Η Τρίπολη τιμά με αγώνες σκακιού τον Γιώργο Μαυρομιχάλη

Η Τρίπολη τιμά με αγώνες σκακιού τον Γιώργο Μαυρομιχάλη (video) Ο κος Παναγιώτης Αρμόνης, ιδιοκτήτης Internet Cafe Playtime στην Τρίπολη, μίλησε σχετικά με τους σκακιστικούς αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο συγκεκριμένο χώρο.
Οι αγώνες αφορούν το πρώτο κύπελλο «Γιώργος Μπακομιχάλης», και γίνονται κυρίως για να τιμηθεί το εν λόγω πρόσωπο του πειραιώτη συγγραφέα , του οποίου η δράση και η συνεισφορά γύρω από το πνευματικό παιχνίδι του σκακιού ήταν πολύ σημαντική, αφού δίδαξε πολλούς νέους πώς να παίζουν σκάκι αλλά και πώς να το προσεγγίζουν. Για πολλούς είναι θησαυρός, μια «κινητή εγκυκλοπαίδεια», όπως δήλωσε ο κος Αρμόνης, αφού όχι μόνο στο σκάκι αλλά και σε πολλά ζητήματα, προωθούσε μονίμως την ιδέα του αγώνα και του μάχεσθαι.



Συνδιοργανωτής σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, ο οποίος φημίζεται για τη σκακιστική του ομάδα και ο οποίος θα συμμετέχει ενεργά την Κυριακή, διαδραματίζοντας τον δικό του ρόλο στην όλη διοργάνωση.

Οι συμμετοχές, όπως ενημερωθήκαμε είναι ήδη αρκετές, αφού θα συμμετέχουν ομοσπονδίες και από άλλες πόλεις, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι συγκέντρωση και ηρεμία στους διαγωνιζομένους για την εξέλιξη ενός αγώνα, βασισμένου σε διεθνή πρότυπα ανάλογων αγώνων, πνευματικών παιχνιδιών.

Τέλος, η διαδικασία αφορά 3 επίπεδα διαγωνιζομένων ανδρών, γυναικών και εφήβων, ο αγώνας θα διαρκέσει έως και τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ η βράβευση θα γίνει απ’ τη σύζυγο του αείμνηστου κου Μαυρομιχάλη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στο πρόσωπο αυτού του πνευματικού ανθρώπου και δασκάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου