Ξεκίνησε η ενσωμάτωση Ψυχιατρικού- Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης


 Mε την μετακίνηση 12 υπαλλήλων

Υλοποίηση της πρώτης απόφασης που υπέγραψε η διοικήτρια Ελένη Σιουρούνη- έπονται και άλλες αποφάσεις.
Δώδεκα συνολικά υπάλληλοι της οικονομικής κυρίως υπηρεσίας και του διοικητικού τομέα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης πήραν σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου το δρόμο για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των δύο νοσοκομείων της Τρίπολης.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες μετακινήσεις αλλά αυτό θα γίνει με νεότερες αποφάσεις που θα εκδωθούν από την κα. Σιουρούνη.
Η αναπληρώτρια διοικήτρια των δύο νοσοκομείων Σοφία Γκιόλα (διοικήτρια ΨΝΤ) μίλησε στο www.arcadiaportal.gr για την μετακίνηση των υπαλλήλων τονίζοντας πως σε πρώτη φάση μετακινήθηκαν η φαρμακοποιός και η βοηθός, ένα υπάλληλος πληροφορικής, 6 από το οικονομικό τμήμα, ένας υπάλληλος από το πρωτόκολλο και δύο ακόμα υπάλληλοι διοικητικοί.



Η ενσωμάτωση των δύο νοσοκομείων ξεκίνησε αφού πρέπει να υπάρξει κοινός προϋπολογισμός και σίγουρα όπως επεσήμανε και η κα. Γκιόλα στο στάδιο της προσαρμογής θα υπάρξουν προβλήματα αφού οι υπάλληλοι θα πρέπει να εγκλιματιστούν στο χώρο καθώς και να αποκτήσουν νέα καθήκοντα που θα σχετίζονται μόνο με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4052.
Να σημειώσουμε πως στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο παραμένουν οι κλινικές ως έχουν για χρόνια πάσχοντες και για  οξέα περιστατικά (συνολικά το νοσοκομείο διαθέτει 216 κλίνες) , τα πλυντήρια (με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό), το ταμείο για τα χρήματα των ασθενών, το γραφείο κίνησης, τα μαγειρεία και τα εξωτερικά ιατρεία.

Πρόταση υπάρχει όπως μας είπε η κα. Γκιόλα να εκδοθεί κοινό πρόγραμμα και για τους οδηγούς των δύο νοσοκομείων όπως και για την τεχνική υπηρεσία αλλά αυτά θα τα δουν στην πορεία.
Εμείς πάντως να επισημάνουμε πως η ψυχιατρική μεταρρύθμιση που έχουν ακουστεί τόσα και τόσα προχωρά με βήματα χελώνας ενώ καθυστερεί και η δημιουργία της ψυχιατρικής κλινικής στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην ολοκλήρωση του "Ψυχαργώς".
Ε.Τ.
arkadiaportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου