Πρώτη Γενική Συνέλευση Ένωσης προέδρων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας


 Από το arcadiaportal.gr
Με μικρή συμμετοχή από πλευράς προέδρων Τοπικών Συμβουλίων πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης η πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προέδρων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας. Η Ένωση είναι νεοσύστατη και η Γενική Συνέλευση είχε και το χαρακτήρα της περαιτέρω οργάνωσης αλλά και να τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους προέδρους ώστε η συνεργασία με τις δημοτικές αρχές να είναι αγαστή για το καλό του τόπου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σωτήρης Καπόγιαννης στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι σκοπός τους δεν είναι η αντιπαράθεση με τους δημάρχους αλλά να γνωστοποιηθούν τα ζητήματα που τους απασχολούν, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και οι πρόεδροι δεν λαμβάνονται πάντα υπόψη από τους δημάρχους.



Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης(ο μοναδικός δήμαρχος που ήταν παρών) οι αντιδήμαρχοι Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς και Ανδρέας Μπούρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Κώστας Ταλούμης και ο πρώην δήμαρχος Βυτίνας και Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας Κώστας Κουντάνης. Κοινή συνισταμένη όλων ότι τα 2 χρόνια Καλλικράτη δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα που ίσως επιδιωκόταν με τον αυτοδιοικητικό θεσμό που διαδέχθηκε τον Καποδίστρια αλλά υπάρχει ελπίδα τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Με βάση ορισμένες τοποθετήσεις προέδρων κοινοτήτων όπως του Γ. Σκούρα από τη Γορτυνία, του Παναγιώτη Νικολόπουλου από τους Σιμιάδες και του Χρήστου Ανδριανάκου διεφάνη πως τα ζητήματα που απασχολούν τους προέδρους σε κάποιες περιπτώσεις είναι το οικονομικό, αφού δεν έχουν πάρει το γνωστό 1000 που τους δίνει ο Καλλικράτης αλλά το βασικότερο είναι πώς δεν μπορούν να λύσουν ακόμα και θέματα καθημερινότητας, όπως να βάλουν μία λάμπα, να υπάρχει νερό ή να γίνει κάποιος δρόμος με αποτέλεσμα τα χωριά να αργοπεθαίνουν αν δεν έχουν ήδη πεθάνει.

Επίσης τέθηκε και το ζήτημα της ίδιας της ύπαρξης του θεσμού των τοπικών συμβουλίων αφού φαίνεται πως ο Καλλικράτης 2 θέλει να τα καταργήσει… Και ζητήθηκε η στήριξη και των δημάρχων αφού αν καταργηθούν και τα συμβούλια θεωρείται πως θα καταργηθούν και τα χωριά και θα δίνεται προσοχή μόνο στις πόλεις σε μία περίοδο μάλιστα που κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη που θα προέλθει με την στήριξη της υπαίθρου.

Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου