Σπηλαιολόγοι (και πάλι) στο «Μάτι του Λιλή»


 Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο (30-10-2007) του σπηλαιολόγου Ζαν Ζακ Βολάνζ*, διακεκριμένοι επιστήμονες επιστρέφουν και πάλι για την χαρτογράφηση και εξερεύνηση του υποθαλάσσιου σπηλαίου στο «Μάτι του Λιλή», στα Λιλέϊκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις Ιταλοί σπηλαιολόγοι και ένας Ελληνας, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιοχή περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Τους επιστήμονες στην εξερεύνηση του υποθαλάσσιου σπηλαίου θα οδηγήσει ο συντοπίτης μας, δύτης, Ι. Κουτσογιάννης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ASTROSNEWS 1-11-2007
Το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, βρέθηκε στα Λιλέϊκα η σωρός του άτυχου σπηλαιολόγου Ζαν Ζακ Βολάνζ। Το σώμα του του 67χρονου ελβετού, που αγνοούνταν από τη Δευτέρα 29/10, εντοπίστηκε από δυνάμεις του λιμενικού και βατραχανθρώπους।
Ο διάσημος σπηλαιολόγος Ζαν Ζακ Βολάνζ είχε βρεθεί στην περιοχή προκειμένου να μελετήσει, μαζί με άλλους δύο επιστήμονες, το υποβρύχιο σπήλαιο-πηγάδι «Μάτι του Λιλή» στο οποίο οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τις 21 Ιουλίου 2007. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος του συγκεκριμένου σπηλαίου φθάνει τα 150 μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου