Νέο γενναίο “κούρεμα” στα νοίκια που καταβάλλουν Δήμοι και Περιφέρειες έως και 25%


{images:title} Νέα μείωση των μηνιαίων μισθωμάτων που καταβάλλουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για κτίρια που νοικιάζουν αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι έφτασε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Μανώλη Αγγελάκα εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη και με την οποία δίνονται σαφείς οδηγίες για νέα μείωση των καταβαλλόμενων μισθωμάτων έως και 25%, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον νόμο 4081/2012.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου επιβάλλεται η μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλουν το Ελληνικό Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του, σύμφωνα με την ακόλουθη προοδευτική κλίμακα:



α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια (1.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα χίλια και 0,01 (1.000,01) ευρώ έως τα δύο χιλιάδες (2.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

γ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα δύο χιλιάδες και 0,01 (2.000,01) ευρώ έως τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου