Παγκόσμια μέρα κατά του καπνίσματος


 Aυξάνεται η τάση για διακοπή του καπνίσματος στην Ελλάδα, καθώς 45% των καπνιστών δηλώνουν πως σκοπεύουν να κόψουν το κάπνισμα στους επόμενους 6 μήνες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), διπλασιάστηκε το ποσοστό των καπνιστών, που επιχείρησαν να κόψουν το τσιγάρο τα τελευταία δύο χρόνια. Ποσοστό 61% αυτών, είναι στο ηλικιακό γκρουπ 30-40 ετών. Ως ο κυριότερος λόγος για τη διακοπή του καπνίσματος καταγράφεται η υγεία, με 66%, ενώ ακολουθεί, με αυξητική τάση, ο οικονομικός παράγοντας (20%).
Συνολικά 60% των καπνιστών δήλωσαν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα, χωρίς επιτυχία. Αυτό είναι απόλυτα αναμενόμενο τη στιγμή που η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ισχυρότατη.
Έτσι, η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όταν γίνεται με ατομική και μόνο προσπάθεια (αναφερόμενα ποσοστά επιτυχίας 3-5%).

Πρόγραμμα θερινών κατσκηνώσεων του Δήμου Κορινθίων


 Ο Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής έχει ως προτεραιότητα το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων που στηρίζουν το παιδί. Ένα από αυτά  είναι και το πρόγραμμα «Θερινών Κατασκηνώσεων» του Δήμου μας.
Αυτό είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο δίνεται η ευκαιρία σε 45, αγόρια ή κορίτσια του Δήμου μας, ηλικίας από 6 έως 17 ετών, να σταλούν για έντεκα ημέρες (το κάθε παιδί), σε μια εκ’ των ιδιωτικών κατασκηνώσεων αφού ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις των παιδιών.
Οι κατασκηνώσεις για τις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να δηλώσουν συμμετοχή είναι οι κάτωθι:
FREELAND στο Χιλιομόδι Κορινθίας
RANCH στο Σοφικό Κορινθίας
SUMMER FUN στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας
Οι κατασκηνωτικές περίοδοι για τις οποίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι γονείς είναι οι κάτωθι :

"ίμεροι" από τον Ηλία Σιμόπουλο


 Με τον τίτλο «ίμεροι» κυκλοφόρησε στις αρχές Μάη 2012 από τις Αρκαδικές εκδόσεις «Επιλογή», η νέα ποιητική συλλογή του μεγάλου Αρκά ποιητή Ηλία Σιμόπουλου.
«Ο έρωτας, η ορμή του ονείρου, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και ασυγκίνητο» έναν μεγάλο ποιητή, όπως είναι ο Ηλίας Σιμόπουλος. Κι όπως ο ίδιος συμπληρώνει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης, «μόνο η τέχνη, η αληθινή ποίηση είναι που ανυψώνει το βίαιο σαρκικό ρίγος, στην πιο υψηλή συγκινησιακή και πνευματική κορυφή».

Εκθεση ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης


Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης
Τετ, 30 Μάιος 2012 - 12:57

O Δήμος Τρίπολης στα πλαίσια του προγράμματος Δράσης “ Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα ” που υλοποιεί σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου   και με την καλλιτεχνική υποστήριξη του Θεάτρου Τσέπης Πολυχώρος Σεμιναρίων Μικρό Πολυτεχνείο , σας προσκαλεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μμ

στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής όπου θα προβληθούν τα έργα των συμμετεχόντων του προγράμματος .

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης Ζωγραφικής είναι :

Τρίτη 5 Ιουνίου έως Παρασκευή 8 Ιουνίου . 6.00 με 8.00 το απόγευμα στο   Αποστολοπούλειο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εγγραφές στη Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου



Εγγραφές στη Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου


Τετ, 30 Μάιος 2012 - 13:35

Η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» ανακοινώνει ότι:

Οι εγγραφές μαθητών στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών γίνονται από 1/6/2012 έως 30/6/2012.

Πληροφορίες στη γραμματεία της Σχολής
Τηλ:             2710233174    
Διεύθυνση: Τέρμα Ερυθρού Σταυρού
Τρίπολη 22100
email: epas@panarkadiko.eu

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κανδήλας


Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης του έργου "αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κανδήλας" - Wed, 30 May 2012 14:54:32 +0300
Το Τεχνικό Πρόγραμμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης για το έτος 2012 ,από την αρχή της θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής ,περιλαμβάνει τα σημαντικότερα συνεχιζόμενα και νέα έργα ( και μελέτες) . To Τεχνικό Πρόγραμμα είναι απόλυτα καταρτισμένο για να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Δήμου όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΟΟ


Το τριήμερο του Αγ.  Πνεύματος 2-3-4  Ιουνίου 2012  ο Σύλλογος Αρκάδων
Ορειβατών Οικολόγων θα εξορμήσει στα Όρη του Βάλτου,  στα σύνορα
Αιτωλοακαρνανίας και Άρτας μια άγνωστη οροσειρά με εναλλαγές δασών και
οροπεδίων,  με άφθονα νερά και πλούσια βουκολική και αρματολική παράδοση.
Προβλέπονται αξέχαστες διασχίσεις και τρικούβερτα γλέντια εκεί κάτω στου
«Βάλτου τα χωριά»,  όπως μας θυμίζουν τα σχετικά δημοτικά τραγούδια.
Διανυκτερεύσεις σε σκηνές.
 
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 στις 7:30 πμ από
την κεντρική πλατεία (Πλ. Αγ. Βασιλείου)
Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα γραφεία του ΣΑΟΟ , 2710 234980
Το ΔΣ

Ο παγκόσμιος αγώνας JETSKI (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID) στο Λουτράκι


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Ο παγκόσμιος αγώνας JET SKI (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID) θα διεξαχθεί από

5-10 Ιουνίου 2012 στον όμορφο Κορινθιακό Κόλπο με βάση το Λουτράκι υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Στον αγώνα θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Jet Raid) διοργανώνει τη διεξαγωγή του παγκόσμιου αγώνα JET SKI.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν σήμερα το πρωί οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, ζητώντας την ακύρωσης της απόφασης για τον ορισμό των σχολικών περιφερειών. Δείτε παρακάτω το ψήφισμα που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βερβένων με όλα τους τα αιτήματα, αναλυτικά.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΕΡΒΕΝΩΝ

4ος Ποδηλατικός Γύρος της Νέας Διάπλασης Μπολατίου


Στη μνήμη Γ. Λιούντρη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Βέλου Βόχας ΄΄ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ΄΄ Μπολατίου  θα πραγματοποιήσει τον 4ο Ποδηλατικό Γύρο, τον οποίο αφιερώνει στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Βόχας κ. Γεωργίου Λιούντρη,  την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012.
Ώρα εκκίνησης 5.30 μ.μ. από την Πλατεία Μπολατίου.
Με την εγγραφή θα δοθούν μπλουζάκια και καπέλα και στο τέλος θα κληρωθούν ποδήλατα προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη χρήση του ποδηλάτου και η προβολή αυτού,  ως αποτελεσματικού και οικονομικού μέσου μεταφοράς, απόλυτα προσφιλούς στο περιβάλλον.

Τρόφιμα για τους φυλακισμένους της Κορίνθου


Σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες και ομάδες της Κορίνθου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για τις φυλακές.
Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται κάτω από το βάρος των σκληρών μέτρων, κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της πείνας.  Σε ένα οικονομικό σύστημα, που αποκλείει οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους και πρόνοιας, που σταματάει την χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία, το «σωφρονιστικό» σύστημα  δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Η χρηματοδότηση για την φυλακή της Κορίνθου έχει μειωθεί στο ελάχιστο, και από την στιγμή που το στρατόπεδο σταμάτησε να παρέχει τρόφιμα, οι κρατούμενοι υποσιτίζονται. Σε εγκαταστάσεις 70 ατόμων, στεγάζονται και ζουν 84 συνάνθρωποί μας, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να κοιμούνται στο πάτωμα. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι φυσικές και κοινωνικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων και τελικά η ίδια τους η επιβίωσή φαίνεται να μην έχουν σημασία για την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.
Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ, αποτελεί χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους φίλους, συγγενείς και συνανθρώπους μας, κρατούμενους των φυλακών. Να δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του.

Πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα "βυθιζόμενων κάδων"


Θα υποβάλλει ο δήμος Τρίπολης

Πρόταση για την τοποθέτηση στο κέντρο της πόλης βυθιζόμενων κάδων θα υποβάλλει ο δήμος Τρίπολης, μετά από αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου και ο δήμος σύμφωνα με όσα είπε και ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ευελπιστεί να εγκριθεί η πρόταση που θα υποβάλλει και σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία.

Στην Ελλάδα ελάχιστες πόλεις μέχρι τώρα έχουν βυθιζόμενους κάδους, όπως η περιοχή του Κολωνακίου στην Αθήνα, η Ελευσίνα ενώ τώρα έχει αρχίσει η προσπάθεια για επέκταση του προγράμματος.
Η πρακτική του βυθιζόμενου κάδου χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά μέρη της Ευρώπης και βοηθά στο να συγκεντρώνονται τα απορρίμματα διακριτικά, χωρίς οσμές, θόρυβο ενώ με το ειδικό σύστημα που διαθέτουν οι κάδοι γίνεται συμπίεση των απορριμμάτων και μειώνεται ο όγκος. Η αποκομιδή γίνεται με ειδικό μηχάνημα. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τους βυθιζόμενους κάδους έχουν μεγάλη ποικιλία και μπορούν να προσφέρουν κάδους που να ταιριάζουν με την αισθητική μίας πόλης και να μην δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον αλλά αντίθετα ο πολίτης και ο επισκέπτης να αντικρίζει μία όμορφη εικόνα.
Οι βυθιζόμενοι κάδοι συλλέγουν ποσότητες πάνω από 5 κυβικά μέτρα ενώ υπάρχουν κάδοι διαφόρων υλικών ενώ υπάρχουν κάδοι για όλα τα υλικά ανακύκλωσης.
Τα προτερήματα των βυθιζόμενων κάδων θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:
Ελκυστική και καθαρή διαμόρφωση του χώρου.  Καμία ενόχληση από μυρωδιές κτλ. Ασφαλές και γρήγορο ανέβασμα και κατέβασμα.  Ηλεκτρικό μοτέρ υψηλής αντοχής και απόδοσης. Προστασία από ξένους.

Ε.Τ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΜΑΧΗΣ ΔΡΑΜΠΑΛΑΣ


Tης Τοπικής Κοινότητας ΑΚΟΒΟΥ του Δήμου Μεγαλόπολης 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Επετείου της Μάχης της Δραμπάλας της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης, που θα γίνουν στις 3 Ιουνίου 2012  στον Άκοβο.  

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Γενικός Σημαιοστολισμός της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 3ης Ιουνίου 2012.

10.30 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ακόβου χοροστατούντος
                         του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ.

10.50 π.μ.: Συγκέντρωση των Επισήμων μπροστά στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα
                       ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατά την επιμνημόσυνη δέηση θα παραστούν επίσης,
                       προσκαλούμενοι με το πρόγραμμα αυτό, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων
                       Πολέμου, Τραυματιών, Εφέδρων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Στη συνέχεια ακολουθούν:
Κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Εκφώνηση του πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Απόστολο Αλεβίζο. Συνταξιούχο Φιλόλογο.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Παρουσίαση βιβλίου για τον Γιώργο Σαραντάρη στο Λεωνίδιο


To Αρχείο Τσακωνιάς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 και ώρα 11.00 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου που έχει τίτλο:
"ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διανοούμενος"

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι:
Πολυξένη Προφύρη, Διευθύντρια Γυμνασίου Λεωνιδίου
Αριστείδης Κορολόγος, Προϊστάμενος Γ.Α.Κ.

Θα απαγγελθούν ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη.

Ο συγγραφέας Γιώργος Παπαθανασόπουλος θα περιγράψει την προσωπικότητα του ποιητή και φιλόσοφου όπως την βίωσε μέσα από την έρευνά του.
leonidion.gr                    
                                                            Η Οργανωτική Επιτροπή

Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος απο τον ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ


Δελτίο Τύπου
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο για την
κατάθεση μη δεσμευτικών προτάσεων λειτουργίας και αξιοποίησης του χιονοδρομικού κέντρου
Μαινάλου.
Η πρόταση κάθε ενδιαφερόμενου θα πρέπει είναι γραπτή, θα αποστέλλεται σε κλειστό φάκελο
στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Λαγοπάτη  43, 221 00 Τρίπολη και θα περιέχει
προγραμματισμό λειτουργίας, προτάσεις αξιοποίησης και οικονομική προσφορά που μπορεί να
αφορούν το σύνολο του χιονοδρομικού ή και επί μέρους λειτουργίες.  
Ο χρόνος για την κατάθεση των γραπτών προσφορών είναι έως τις 23/06/2012
 
Για πληροφορίες, διευκρινήσεις και ενδεχόμενη συνάντηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο
τηλ. 2710-232243 καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής και από ώρα 6 μ. μ. έως 8 μ. μ. με
τον αρμόδιο Κο Γιάννη Πετρόπουλο.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Ν. Παναγιωτόπουλος                    Μιχ. Μιχαλόπουλος

Eβδομάδα δωρεάν ουρολογικών εξετάσεων


 Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων για ακράτεια ούρων διοργανώνει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία από σήμερα Δευτέρα 28 Μαΐου έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου. Οι ειδικοί εκτιμούν πως το πρόβλημα απασχολεί περίπου το 20% του γενικού πληθυσμού, αλλά μόνο οι μισοί το αντιμετωπίζουν στην αρχή του.

Οι περισσότεροι πάσχοντες αποφεύγουν να συζητούν τα συμπτώματα και να αναζητούν ιατρική βοήθεια. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να «γιγαντώνεται» η διαταραχή μπορεί να προκαλέσει προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Η διαταραχή αυτή είναι πολύ συχνή, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Ορισμένες φορές, όμως, το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μετά τη γέννα (φυσιολογικό τοκετό). Ανεξάρτητα από το αίτιο που την προκαλεί εάν η ακράτεια δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει τον πάσχοντα σε κοινωνική απομόνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 211. 800 86 08 για να κλείσουν ραντεβού για δωρεάν εξέταση με ουρολόγο, είτε σε δημόσιο νοσοκομείο, είτε σε ιδιωτικό ιατρείο.

Το πανηγύρι της Αναλήψεως στο Αστρος


 Η λαχειοφόρος του Πανθυρεατικού


Πολύς ήταν και φέτος ο κόσμος που επισκέφθηκε το πανηγύρι της Αναλήψεως στο Αστρος. Από την Παρασκευή 25/5 ως χθες Κυριακή 27/5 εκατοντάδες ήταν αυτοί που πέρασαν για να ψνίσουν, να δουν ή να «τσιμπίσουν» κάτι. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Πανθυρετικού με τον αριθμό 1537 να κερδίζει το ποδήλατο και το 435 τον φορητό υπολογιστή
astrosnews

Εντάχθηκε η μελέτη του Ανάβαλου


 Τη θετική εξέλιξη για δύο πολύ σημαντικά έργα ανακοίνωσε χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Μ. Σκαντζός. Συγκεκριμένα, η μελέτη, αξίας 1.100.000 ευρώ, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, ενώ για την αναβάθμιση του Βιολογικού σε τριτοβάθμιο, ο κ. Σκαντζός είπε πως η ένταξη του έργου βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, αλλά δεν προχώρησε λόγω εκλογών

Οι σχολικές περιφέρειες στο ΔΣ


 Το θέμα του ορισμού των σχολικών περιφερειών συζητήθηκε χθες, 28/5, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από μία σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Κ. Σίδερη, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Μ. Σκαντζός που αφού αμφισβήτησε το κατά πόσο θα έπρεπε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γκέσουρας να βγάλει μια τέτοια απόφαση σε προεκλογική περίοδο, χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση, πρότεινε να ζητηθεί να αναβολή της και να συζητηθεί μετά το θέμα διεξοδικά για να βρεθεί βιώσιμη λύση. Το ίδιο ζήτησαν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης καθώς και αρκετοί δ/σ, ενώ αντίθετα δεν ψήφισαν το θέμα οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Συμεών Χαρμπαλής και Θ. Μακρής, ο εκρπόσωπος της «Λαϊκής Συσπίρωσης» κ. Π. Αδάμης και ο δ/σ Αγγ. Καμπύλης. Ο τελευταίος μάλιστα πρότεινε και συγκεκριμένο σχέδιο για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και δημιουργία 6θέσιων σχολείων, θυμίζοντας παλαιότερη εισήγησή του στις 28/2/2011.
Τη συζήτηση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων καθώς και πολλοί γονείς που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την ορισμό των σχολικών περιφερειών.
Να θυμίσουμε ότι σήμερα, στην Τρίπολη, αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων Δημοτικού Σχολείου Βερβένων θα συναντηθεί με τον κ. Γκέσουρα, ενώ αύριο, στις 8 το πρωί, έχει οριστεί νέο ραντεβού για τη συνέχιση της αποχής.

Aήτητος ο Ποσειδώνας!


Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26/05/12 το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο Γ.Γαλανόπουλος με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα Χάντμπολ του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Ένα όνειρο που ξεκίνησε την φετινή χρονιά τον Σεπτέμβριο με ελπίδες και επιθυμίες. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα σε ένα κλίμα που ζει η χώρα μας πολύ δύσκολο. Ολοκληρώθηκε μέσα σε μια ατμόσφαιρα που συνεχίζετε η πολιτική αστάθεια και η οικονομική δυσχέρεια. Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα οι θυσίες της διοίκησης του Ποσειδώνα και οι θυσίες των αθλητών, χάρισαν στο Λουτράκι την χθεσινή χαρά. Χαρά με ευθύνες και υποχρεώσεις. Χαρά με ανάγκες και θέλω.


Το Σάββατο μας τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 80 άτομα που χάρηκαν και χειροκρότησαν την ομάδα του Λουτρακίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους: Δήμαρχο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων  Κο Λογοθέτη ,τον αντιδήμαρχο Κο Δέδε Γιώργο, τον δημοτικό σύμβουλο Κο Βαρελά Παναγιώτη και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου Κο Μπάκο Γιώργο που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή τη μεγάλη μας χαρά.

Ενημερωτικά η αήττητη ομάδα του Ποσειδώνα  νίκησε την νεανική ομάδα του Πανιωνίου με 39-33.

Ημερίδα στη Βόχα για την κλιματική αλλαγή


 O Δήμος Βέλου Βόχας διοργανώνει και σας προσκαλεί  σε  ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλο (στην ΑΧΕΠΑ) στις 9 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.00μ.μ. με θέμα:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ  -  ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ -
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

                                            Ομιλητές:
- Όλγα  Δρίτσα-Δόσχορη:    Μαθηματικός - Μετεωρολόγος
- Κωνσταντίνος  Χατζηγιαννάκης:  Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος -
   Μηχανικός - Διδάκτωρ ΕΜΠ
-  Ανδρέας Βαρώτσος:  Γεωπόνος – Οικονομολόγος
Στο τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση
Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας σε συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ
Χορηγός της ημερίδας ΄΄MC DONALDS – ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ  ΕΠΕ΄΄ Βέλου
                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ- ΒΟΧΑΣ
                                                     AΝΝΙΒΑΣ   ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ