Καταιγισμός αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Korinthia portal
Ανεπιστρεπτί πέρασε η περίοδος που οι γονείς είχαν την επιλογή ενός ιδιωτικού παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού. Η επιλογή αυτή αποτελεί πλέον πολυτέλεια με τους περισσότερους γονείς να αναζητούν μια οικονομική λύση , ακόμα – ακόμα και μια λύση η οποία δεν θα κοστίζει τίποτα. Τα ανύπαρκτα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κορινθίων έχουν λειτουργήσει ωσάν μέλι με αποτέλεσμα οι αιτήσεις να σωρεύονται στα γραφεία του κέντρου κοινωνικής πολιτικής. «σε μια εποχή δύσκολη, όπου γενικότερα παρατηρείται στασιμότητα εμείς προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι» θα πει ο πρόεδρος του κέντρου Μάριος Σταματάκης ενημερώνοντας πως οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορινθίων δεν ζητούν από τις οικογένειες τροφεία.
Οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι 300 ωστόσο οι αιτήσεις αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες. Αυτές οι ανάγκες οδήγησαν το δήμο να προχωρήσει και σε επαναλειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού σε  Χιλιομόδι – Τενέα και Κλένια τα εγκαίνια και του οποίου θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου. Η εντολή για την επαναλειτουργία δόθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο, σ ένα σταθμό που έχει κατά τον κύριο Σταματάκη μεγάλη ιστορία, ωστόσο το να αναμοχλεύει κανείς το παρελθόν δεν έχει ουσία, αξία έχει η επαναλειτουργία και η εξυπηρέτηση των οικογενειών των περιοχών αυτών οι οποίες ήδη έχουν καταθέσει αιτήσεις. Στους σταθμούς τα μικρά παιδιά μπορούν να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους και με ασφάλεια την ώρα που οι γονείς , εργαζόμενοι και οι 2, προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα λιγοστά χρήματα που πια αποφέρουν οι εργασίες.
Το κέντρο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου αυτό το διάστημα πραγματοποιεί και επισκευαστικές εργασίες στα κτίρια που χρειάζονται προκειμένου οι υποδομές να είναι άρτιες και ασφαλείς να υποδεχτούν το Σεπτέμβριο τα πιτσιρίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου