Πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα "βυθιζόμενων κάδων"


Θα υποβάλλει ο δήμος Τρίπολης

Πρόταση για την τοποθέτηση στο κέντρο της πόλης βυθιζόμενων κάδων θα υποβάλλει ο δήμος Τρίπολης, μετά από αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου και ο δήμος σύμφωνα με όσα είπε και ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ευελπιστεί να εγκριθεί η πρόταση που θα υποβάλλει και σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία.

Στην Ελλάδα ελάχιστες πόλεις μέχρι τώρα έχουν βυθιζόμενους κάδους, όπως η περιοχή του Κολωνακίου στην Αθήνα, η Ελευσίνα ενώ τώρα έχει αρχίσει η προσπάθεια για επέκταση του προγράμματος.
Η πρακτική του βυθιζόμενου κάδου χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά μέρη της Ευρώπης και βοηθά στο να συγκεντρώνονται τα απορρίμματα διακριτικά, χωρίς οσμές, θόρυβο ενώ με το ειδικό σύστημα που διαθέτουν οι κάδοι γίνεται συμπίεση των απορριμμάτων και μειώνεται ο όγκος. Η αποκομιδή γίνεται με ειδικό μηχάνημα. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τους βυθιζόμενους κάδους έχουν μεγάλη ποικιλία και μπορούν να προσφέρουν κάδους που να ταιριάζουν με την αισθητική μίας πόλης και να μην δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον αλλά αντίθετα ο πολίτης και ο επισκέπτης να αντικρίζει μία όμορφη εικόνα.
Οι βυθιζόμενοι κάδοι συλλέγουν ποσότητες πάνω από 5 κυβικά μέτρα ενώ υπάρχουν κάδοι διαφόρων υλικών ενώ υπάρχουν κάδοι για όλα τα υλικά ανακύκλωσης.
Τα προτερήματα των βυθιζόμενων κάδων θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:
Ελκυστική και καθαρή διαμόρφωση του χώρου.  Καμία ενόχληση από μυρωδιές κτλ. Ασφαλές και γρήγορο ανέβασμα και κατέβασμα.  Ηλεκτρικό μοτέρ υψηλής αντοχής και απόδοσης. Προστασία από ξένους.

Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου