Κάνουν κατάληψη στο 1ο Λύκειο Τρίπολης... με πανό!


arkadia portal
Κάνουν κατάληψη στο 1ο Λύκειο Τρίπολης... με πανό!Λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και οι κινητοποιήσεις στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησαν.. Ήδη η αρχή έγινε από την Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα αφού μαθητές σχολείου της Καλαμάτας προέβησαν σε κατάληψη ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά προκλήθηκαν και ζημιές στο χώρο του σχολείου τις μέρες που αυτό τελούσε υπό κατάληψη. Η συνέχεια δίνεται στην Τρίπολη με το 1ο Λύκειο να ξεκινά το χορό των καταλήψεων...

Οι μαθητές τοποθέτησαν ένα πανό που γράφει "κατάληψη" αλλά πέραν τούτου ουδέν. Στο χώρο του σχολείου δεν υπάρχουν κάποιοι μαθητές για να μιλήσει κανείς μαζί τους και ορισμένα παιδιά που συναντήσαμε (έπαιζαν στο προαύλιο) μας είπαν μόνο ότι έχουν κατάληψη και τίποτα περισσότερο για αιτήματα και διεκδικήσεις.. Βέβαια δεν μπόρεσαν να μας πουν και τίποτα παραπάνω... λόγω άδειας που δεν δόθηκε.
Ο διευθυντής του Λυκείου είχε φύγει, ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει και κάποιο κείμενο με τα αιτήματα των παιδιών...
Όσο για το Γυμνάσιο λειτουργεί, σύμφωνα και με όσα μας είπε ο διευθυντής του, κανονικά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα..
Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου