Έως 30 Αυγούστου η αποπληρωμή της πρώτης δόσης από πέντε «χαράτσια»

 Δύο μέρες απομένουν μέχρι την 30η Αυγούστου ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να έχουν αποπληρώσει την πρώτη δόση απο πέντε φόρους για τους οποίους ενδέχεται και να μην έχουν ειδοποιηθεί. Δείτε αναλυτικά την διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πλήροφοριακών Συστημάτων κατά την οποία αρχικά πρέπει κανείς να κατεβάσει το εκκαθαριστικό του, να το εκτυπώσει και να το προσκομίσει στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ μαζί με τα χρήματα της πρώτης δόσης για εμπρόθεσμη αποπληρωμή.
Κατάρχην να αναφέρουμε τους φόρους για τους οποίους θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε την πρώτη δόση:



Τον φόρο για τα εισοδήματα του 2012
Την εισφορά αλληλεγγύης επί των εισοδημάτων του 2012
Το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2012
Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 (7 μηνιαίες δόσεις)
Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012 (7 μηνιαίες δόσεις)
Τα εκκαθαριστικά όπως καταλάβατε αποστέλλονται με καθυστέρηση τριών ετών και οι φορολογούμενοι θα έχουν μόνο δύο ημέρες στη διάθεσή τους για να πληρώσουν.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Με τους κωδικούς του TAXISNET που ήδη έχουμε αποκτήσει και θα πρέπει να ξέρουμε και εμείς και ο λογιστής μας μπαίνουμε στο σύστημα κατεβάζουμε και εκτυπώνουμε το εκκαθαριστικό μας.

Για κάθε είδος φόρου που πρέπει να καταβάλουμε υπάρχει ο σχετικός κωδικός πληρωμής που ονομάζεται «Ταυτότητα Οφειλής» και το ακριβές ποσό της δόσης

Προσκομίζουμε στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ τα εκκαθαριστικά, τους κωδικούς πληρωμής και πληρώνουμε την πρώτη δόση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και

https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, υπενθυμίζουμε την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου