Δ. Πιέτρης ... O/Η Βουλευτής του 2022

{images:title}
Πριν  τις εκλογές …
Ακολουθείται η τάση να κατεβαίνουν στην πολιτική ολοένα και  πιο νέοι άνθρωποι, που δεν προέρχονται από κομματικές ομάδες και χρωματισμένες φοιτητικές παρατάξεις.
Η κάθοδος τους στις εκλογές, γίνεται είτε ως ανεξάρτητοι, είτε κατόπιν πρόσκλησης των κομμάτων, που ως σκάουτερ ταλέντων προσπαθούν να στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια τους, με άτομα που θα τους βγάζουν ασπροπρόσωπους στην τοπική κοινωνία, γνωρίζοντας ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν πλέον κόμμα, αλλά πρόσωπο.
Καταργούνται τα προεκλογικά  κέντρα όπως τα γνωρίζαμε και ο υποψήφιος βουλευτής έχει ως έδρα τον επαγγελματικό του χώρο ή ένα μικρό γραφείο που θα χρησιμοποιείται από την οικογένεια του ή και μια ομάδα στενών φίλων που τον βοηθούν στον αγώνα για την εκλογή του.
Οι εκλογές γίνονται με χαμηλό προϋπολογισμό, εθελοντική βοήθεια  και με κοινοποιήσιμη οικονομική ενίσχυση που απαραίτητα γίνεται  μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Περισσότερο βάρος δίνεται  στην προσωπική ιστοσελίδα του υποψήφιου  βουλευτή, παρά σε ανούσιες τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές συνεντεύξεις που καταναλώνουν χρόνο και χρήμα.
Ελαχιστοποιούνται στις απολύτως απαραίτητες οι ομιλίες σε ανοιχτό  κοινό και δεν επαναλαμβάνεται  η αποτυχημένη συνταγή επισκέψεων της τελευταίας στιγμής, σε καφενεία κάθε χωριού-πόλης του νομού.
Επικεντρώνεται σε συναντήσεις  στοχευμένες, πρόσωπο με πρόσωπο καλλιεργώντας την προσωπική επαφή.


Κατά  την διάρκεια των εκλογών …
Δεν ορίζει προσωπικούς εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά κέντρα, που θα αναλώνονται σε διαμάχες για την σταυροδοσία.
Δεν κοιτά τι κάνουν οι συνυποψήφιοι του, πόσο μάλλον δεν διαχέει παραπολιτικά σχόλια και ψευδείς ειδήσεις γι’  αυτούς.

Μετά  την εκλογές …
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής  διαθέτει μόνο το γραφείου που του  παρέχει η Βουλή στην Αθήνα, μιας και εκεί είναι η εργασία του.
Δεν αποσπά φίλους που δουλεύουν  στο δημόσιο για να γεμίζει  το γραφείου του, αλλά διαθέτει 2-3 συνεργάτες που βοηθούν το έργο του στην Βουλή και τρέχουν τα θέματα του πολιτικού γραφείου.
Η επικοινωνία με τους πολίτες  του νομού είναι το άλφα και  το ωμέγα στην πολιτική, γι’ αυτό αξιοποιώντας κυρίως το ίντερνετ και  τις τηλεπικοινωνίες δέχεται  προτάσεις, ιδέες και παράπονα απαντώντας υποχρεωτικά μέσα σε σύντομο χρονικό  διάστημα.
Υλοποιεί την προεκλογική του δέσμευση, καθώς ως βουλευτής όλων των πολιτών του νομού, δεν λειτουργεί ως κέντρο εξυπηρέτησης πάσης φύσεως αιτημάτων, γραφείο ευρέσεως εργασίας και σβησίματος προστίμων-κλήσεων, έναντι πολιτών που δεν έχουν την πρόσβαση.
Δεν αναλώνεται σε ερωτήσεις στην βουλή για «ψύλλου πήδημα» και σε παρουσίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) μόνο και μόνο για να δίνει το παρών.
Προσπαθεί μετεκλογικά να επισκεφτεί όλες τις περιοχές του  νομού, να καταγράφει τα προβλήματα και  τις προτάσεις και να δίνει στο μέτρο του δυνατού λύσεις.
Δεν παρευρίσκεται σε πάσης  φύσης κοινωνικές εκδηλώσεις και  δεν απευθύνει ομιλίες-χαιρετισμούς, την ώρα που θα μπορούσε να δίνει δυναμικό παρών στο κέντρο λήψης αποφάσεων, το κοινοβούλιο. 
Λειτουργεί ως επαγγελματίας  πολιτικός, όρος που οι παλαιάς κοπής  απέφευγαν να αναφέρουν, μιας και προσπαθεί να τιμά τον μισθό που παίρνει ως αποζημίωση, για την παραγκώνιση του επαγγέλματος του και την ενασχόληση με την πολιτική, μέσω της απόδοσης του στην βουλή και στην εφαρμογή προσωπικών στόχων που έχει θέσει. 
Τέλος επιβάλλει την ελευθερία  λόγου και ψήφου στο κοινοβούλιο, μη ακολουθώντας την τακτική του κοπαδιού και του ναι ή όχι σε όλα, αφού αυτό ψηφίζουν οι πολλοί
isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου