Την Πέμπτη η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις στα σχολεία

 Πηγές από το υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου
Την Πέμπτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απεργιακη πρόταση της ΟΛΜΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε τελική απόφαση, λόγω απουσίας δυο μελών της ΔΑΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εισηγήσεις για απεργίες διαρκείας,  πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, 48ωρες επαναλαμβανόμενες, ή και για μια και μόνη 48ωρη.



Τελικά οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεργία διαρκείας. Η ΔΑΚΕ δεν έχει ακόμη καταλήξει στην πρότασή της, αλλά προσανατολίζεται σε μια 48ωρη απεργία. Με αυτή την πρόταση φέρεται να συμφωνεί και το ΠΑΜΕ. Η παράταξη της ΠΑΣΚ, έχει προτείνει δυο 48ωρες απεργίες.
Το πιο πιθανό, πάντως είναι πως από τη στιγμή που θα αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις αυτές να πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου