Ανακοινώνεται σήμερα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 50.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

 Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορά τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα Σχολεία όλης της χώρας.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 και θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πεντάμηνης διάρκειας και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ.



Αναλυτικά 50.000 άνεργοι θα απασχοληθούν κυρίως σε θέσεις φροντίδας και συντήρησης δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ με 7μηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν σε σχολεία οι άνεργοι που έχουν ειδικότητα (π.χ. παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι) στην υποστήριξη των μαθητών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης. Οι πρώτες προσλήψεις αναμένονται εντός του Οκτωβρίου, καθώς οι θέσεις θα αρχίσουν να προκηρύσσονται από τον ΟΑΕΔ μετά τη δημοσίευση της απόφασης και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορέα.

Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα σε 2.236 ανέργους.
Ανάμεσα σε αυτoύς στην Αρκαδία, αναμενεται να δοθούν 181 θέσεις στην Τρίπολη, 42 στη Μεγαλόπολη, 47 οι θέσεις για τη Γορτυνία,  41  για τη Β. Κυνουρία  και τέλος οι θέσεις που θα δοθούν στη Ν. Κυνουρία είναι 36.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη, ύψους 257,20 ευρώ τον μήνα, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε εγγεγραμμένους ανέργους που είναι μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Ωστόσο, το υπουργείο διευρύνει την ομάδα ωφελουμένων και στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, νέοι έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου