Η εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Ζωοδόχο Πηγή και Άγιο Ιωάννη Ψηλονόμο στην Τρίπολη

 Παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου, πλήθος πιστών βρέθηκαν στο προσκύνημα του Αγίου με τις νοικοκυρές να έχουν την τιμητική τους, αφού έφτιαξαν φανουρόπιτες τις οποίες μοίρασαν μετά τον αγιασμό τους εκτός του ναού.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τις πολυάριθμες πίτες μπροστά απο την Αγία Πύλη, ακουμπημένες παντού για να αγιαστούν στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος της Κάρτσοβας, ο οποίος κάθε χρονιά μαζεύει πλήθος πιστών.



Μερικά χιλιόμετρα απο εκεί με μεγαλοπρέπεια και σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε ο Άγιος στο μαγευτικό εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Ψηλονόμου, ενω έγινε και περιφορά της εικόνας γύρω απο τον ναό και μέσα στο εξαιρετικού φυσικού κάλους κήπου που συντηρεί εκεί η οικογένεια Βουνανιώτη.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πως γιόρτασαν οι κάτοικοι της Τρίπολης παραμονή του Αγίου Φανουρίου στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάρτσοβα και στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Ψηλονόμο, διατηρώντας για ακόμα μια χρονιά τις παραδόσεις του τόπου. Πολύ κοντά στην πόλη, δυο ναοί μέσα στην φύση, που αξίζει κανείς να επισκευτεί, απολαμβάνοντας τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Χ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου