Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου!


 Από το leonidion.gr
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» (που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013), θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της Ε.Λ.Σ. αλλά και με τη συνεργασία του προσωπικού του Σχολείου και τους μαθητές.



Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον μαγικό κόσμο της Όπερας, μέσα από τη συμμετοχή τους στην διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης όπερας, που συνδυάζει μουσική, λόγο, εικαστικές τέχνες, σε ένα σύνθετο σκηνικό έργο. Η κατανόηση της αξίας της τέχνης ανεβάζει το αισθητικό κριτήριο των παιδιών και τα βοηθάει να εμπλουτίσουν την ζωή τους.
Για δύο μέρες ειδικοί εκπαιδευτές της Ε.Λ.Σ. θα επισκεφτούν το σχολείο, και θα συνεργαστούν με τους μαθητές και τους δασκάλους στο στήσιμο της παράστασης (σκηνικά, κοστούμια, μουσική, κινησιολογία), και θα συζητήσουν με τους συντελεστές (σκηνοθέτη, μαέστρο μουσικούς, ηθοποιούς κ.α.) την σημασία και την φύση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την όπερα. Ακόμη η χορωδία του σχολείου θα συμμετέχει στην παράσταση τραγουδώντας το φινάλε του έργου.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου με την παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Τζοακίνο Ροσσίνι, ειδικά διασκευασμένη για παιδιά, που θα παρουσιαστεί στο κλειστό γυμναστήριο Λεωνιδίου στους μαθητές σχεδόν όλων των σχολείων της Κυνουρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου