηματικά και τελεσίδικα.
Τον Αύγουστο του 2011 πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στην Κόρινθο η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει την διαδικασία δημιουργίας ενός σύγχρονου Μουσείου με έδρα τη Αρχαία Κόρινθο.
Η κατασκευή υπόγειας διάβασης στην σχολή μηχανικού στο Λουτράκι  επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα.
Η διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου στην Κόρινθο αναδεικνύει την κομβική γεωγραφική της θέση καθώς επίσης κατόπιν συνεννοήσεως παραχωρήθηκε η κρατική ιαματική πηγή στον δήμο Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων.  Ένα σημαντικό αθλητικό έργο, το κλειστό γυμναστήριο Αγ. Θεοδώρων, είναι πλέον στην διαθεσιμότητα των πολιτών
Όσον αφορά στην εκπαίδευση αποφασίστηκε η αναστολή της συγχώνευσης των Δημοτικών σχολείων Μουλκίου και Αρχαίας Σικύωνος  καθώς επίσης του Γυμνασίου Καλλιάνων και ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου-κιάτου.
Επίσης ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δήμου Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων για την επιχορήγηση του Δ.Δ Αγίων Θεοδώρων που αφορά σε έργα περιβαλλοντικής σημασίας. Τέλος υπεγράφη η απόφαση για την εκταμίευση του ποσού που αφορά στην επέκταση και εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτήριο στο Λουτράκι   
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου