Εξαιρετικές για κολύμβηση οι παραλίες της Νότιας Κυνουρίας!

 Εξαιρετική ποιότητα υδάτων διαθέτει το 93% των περιοχών κολύμβησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.
Όπως προκύπτει ειδικότερα από την έκθεση, το 94% των περιοχών κολύμβησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληροί τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας των υδάτων, ενώ η ποιότητα των υδάτων είναι άριστη στο 78% των περιοχών.
Εξαιρετική ποιότητα υδάτων στο σύνολο των οικείων καταχωρισμένων περιοχών κολύμβησης έχουν επιτύχει η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, ενώ σε άλλες οκτώ χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- οι τιμές ποιότητας είναι εξαιρετικές σε ποσοστά που υπερβαίνουν τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μάλτα (97%), Κροατία (95%), Ελλάδα (93%), Γερμανία (88%), Πορτογαλία (87%), Ιταλία (85%), Φινλανδία (83%) και Ισπανία (83%).



Τα ποσοστά αυτά αντιπροσωπεύουν βελτίωση των περσινών αποτελεσμάτων, διατηρώντας τη θετική τάση που διαπιστώνεται από το 1990, οπότε άρχισε η παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης βάσει της σχετικής οδηγίας.

Για την περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ανακοινώθηκαν στοιχεία για 14 παραλίες και για όλες αναφέρεται ότι τα νερά τους είναι εξαιρετικά!

Οι παραλίες αυτές είναι:

Παραλία Τηγάνι
Παραλία Τυρού - έναντι Φούρνου
Παραλία Τυρού - ταβέρνα Μανούσος
Τυρός
Λιβάδι
Σαμπατική
Θειόπαυτο
Λάκκος Λεωνιδίου
Πλάκα Λεωνιδίου
Πλάκα Λεωνιδίου-Αλιευτικό καταφύγιο
Γκρίζα παραλία
Πούλιθρα
Πούλιθρα
Φωκιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου