Τα βασικά δικαιώματά σας ως επιβάτης όταν ταξιδεύετε σε Ελλάδα και Ε.Ε.

 Για πρώτη φορά, εκατομμύρια παραθεριστές που ταξιδεύουν στην ΕΕ, αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να προστατεύονται από πλήρη δικαιώματα των επιβατών - είτε ταξιδεύουν αεροπορικώς ή σιδηροδρομικώς, και τώρα και από πλοία, τα λεωφορεία και πούλμαν.
Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι τα δύο τρίτα των επιβατών δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία για να ενημερώσει τους πολλούς ανθρώπους που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών τους, και πώς να τα διεκδικήσουν, αν χρειαστεί.



Για αυτό τον σκοπό σας ενημερώνουμε ότι εγκαινιάστηκε δικτυακός τόπος της εκστρατείας που καλύπτει όλους τους τρόπους μεταφοράς. Ο δικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος και στα Ελληνικά.

Γιατί αυτή η νέα καμπάνια;

59% της ΕΕ ταξιδεύουν αεροπορικώς δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όταν ταξιδεύουν, 34% γνωρίζει και το 7% δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.

66% των πολιτών της ΕΕ δεν έχουν επίγνωση των συμβατικών δικαιωμάτων τους όταν αγοράζουν ένα εισιτήριο μεταφοράς, το 34% γνωρίζει.

Ένας στους έξι Ευρωπαίους πάσχει από αναπηρία. Επιπλέον, η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των επιβατών που χρειάζονται ειδική βοήθεια λόγω αναπηρίας ή μειωμένης κινητικότητας. Ένας από τους στόχους της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των επιβατών είναι να επιτρέψει σε άτομα με αναπηρία και τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα να έχουν τις ίδιες δυνατότητες να ταξιδέψει με τους υπόλοιπους πολίτες.

Η ΕΕ είναι η πρώτη περιοχή στον κόσμο με μια ολοκληρωμένη δέσμη δικαιωμάτων των επιβατών σε όλους τους τρόπους μεταφορών (αεροπορικές, σιδηροδρομικές, πλωτές, λεωφορεία και πούλμαν). Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με τα δικαιώματα που έχουν τώρα βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου