Τρίπολη: Δημοσιοποιήθηκε ο απολογισμός της αιρετής περιφέρειας


{images:title}isthmos.gr
Η δημοσιοποίηση και η έγκριση των πεπραγμένων δράσεων των δύο πρώτων ετών διοίκησης της παράταξης Τατούλη, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, της χθεσινής, 2ης ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής, ανέλυσε-αρχικά- η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Επικοινωνίας, κ. Ντίνα Νικολάκου, η οποία και δήλωσε, ότι, με τα όσα έχουν γίνει τα δύο αυτά χρόνια, η ''Περιφερειακή Αρχή μπορεί να κοιτάει τους πολίτες στα μάτια'' και να ισχυρίζεται ξεχωριστή, αυτόνομη και πρωτοπόρα πορεία ανάπτυξης, πάνω στο πλαίσιο ενός καλά σχεδιαζόμενου και φιλόδοξου στρατηγικού σχεδιασμού. Περιγραφή των δράσεών τους, έκαναν και οι λοιποί Αντιπεριφερειάρχες (θεσμικοί και μη), οι οποίοι και παρέθεσαν δεδομένα και στοιχεία για όλες τις παρεμβάσεις της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δικό του έργο, γνωστοποίησε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γ. Πουλοκέφαλος.



Σε τοποθετήσεις για τα δρώμενα της παράταξης Τατούλη, προέβησαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων (Δράκος, Γόντικας, Πατσαρίνος, Μπούκλης), αλλά και όλοι σχεδόν οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο κ. Τατούλης, στην ομιλία του, υπενθύμισε μερικά απ' τα βασικά πεπραγμένα της διοίκησής του (αποπερατώσεις έργων, εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ, συμβασιοποιήσεις και ωριμάνσεις έργων, δημοπρατήσεις, συντάξεις μελετών, διάσωση ημιτελών έργων, συμμετοχές σε προγράμματα, ΣΔΙΤ, απορρίμματα, πρωτογενής τομέας, καινοτομία, τεχνολογία, τουρισμός, πολιτισμός κ.ά.).

Ο Περιφερειάρχης, δήλωσε αισιόδοξος για την απορρόφηση των κονδυλίων απ' τις Δημόσιες Επενδύσεις και τα επενδυτικά κεφάλαια των ΚΑΠ και γνωστοποίησε την απόφασή του, να εντάξει έργα της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ, στα ειδικά τομεακά προγράμματα και όχι στα προγράμματα της Περιφέρειας, για να μπορέσει έτσι να έχει την άνεση να ενσωματώσει στα δικά του σχέδια, περισσότερα έργα. Ο κ. Τατούλης, ισχυρίστηκε, ότι, η διοίκησή του, έχει ήδη καταφέρει να ωριμάσει έργα, κόστους 130 εκατ. ευρώ, ενώ επανέλαβε τους μεγάλους στόχους της Περιφέρειας, έτσι όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στο Αναπτυξιακό Σχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε.

* Κατά πλειοψηφία πέρασε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η 1η φάση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού. Θα ακολουθήσει αργότερα και η 2η φάση.

• Την ετήσια έκθεσή του, γνωστοποίησε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Μπουλούκος, Συμπαραστάστης του Πολίτη και της Επιχείρησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Συνήγορος, ασχολήθηκε με πάνω από 60 υποθέσεις, ενώ ο κ. Μπουλούκος, στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης περαιτέρω θεσμικής ενδυνάμωσης της συγκεκριμένης αυτής δομής

Στ. Ζορμπαλάς

http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου