Ξεκινά το 10ο φεστιβάλ θεάτρου στην Κόρινθο


 Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της πόλης παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 26/07/2012, στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός από κοινού με τον Πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλο Καράγιωργα.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να παρευρεθούν  στην συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός,  το οποίο δεν είναι άλλο από το 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου του 2012 στην Κόρινθο.
Ξεκινώντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την ψυχή αυτού του Φεστιβάλ, που είναι ο Πρόεδρός του ο Παύλος Καράγιωργας ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων φιλοδοξεί  για άλλη μια χρονιά,  να φιλοξενήσει ένα Φεστιβάλ Θεάτρου που θα έχει ταυτόχρονα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού εφέτος έγινε μια σημαντική δουλειά στην επιλογή των θεατρικών ομάδων. Γι’ αυτό τον λόγο, υπογράμμισε  «θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους Κορίνθιους και τις  Κορίνθιες να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των θεατρικών έργων το δεκαήμερο από  την 1η έως  την  10η  Αυγούστου του 2012».
Συνέχισε λέγοντας ότι «παρότι η επιχορήγηση από την Πολιτεία προς τον Δήμο έχει μειωθεί κατ 50%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και παράλληλα, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάμε, «εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε περικοπές  στο βαθμό όμως που δεν επηρεάζουν   την ποιότητα του Φεστιβάλ. Τουναντίον μέσα από αυτές τις δυσκολίες εργαστήκαμε περισσότερο, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε ένα Φεστιβάλ Θεάτρου ανώτερο από άλλες χρονιές».



Κλείνοντας ο Αλέξανδρος Πνευματικός, αφού κάλεσε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν το δεκαήμερο 1-10 Αυγούστου το Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο  της πόλης,  ευχαρίστησε για την συνεισφορά του τον Πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου  «Βασίλης Ρώτας» Παύλο Καράγιωργα, καθώς και  όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ομαλή και πετυχημένη διεξαγωγή του. Εξάλλου ο Δήμαρχος τόνισε, ότι «εμείς σαν Δημοτική Αρχή στηρίζουμε  τις προσπάθειες  όλων εκείνων που συμβάλλουν με τις δράσεις τους στην πολιτιστική αναβάθμιση του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου