Προσέχτε τις ετικέτες...


Δώστε προσοχή στις ετικέτες 
των τροφίμων



Τα τελευταία χρόνια, η αναγραφή διατροφικών πληροφοριών στις συσκευασίες τροφίµων είναι υποχρεωτική. Οι ετικέτες σκοπό έχουν να ενηµερώσουν και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές και συγχρόνως πιο σωστές επιλογές. Αυτή όµως είναι η µια όψη του νοµίσµατος. Η άλλη είναι ότι, για λόγους διαφήµισης και ανταγωνισµού, πολλές ετικέτες, ενώ παρουσιάζονται ελκυστικές, στην πραγµατικότητα είναι δυσνόητες, µε αποτέλεσµα τελικά να αγνοούνται. Εάν τελικά ισχύει ότι η µισή αλήθεια είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέµα και ότι η άγνοια είναι κακός σύµβουλος, τότε θα πρέπει να είµαστε διπλά προσεκτικοί, όταν διαλέγουµε τρόφιµα στους διαδρόµους του σούπερ µάρκετ. Light τρόφιμα Αντίθετα µε την κοινή εντύπωση ότι τα light τρόφιµα δεν έχουν πολλές θερµίδες, η ένδειξη light δε σηµαίνει απαραίτητα ότι το τρόφιµο έχει λίγες θερµίδες και λιπαρά και ότι µπορεί να καταναλώνεται άφοβα.

10.165 ευρώ πουλήθηκε το παλιό αμάξι της Μέρκελ


Ένα λευκό Volkswagen, που ανήκε κάποτε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, πουλήθηκε σήμερα έναντι ενός ποσού 10.165 ευρώ από ιστότοπο δημοπρασιών στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
  Αυτό το όχημα, του οποίου το κοντέρ έγραφε ότι είχε κάνει 190.000 χιλιόμετρα, ανήκε αφότου κυκλοφόρησε το 1990 και μέχρι το 1995 στην Άγγελα Μέρκελ, η οποία στη συνέχεια το μεταβίβασε στον σύζυγό της Γιόακιμ Σάουερ για ένα χρόνο, όπως αποδεικνύεται από μια φωτογραφία της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος που είχε αποσταλεί με την ανακοίνωση της δημοπρασίας.

   Ο πωλητής, ένας Βερολινέζος, παρουσίασε επίσης έξι φωτογραφίες του αυτοκινήτου, που είναι σε άριστη κατάσταση, και έχουν ληφθεί μπροστά από την καγκελαρία.

   Η δημοπρασία διακόπηκε στα μέσα του Απριλίου λόγω "εξωπραγματικών" προσφορών, και ξανάρχισε λίγες ημέρες αργότερα.

Ζευγάρι πέθανε την ίδια στιγμή από διαφορετική αιτία


Συγκινητικό παιχνίδι της μοίρας για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λάρισα που "έφυγε" σχεδόν ταυτόχρονα από τη ζωή...


Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο. Δύο ηλικιωμένοι που μοιράστηκαν σχεδόν όλη τους τη ζωή, έτυχε να αφήσουν σχεδόν ταυτόχρονα την τελευταία τους πνοή στο Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύονταν για διαφορετική αιτία ο καθένας...

Σύμφωνα με το thessalianews.gr ζευγάρι Λαρισαίων, δύο ηλικιωμένοι "έφυγαν" από τη ζωή ακριβώς την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες μέρες σε διαφορετικές κλινικές.

Η 77χρονη Αγγελική Μαλογιάννη, συνταξιούχος του ΟΓΑ, κάτοικος Λάρισας, νοσηλευόταν στη Παθολογική κλινική και υπέκυψε το πρωί της Τετάρτης στις 06:00, ύστερα από μάχη με μακρόχρονη ασθένεια.

Την ίδια ώρα ακριβώς, ο 79χρονος σύζυγος της, Γιάννης Μαλογιάννης, συνταξιούχος του ΙΚΑ με καταγωγή από το Χειμάδι Λάρισας, "έφυγε" από τη ζωή σε μια άλλη πτέρυγα του Πανεπιστημιακού, καθώς νοσηλευόταν στη Χειρουργική κλινική.

Προφανώς, ο ένας δεν πρόλαβε να πληροφορηθεί το θάνατο του άλλου...

Το ζευγάρι κηδεύτηκε στο παλιό κοιμητήριο της Λάρισας..
newsit

Eκλεψαν πεζογέφυρα βάρους 10 τόνων!



Είναι αυτό που λες απίστευτο κι όμως αληθινό. Οι "κλέφτες" εμφανίστηκαν στις αρχές του Σλάνκοβ στην Τσεχία και υποστήριξαν με πλαστά έγγραφα ότι η πεζογέφυρα βάρους 10 τόνων έπρεπε να κατεδαφιστεί.
Η πεζογέφυρα βρισκόταν πάνω από σιδηροδρομικές γραμμές που ήταν όμως σε αχρηστία. Επεισαν τους υπεύθυνους και άρχισαν την δουλειά τους.

Δεν πήραν μόνο την βάρους 10 τόνων γέφυρα αλλά και τις σιδηροδρομικες γραμμές γιατί στην θέση τους θα περνούσε υποτίθεται ένας ποδηλατόδρομος.

Αφού τα πήραν όλα κι έφυγαν, και αφού έγιναν εκ των υστέρων οι απαραίτητοι έλεγχοι διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν έδωσε την εντολή για κάτι τέτοιο. Η ζημιά από την κλοπή της γέφυρας είναι ανυπολόγιστη...
newsit

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο ως Αναπληρωτής Υπουργός  όσο και ως Υπουργός , τα 2 αυτά χρόνια που πέρασαν κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων στο χώρο της Εθνική Άμυνας ήταν θετικός.
Η δέσμευση που είχε αναλάβει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις που θα λειτουργούσαν με διαφάνεια και με ενισχυμένο κοινωνικό ρόλο υλοποιήθηκε.
Ελήφθησαν αποτελεσματικά μέτρα τόσο για τους στρατευμένους όσο και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εφαρμόστηκαν μέτρα που αφορούν στη θητεία, όπως προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων που αφορούν στην εκπαίδευση των στρατευμένων και στην αναγνώριση προϋπηρεσίας ανάλογα με τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια της θητείας τους , και μέτρα για τους υπηρετούντες σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες. Θεσπίστηκαν μέτρα για στρατευμένους με σοβαρά κοινωνικά θέματα, ενώ ταυτόχρονα προωθήθηκε η υλοποίηση σεμιναρίων Δια Βίου Μάθησης.
Τέλος κατοχυρώθηκε η χορήγηση βεβαίωσης εργασιακής εμπειρίας ανάλογα με το εκπαιδευτικό ή και εργασιακό υπόβαθρο των οπλιτών θητείας και το αντικείμενο απασχόλησής τους κατά την διάρκεια της θητείας τους.

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ


Εξιχνιάστηκε άμεσα από τις Αστυνομικές Αρχές, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ένοπλης ληστείας


Εξιχνιάστηκε άμεσα από τις Αστυνομικές Αρχές, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ένοπλης ληστείας με δύο δράστες, στην περιοχή του Αιγίου. Συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 36χρονος υπήκοος Ρωσίας και μια 41χρονη υπήκοος Μολδαβίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας, της υπόθαλψης εγκληματία και της αντίστασης.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν έναν ακόμα συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Συνελήφθη 17χρονος δραπέτης φυλακών στην Κορινθία


 
Συνελήφθη, εχθές το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 17χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ο οποίος την 23-3-2012 μαζί με άλλα τρία (3) άτομα, είχε δραπετεύσει από το Κατάστημα Κράτησης Αυλώνας, όπου κρατούνταν για υποθέσεις ληστειών και κλοπών.
Ο 17χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Εντονα τα προβλήματα απο τη διάβρωση ακτών


Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε κοινόχρηστους, δημόσιους χώρους, δρόμους, ιδιοκτησίες και κατοικίες είναι πλέον έντονα. Οι περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες.
Είναι πλέον φανερό ότι απαιτείται ολοκληρωμένη μελέτη, από εξειδικευμένους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της οποίας θα προτείνουν συνολική λύση και τρόπο για την ολοκληρωμένη και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Δημοτική αρχή προσπαθεί συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Πελ/σου να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Απογραφή ασφαλισμένων – συνταξιούχων ΟΓΑ για ταξίδια και βιβλία.


Δήμος Νότιας Κυνουρίας



Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ /ΛΑΕ για το έτος 2012, ξεκίνησε την 25η Απριλίου 2012 και λήγει την 25η Μαΐου 2012.

Οι αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για το έτος 2012, περιλαμβάνουν:

Α. Προγράμματα Τουρισμού με δύο επιλογές: 8ημερες διακοπές και 3ήμερες εκδρομές

Β. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων

Δικαιούχοι των ανωτέρω προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι:

Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.
Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι- παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
Περεταίρω για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αυτής διευκρινίζονται τα εξής: