χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί αποβλήτων στο Κιάτο

  Εξηγήσεις για τη λειτουργία του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο Κιάτο θα κληθεί να δώσει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό προβλέπει σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παραπέμπει τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί αποβλήτων.
Στην απόφαση, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα δεν προστατεύει τους πολίτες της και το περιβάλλον από τις επιπτώσεις της κακής επεξεργασίας αποβλήτων στην Πελοπόννησο και επισημαίνεται ότι παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις, ο ΧΥΤΑ Κιάτου εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2002, με αποτέλεσμα να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.



Επιτόπιοι έλεγχοι που έγιναν στον ΧΥΤΑ Κιάτου, αναφέρει η Επιτροπή, αποκάλυψαν ότι δεν έχει απομείνει χώρος, και ότι αυτός εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς έγκυρη άδεια δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.

«Μολονότι οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν να το λύσουν, δεν έχουν ακόμη λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου ΧΥΤΑ», σημειώνεται στην απόφαση της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου