Τραγούδι και χορός στην 3η γιορτή ντομάτας στην Κανδύλα

Οι παραγωγοί περιμένουν στήριξη από το δήμο και την Περιφέρεια

Μία όμορφη βραδιά με καλό καιρό, δημοτική μουσική και πολύ χορό πέρασαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στην Κανδύλα της ΔΕ Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης στο πλαίσιο της 3ης γιορτής ντομάτας που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα με σκοπό την προώθηση και περαιτέρω προβολή του προϊόντος.
Αίτημα των κατοίκων η ένταξη της ντομάτας της περιοχής, που ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής είναι βιολογική στο καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι κάτοικοι του χωριού και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, εκτός του γλεντιού και της άφθονης γουρνοπούλας και φυσικά του χορού, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις με βάση την ντομάτα...



Ο πρόεδρος του χωριού Δημήτρης Δρόσος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η παραγωγή ήταν μεγάλη φέτος και καλή σε ποιότητα αλλά υπήρχε το πρόβλημα της τιμής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας και δήμαρχος Τρίπολης Γ.Σμυρνιώτης ενώ στην κάμερά μας μίλησαν οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Παυλής και Κώστας Τζιούμης αντίστοιχα και ο ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης...Δηλώσεις που περιείχαν και προβληματισμό για το μέλλον του προϊόντος και για την περαιτέρω διαφήμισή του ώστε οι αγρότες να έχουν έσοδα και φυσικά να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν την καλλιέργεια της ντομάτας.

Τον χορό άνοιξαν οι γυναίκες του χωριού που έφτιαξαν όλες τις γεύσεις και τις νοστιμιές που γεύτηκαν όσοι βρέθηκαν στην 3η γιορτή...

Δείτε στα βίντεο αποσπάσματα από το γλέντι και τους χαιρετισμούς- δηλώσεις...

Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου