Σε δύσκολη κατάσταση και οι δάσκαλοι της Κορινθίας


Στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και οι δάσκαλοι αναφέρθηκε ο πρόεδρος των δασκάλων της Κορίνθου Θ. Μαρδίκης, ο οποίος ανέφερε πως «και οι δάσκαλοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα με όλους τους Έλληνες. Η κρίση έχει αγγίξει τους πάντες, εκτός από αυτούς που έχουν και που δεν συμβάλουν μάλιστα στην Ελληνική οικονομία. Σε ότι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να «τα βγάλουν πέρα» και ιδιαίτερα οι νεοδιοριζόμενοι, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να τελειώσει. «Τα μέτρα θα συνεχίζουν να έρχονται, οπότε αυτά που μας περιμένουν θα είναι πολύ δύσκολα». Τέλος, σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε βιβλία, είπε πως «στην πλειονότητά τους έχουν έρθει στα σχολεία. Για όσα δεν έχουν φτάσει, συνεχίζουμε να τα καλύπτουμε με φωτοτυπίες»

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η ΠΕΜΕΤΕ διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Για να ενημερωθείτε αναλυτικά πατήστε σε έναν απο τους παρακάτω συνδέσμους.


  • 3ος διαγωνισμός Ελληνικών παρθένων ελαιολάδων LinkClick.aspx
  • Αίτηση συμμετοχής LinkClick.aspx
  • Ενημερωτικό έντυπο LinkClick.aspx
  • Ενημερωτική επιστολή Lin

Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στο χιονοδρομικό του Μαινάλου



 Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων θα διοργανώσουν στις 21 & 22 Ιουλίου, την Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση του έτους 2012, στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου και στην κορυφή «Οστρακίνα» στο όρος Μαίναλο.

Η ανάληψη της διοργάνωσης προέκυψε μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στις 28-1-2012 στην Αθήνα. Εκτός από τον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, αιτήσεις για την ανάληψη της διοργάνωσης είχαν υποβάλει η Δράμα, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη.

Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου,  www.eostripolis.gr

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μουτσινάς και Ηλιάκη στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης


Καρναβάλι Μεγαλόπολης: Μεγαλόπολη έχεις ταλέντο

Η παρέα του «Δέστε τους» έρχεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στη Μεγαλόπολη να διασκεδάσει, να σχολιάσει και να παίξει με τα ταλέντα της πόλης μας.
Είχατε ένα χρόνο να εντοπίσετε και να εξελίξετε τα ταλέντα σας. Το κάνατε; Είστε έτοιμοί;

Αν ΝΑΙ περιμένουμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τη Δευτέρα 6-2-2012, από τις 1.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ., στα τηλέφωνα             6980597111       και             27910 27103      .
Δώστε το όνομα, το τηλέφωνο, το ΤΑΛΕΝΤΟ σας και ελάτε να διασκεδάσουμε χωρίς το άγχος της κριτικής επιτροπής, που για λόγους οικονομικής στενότητας δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε. ΚΕΡΔΙΣΤΕ το χειροκρότημα και την αγάπη των συμπολιτών μας.
Η «Μαρία Ηλιάκη» με τα λικνίσματά της θα μας παρασύρει στο χορό ενώ ο «Νίκος Μουτσινάς» θα κληρώσει τη χρυσή  τηλεόραση, τη λαμέ γόβα και το λαδί πασούμι.

Άθληση για όλους στο Δήμο Τρίπολης


Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα προγράμματα άθλησης για όλους ( ΠΑγO) για το Δήμο Τρίπολης .
Τα προγράμματα αφορούν 11 τμήματα γενικών προγραμμάτων άθλησης για όλους μεγάλης διάρκειας και θα υλοποιηθούν μέχρι 15-06-2012.

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι :

Νέος αντιδήμαρχος στο Δ. Γορτυνίας ο Δημήτριος Καδάς


Με απόφασή του ο Δήμαρχος Γορτυνίας όρισε νέο αντιδήμαρχο στο δήμο τον Δημήτριο Καδά υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για τη δημοτική ενότητα Βυτίνας- που ήταν στα καθήκοντα του αποχωρήσαντα Γιάννη Σακελλαρίου. Επίσης ο δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος όρισε και τον Δημοτικό Σύμβουλο  Θεόδωρο Μαραγκό αρμόδιο χωρίς αμοιβή για τα αγροτικά θέματα.

Οι αποφάσεις του Δημάρχου είναι οι παρακάτω:Α Ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Δημήτριο Καδά του Ηλία ως

Αντιδήμαρχο του Δήμου Γορτυνίας, με θητεία από 1-1-2012 μέχρι 31-12-2012,  εντός

της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

Σε ποια ταμεία γίνεται φυσικοθεραπεία χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών



Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται προς τους ασφαλισμένους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά τους Νομούς (Αργολίδας,Αρκαδίας,Κορινθίας,Λακωνίας,Μεσσηνίας) είναι συμβεβλημένα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και δέχονται για φυσικοθεραπεία χωρίς καμιά συμμετοχή όλους τους ασθενείς, τους ασφαλισμένους μέχρι τώρα στα Ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, που πλέον έχουν ενταχθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Καταφύγιο αστέγων στην Περιάνδρου 51 Α


Ανοικτό στην πόλη της Κορίνθου, όλο το 24ωρο θα παραμείνει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), προκειμένου να φιλοξενήσει αστέγους. Το κέντρο βρίσκεται στην οδό Περιάνδρου 51Α.
Τηλέφωνα επικοινωνίας :            27410- 23268       / 25717

Ξυλόκαστρο: Αυτοκτόνησε πρώην τραπεζικός που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση


Kρεμασμένος σε ένα δέντρο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας Ξυλοκάστρου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αναζητούταν από την εν λόγω υπηρεσία, καθώς υπήρχαν υποψίες εις βάρος του για υπεξαίρεση χρημάτων....
.
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ο πρώην υπάλληλος άφησε το όχημά του σε ένα σημείο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη Λυγιά Κορινθίας, μπήκε σε ένα αγρόκτημα και κρεμάστηκε από ένα δέντρο.
Να σημειωθεί ότι τα ίχνη του 52χρονου τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος ήταν μοναχικός άνθρωπος, χωρίς οικογένεια, είχαν χαθεί από τα μέσα του Ιουλίου του 2011, ενώ την εξαφάνισή του είχε δηλώσει ο αδερφός του.
Την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ξυλοκάστρου.
ΠΗΓΗ: dete.gr

Νίκη για Παναρκαδικό



ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 032 [640x480]ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 1-2

Νίκησε, έστω και με 1-2, ο Παναρκαδικός, στον Αγιο Βασίλειο, τον Μαντινειακό και συνεχίζει να είναι μπροστά στη βαθμολογία, κρατώντας απόσταση ασφαλείας. Το σκορ άνοιξε στο 30′ ο Τζαννής, από μπαλιά του Ζαχαρόπουλου και στο 60′ ο Δήμος εκτελεί πέναλτι, αποκρούει ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 81′ ο Μαντινειακός πλησίασε στο να ανατρέψει τα σχέδια των πρωτοπόρων, όταν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζαβέλα μείωσε σε 1-2, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ =- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ



ΒΡΑΣΙΕΣ – ΑΧΑΪΚΗ 1-2
ΔΟΞΑ ΜΕΡ. – ΛΕΩΝΙΔΙΟ 1-3
 ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ – ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΣ 4-0
ΑΕΚ ΤΡ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ 3-0.
ΠΑΡΝΩΝ – ΚΟΡΥΘΙΟ 0-3
 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΚΑΨΙΑ 1-3
ΦΟΡΤΟΥΝΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΕΡΒ. 0-2
ΚΑΝΔΗΛΑ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 1-0
ΝΕΣΤΑΝΗ – ΔΟΞΑ ΤΡ. 0-6


Επιτυχίες της Αστυν.Δ/νσης Κορινθίας


Επιτυχίες για την Α.Δ. Κορινθίας

Κυρ, 29/01/2012 - 12:59

- Εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων

Συνελήφθησαν δύο άτομα κατόπιν Ενταλμάτων Σύλληψης, ενώ αναζητείται άλλο ένα.
Σε συνέχεια του από 28-01-2012  Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε εξιχνίαση ληστείας και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 21, 23 και 28 ετών αντίστοιχα, συμπληρωματικά ανακοινώνεται, ότι μετά  από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο (2) υποθέσεις ληστείας καθώς και δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, είχαν διαπράξει επιπλέον και τις παρακάτω δύο ληστείες, καθώς και δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων στην Κορινθία:

Ερχεται ο Προαστιακός και σε Λουτράκι - Ισθμό;

Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προκειμένου να βγει από το σημερινό αδιέξοδο. Όπως με το Μετρό έτσι και εδώ υπάρχουν έργα πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας τα οποία φιλοδοξούν να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Σημαντικό είναι το γεγονός της επισήμανσης ολοκλήρωσης του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας αλλά και της γραμμής Πειραιάς-Αθήνα-ΣΚΑ που σήμερα κυριολεκτικά είναι σε άθλια κατάσταση. Λαύριο, Ραφήνα, Λουτράκι είναι οι νέοι προορισμοί αλλά και μία έκπληξη για την Νότια Αθήνα και Νότια Αττική.

Tραγικός θάνατος ηλικιωμένης στο Λέχαιο


Τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της βρήκε μία 85χρονη γυναίκα στο Λέχαιο Κορινθίας από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές και στο σπίτι και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη προανάκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής

Οι πρώτες εντάξεις έργων του Δήμου Γορτυνίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδόησης, στο ΠΑΑ 2007-2013


Μετά την συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ανακοινώθηκε η ένταξη των πρώτων τριών φακέλλων από τους οκτώ που έχει υποβάλει ο Δήμος Γορτυνίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», στον Αξονα 3 "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας".
Πρόκειται για τα έργα:
«Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Τ.Κ. Πρασίνου», «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Τ.Κ. Πουρναριάς» και «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.450.596 ευρώ. Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 16/11/2011 αναφέρονται όλοι οι φάκελλοι που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, όπως και οι φάκελλοι που ετοιμάζονται.

Στις 10 Μαρτίου ο χορός των Ωριατών και της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων




Στο Ξενοδοχείο NOVOTEL στην Αθήνα θα γίνει και φέτος στις 10 Μαρτίου το αντάμωμα των Ωριατών και ο χορός της Πανελαδικής Ένωσης Αρκάδων.
arkadiapress

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΤΩΝ

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου για το Καρναβάλι




Προς
Όλα τα  μέλη του Συλλόγου.

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 30-1-2012  και ώρα 8 το απόγευμα θα γίνει συνάντηση  στα γραφεία του Συλλόγου για την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στο καρναβάλι .

Η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στο καρναβάλι εξαρτάται από την δική σας συμμετοχή.

Ευχαριστούμε

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Να θυμίσουμε ότι τα ματς Ερμής Μελιγούς – Πανθυρεατικός και Αχιλλέας – Ελαιοχώριο δεν θα διεξαχθούν λόγω πένθους, ενώ σε όλα τα παιχνίδια θα κρατηθεί ενός πετού σιγή, στη μνήμου του Γιώργου Παπούλια.

Στην κατάψυξη το 3ήμερο η Κορινθία


Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέο κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές από τη Δευτέρα. Διαβάστε σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων χθες στην ορεινή Κορινθία και, συγκεκριμένα, από το 4ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας-Δερβενίου, από το 10ο ως το 18,5ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας-Λυκουριάς και από το 5ο έως το 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας-Κιάτου, όπου απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, η κυκλοφορία γινόταν  κανονικά.
Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την προσέγγιση στο βουνό.
Κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει από αργά το μεσημέρι την Θράκη.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα οχήματα που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης - Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων από 31ο χλμ έως και συνοριακό σημείο Αγ. Κωνσταντίνου, στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο Νέας Σάντας-Οργάνης και στο επαρχιακό δίκτυο της πρώην κοινότητας Κέχρου, στη Ροδόπη, καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο Ορμενίου - Πετρωτών - Πενταλόφου, στον Έβρο.
Ταυτόχρονα τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συστηματικά προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο
korinthia portal

«Απόψε, από τον ουρανό, πέσανε τρία μήλα…………»


       

Ένα αφηγηματικό ταξίδι, με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, μια προσφορά της
Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης στους μικρούς της φίλους. 
Εντευκτήρια Θ.Ο.Τ., Φιλελλήνων 8, Σάββατο και Κυριακή 11 & 12 
Φεβρουαρίου 2012.  
Ώρα έναρξης 18:30 Διάρκεια: 60’ 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών. 
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα παρακαλούσαμε, όσους επιθυμούν να
παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να κλείσουν εγκαίρως θέση/εις στα τηλέφωνα
2710242126 (πρωινές ώρες), έως και την Τετάρτη, 8  Φεβρουαρίου 2012.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ



ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ
ΚΑΙ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα-Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΟ-
ΣΤΑΤΕΥΕΙ» την Κυριακή 5/2/2012 και ώρα 3μ.μ. στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο 
Βυτίνας.
Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.
Από τη ΔΙ.Δ.Ε. Αρκαδία

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΠΑΕΙ... ΠΑΡΘΕΝΙ



Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών καιΟικολόγων θα πραγματοποιήσει μια υπέροχη διάσχιση από το Παρθένι στονΚούκουρα (1122 μ. ) , στον Πρ. Ηλία με φανταστική θέα σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και τον Αργολικό κόλπο και θα καταλήξει στις Ρίζες. 
Η πορεία είναι εύκολη και για αρχάριους και θα έχει διάρκεια 4 ώρες.  
Αναχώρηση λεωφωρείου στις 9π.μ. από την Πλ. Αγίου Βασιλείου. 
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ και στο  τηλ. 2710 234980. 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ  
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Πλ. Αγίου Δημητρίου 4  -221 00 Τρίπολη  
Πληροφορίες:    
Τηλ.  :  2710 -  230801  Fax: 2710 – 230802 
e-mail : diefth@dide.ark.sch.gr 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας προσκαλούν τους 
εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε σχολικές μονάδες της Αρκαδίας να τιμήσουν με την 
παρουσία τους τον πανηγυρικό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το 
πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2012 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΧΛΙ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
    Λαγοπάτη 43  
22100 Τρίπολη  
τηλ: 2710 232243 Φαξ 2710 221344
   
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, 
διοργανώνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 ορειβατική
εξόρμηση στο «Μουχλί».  
Η διαδρομή είναι διάρκειας 3  (τριών)  ωρών και
δυσκολίας Α+ (εύκολη). 
Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής ώρα 9.00 π.μ. από
τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.  
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα
εντευκτήρια του Συλλόγου έως την Παρασκευή 27-1-
2012,  από ώρα 19.00 έως 21.00 και στα τηλέφωνα 2710-
232243, 6973696183. 
Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του
συλλόγου,  www.eostripolis.gr
ΤΟ Δ.Σ. 

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για 10 μεγάλα έργα στην Αρκαδία!



Εντάχθηκαν επίσης στο ΟΠΑΑΧ και έργα που αφορούν τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Τριπόλεως και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποχρέωση ωστόσο, εκ μέρους των Δήμων, να συμπληρωθούν τα ελλειμματικά στοιχεία των φακέλων των έργων

Έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η Φάση του ΟΠΑΑΧ στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δέκα από αυτά αφορούν την Αρκαδία και τους Δήμους τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η φάση υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) σημαντικά έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Διβάρη την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012.

Εντάχθηκαν επίσης στο ΟΠΑΑΧ και έργα που αφορούν τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Τριπόλεως και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποχρέωση ωστόσο, εκ μέρους των Δήμων, να συμπληρωθούν τα ελλειμματικά στοιχεία των φακέλων των έργων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος των έργων ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο νέα δυναμική ανάπτυξης του αγροτικού χώρου.

Κ. Παπαβασιλείου: Οι περισσότεροι αγρότες κινδυνεύουν να πάνε φυλακή!


Όλο και μεγαλώνουν τα προβλήματα των αγροτών και πέρα από την οικονομική κρίση, «σύμμαχος « σε αυτό είναι, ο «κακός μας ο καιρός» και συγκεκριμένα ο πάγος που έπληξε πρόσφατα τα εσπεριδοειδή στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κ. Παπαβασιλείου. Ο οποίος σημείωσε ότι, «η οικονομική δυσπραγία υπάρχει πολύ έντονα στους αγρότες, γεγονός το οποίο συνεχίζεται. Ευχόμαστε να βγούμε από το «τούνελ», αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα. Η κρίση είναι τόσο βαθιά που η πτώση στην παραγωγή και στο –υποτιθέμενο- κέρδος αγγίζει το λιγότερο το 20%. Οι περισσότεροι αγρότες κινδυνεύουν να πάνε φυλακή ή να εκποιηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η ΕΑΣ Κιάτου αντιμετωπίζει κι αυτή προβλήματα, γιατί υπάρχουν πολλά χρήματα που τους οφείλονται και έχουν πάρει οι αγρότες, αλλά αδυνατούν σήμερα να τα αποδώσει στην Ένωση. Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι αυτό με τα λιπάσματα, με τις βιομηχανίες να πιέζουν για να παίρνουν τα χρήματα μπροστά, κάτι καταστροφικό, που δημιουργηθεί κακό προηγούμενο με ό,τι αυτό συνεπάγεται
korinthiannews.blogspot

Eμπόδια στη Νεμέα για τον αγωγό φυσικού αερίου


Εμπόδια απο εκεί που δεν το περίμενε συναντά ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος με ταχύτητα κατευθύνεται προς την Μεγαλόπολη! Οι αγρότες της Νεμέας ξεσηκώνονται αντιδρώντας στη νέα χάραξη του αγωγού η οποία ουσιαστικά όπως λένε δια μέσου του προέδρου της ΕΑΣ κ. Γεωργούση , περνά μέσα απο αρχαιολογικούς χώρους και ζώνες υψηλής καλλιέργειας απο τις οποίες βγαίνουν τα πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα κρασiά της Νεμέας.

Οι αγρότες δηλώνουν πως κανείς δεν τους ενημέρωσε γι αυτήν την αλλαγή η οποία θα είναι επιζήμια για τους ίδιους και ζητούν σε πρώτη φάση απο κάθε αρμόδιο, ενπρώτοις το Δήμο και την Αρχαιολογία να τους πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Παράλληλα η ΕΑΣ γνωστοποιεί την πρόθεσή της να στηρίξει νομικά κάθε αγρότη που θα θιγεί απο τη νέα χάραξη εφόσον αυτή τελικά προχωρήσει. Βέβαια προτείνει η ένωση έτερη χάραξη η οποία θα περνά παο άγονες περιοχές της Νεμέας και δεν θα  έχει απολύτως καμία επίπτωση και σε κανέναν.

Εκδηλώσεις τιμής για τους απαγχονισθέντες πατριώτες


Εκδηλώσεις για την καθιερωμένη επέτειο εις μνήμων των απαγχονισθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής θα πραγματοποιήσει ο δήμος Τρίπολης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 9:30 το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.


Πρόγραμμα Τελετής
Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών
• Προσέλευση επισήμων
• Ιερό μνημόσυνο, Προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου
Μητροπολίτου Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου
• Ομιλία από τον κ. Κωτσιόπουλο Ανδρέα, Πρ. της Εταιρείας
Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου (Ε. Δ. Ι. Α. Π)
Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου
• Τρισάγιο
• Κατάθεση στεφάνων
• Προσκλητήριο νεκρών - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
• Ζαχαροπλαστείο “ΔΩΔΩΝΗ” για τον καθιερωμένο καφέ
arkadiaportal

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στους καταυλισμούς Ζευγολατιού και Κιάτου


Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σήμερα στις 8:00 περίπου το πρωί από δυνάμεις της αστυνομίας από όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου υπό τον συντονισμό της αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στους καταυλισμούς των αθίγγανων στις περιοχές Ζευγολατιού και Κιάτου. Η επιχείρηση διήρκησε αρκετές ώρες και σίγουρα τα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν αρκετά ικανοποιητικά, αφού υπήρξαν συλλήψεις ατόμων με παράνομη δραστηριότητα, αλλά και κατασχέσεις όπλων και αντικειμένων που προέρχονταν από κλοπές και διαρρήξεις ή ληστείες. Ειδικότερα συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ άλλα 30 προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 3 κλοπές, ενώ είναι πιθανό να εξιχνιαστούν κι άλλες τις επόμενες ώρες. Κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, οικιακές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ελέχθησαν συνολικά 130 άτομα καθώς και 27 οχήματα.

Συλλήψεις και κατασχέσεις…
Από τους συλληφθέντες οι 4 ήταν ROMA για παράβαση του νόμου περί όπλων, ένας αλλοδαπός επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων και 2 Έλληνες για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν 9 κατ΄ οίκον έρευνες και κατασχέθηκαν: μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι κρότου, ένα περίστροφο κρότου, ένα αεροβόλο όπλο, 6 μαχαίρια, 73 φυσίγγια, 2 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και πλήθος ηλεκτρικών οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών, των οποίων ερευνάται η νόμιμη κατοχή. Να σημειωθεί ότι η κυνηγετική καραμπίνα είναι προϊόν κλοπής που έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2011 σε σπίτι στο Ξυλόκαστρο, ενώ οι δύο υπολογιστές είχαν κλαπεί πριν λίγες μέρες, στις 10 Ιανουαρίου 2012 από το 1ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό σχολείο Κιάτου. Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα…

Προβλήματα από τον πάγο στην ορεινή Κορινθία


Πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίς το πρωί σε περιοχές της Στυμφαλίας και του Φενεού λόγω του χιονιού που είχε πέσει το βράδυ και το οποί πάγωσε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν τα ξημερώματα. Περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο δρόμο Καστανιάς – Φενεού με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται πολύ δύσκολα και με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση της αστυνομίας που ανέφερε ότι «Η κυκλοφορία των οχημάτων, α) Από την 4χθ έως 17χθ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Δερβενίου, β) από την 10χθ έως 18,5χθ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Λυκοποριάς  και  γ) από την 5χθ έως 20χθ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Κιάτου, διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης.

Δεν πήγαν σχολείο οι μαθητές της Γκούρας…
Λόγω του πάγου και επειδή ο δρόμος ήταν ολισθηρός και επικίνδυνος ιδίως για το «κατέβασμα», το λεωφορείο δεν μετέβη στη Γκούρα για να μεταφέρει τους μαθητές στο Λύκειο Κιάτου. Έτσι οι μαθητές της περιοχής δεν πήγαν στο σχολείο, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα πάνε και αύριο. Αντίθετα, κανονικά λειτούργησε το σχολείο στους Καλλιάνους και οι μαθητές αυτή τη φορά…δεν γλίτωσαν το μάθημα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Περίπου δεκαπέντε πόντους χιόνι υπάρχει στο δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, αυτή την ώρα, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται…

Μηχανήματα βρίσκονται εκεί και συνεχίζουν τον εκχιονισμό, προκειμένου να ...μην προκύψουν προβλήματα με την πρόσβαση προς το Χιονοδρομικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Καλημέρα Αρκαδία», ο Δημήτρης Κοσκινάς, όσοι οδηγοί κινηθούν προς το Χ.Κ., καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, διότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Επίσης, ο κ. Κοσκινάς μάς ενημέρωσε ότι τα λιφτ λειτουργούν, ενώ προς το απόγευμα, θα πατηθούν πάλι οι πίστες του Χιονοδρομικού

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης , στα πλαίσια της υλοποίησης της εβδομάδας ελεύθερης πρόσβασης σε εξέταση κατά Παπανικολάου, θα διενεργείται τις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή
25.01.2012, 26.01.2012, 27.01.2012 και 30.01.2012, 31.01.2012 και 1.02.2012 και ώρες προσέλευσης από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.,  δωρεάν προληπτική εξέταση (Test PAP) και χωρίς ραντεβού, στο χώρο του Μαιευτικού - Γυναικολογικού Ιατρείου, από εξειδικευμένο Ιατρικό και Μαιευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί τα Περιφερειακά ΜΜΕ Πελοποννήσου
στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών (Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας),

 το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στη 1.30 μ.μ.

στην αίθουσα συσκέψεων του «Αρχοντικού Καλτεζιώτη», στο Κάψια

Αντικείμενο της συνέντευξης τύπου θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης, που θα προηγηθεί μεταξύ των Προέδρων και κατά την οποία θα κατατεθούν προτάσεις και θα αποφασιστεί το σχέδιο δράσης των έξι Επιμελητηρίων για την παράταση ή την επιμήκυνση των Πυρόπληκτων Δανείων, οι οποίες θα ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις των Πυρόπληκτων Νομών.

 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 2710 227141-2 (κα Ευγενία Τζανετοπούλου)

ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο "ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΙΑΤΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 ‎-Για το Προσκύνημα της Ιερής και θαυματουργής εικόνος της Υπαπαντής Λιμνών και τον πανηγυρικό εσπερινό , θα διατεθεί Λεωφορείο την τετάρτη 01-02-2012 4.30 μμ από τα περιβολάκια ,και 5.00 μμ από Αρχαία Κόρινθο,για μετάβαση στο χωριό και επιστροφή δωρεάν από το Σύλλογό μας.

ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ



Το τμήμα Μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι, 
το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 & ώρα 17:00,
στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρίπολης, 
η ομάδα μπάσκετ Ανδρών
στα πλαίσια της
16ης
Αγωνιστικής
του πρωταθλήματος Α’2 Εθνικής Κατηγορίας
θα αντιμετωπίσει την Α.Ε.Κ. ΑΘΗΝΩΝ  
και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, 
να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την
προσπάθεια της ομάδα μας